E250 cep telefonum var ve yaklaşık 3 hafta önce aldım. Bu zaman içinde telefonumu geceleri bir kaç kez sabaha kadar şarj'a koydum önceleri bir problem yokstu fakat son zamanlarda şarj sürekli full gösteriyor (3 bar) fakat 2-3 gün sonrasında aniden kapanıyor. Ben 3 bar'ı gördüğüm için şarj hala var zannediyorum fakat meğerse şarj çoktan bitmiş..aniden telefon kapanınca bunu anlıyorum. Buda sıkıntı oluyor haliyle..ne kadar şarj'ım kaldığını anlamıyorum. Bu sorunla ilgili bana acil yardım edebilirseniz çok sevinirim..Neden kaynaklanır ve nasıl düzeltilir ..düzeltilebilir mi??
Bence hiç uğraşma garintiye ver
Bende bügün aldım teknosadan 15 gün içinde problem olunca hiç servise gitmiyor direk yenisini veriyor teknosa
Ekran Parlaklığını ve tuşların ışığını kaparsan şarj daha fazla gider
Bataryadan kaynaklanıyor telefonla alakası yok. Servise git anlat durumu gerekirse bırak telefonu yeni batarya versinler.
Çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.. Aynen öyle yaptım..Yeni batarya verdiler şuan bi sorunum yok..Ama benden tavsiye siz siz olun bataryayı sabaha kadar şarjda bırakmayın..bende sorun sürekli şarjda tutmamdan kaynaklandı..
quote:
Çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.. Aynen öyle yaptım..Yeni batarya verdiler şuan bi sorunum yok..Ama benden tavsiye siz siz olun bataryayı sabaha kadar şarjda bırakmayın..bende sorun sürekli şarjda tutmamdan kaynaklandı..
Uzun süre önce dizüstü bilgisayarlarda ve cep telefonlarında ''Nikel Kadmiyum'' piller kullanılıyordu. Telefonu ilk aldığımızda pili en azından 9-16 saat arası şarj etmek ve pil tam olarak boşalmadan şarj işlemini gerçekleştirmemek zorundaydık. Eğer pili uzun şarj etmezsek ya da telefonun şarjı bitmeden pili şarj edersek ''bellek etkisi'' denen bir olay gerçekleşiyordu. Böylece pil şarj tutma kapasitesini yitiriyor, bekleme süresi ciddi oranda zamanla azalıyordu.
Günümüzde telefonlar ''Lityum Polimer'' ya da ''Lityum İyon'' piller kullanıyor. Nikel kadmiyum pillerde yaşanan tüm problemler bu pillerder büyük ölçüde aşılmış bir durumdadır. Telefonu ilk aldığınızda şarjı tamamen bitirip telefonu şarj edebilirsiniz. Telefonun şarjı dolunca da telefonu şarj cihazından çıkarabilirsiniz. Pil dolar dolmaz şarj aleti pile düşük akım gönderecektir. Kısacası pil dolduktan sonra telefonu hala şarj cihazında tutmanın herhangi bir anlamı bulunmuyor. Ancak pil çok uzun süre şarjda kalırsa ''sürşarj'' dediğimiz bir olay gerçekleşir ki bu da pile zararlıdır. Telefonda ilk 5-6 şarjı pili tam boşaltıp yapmanızı tavsiye ederim.