Şimdi Ara

E4300ler BURAYA 3600MHZ REKOR resimli anlatım.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cpu-z 1.38 ile tekrar validation alırmısın?
    voltaj düşük gibi geldi bana o voltajla o MHZ imkansız gibi. Bende bi deneme yapıcam bakim kaca kadar cıkacak.
    AC Freezer Pro nun gücünü görcez :)
  • AliCengiz dostum
    Şu değerlere bir bakıp yazsanda bizde faydalansak olurmu. bazı arkadaşlara göre imkansız bu değerler ! yoksa Hız aşırtma yalanmı oldu?
  • elle ayarlamamış sanırım voltajı..biosta auto da bırakmış..asus panelinde 1,51 gözüküyo..belli voltajdan sonra cpu-z 1,213 olarak gösteriyo..benim imzamdaki konuda da aynı şekilde gösteriyo mesela..arkadaş bilmediği için sanırım cpu-z deki değeri söylüyo..ama o voltaj da değil maalesef
  • herkes faydalansın sorularularınızı cevaplamaya çalışacağım.............

E4300ler BURAYA 3600MHZ REKOR resimli anlatım..
  • Merhaba,

Yukarıda "Enhanced ..... AUTO", "CPU....AUTO" ve "INTEL S.S.... AUTO" ayarlarında kullandığınızı ve ayrıca 1.55v. verdiğinizi yazmışsınız ama kullandığınız anakartta bu seçenekler aktifken CPU ya voltaj veremezsiniz. Bunu nasıl başardınız? CPU voltaj ayarı devre dışı olması lazım bu seçenekler aktif durumdaysa...

Teşekkürler,

Hicks
  • onlar cpu stabilizesini kontrol ediyor.diye biliyorum en azından

bu arada bu değerleri almamda senin açtığın p5dw dh deluxe anakart topici çok faydalı oldu saol...

dene istersen not al verebilirsin voltajı 1.6v verdiğim bile oldu ama baktım gerek yok..
  • Merhaba,

Bu seçeneklerin tamamı Intel Speed-Step teknolojisi ve Intel CPU gelişmiş güç yönetimi ile ilgili seçeneklerdir. Basitçe CPU atıl kaldığı durumda çarpanı ve voltajı düşürerek enerji tasarrufu sağlar. Bu seçenekler aktifken CPU ya voltaj verme seçeneği devre dışı kalır, zaten BIOS da parantez içinde bu durum açıklanmıştır. Siz nasıl voltaj verebiliyorsunuz bu durumda. Voltaj verdiğiniz alanın AUTO da ve değiştirilemez durumda olması lazım...

Ayrıca topic in faydalı olduğuna çok sevindim, gerçekten sizlerin de paylaşımı ile oldukça yararlı bir topic oldu...

Teşekkürler,

Hicks
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Bu seçeneklerin tamamı Intel Speed-Step teknolojisi ve Intel CPU gelişmiş güç yönetimi ile ilgili seçeneklerdir. Basitçe CPU atıl kaldığı durumda çarpanı ve voltajı düşürerek enerji tasarrufu sağlar. Bu seçenekler aktifken CPU ya voltaj verme seçeneği devre dışı kalır, zaten BIOS da parantez içinde bu durum açıklanmıştır. Siz nasıl voltaj verebiliyorsunuz bu durumda. Voltaj verdiğiniz alanın AUTO da ve değiştirilemez durumda olması lazım...

Ayrıca topic in faydalı olduğuna çok sevindim, gerçekten sizlerin de paylaşımı ile oldukça yararlı bir topic oldu...

Teşekkürler,

Hicks

sana tekrar teşekkür ederim gerçekten topic in olmasadı bu sonucu alamazdım..

ama beni kıllandırdın

bios ayarlarını yularda verdiğim fotoda ki gibi harfi harfine yaptım...tekrar
    sadece CHİPSET/DRAM T. T. yi auto yaptım bu sefer ..

393*9=3539mhz

INTEL S.S.... AUTO değil ENABLED GERÇİ DİSABLED TA YAPSAM AYNI DEĞERİ ALIYORUM..

CPU 39 DERECE
    MB 43 DERECE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALİCENGİZ06 -- 13 Nisan 2007; 1:29:37 >

• Merhaba,

AUTO ya da Enabled olması sorun değil aktif olması yeterli... CPU-Z ile kontrol edermisiniz, işlemci boştayken hızını ve voltajını düşürüyor mu?

Teşekkürler,

Hicks
  • Bende şuan fsb 320 yani 2880 mhz.Boşta iken ısı işlemci 30-anakart 41 derece.Sizce iyimi ? Bende 3000 lere ulaşmayı planlıyorum.Zamanında takoz denmişti işlemcime ama farkettimki sonradan ben takozmuşum...
  • Sizlerden ve forum dan aldığım bilgiler doğrultusunda bir kaç denememde bu sonucu aldım değerleri incelerseniz dikkat etmem gereken bir şey varmı?

• quote:

Orjinalden alıntı: ALİCENGİZ06

BİZDE YALAN YOK CPU-Z KAYDI...

benim fanda işlemciye kayıyo şuan

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=184845

laaaa kardeş sen o stock fanla O.C de nasıl 35 derece işlemci sıcaklığı alıyon ?

aksine MB sıcaklığında çok fazla... ne biliyim hani garip bir durum..... bak demedi deme, sonradan bir sakatlık çıkmasın
    çünkü o anakart bendeyken MB 33 dereceyi geçmiyordu
    --------------
    geçen gün sana bahsettiğim gibi Kasa içi havalandırmalarını kontrol et...

kasa önünden hava emiş için ve arka eksoz için 120 lik fan kullan.. yoksa bu gidişle anakartı yakacan laaynn

• quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

AUTO ya da Enabled olması sorun değil aktif olması yeterli... CPU-Z ile kontrol edermisiniz, işlemci boştayken hızını ve voltajını düşürüyor mu?

Teşekkürler,

Hicks

hız değilde voltaj biraz düşüyo kardeş

LEZMAN kardeş probe ıı ile sıcaklık değerlerini buraya koyabilirmisin..

arkadaşlar E4300 ile 3000mhz çalıştırmak çok basit ve normal kasa ve soğutmanız biraz iyi ise sorun olmaz..

benim anakart çok ısınıyo onu anlamadım ama 40derece filan

• bu dereceler dehset ya bende eski ht 3.00 var 3.6 yapinca 70 e kadar gordum :D
  • guzel degerler
  • Detaylar resimde değerlendirirseniz memnun olurum birde bios'dan sabit sürekli 9 çarpan ile çalışmasını sağlayamadım jumper free menüsünün altında cpu information gibi bir menü çıkmıyor yardımcı olursanız sevinirim.

• Tebrikler güzel değerler
  • cpu configuration--information değil

lezman sıcaklık değerleri çok iyi buarada zalman işini iyi yapıyor sanırım..

yüksek değerleri almak istiyorsan

qfanı kapa
    cpu voltacı 1.550 yapabilirsin

rahat 3400 filan yaparsın
  • Teşekkürler;
    3400 ü deneyeceğim 1,55 biraz fazla değilmi sizce?
    Zalman eksoz fan evet görevi konusunda başarılı ama Noctua'yıda unutmamak gerek!
    Birde ram leri nasıl perpormanslı çalıştırmamı tavsiye dersiniz.
  • ram konusunda fazla bilgim yok o.c için

ram o.c bana göre daha zor
    uygun değerleri bulmak ve üst seviye yapmak çok deneme gerektiriyo..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.