Şimdi Ara

E6400 ya da Anakart kendi kendini O/C yaptı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Anakarttım ve işlemcim imzamda yazıyor.Az önce web camın Ulead Photo expres programını yükledikten sonra farkettim.işlemci FSB si kendi kendine 316 ya yükselmiş.Bu mümkün mü?

E6400 ya da Anakart  kendi kendini O/C yaptı!!

• Mümkünlük hakkında yorumum yok ama öncesinde istersen yazılımın daha güncel sürümünü ya da everesti dene.

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-136.zip

http://www.lavalys.com/downloads/everestultimate301.exe
  • Programları yükledim ama değişen bişey olmadı.Aptallaştım ya birden nasıl olur bu şimdi.
  • biostan bı bak ısterrsen yanlıslıkla oynarken sen yapmış olmayasın yada sıstemı sen mı topladın hazırmı aldın senden başka kullanan varmı sıstemı
  • Sistemi ben topladım.Şu anda msn den birinde dosya gönderdiğim için bilgisayarı kapatamıyorum.Ama anlamadığım şey bu nasıl olur.FSB yi arttıracak hgiçbişey yapmadım oysaki.
  • bazı anakartlarda oc profıllerı vardır belkı onlardan bırı test sırasında yada aldıgın yerde denenmıştır ve default ayara döndürmeden sana satmışlardır sende takınca bole gormusundur
  • Hayır hayırSistemi iki gün önce topladım ve sürekli de kontrol ediyorum.Isıyı,FSB yi,Çarpanı.İnan yarım saat öncesine kadar 266 X 8 de çalışıyodu.Sıcaklık 40 lardaydı şimdi 50 lerde.İlginç!Bişey daha dicem biraz daha şaşıracaksınız.Msi ın Core center diye bir programı var.Onunla FSB yi aşağı çekeyim dedim.Hep sapıttı şu anda anakartın sınırının üzerinde bir FSB ile çalışıyor.Hiçbirşeye anlam veremiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaw ne soruon gıt gzl bı fan al bole kullan ne gzl beleşten oc cekmiş sistem ama garip bi durum bide programı sılde bak
  • Sıcaklıklar 50 lerde geziyo 53-54 civarı bunun bi sakıncası olur mu acaba?
  • Yanlşlıkla MSi DynamicOverclocklinTechlonolgy ile oynamış olmayasın ?

316-266 = 50 yani

50fsb arttırmaya ayarlanmış olabilir
  • Ufuk bu anakartın FSB sınırı 333 Mhz.Biosunda,Anakartında web sitesinde böyle diyo.CPU-Z ve Everest FSB yi 374 gösteriyo.Sence yanlıyo olabilirler mi.Hangisi doru sence.
  • gözüken neyse bence dogru olan odur hadı dıelım cpu z yanıldı everestemı yanılaca ıstersen pc wizard 2006 yı yukle bıde ondan bak ama gozuken dogrudur

ama bence skinny ark dedıgı gıbıdır buyuk ıhtımal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.f.u.k_XVI -- 4 Eylül 2006; 22:36:54 >
  • Skiny o dediğini nereden ayarlıyoruz.Biosta öyle bir ayar var ama Core Centerda öyle bir arttırım yok.
    Bu arada Core center işlemci fanı 126 diyor ama everst 1940 larda gösteriyor.Core centerdaki FSB ve çarpanda farklı.Bunların hangisi doğru söylüyo şimdi!!!

• Sadece bilgisayarı kapatıp açtım.Herşey normale döndü.Hayaletler mi dolaşıyo nedir.
  • cinler tependedir
  • hadi geçmiş olsun ama dikkat et bida yapıcakmı
  • bidaha yaparsa bana sat sistemi takiim TT soutucuyu ooh belese anakart sınırının ustunde OC...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.