Şimdi Ara

LANDİRENZO LPG SORUNU ANKARA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
4
Favori
2.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracımda landirenzo omegas plus lpg sistemi mevcut.
    Soruna gelecek olursak aracın rölantide çalışma devri 600
    Rölantide bu devirde çalışırken stop edecek gibi olup kendi kendine gaz vermekte. Bazen stopta etmekte. Klima açıkken 800 devir civarında çalıştığı için yapmamakta. Benzinde de normal çalışmakta. Aracın gaz yemesinde veya gidişinde herhangi bir sorun yok.
    Aracın bu sebeple boğaz kelebeği temizlendi. Lpg ayarı bozuk denildi, ayar yapıldı. Ama sorun hala devam etmekte.
    Bir usta lpg enjektör arızası olabileceğini söyledi.
    İnternette bahsedilen enjektör hortum tıkama olayını yaptım. Araç tüm hortumları tıkayınca stop edecek gibi oluyor.
    Ne yapmalıyım? Enjektörleri ellettirmelimiyim? Veya sorun neden kaynaklıdır?
    Yardımlarınızı beklemekteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkrdn

Aracım 2011 Audi A3 1.6 102 bg model
    Aracımda landirenzo omegas plus lpg sistemi mevcut.
    Soruna gelecek olursak aracın rölantide çalışma devri 600
    Rölantide bu devirde çalışırken stop edecek gibi olup kendi kendine gaz vermekte. Bazen stopta etmekte. Klima açıkken 800 devir civarında çalıştığı için yapmamakta. Benzinde de normal çalışmakta. Aracın gaz yemesinde veya gidişinde herhangi bir sorun yok.
    Aracın bu sebeple boğaz kelebeği temizlendi. Lpg ayarı bozuk denildi, ayar yapıldı. Ama sorun hala devam etmekte.
    Bir usta lpg enjektör arızası olabileceğini söyledi.
    İnternette bahsedilen enjektör hortum tıkama olayını yaptım. Araç tüm hortumları tıkayınca stop edecek gibi oluyor.
    Ne yapmalıyım? Enjektörleri ellettirmelimiyim? Veya sorun neden kaynaklıdır?
    Yardımlarınızı beklemekteyim.

Hangi ildesiniz.

• Ben Kırıkkaledeyim ama burda bu işten anlayan adam pek yok.
    Yakınımda Ankara var, Ankara diyebiliriz
  • quote:

Ben Kırıkkaledeyim ama burda bu işten anlayan adam pek yok.
    Yakınımda Ankara var, Ankara diyebiliriz

Ankarada Şaşmaz sanayi sitesinde Olgun Lpg var. Landirenzo iç anadolu bölge müdürlügü buyrun gelin oraya ben size konuyla ilgili yardimci olacagim.
  • g.ersan06 kullanıcısına yanıt
    Tamam geleceğim.
    Cumartesileri orada olur musunuz? Sizi bulabilir miyim?
    Birde sorun 1 günde çözülür mü?
  • quote:

Tamam geleceğim.

Cumartesi gunu servisteyim. Beni bulabilirsiniz.
    Araca bakmadan hic birsey diyemem. Siz buyrun gelin ben size her konuda yardimci olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.ersan06

quote:

Tamam geleceğim.

Araca bakmadan hic birsey diyemem. Siz buyrun gelin ben size her konuda yardimci olurum.

hocam merhabalar

haftaya lpg 2. yıl bakımını yaptırmak için gelmeyi düşünüyorum. gelmişken birde ayar yaptırayım diyorum. çekişle ilgili sıkıntılarım var aracım astra h , malum çekişi zaten düşük :), yakıt konusunda sıkıntım yok ama :)

araçda sürüş halinde ayar yapıyormusunuz yapıyorsanız fiyat farkı varmı.

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara LPG dönüşüm
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: g.ersan06

quote:

Tamam geleceğim.

hocam merhabalar

haftaya lpg 2. yıl bakımını yaptırmak için gelmeyi düşünüyorum. gelmişken birde ayar yaptırayım diyorum. çekişle ilgili sıkıntılarım var aracım astra h , malum çekişi zaten düşük :), yakıt konusunda sıkıntım yok ama :)

araçda sürüş halinde ayar yapıyormusunuz yapıyorsanız fiyat farkı varmı.

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...

Ewet yapiyoruz. Fiyat farki yok.

• sorunun devamı veya çözümü ile ilgili sonuç nedir buraya yazarsanız biz de istifade ederiz. aynı sıkıntıyı bir ara ben de yaşamıştım. sonra kendiliğinden düzeldi
  • knight_offline kullanıcısına yanıt
    Daha gidemedim geçen hafta nöbetim vardı, fırsatım olmadı.
    Birde çekiniyorum Kırıkkale'den gideceğim araba ısınınca rölanti sorunu yapmıyor. Soğukken sürekli gaz veriyor ve stop ediyor. 80 km yol yapıp birde sıkıntın yok denilip geri dönmek var.
    Videoyada çekeyimde garanti olsun.
  • Bugün gittim 4 lpg enjektörünün 4'üde arızalıymış. 540 TL fiyat istendi.
    2 yılını yeni geçen 60-70 bin km yol yapmış sistemin tüm enjektörlerinin bozulması lpg kitinin kalitesini yeterince gösterir bence.
    Taktırayım diye düşündüm ama taktırsam ne değişecek belli bir süre sonra tekrar arıza verecek, zaten rölantide pancar motoru gibi çalışıyor araba pata pata pata diye dizelden gürültülü.
    Lpg sistemini komple değiştirmeyi düşünüyorum şu anda veya albien marka lpg enjektörleri varmış yan sanayi onlardan taktırmayı düşünüyorum.
  • quote:

Bugün gittim 4 lpg enjektörünün 4'üde arızalıymış. 540 TL fiyat istendi.
    2 yılını yeni geçen 60-70 bin km yol yapmış sistemin tüm enjektörlerinin bozulması lpg kitinin kalitesini yeterince gösterir bence.
    Taktırayım diye düşündüm ama taktırsam ne değişecek belli bir süre sonra tekrar arıza verecek, zaten rölantide pancar motoru gibi çalışıyor araba pata pata pata diye dizelden gürültülü.
    Lpg sistemini komple değiştirmeyi düşünüyorum şu anda veya albien marka lpg enjektörleri varmış yan sanayi onlardan taktırmayı düşünüyorum.

