Şimdi Ara

E4500 + 4 GB overlock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistem özelliklerim ;

Gigabyte p35 DS3L ana kart
    1+1+2= 4 GB Kingston 800 MHZ ram (Flexy mode 667 gösteriyo)
    İntel E4500 işlemci + Orjinal Fan

Az önce biostan 255 x 11 = 2805 olarak ayarladım. Ramler otomatik olarak 850 MHZ oldu. FSB 1020 olarak görünüyor. Orthos ile stabilite testi yaptım. Ana CPU 60 dereceyi gördü en fazla. CPU 1 ve CPU 2 68 falan oldu en fazla. Donma veya kilitlenme olmadı.

Sizce bu yeterli midir ? Şansımı fazla zorlamak istemiyorum. Fikirlerinizi alabilir miyim ?

• Benim sistemde aşağı yukarıya aynı. 3 gb ram , gigabyte GA-G31MX-S2 anakart , E4500 işlemci. 3.2 ghz ile stabil çalıştırdım. Fakat OCZ vendetta 2 işlemci soğutucusu var ve kasa içi havalandırmam güzel. Bunlar büyük etkenler.
  • Teşekkür ederim arkadaşım cevabın için.

Aslında dediğin gibi güzel bir soğutucu olmadan daha fazla ilerlemek istemiyorum. Ayrıca ramlerinde kaldırabileceğinden şüpheliyim. Tabi psu ilede nereye kadar gidebilirim :) En iyisi böyle kullanmak. Kasa içi soğutmalar şu an kapalı. Yazın biraz daha sıcak olacağı için o ara deneme yapacağım çalıştırıp. Sorun çıkarmazsa aynen devam...
  • Ben stok fanla e7200 ü 2,53 ten 3,70 te Yani taklaşık %46 o/c ile stabil kullanabiliyorum ama çekirdekler 73-74 C yi gördü. 70C nin üstü zarar verebilir diye 3.50 ye çektim işlemciyi ve max. 68C yi görüyor.

Sizin işlemci de stok fanla 3.0 ghz i stabil görür diye düşünüyorum.
  • ''alwer'' cpu ya kaç volt verdin 3.2ghz için ?
  • 3.0 yaptım ama mavi ekran geldi sanırım en güzeli böyle kalmak :)
  • ''avnihan''
    2.94 Ghz ve 3.116 Ghz Full stabil verilen voltajlarda belli. Eğer sen 3.0da mavi alıyorsan anla ki bir yerde voltajı eksik vermişsin. 3,0 çok rahat oluyor. Benim günlük 2.94 de çalışıyor sana bir kaç ss atayım bir bak ona göre tekrar dene. Ayrıca eğer ramlerin gitmiyorsa auto yap izin versin işlemciye

alwer in verdiği voltajı merak ediyorum.

2,94 Günlük kullanım full stabil
     E4500 + 4 GB overlock

3,116 Full stabil. Sadece test amaçlı
     E4500 + 4 GB overlock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tocak -- 12 Mart 2009; 0:38:35 >

• 2.94 ile reset yine :) Vazgeçtim en azından psu ve fanı değiştirene kadar 2.8 bana yeterde artar bile
  • NB ve SB ye kaç volt veriyorsun ve işlemciye ver 1.450 ramide 800mhz ise işlemciye göre böl 800mhzi tuttur yani rame oc yapma
  • voltajları ve hızları anakart otomatik ayarlıyor. Biosta sadece çarpanı ayarlıyorum ben onun haricinde voltaja karışmıyorum. 2.8 sorunsuz çalışıyor bu şekilde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tocak

''alwer'' cpu ya kaç volt verdin 3.2ghz için ?

Voltaj default'ta 1.325. 3-4 ay önce yaptığım için tam hatırlamıyorum verdiğim voltajı. şuanda voltaj vermeden 2,9 ile çalıştırıyorum ama tekrar zorlayacağım. o zaman yazarım voltajları.
  • Evet aynen voltah vermeden 2,90 kesin oluyor ama ilerlerde hatalar verebiliyor. 0,005 V verilmesi veya biraz daha fazla daha uygun olur

3,2den yukarı nasıl gider acaba düşünüyorum 1,450V a geldim ben ama ısı kontrolden çıkıyor gerçi kontrolden çıkıyor diyorumda 69lara geliyor daha da yolu var ama günlük kullanım için ideal değil. Bech almak için iyi olabilir. Gerçi daha da fazla bişey beklememek lazım sağlıklı olarak %43 oc standartı
  • ''avnihan'' o voltajları ve değerleri elle versene auto da tabi gitmez. Gigabyte'ın gizli bios menüsü var onu açman gerekli. Açtığında overclock için detaylı ayarların geliyor. anakartın kötü bişey değil ki gitmesin ikansız yani. Her şekilde volt vermeden 2,90 seviyesine gitmelisin

• 1.45 volt ile denedim. ramleri 800 e sabitledim ve sonuç resimdeki gibi :) Bu şekilde kullanmak sorun çıkartabilir mi acaba ? Şu an normalde 33 derece gösteriyor işlemci.
  • 3,4'e vurmuştum pc açıldı ama test sırasında hata verdi. bende 3.2 ye sabitlemiştim. daha gideri var dediğin gibi ama elindekindende olmak var işin ucunda. dimyata giderken prinçten olmayalım sonra
  • en güzel böyle o zaman dimyat bizi bozar :)
  • avnihan şuan gayet iyi sorun olmaz soğutcun ne bu arada tam soğutmamış. 70dereceyi geçme yeter.
    3.4 mutlaka da 1.75v falan gider bence ama risk işte pirincinden kilosu pahalı :) dolar kuru yeni işlemci al demiyor
  • işin komik yanı o zaten soğutucu stok fan :D havalar ısındığı zaman çözüm bulmam şart yoksa tekrar eski ayara dönmeliyim sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.