Şimdi Ara

E5700 işlemciyi e5450 işlemciyle değiştirmek bu devirde mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba bilgisayarımda en son yapabileceğim upgrade olarak işlemci kaldı sizce bu devirde bu fiyatlarla işlemciyi yenilemem mantıklı mı ?
    İstediğim performansı az da olsa alabilir miyim?
    Çünkü oynadığım oyunlar ets2(yüksek ayarlarda 50fps), csgo(yüksek ayarlarda 30-35fps),fs19 bunlarda mesela FPS artışı olur mu özellikle csgo da bunu sormak istiyorum.

Sistem bilgilerim :
    -Gigabyte GA-G41MT-S2P anakart
    -Sual core E5700 işlemci
    -Sapphire rx550 2gb ekran karti
    -250 watt PSU
    -Toshiba 250gb ssd
    -6gb Kingston 1333ghz ram
    -Seagate 500gb HDD var.

Yapmak istediğim:

-İşlemciyi Xenon E5450 ile değiştirmek:

-Oc. yapacağımız için soğutucu snowman m200

- Ve psu yeter mi acaba bilmiyorum onun için bunu buldum :
    www.vatanbilgisayar.com
    RAMPAGE RMP-500-80P 500W 80PLUS 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/everest-rampage-rmp-500-80p-500w-80plus-120mm-fanli-guc-kaynagi.html

Bunları almayı düşünüyorum sizce yapmalimiyim ?
    Yada yaparsam da hangileri gereksiz yada tavsiye ettiğiniz bir şey var mı ?

Yardımcı olursanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozkurt39Türk -- 12 Ocak 2021; 20:19:29 >

• Ets 2'de değişiklik olacağını sanmıyorum.
    CS GO'da 2 kat kadar artış olacaktır. Yaklaşık ortalama fps 100 civarı olur.
    Fs19 oynadığım bir oyun değil.

5 yıl önce E4500'den Q6600'e geçtiğimde ben de benzer sonuç almıştım.
    Ram miktarını yazmamışsınız, 6-8 gb olsa iyi olur.

G41 anakartla overclock zor elinizi kısıtlayacaktır. Yine de Overclock deneyeceksiniz daha iyi soğutucu bakınız. 2 ısı borulu anca Core 2 duo'larda işe yarar. Q6600@3.4 GHz'de 1.4v vcore'da, xigmatek Gaia II soğutucu 60lı derecelerde tutabiliyordu. En kötü snowman rainbow x4 veya T6 Ultra falan bakınız.

Psu konusunda fsp veya High Power olabilir. 350 tlye Sharkoon SHP650 V2 psu var.

Normalde bu kadar masrafa değmez derdim ama psu ve soğutucu sistem yükseltseniz de kullanılabilecek ürünler. Karar sizin.
  • Yani tavsiye edersiniz . Açıkçası csgo da çok düşük FPS aldığım için alıyorum . Hep %90-%100 arası CPU çalışıyor, bazen takılıyor. Ve bu arada bunların hepsinde discord açık oluyor ordan konuşuyorum. Discord zaten işlemcinin %30 götürüyor ve oyuna bişey kalmıyor zaten 😁
    Bazı kişiler boşu boşuna yaparsın dediler . Büyük ihtimalle şansımı deniğcem.
    Peki psu sizce değiştirmeli miyim ?
    Ve soğutucu ne tavsiye edersiniz ?
  • Discord zaten sömürecektir. Bir de ram de düşükse o da sorun olur.

Overclock deneyeceksiniz psu değişmeli. Ama stok kullanacaksanız (PSUnun durumunu da bilmiyorum) idare edebilir.

Snowman T6 Ultra falan bakılabilir, ilerde de kullanırsınız.
    Bütçemi aşar derseniz 2. Elden xigmatek, Thermaltake, akasa, sunbeam ccf, zalman cnps bakabilirsiniz.

2 tane ilan buldum. Yalnız bu xigmatek'lerin Ryzen desteği yok.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-xigmatek-red-scorpion-islemci-sogutucu-893122793/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-xigmatek-gaia-ii-120-mm-soket-1151-1150-am3-plus-1366-sogutucu-super-892662374/detay

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.