Şimdi Ara

E6600 İÇİN O/C TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İŞLEMCİ : CORE 2 DUO E6600 2.4
    RAM: KINGSTON HYPERX 2X2 800 MHZ
    cpu-z programında ramların dram frequency 400 mhz gözüküyor acaba bir sorun mu var???

işlemci için cooler master çift fanlı soğutucuyu yeni taktım sistem boşta 25 derece civarı çalışıyor...

bıos da fsb voltaj vesaire gibi ayarları söylerseniz sevinirim teşekkürler...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İşlemci çarpanı cpu-z programında 9 ken bi anda 6 ya düşüyo tekrar 9 oluyor niye yapar bunu????
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantagram

İşlemci çarpanı cpu-z programında 9 ken bi anda 6 ya düşüyo tekrar 9 oluyor niye yapar bunu????

Dostum intelin dual core serisi dahil sonraki işlemcileri hep aynıdır . CPU ' ya cok yüklenilmedii sürece otomatik olarak çarpan düşer . bi işlem başlasın hemen yükselir . yani bu normaldir . bu arada E6600 ' ı 3.06 dan 3.5'e çıkar yeter .
  • quote:

ANAKART : GIGABYTE GA-965P-DS3
    İŞLEMCİ : CORE 2 DUO E6600 2.4
    RAM: KINGSTON HYPERX 2X2 800 MHZ
    CPU-Z PROGRAMINDA RAMLARIN DRAM FREQUENCY 400 MHZ GÖZÜKÜYOR ACABA BİR SORUN MU VAR???

İŞLEMCİ İÇİN COOLER MASTER ÇİFT FANLI SOĞUTUCUYU YENİ TAKTIM SİSTEM BOŞTA 25 DERECE CİVARI ÇALIŞIYOR...

BIOS DA FSB VOLTAJ VESAİRE GİBİ AYARLARI SÖYLERSENİZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER...

Ramlerin gerçek saat hızları vardır . tıpkı FSB gibi . Mesela 1333MHz de çalışan bir sistemin geçek saat hızı 333MHz ' dir .
    Ramlerde bu şekilde işte . 1333MHz ' de çalışan bir Ram'in gerçek hızı 667MHz ' dir .
    800Mhz ' de çalışan bir RAM'n ise gerçek hızı 400Mhz 'dir .
  • dün overclock denemem oldu ilk denemem bu arada fsb yi 400 yapıp çarpanı 8 de tıttım :3.2 mhz yapabilmek için nb e +0.2 voltaj verdim cpu yada 1.735 v verdim
    ama sistem başlattığımda bu değerlerle başlamadı 2.1 mhz e düştü:) bıos ayarlarını tekrar eski haline getirmem gerekti acaba ramlere hiç dokunmadığım için mi böyle oluyor.
    bide yeni aldığım coolermaster işlemci soğutucusunun fanı çok yavaş dönüyor hatta windows yeni açıldığında 3-5 tur atıp duruyor ve bu böyle dewam ediyor bi türlü düzgün dönmüyor bıosdan dan ayarını kapatınca tam hızda güzel çalışıyor yani fanda bi problem yok...

yukardaki bios verilerinide teknoloji tv de benim anakart ve işlemci ile yaptıkları o/c videosundaki gibi yaptım ama onlarda 667 lik ram vardı bende 800 var herhalde o yüzden olmadı gibime geliyor....
  • konu güncel...
  • konu güncel...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    9600xt ne kadar o/c yapabilirim?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

dün overclock denemem oldu ilk denemem bu arada fsb yi 400 yapıp çarpanı 8 de tıttım :3.2 mhz yapabilmek için nb e +0.2 voltaj verdim cpu yada 1.735 v verdim
    ama sistem başlattığımda bu değerlerle başlamadı 2.1 mhz e düştü:) bıos ayarlarını tekrar eski haline getirmem gerekti acaba ramlere hiç dokunmadığım için mi böyle oluyor.
    bide yeni aldığım coolermaster işlemci soğutucusunun fanı çok yavaş dönüyor hatta windows yeni açıldığında 3-5 tur atıp duruyor ve bu böyle dewam ediyor bi türlü düzgün dönmüyor bıosdan dan ayarını kapatınca tam hızda güzel çalışıyor yani fanda bi problem yok...

yukardaki bios verilerinide teknoloji tv de benim anakart ve işlemci ile yaptıkları o/c videosundaki gibi yaptım ama onlarda 667 lik ram vardı bende 800 var herhalde o yüzden olmadı gibime geliyor....

ramlerlen alakalı olcanı sanmıyorum hiç o akdar yüksek işlemciye overclock yapmadım ama 3.2 ye kadar voltaj vermemelisin bide 10 ar 10 ar yükselt işlem yapmazsan fanın dönmez

• 9 X 333 = 2997 mhz senin için yeterli olacaktır. İşlemciye çok fazla voltaj vermişsin. Ram çarpanlarını ilk önce auto olarak dene sonra manuel olarak ayarlayabilirsin. Ramlerin 5-5-5-18 2.2 volt rahat 1000 mhz görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.