Şimdi Ara

e2200,e5200,e6600,e7200...tavsiyelerinizi bekliorum ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrb arkadaslar ... elimde 1066 mhz destekli asus p5vd2-vm mx ve birde asrock 775twinsHDTV anakart var .anakartım 1066 mhz destekli oldugu için mecburen 1066 mhz işlemci lere bakıorum . yada anakartları satıp bitane 1333 mhz anakartmı alsam ??? kararsızım . herneyse dedigm gibi baslıkta bahsettigim işlemcilerden birini almayı dusunuorum . e5200 ile e6600 arasında cok fazla gidip geldim . birde sizlerin fikrini almak istedim . e7200 almaktansa e6600 almak mantıklı gelio ( tabiki işlemcilerin ozelliklerine ole tepeden kuşbakısı bakaraktn bu kanıya vardm :) ) e2200 e bi ton para verene kadarda e5200 alınıo :) fikir verin arkadaslarr ... bu bahsettigm işlemcilere sahip olan arkadaslar varsa fiyat teklif edebilr ...

• E7400 2.8ghz 1066mhz 3mb cache --- 220-230 lira arası alınacak tek işlemci bu sınıfta.

Intelin en sinir olduğum yönü saçma sapan saat hızı ve ön bellek koyup bir sürü fiyat farkı olan işlemci çıkarması... Ufacık saat hızı ya da ön bellek için fazla para ödemeyin.
  • bence kendin yeni anakart alarak işe başla .birde sunumu alsam deme fiyat+performansı takip et e8xxx alman daha mantıklı aslında.
  • 7400 ü de ekleyebilirsin...
  • Tabiki de e7400
  • yorumlar için teşekkürler ... ama 7400 fiyat olark çok yuksek gelio benm max bütcem 150 lira cıkar ( oda zorlaya zorlaya )... hala yorumlarınızı bkliyorum arkadaslar ;)
  • E5200 tercih etmende fayda var o zaman o bütçeye alınacak en iyi işlemci
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    İntel Core2 Duo E7400 İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 150 tl ye alınabilecek en iyi intel işlemci e5200
  • e5200 ü bnde cok dusunuorum ( ozellikle sıfır olark almayı . cnku ikinci elle sıfır arasnda fazla fark goremedm . birde garantisi cabası )
    ama soyle birsey var ... bn fazla masraf yapamıcaım için O/C durumum olmıcak fazla . stock fan kullancam ve default degerlerde kullanmam gerekcek . default degerlerde (800 mhz , 2 mb cache ve biri gercek digeri sanal cekirdek oldugunu dusunursek ) diger 3-4 mb cache ve 1066 mhz degerlere sahip core 2 duo lara gore geride kalırmı ??? stock fan la fazla tatmin edici olurmu ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: RSB

e5200 ü bnde cok dusunuorum ( ozellikle sıfır olark almayı . cnku ikinci elle sıfır arasnda fazla fark goremedm . birde garantisi cabası )
    ama soyle birsey var ... bn fazla masraf yapamıcaım için O/C durumum olmıcak fazla . stock fan kullancam ve default degerlerde kullanmam gerekcek . default degerlerde (800 mhz , 2 mb cache ve biri gercek digeri sanal cekirdek oldugunu dusunursek ) diger 3-4 mb cache ve 1066 mhz degerlere sahip core 2 duo lara gore geride kalırmı ??? stock fan la fazla tatmin edici olurmu ???

arkadaşım e5200 ile e7400 arasındaki fark hızları ve cacheleridir yoksa mimari bakımından ikiside core 2 duo cpu vardır

eğer overclock biliyorsan e5200 işlemcisi stok fanıyla 3.2 -3.4 ghz hızına çıkabiliyor haberin olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orjinalden alıntı: RSB

e5200 ü bnde cok dusunuorum ( ozellikle sıfır olark almayı . cnku ikinci elle sıfır arasnda fazla fark goremedm . birde garantisi cabası )

arkadaşım e5200 ile e7400 arasındaki fark hızları ve cacheleridir yoksa mimari bakımından ikiside core 2 duo cpu vardır

eğer overclock biliyorsan e5200 işlemcisi stok fanıyla 3.2 -3.4 ghz hızına çıkabiliyor haberin olsun

aradaki cache farkı herhalde pek fazla kendini fark ettirmez benm içn . oyun oynıcam ve en fazla kullancaım prgramda photoshop ve ulead video studio fln olur . ama kafama takılan sey su oldu ... 7xxx serisinde SSE4.1 die bişi gordm ve anladıgm kadarıyla cekirdek yapısıyla ilgiliymiş ... onun bi farkı olurmu yada olursa bile o fark için o kadar para verilirmi???