Merhaba, benim araçta da omegas plus var ve yaklaşık 53.000 km dir kullanıyorum. Son durum nedir? enjektörleri değiştirdiniz mi?

• Sorunum çözüldü arkadaşlar.
    Bahsetmiştim önceden burdan kalktım gittim Olgun lpg'ye Landirenzo yetkili servisi diye bana 540 TL fatura çıkarmışlardı enjektör arızalı deyip.
    Değiştirecektim enjektörleri ama 4 enjektöründe arızalı olması canımı sıkmıştı ve yeni takacağım enjektörlerde benzer sıkıntılar yapar diye taktırmadım.
    Sistemi değiştirmeyi veya enjektörleri değiştirmeyi araştırdım. Dymconun uyumlu olduğunu öğrendim.
    Bende enjektörleri Dymco enjektörlerle değiştirmeye kafaya koydum.
    Bir tanıdık vasıtasıyla enjektörleri değiştirmek üzere MOCAN otogaza gittim Övünç beye. O zamana kadar sorunumu bilmiyordu. Enjektörü değiştirmek
    üzere anlaşmıştık. Çokta uygun fiyata anlaşmıştık. Sorunumu söyleyince bunun enjektörlerden kaynaklanmadığı ve arızanın ayarla ilişkili basit bir şey olduğunu söyledi. Gerekli tüm kontrolleri yapıp sorunu halledeceğini söyledi.
    Yemek yediğim yarım saatlik aradan sonra aracımın sıkıntısının halledildiğini söyledi.
    Aracıma bindim arabanın çalışması değişmişti. Aracım deyim yerindeyse saat gibi çalışıyordu. Sorun hallolmuştu.
    Övünç beye tekrardan teşekkür ediyorum forum vasıtasıyla.
    Benzer sorun yaşayanlara da Övünç beyi tavsiye ediyorum.

• brkrdn kullanıcısına yanıt
    540 lira fiyat istemişler.
    Peki ama siz kaç liraya yaptırdınız ?
    Enjektör denilip gaz ayarı çıkması büyük fiyasko derim ben...
  • boraaaaa B kullanıcısına yanıt
    Tanıdık vasıtasıyla gittiğim için Övünç bey verdiğim parayı almadı.
    Herhangi bir ücret ödemedim.
  • Olgun lpg'ye de güvenemiyeceksek ne yapalım biz...
  • Aynı LPG sistemi bende de var. Ne hikmetse tanktaki gaz azalınca stop etme sorunu var. İlk takıldığından beri bu sorun var. Her seferinde gidiyorum yazılım güncelleniyor. Ama sorun çözülmüyor. Basıncı az dediler sözde yükselttiler ama gene sorun devam ediyor.

Biz de kötünün iyisi deyip deponun 2/3 si bitince gaz alıyorum. Yaklaşık 18 lt... :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dymco nun hangi enjektorleri uyumlu acaba landirenzoya. Benimde basimda enjektor sorunu varda...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sorunum çözüldü arkadaşlar.
    Bahsetmiştim önceden burdan kalktım gittim Olgun lpg'ye Landirenzo yetkili servisi diye bana 540 TL fatura çıkarmışlardı enjektör arızalı deyip.
    Değiştirecektim enjektörleri ama 4 enjektöründe arızalı olması canımı sıkmıştı ve yeni takacağım enjektörlerde benzer sıkıntılar yapar diye taktırmadım.
    Sistemi değiştirmeyi veya enjektörleri değiştirmeyi araştırdım. Dymconun uyumlu olduğunu öğrendim.
    Bende enjektörleri Dymco enjektörlerle değiştirmeye kafaya koydum.
    Bir tanıdık vasıtasıyla enjektörleri değiştirmek üzere MOCAN otogaza gittim Övünç beye. O zamana kadar sorunumu bilmiyordu. Enjektörü değiştirmek
    üzere anlaşmıştık. Çokta uygun fiyata anlaşmıştık. Sorunumu söyleyince bunun enjektörlerden kaynaklanmadığı ve arızanın ayarla ilişkili basit bir şey olduğunu söyledi. Gerekli tüm kontrolleri yapıp sorunu halledeceğini söyledi.
    Yemek yediğim yarım saatlik aradan sonra aracımın sıkıntısının halledildiğini söyledi.
    Aracıma bindim arabanın çalışması değişmişti. Aracım deyim yerindeyse saat gibi çalışıyordu. Sorun hallolmuştu.
    Övünç beye tekrardan teşekkür ediyorum forum vasıtasıyla.
    Benzer sorun yaşayanlara da Övünç beyi tavsiye ediyorum.

Hocam merhaba,
    Şuanda sizle aynı sorunu yaşıyorum.
    Nasıl bir ayar yapıldı size?
    Bende ayar kablosu vs herşeyi var deli etti bu sistem beni.
    Belki ufak bir ayarla benim işimde halolacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.