arkadaşlar merhaba. siteye yeni üy oldum. sitede aradım ama sorumun cevabını tam olarak bulamadım. aracıma tüp taktırmak istiyorum fakat takan yerlerle konuşmamda bu arabalara takamıyoruz hava akış metresi arıza çıkartıyo biz uyduramadık daha önce taktığımız 2 araçtan da geri söktük diye bir cevap aldım. böyle birşey mümkün mü? aracı komple toplamak istiyorum ön takım ( salıncaklar dahil ) amortisör ve yaylar dahil değiştirecem bu konuyla ilgili olarak nerden alabilirim (fiyat makul ve güvenilir) ben bandırmadayım. teşekkürler.
aracınızın motor kodu nedir? 3.18 mi 3.16 mı 3.20 mi? eski bir BMW ci olarak ilk defa sizden böyle bir şey duydum. büyük ihtimalle aracınız M40 motor kodludur ve gerek akışmetre olsun gerekse motor uyumu olsun sorun çıkartmaz. m40 m42 m43 ve m50 motor serilerine sahip BMW sahibi oldum. hepsindede LPG vardı ve akışmetre bozulması diye bir şey ilk defa sizcen duydum. bence ustanızı değiştirin
araç için parça arıyorsan orjinal çıkma veya yan sanayi izmirde esin otomotiv mehmet esin ve aksarayda tuba otomotiv abdullah dokumacı veya yine aksaraydan arif karacan ile temasa geçebilirsiniz. ellerinde her türlü parçayı şahin doğan fiyatına alabilirsiniz . hatta çoğu parçasını daha uyguna. bu satıcıların iletişim adreslerine googleden kolaysa ulaşabilirsiniz
LPGsiz E30 var mı
aracım 3.16i 1990 model otomatiktir. bugün biryer daha varmış wentgas takıyormuş bu markayı önerdiler. bildiğim kaadarıyla da atikerin ithal malı. sizce? fiyatı nedir bunun bileniniz varsa? önerileriniz için teşekkürler. aracı bakıma soktuğumda parçaları kendim alıp sadece ustalık parası vermeyi düşünüyorum.
bu arada heralde son olarak benm e 30'um vardır lpg siz :D
Bu motorların akismetre sorunu yoktur. Akismetresi bozuk araca takılan LPG düzgün çalışmaz suçta lpgye atılır maalesef. Benzin pek hissedilmeyecek rolanti düzensizliği LPG de fazlasıyla sorun olur. Tecrübeli arkadaslar Burdur'umu bilir ve doğru yonlendirmeylesorun kolayca hallolur.
ya bir enterasan durum daha wentgas araştırıyorum, aynı yerde taktırmış bir arkadaş 950 ye taktıtrmış bana 1100 tl dediler bugün de bir arkadaşa arattırdım oda taktıracaktı onada 1200 tl demişler nasıl yani herkes peşin fiyat olarak aldı :/ kafam iyice çorba oldu ne yalan!
quote:
Orijinalden alıntı: gtgzdrn
ya bir enterasan durum daha wentgas araştırıyorum, aynı yerde taktırmış bir arkadaş 950 ye taktıtrmış bana 1100 tl dediler bugün de bir arkadaşa arattırdım oda taktıracaktı onada 1200 tl demişler nasıl yani herkes peşin fiyat olarak aldı :/ kafam iyice çorba oldu ne yalan!
bütün BMW lerim Atiker LPG liydi.hiçbirindede sorun yaşamadım. ne olduğu belirsiz marka taktırma. 3 gün sonra sorun olduğu zaman parçasınıda yazılımınıda bulamazsın kalırsın ortada..taktır gitsin atiker..