OC den fazla anladıgım sayılmaz ... yani yaparım ama ne yaptıgımı bilmeden yaparım :) voltaj ayarlarındn fln fazla anlamam ... biostan frekanslarla fln azıcık oynuom ... gerçi işlemciyi agırlklı olarak default degerlerde kullanmaya calıscm .

birde soyle bişi soraym ... benm elimde bulunan anakartlar e5200 ü desteklemio yeni işlemci oldugu içn .... yeni anakart almam gerekcek ... o ikisini 100 e 110 a falan satsam yeni bi anakart almayı dusunuorum 1333/1600fsb ddr2 800/1066 mhz bircok işlemciyi gorcek bi anakart almam gereklio ... ne onerirsiniz ... anakartlarımı satıp alcagım içn butcemde belli olmuş oldu zatn :) o konudada onerilerinizi bekliyorum arkadaslar ...
    detaylı bi sekilde yardımcı olmak isteyen arkadaslar ollursa msn im rockstarboy_1905@hotmail.com ( forumdan bu konu içn eklediginizi belirtirseniz tanısmamız daha kolay olur ;) )

SAYGILAR....

• bence iki anakartını satabilirsen bi tane biostar p35 chipsetli anakart al.zaten hem cebi yakmıyo sıfırı hemde o.c. yapman için bios ta çok avantajlı kısımları var.hem güzel bir soğutmayla seri bir anakart oluyor.

o.c. yapacaksanda ki 1 sene stabil bişekilde kullandın desek 2. sene dngsi şaşacak bendeki e6300 gibi standart bir işlemci olarak kullanacağın bir işlemci bak derim
  • E6300 daha sonra E8200, daha sonra E2180 - E2200 ve şimdi E5200 kullanıyorum. Hangisini tavsiye edeceğimi sormanıza bile gerek yok sanırım. Kimse durup dururken E8200 den E5200'e geçmez. Ben E5200'ün müptelası oldum. Bu beşinci E5200 işlemcim. Sürekli kendi E5200 işlemcimi satıp yenisini alarak VID ve overclok değerlerini inceledim. Gerçekten performans olsun, işlem gücü olsun, fiyat olsun süperler!

Çift çekirdekli işlemci arıyorsan tek seçenek E5200. Bunu bilirim bunu söylerim. 4 çekirdekli işlemci almayacaksam E5200 den başka işlemci almam.
    Veya 4 çekirdekli INTEL alacak param yoksa AMD Phenom II 710 X3 alırım... ve 4. çekirdeği açmayı denerim...

E6XXX, E7XXX, ve E8XXX e verilecek paranın yazık olduğunu ancak daha evvel bir çok E8XXX,E7XXX,E6XXX ve daha sonrasında E5200 kullanan biri bilebilir. Benim gibi...

E5200
    135,72 TL

http://www.exa.com.tr/intel/cpular/intel_cpu-325-6070.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 7 Nisan 2009; 3:18:55 >

• iyi bir anakart + e5200 yeterli günümüzde ama paran varsa niye q serisi almıyasınki :D q9550 felan bütçeye göre iyi o.c. olan bir cpu al
  • e5200 kafama iyice yattı artk sizlerin onerileriyle ... deneyimlerinize guveniorum ve 5200 almak istiorum ama su konudada yardım isticem :) bu revizyon fln bişilerden bahsediyorsnz ama bn anlamıorum onlardan ne ile alakalı oldugu hakkndada yardmcı olursanız ccok sevinicem ...
    hee birde halaa anakart tavsiyesi bekliyorum .. ekonomik oldugu için BİOSTAR tercih etmeyi düşünüorum . acaba pişman olurmuyum ...
    ram olarakta a-data nın şu pebme sogutuculu ramlerinden 2*1gb /800 mhz olarak dusunuorum ...
    ekran kartına gelincede asus hd3650 alıcam fiyat 60-70 tl arasındaydı yanlş hatırlamıosam (256mb/128bit/725mhz/1600mhz)

HER TÜRLÜ YORUMA AÇIĞIM ...

