Şimdi Ara

e6300 overclock için bord tavsiyesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ufak bir kaşıntı neticesi xfx8600 gts ekran kartımı değiştirerek sapphire 4850 toxic aldım.. fakat mevcut sistemimin bu ekran kartı için biraz ağır olduğunu düşünüyorum, bu da beni mecburen overclock yapmaya zorluyor...

intel e6300 işlemci
    2x 1gb kingston 667 mhz ramler
    asus p5l mx bord
    silverstone 500w power supply

e6300 leri stok fanlarla 2.4 lerde stabil kullananlar var sanıyorum..

elimdek bordla 2.4 ghz çalıştırdığımda lan iptal oluyor.. denemedim ama sanırım 2.0 ghzlerde stabil çalışacak fakat bu hızında çok fazla bir katkısı olacağını tahmin etmiyorm.. ben şimdi bordmu alsam ne etsem kafam karıştı açıkçası

üstatlar bi yardım eli uzatın :) ne yapsam ne etsem

• bu arada bütçe de kısıtlı baya...stok fanı kullanmam gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k0rayy -- 15 Aralık 2008; 13:47:14 >
  • stok fan yerine 36 liraya fan aldım ben 10 derece soğuk çalışıyor,
  • e6300 ü gigabyte p35 ds3l ile 2,6 da kullanıyorum 2,8 de oluyor ama (daha üstünü denemedim voltaj vermeden bu değerler) ramlerim izin vermiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Corleone™

e6300 ü gigabyte p35 ds3l ile 2,6 da kullanıyorum 2,8 de oluyor ama (daha üstünü denemedim voltaj vermeden bu değerler) ramlerim izin vermiyor.

hocam pahalıdır o bord baya.. bütçemi zorlar diye tahmin ediyorum ?
  • banada lazım bi anakart. benimki overlock'a izin vermiyor. ve kasam küçük olduğu için 4 pce yuvalı kartlarda çeşit çok az
  • 2. el 965p çipsetli ds3 lerede bakabilirsin ucuz arıyorsan..

Şu topic e bak biraz gaza gel..http://forum.donanimhaber.com/m_11342047/tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: k0rayy

quote:

Orjinalden alıntı: Corleone™

e6300 ü gigabyte p35 ds3l ile 2,6 da kullanıyorum 2,8 de oluyor ama (daha üstünü denemedim voltaj vermeden bu değerler) ramlerim izin vermiyor.

hocam pahalıdır o bord baya.. bütçemi zorlar diye tahmin ediyorum ?

yok baya uygun ben alırken 140 a felan almıştım şindilerde bu daha ucuza bunun yerini alan p45 lerde uygun fiyata bulunur
  • http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2185 ucuzmuş gerçekten 91$+ kdv. 160 ytl falan edio. hepsiburadada 220ytl. kasam 6 pce desteklese hemen alırım. şimdi alırsam bide buna büyük kasa gerekecek

Edit hepsiburadadaki ds3Rymiş. ve p35 diil ep35
  • Asus P5B satayım sana gel:) Canavar gibi oc olur. oc yi de anlatırım adım adım tek tek:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: hiickimse

Asus P5B satayım sana gel:) Canavar gibi oc olur. oc yi de anlatırım adım adım tek tek:)

olur hocam :) ne kadar istiyorsun ?

bu arada bu P35-DS3L ile harikalar yaratmış millet... bu karttan da bulsam fena olmaz gibi
  • bütçeyi zorlayarak max.200 ytl ye kadar sıfır bord tavsiyesi alayım bari üstatlar :)
  • valla hocam eğer adam gibi oc istiyosan p45 serisini almak zorundasın. en az 200 ytl veya daha üstü. önerebileceğim p45-ds3r yada asus p5q pro da olabilir.
  • gold pc den 189 liraya gigabyte EP45 DS3L alabilirsin. ama 3 d biri fiyatına ben sana asus p5b vereyim. :) hatta En kaliteli firmadan garantili yani Çizgi Elektronik. şubata kadar galiba garanti vardı:) kargo dahil 70 lira
  • işlemciyi satıp işlemci alsan daha mantıklı bir adım atmış olursun
  • kafam deli gibi karıştı şimdi.. işlemciyi satıp işlemci almaya kalksam bu bana daha pahalıya patlamazmı ??

hiickimse hocam teklifin için teşekkür ederim ama P5b ninde max. ram hızı 800 mhz, iki ay sonra kaşıntı tutsa ramlerde bi upgrade yapma şansım olmayacak bu seferde.

bu gigabyte P35-DS3L denilen bord işimi görür gibime geliyor, overclock la çok iyi sonuçlar vermiş, şöyle sorayım o zaman

gigabyte P35-DS3L bu mu yoksa EP45-DS3L mi

edit : yani ep45 ile p35 kadar iyi overclock sonuçları alabilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k0rayy -- 16 Aralık 2008; 16:55:43 >
  • arkadaşlar dün ep-45 ds3l yi aldım... stok fanla 2.5 ghz ile çalıştırıyorum 40 c stabil. Makine coştu açıkçası, inanılır gibi değil
  • 2,5 ghz demi makine coştu
  • quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

2,5 ghz demi makine coştu

stock olan 1,8 haline göre ciddi bir performans artışı var, cod 5 1280x1204 te full detay 4x aa 70 fpslere çıktı... o/c öncesi takılmalar yapan flight simulatörde takılma adına hiçbirşey kalmadı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.