Şimdi Ara

e4500 o.c sorunu yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     e4500 o.c sorunu yardım lütfen..

Yukarıdaki resimlerdende görüldüğü gibi.. yeni almış olduğum e4500 cpu ve gig ds3l boardum la oc yapmak stiyorum. Öncelikle 2 sorum olacak birincisi easy tune da mhz değerlerini neden göstermiyor 0.00 olarak görünüyor. Anakarttan görüyorum. ikincisi ram in çalışma hızını neden cpu-z göstermiyor buda biostan görülebiliyor.. Çarpan ayarını x11 olarak belirliyorum sanırım speed step ten dolayı x6 olarak çalıştırıyor sabit olarak e4500 işlemcimi 272x11=3000mhz olarak neden çalıştıramıyorum..Ramlerin orginal timingleri CL4 667 mhz olarak yazıyor üstünde fakat şu an cl5 olarak çalışıyor lütfen bana 3 ghz de çalıştırmak için gerekli fsb çarpan ve dram oranlarını verebilirmisiniz. Ram timinglerini oynama yerini biostan bulamadım... Bi yardım edin üstatlar...

• up!!!
  • bende de aynı işlemci,anakart ve ram var.değerleri stabil olarak şöyle yapacaksın.ilk önce bios menüsünde ctrl f1 yap.sonra 273x11_3.00ghz ulaş ve arkasından system memory multilipieri de 3.00 olarak ayrla.yani ramlerin 819 mhz de çalışacak şu an.ram timinglerini de ayarlamak için dram timingi autodan manuele alıp alt alta olan 5-5-5-15 olanları 4-4-4-12 olarak ayarla.sonra voltajlara geldi.fsb-ve mch 0.1 voltaj ver.ddr2 ye de 0.2 voltaj ver.sonra da systeme 1.375 voltaja getirip f10 bas işlem tamamdır.sana kolay gele ve test etnek için deorthos programını kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedo20 -- 20 Aralık 2007; 14:09:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.