ya açıkçası bende atiker yanlısıyım fakat takamayız diyince alternatif arim dedim. bu yüzden de araştırıyordum. yorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler. ya birde şu aracın şanzumanına ne gibi bakım vs yapabilirim. ? otomatik vites aracım. insanı biraz huzursuz ediyor :)
quote:
ya açıkçası bende atiker yanlısıyım fakat takamayız diyince alternatif arim dedim. bu yüzden de araştırıyordum. yorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler. ya birde şu aracın şanzumanına ne gibi bakım vs yapabilirim. ? otomatik vites aracım. insanı biraz huzursuz ediyor :)
kim takamazmış?? başka LPG cimi yok memelkette. git başka şehire 3 saatte takıyorlar. şanzımanın yağını ve filtresini değiştirin. BMW lerin otomatik şanzımanına kolay kolay birşey olmaz
evett. bugün aracımı teslim ettim bir cesarettir ki went gas taktırıyorum. şimdi başka bir yere taktırmak için zaman lazım o da bende iş doayısıyla yok ne yazık ki :( bakalım. simit tank tank taktıracam. toplamda 1000 tl ye anlaştık. sonucu görecez ve markayla ilgili gelişmeleri sizlerlede paylaşırım. aynı firmada alt takım ve amortisör değişimi yaptıracam yani kısacası bakım olayına da gireceğim. fakat şöyledir ki ; 4 amortisör arka iki helozen ön sağ rotil hava filitresi şanzuman yağı ve filitresi değişimi buji değişimi ve amortisör lastiklerinin değişimi için 250 tl işçilik dedi. sanki biraz fazla gibi geldi bana ama ??
sizce?
quote:
evett. bugün aracımı teslim ettim bir cesarettir ki went gas taktırıyorum. şimdi başka bir yere taktırmak için zaman lazım o da bende iş doayısıyla yok ne yazık ki :( bakalım. simit tank tank taktıracam. toplamda 1000 tl ye anlaştık. sonucu görecez ve markayla ilgili gelişmeleri sizlerlede paylaşırım. aynı firmada alt takım ve amortisör değişimi yaptıracam yani kısacası bakım olayına da gireceğim. fakat şöyledir ki ; 4 amortisör arka iki helozen ön sağ rotil hava filitresi şanzuman yağı ve filitresi değişimi buji değişimi ve amortisör lastiklerinin değişimi için 250 tl işçilik dedi. sanki biraz fazla gibi geldi bana ama ??
sizce?
Fazlamı? Yok artik
bilmem. dediğim gibi bana öyle geldi. aracı heyecanla bekliyorum nasıl olaca şu went gas verim, performans, ekonomi vs vs bakalım hayırlısı. :)
arkadaşlar birde şöyle bir sorunla karşılaştım. aracı lift'e kaldırdık ve alt takımındaki sıkıntılara baktık ustayla. usta daha sonra aracın tekerleklerini kontrol ederken şöyle sıkıntılarla karşılaştı; sol ön tekeri iki eliyle kavrayıp öne arkaya çaprazlı bir şekilde hareket ettirdi ve bir boşluk olduğunu söyledi daha sonra benim de aynısını yapmamı istedi ben de yaptım ve gerçekten hafiften de olsa bir boşluk söz konusu gibi. daha sonra sol ön lastiği boşta eliyle döndürdü , diğer lastiğe geçtik. sağ ön lastiğe de aynı şeyleri uyguladığında bu lastiğin sanki az biraz frene basılıyorcasına kastığını ve rahat dönmediğini gördük. aracım zaten seyir halindeyken sağa çekme yapıyordu muhtemelen bundan kaynaklanıyor.
ustanın bana söylediği fren merkezi tamir takımı diye bir şey var bunları al sorunu çözelim yapmışken iki lastiği de yapalım. ben internette araştırdım ama böyle bir parça bulamadım. bugün de malum pazar parçacılarla da konuşamam ki konuşsam böyle bir şey söylediğimde anlayabilirler mi bilmem?
birşey daha keşfettim. araca benzin doldururken farkettim ki aracın benzin dolum boğazı veya benzin dolum plastiği (pompanın girdiği yerden aşağıya doğru bir dirsek var o plastik ) delik ve yere akıtıyor. hemde biraz fazla akıtıyor. bu parçanın sıfırını bulmam baya baya zor gibi geliyor. farklı bir alternatif bileniniz var mı? başka marka araçlarınki uyar mı? deneyen varsa yardımcı olsun lütfen !! yoksa ben şu yakıt dolum kauçukları varya telli onlarla uydurmasyon birşey yaptırsam mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme