Şimdi Ara

e6600 DQ6 yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bios da pci express clock var hatta cpu ile birlikte artar diyor ayarında. Bu pci express x 16 mhz i default nedir sabitlemek istiyorumda. 90-150 arası bi değer diyor benim bildiğim 133 ama nettende aradım bulamadım.
    Oc edemiyorum doğru dürüst bana bir de voltajları verirmisiniz + ne kadar verilmesi lazım 3.3 ghz günlük kullanım için.

fsb Volt
    mch Volt
    pciex volt
    cpu Volt

Bu değerlerin default kaç volt olduğu yazmıyor bios da o yüzden + kaç volt vermem gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.

• Merhaba,

PCI-e hızını 100MHz. ya da 101MHz. olarak ayarlayın. E6600'ü 3.3GHz. de çalıştırmak için 1.45-1.50 gibi bir voltaj vermeniz gerekebilir.

Tşk,

Hicks
  • Çok teşekkür ederim arkadaşım. Anakart voltajları nasıl olacak. +0,30 voltaj vermek fsb ve mch a çok mu olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dewrim

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Anakart voltajları nasıl olacak. +0,30 voltaj vermek fsb ve mch a çok mu olur

çok olmaz arkadaşım yüksek fsb lere çıkacaksan dahada verebilirsin
    fsb ve mch ye ver ich ye verme pciex ede vermene gerek yok.
    100/33 e sabitle arkadaşında dediği gibi pcie yi.

step B2 Rev 6 ise max 3600-3700 arası gider cpun
    o hız içinde 1.6 ve üzeri voltaj vermelisin

dediğin 3.3ghz için kod yukarıda yazdığım ise en az 1.45 vcore(fazlasınıda isteyebilir denemen lazım)

• quote:

Orjinalden alıntı: Dewrim

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Anakart voltajları nasıl olacak. +0,30 voltaj vermek fsb ve mch a çok mu olur

o bordda hiç bişeye voltaj vermeden 475 fsb yapabilirsin.0,01 fsb voltajıyla.cpu ya ise kendin deneyerek bulmalısın.benim 6300 1.35 le 3330 çalışıyo ancak.6600 ler okadar iyi oc olmuyo düşük voltla.
  • plakton arkadaşın dediği doğru ama kendi işlemcisi için 1.7 voltta çıkabileceğin değer max 3.7 dir oda fsbnin 410 olmasıdır daha yukarı çıkmıyo ben denedim ama e6300 de 475 fsb ye çıkar mimari farklılığından
  • Selam arkadaşlar. Yeni sistem topladım. Gigabyte DQ6 - E6600 Conreo - 2 GB Corsair ddr2 800- 320 gb Seagte sata 2 ncq... Sorum sistemi kendim kurdum ancak çalışmadı. Bilgisayarcıya gittim kısa devre olmuş anakart . Anakartın altındaki bağlantı vidalarındna biri çıkmış..sistem kendini kapatmış sadece dediler. Sonra kısa devre yapan yer halledildi. Sistem çalıştı hatta format attık Hdd ye. eve geldim temiz format atarak bölümlendirme yapayım dedim acaka format atamıyor. mesajta çıkmıyor . format ekranında kitleniyor. Sonra sistem kendini kapattı. gene açılmıyor. Bende zorlamıyorum. yarın gene gidecek. Bu arada kasam Thermaltake Tsunami.. Kasamda gayet güzeldir. Bu anakarttan hayır gelmez mi arakadaşlar..:( Bi kere kısa devre olmuş işe yaramaz mı? Veya sorun başka yerde mi? Çünkü Pionner dvdrw da çok yavaş çalışıyordu sistem üzerindeyken. Bunu eskimesine de bağlayabilirm. Valla bilemiyorum. anakartıda çok beğenmiştim. O ne kutuydu öyle..

Yardımlarınız için teşekkürler.. ( belki konusu burası değildi ama dq6 başlığını görünce buraya yazmayı uygun gördüm.)

• @dewrim pm'iniz var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.