SAYGILAR ...
  • anakarta ve ram'e ne kadar bütçe ayırmayı planlıyorsunuz?
  • sanırım elindeki asus anakartın ismi p5vd2-vm

asus p5vd2-vm işlemci destek listesi
    http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=2sYAtam7ng8vCngf
    E5200,E7200 desteklemiyor
    E6600,E2200 takabilirsin

asrock 775Twins-HDTV
    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Twins-HDTV%20R2.0

Conroe E6xxx / E4xxx / E2xxx / Conroe-L 4xx Ready
    Presler 9xx
    Smithfield 8xx
    Cedar Mill 6xx
    Prescott 6xx/5xx

E5200,E7200 desteklemiyor
    E6600,E2200 takabilirsin

• işlemci seçimim buyuk oranla belli oldu. e5200 dusunuorum (ama MENOW nickli arkadasımızn amd işlemci aradıgı konuda e5200 ü amd 4800+/5000+ le kıyaslamaları beni biraz dusundurmeye basladı *** )
    anakart ve ram e 150 lira gibi bütce düsünüyorum ...
    ramleri a-data 2*1gb 800 mhz dusunuorum : 50 TL
    anakartıda biostar p35 yada gigabyte g31 dusunuyorum (ORT): 100 TL

***NOT:Hiç amd sistem kullanmadm ... o yuzden pek fazla bi fikrim yok amd ler hakknda ama soncta e5200 işlemci 4800+/5000+ işlemcilere gore daha yeni olmasına ragmen hala onlarla kıyaslanması kafamı karıştırdı ...

Yorumlar ve fikirleriniz için teşekkürler ... Saygılar ... Şu anakart olayınıda cozebilirsem sorun kalmıcak :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSB -- 8 Nisan 2009; 2:46:40 >
  • E5200 ile verilen 4800+/5000+ kıyaslamaları her iki işlemciyide kullanan arkadaşlardan gelmesi durumunda buna emin olunabilir. Ama sanırım benim konumda yardımcı olmaya çalışan arkadaş E5200 kullanıcısı değil. Veya 4800+,5000+ kullanmamış birisi. Ben kendi konumda o arkadaşa durumdan emin olamadığım için(bayadır AMD kullanmıyorum) yorum yapamadım. AMD biraz daha farklı işlemciler. Masa üstünde çok daha iyi çalışıyorlar. Ama oyunlarda ve matematiksel işlem gücünde C2D mimarisine sahip INTEL'ler artık AMD yi geride bırakıyor. Bu durumda E5200 gene daha avantajlı bir işlemci olacaktır.

Bu yorumunda en iyisini 4800+ ile E5200 kullanan bir arkadaş yapabilir. Eğer kullanan varsa yorumu bende 4 gözle bekliyorum.

Parça önerilerim bu arada:

HI-LEVEL 2 GB 800 MHz DDR2 RAMx2= 4GB 75,7 TL http://www.exa.com.tr/hilevel/bellekler/hilevel_2-326-7057.html

MSI G31M3-F 1333 FSB/DDR2 88,32 TLhttp://www.exa.com.tr/msi/anakartlar/msi_g31m3f-328-5740.html

TOPLAMDA 164,02 TL

Bu arada anakartta 800Mhz ramden yukarısını kullanmam ilerde daha yüksek FSB li işlemci almam diyorsan BIOSTAR var ama özellikleri bu söylediğime göre çok aşağıda ve fiyatıda sadece 10 TL daha ucuz. Bana mantılı gelmedi...

Ramleride 4 GB almanda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 8 Nisan 2009; 6:02:43 >

• http://www.exa.com.tr/biostar/anakartlar/biostar_p35d2a7-328-3410.html
    havaleni yap 100 liraya al derim kullanmaktayım güzel bi oc potansiyeli var anakartın ama oc yapacak işlemcim yok

arkadaşlar birde aklıma bişey takılıyor bu anakartların artık hepsinde 24+4 pin beslemeli hatta 24+8pin beslemeli güç kaynakları kullanılıyor
    bunları 20+4 standart bir güç kaynağıda çalıştırabiliyor.ama 20 pinin yanındaki 4 pin ne işe yarıyor bilmiyorum birde bunu açıklarsanız sevinirim.
    oc yaparken 24+4 pin ve 20+4 pin lik kaliteli (eşdeğer güç) güç kaynağının farkı olurmu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.