Şimdi Ara

E5300 OC yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bu konu ile ilgili forumda ve google da araştırma yaptım çok detaylı olmasada bulduklarımdan pek birşey anlayamadım daha önce hiç OC yapmadım hiç bir bilgim yok intel E5300 2,6ghz işlemcimi stabil voltajsız sorunsuz 3,2ghz üstü yapabilme imkanım varmı ve bunu hangi adımları izleyerek yapabilirim.

Sistemim:
    Intel E5300 2,60GHZ işlemci (Freezer pro7 işlemci soğutucusu)
    MSI P45T-C51 anakart
    DDR2 4GB ram
    saphire HD 6850 ekran kartı
    ATX 460W P4 güç kaynağı

yardımlarınız için teşekkürler

• pc açılırken del tuşuna bi kaç kez basarak bıos ekranına gelın ve bıosun resimlerini çekın yardımcı olurum bende asus p5kpl se ve senin işlemcinden var ve stok fanla voltajsız 3.60ghz yaptım
  • bu sistem 6850 ye yakışmamış:)
  • OC hakkında araştırma yaparken anakartımın bir özelliğini öğrendim anakart üstünde OC switchleri var daha sonra kullanma kılavuzunu buldum nasıl çalıştığına bakmak için. pc yi kapatıp denedim işe yaradı :)

yük altında testlerde cpu sıcaklığı 30a kadar çıkıyor max. ancak bu şekilde kullanarak cpu ya zarar verirmiyim bilemiyorum?

E5300 OC yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: form

OC hakkında araştırma yaparken anakartımın bir özelliğini öğrendim anakart üstünde OC switchleri var daha sonra kullanma kılavuzunu buldum nasıl çalıştığına bakmak için. pc yi kapatıp denedim işe yaradı :)

yük altında testlerde cpu sıcaklığı 30a kadar çıkıyor max. ancak bu şekilde kullanarak cpu ya zarar verirmiyim bilemiyorum?

E5300 OC yardım

sıcaklık yuktemi 30c bundanmı korkuyon benım sıcaklık boşta 32c sorun olmaz hatta çok güzel bi derece

• hayır hiç sorun olmaz serinse
  • sıcaklıktan değil işlemciyi bu şekilde 3,4ghz kullanarak zarar verirmiyim diye sormak istedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    2 yıl önce açıldı
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Q6600 overclock..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vermezsın kardeş ben 3.68 ghzde kullandım e5300 rahat ol sıcaklık değerlerinde çok güzel güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: wesker7

pc açılırken del tuşuna bi kaç kez basarak bıos ekranına gelın ve bıosun resimlerini çekın yardımcı olurum bende asus p5kpl se ve senin işlemcinden var ve stok fanla voltajsız 3.60ghz yaptım

Senin anakart Asus pkkpl am-se olan model mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arokh

quote:

pc açılırken del tuşuna bi kaç kez basarak bıos ekranına gelın ve bıosun resimlerini çekın yardımcı olurum bende asus p5kpl se ve senin işlemcinden var ve stok fanla voltajsız 3.60ghz yaptım

Senin anakart Asus pkkpl am-se olan model mi?

yazmıştım ama bıdaha yazayım asus p5kpl-se
  • Sağol, asus p5kpl am-se modeli bende olan ve e5300 ile neler yapabilir diye burayı devamlı
    takipde olacağım.
  • p5kpl-se ile am-se nin pek bir farkı yok biosları aynısı hemen hemen sadece am se de PCI-E Frequency
    ayarını 100 sabıtlemen gerekiyor benımkınde kendılıgınden sabıt diğer özellikler aynısı zaten yapmak istersen yardımcı olabılırım
  • bu e5300 işlemci 4 ghz'de stabil çalışırmı acaba denesem mi :) anakartın oc switch özelliği fsb ti 400e kadar çıkarabiliyor x13 ile 5,2ghz imkan sunuyor. 333 yapsam fsb yi 4,3 ghz'te stabil çalıştırabilirmiyim sorun olurmu acaba?

şuan 3,4 ghz yüksüz çekirdekler 40 / 35 derecede
  • quote:

p5kpl-se ile am-se nin pek bir farkı yok biosları aynısı hemen hemen sadece am se de PCI-E Frequency
    ayarını 100 sabıtlemen gerekiyor benımkınde kendılıgınden sabıt diğer özellikler aynısı zaten yapmak istersen yardımcı olabılırım

Yardımcı olursun çok memnun olurum.
    Donanım şu şekilde = Asus P5kpl am_se / İntel E5300 / 4Gb Kinston 800mhz ram / Ati HD4850 ekran kartı/

3.6 ghz'ye çıkartsam bile bana yeter,daha fazlası benim için risk olur.
    Cpu-z şu şekilde..

E5300 OC yardım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.