Şimdi Ara

E6600 iel 3.6 nın üstüne çıkamıyorum? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • başka yapmam gereken nedir mesela 3.8 için neler yapmam gerekir kademe olarak yazarsan sevinrim.....
  • Derdime Çare Baytarım yokk.. :)
  • Windows üzerinden neden yükseltmiyorsun hızı
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguz6578

yazdıklarını aynne yaptım ama hiç bişey olmadı.... siste açılmadı yane..... :(:( 410*9 yaptım ramlere +0.3 verdim köprülere +0.2 verdim cpu voltage 1.55 verdim... banamısın demedi....

ramleri option 2 ye aldın mı? bende option 1 de 390 da fln takılmıstı 2 ye alınca 470 e kadar stabil gitti halen daha da gidiyor ama windowsta gümlüyor ramler berbat...

eğer böyle olmuyorsa sanırım daha da olmaz gibi=(
  • işlemci kodu nedir?
  • Ben ds3 anakartla biostan max 425 fsb 'de boot ettim.. Windows üzerinden ise 470 'e kadar çıkıyo.. Bi türlü anlamadım.. Sen bi dene istersen
  • Anakartdanda olabilir , ramlerdende olabilir sorun . İşlemciden olduğunu sanmıyorum ama büyük ihtimalle anakart dan kaynaklıdır sorununuz. İşlemci kodunu yazarsanız belki aydınlatıcı olabilir . En takoz E6600 bile havada karada ve denizde 3600 Mhz yapar stabil olarak , Başka bir anakartla deneme şansınız varsa eğer faydalı olacaktır sorunu anlama açısından ... En kötü ihtimalle o işlemci 1.550 V la 3600 de stabill olurki , Bu durumda sorun Anakartta kanaatimce ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdemliol

Windows üzerinden neden yükseltmiyorsun hızı

Lütfen yanlış önerilerde bulujnmayalım.

Hiç bir zaman windows üzerinden o.c bios üzerinden o.c kadar sağlıklı olamaz..

Elimde iki tane ASUS p5B vardı. biri 2.8 den sora açmıyordu E6300 ü diğeri 3.3 e kadar çıkmışdı...

Hesap et sen artık aynı anakartın bile performans farkını.

Ama başka birşeydende oluyor olabilir tabi. Ben bu anakartı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 16 Temmuz 2007; 5:46:42 >
  • Tabi işlemci kodunu yazıyım L631A işlemci kodu budur bi konu var hatta açmıştım onada bakabilirsiniz Bendeki aynı işemciyle adam 3.8 in ustu yapmış :)

http://forum.donanimhaber.com/m_15520457/mpage_1/key_C2D//tm.htm#15698820 konuda bu işte.....

yaw hepsini yapıyorum ama yok yinede açılmıyor neden acaba arkdaşlar mesela 3.8 yapmam için nereye ne değerleri vermem gerkecek onları sırasıyla yazarsanız sevinirim....

E6600 iel 3.6 nın üstüne çıkamıyorum?

bendeki bios bu eğer bana şunu söyle yap şuna şu değeri ver kesin olur diyorsanız sırasıyla yazarsanız sevinirim eğerki olmuyorsa yine bu sefer kesin anakartta sorun :(:(

• arkadasım kızmassan bana sana bır sey dıyecegım aynı ıslemcı bende de var ve bende 3.5ghz uzerıne cıkamdım ve hatta 3.5 de stabıl bıle kullanamadım ama bunu sorun etmıyorum her kesın ıslemcısı aynı o/c olacak dıye bır sey yok ıstersen boyle dusun suan 3.4 gunluk kullanıyorum ve cok memnunum. ınsallah 3.8 gorursun ne dıyeyım allah gonlune gore versın.
  • ya beyler anakartta sorun olmaz ben cok rahat 470fsb görüyorum kolpa ramlerle.... ama önceden twinmoslarla 380 i geçemezdim , sorun anakartın rami sevmemesi olabilir ... çipleri ne ram in? birde gigabyte ın sitesinden desteklediği ramlere bak senin ki var mı
  • yok tabiki kızmam da kardeş benim amacım çıkabileceği yere kadar çıkartmaktı bide benim işlemcim şuan için stabil durmuyor... şuan 3.51 ama bilgisayar işlem yaptığı zaman stabil 3.51 kullanabiliyorum.... Bilgisayar boştayken 3.51 hiç almadım sistem boştaykenn stabil değer nasıl alırım onuda bilmiyorum....

Ama yinede saolun bakıyorum mesela ben ramlerle 875 gibi bi değer aldım 800 mhz den 875 mhz gordum ama işlemciyi 410*9 gibi bi sınıra getirdiğimde ise 820 mhz oluyor ramlerim yani aşırı bi hıza çıkmıyor herşeye en uygun değerleri verdiğim halde sistemim açılmıyor.... sorun ne bende anlamadım neyse artık diyip biraz daha bekleyip yeni nesil işlemciler . anakartlar . ekran kartları . ramleri bekleyim ozman daha iyi bi sistem yapıyım..... :):) bu sistemle beklemekten başka çağre yok demekki ...... yinede yardımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum....
  • Ram lere baktım kardeş şimdi uyumlu gorunuyor.....Ram in voltu ise 1.8V ... yaw ben sorumun cevabını alamadım ben 38 ghz için nereye hangi değerleri girmeliyim biri şunun cevabını bi versin bu soruyu 9756218 kere sordum ama her seferinde başka bişey söylüyonuz...

Tekrar soruyrum 3.8 GHZ İçin Nereye Hangi Değerleri Girmeliyim Arkadaşlar......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz6578 -- 17 Temmuz 2007; 13:32:48 >

• Dostum kızma ama derdin ne yahu.İşlemcin şu an c2d nin extrem işlemcisine fark atacak bir hızda çalışıyor.3.40 a getir stabil kullan günlük.Daha neçe insan celeronla/p4 le/p3 le idare ediyor
    quote:

yok tabiki kızmam da kardeş benim amacım çıkabileceği yere kadar çıkartmaktı bide benim işlemcim şuan için stabil durmuyor... şuan 3.51 ama bilgisayar işlem yaptığı zaman stabil 3.51 kullanabiliyorum.... Bilgisayar boştayken 3.51 hiç almadım sistem boştaykenn stabil değer nasıl alırım onuda bilmiyorum....

Ama yinede saolun bakıyorum mesela ben ramlerle 875 gibi bi değer aldım 800 mhz den 875 mhz gordum ama işlemciyi 410*9 gibi bi sınıra getirdiğimde ise 820 mhz oluyor ramlerim yani aşırı bi hıza çıkmıyor herşeye en uygun değerleri verdiğim halde sistemim açılmıyor.... sorun ne bende anlamadım neyse artık diyip biraz daha bekleyip yeni nesil işlemciler . anakartlar . ekran kartları . ramleri bekleyim ozman daha iyi bi sistem yapıyım..... :):) bu sistemle beklemekten başka çağre yok demekki ...... yinede yardımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum....

• quote:

Ram lere baktım kardeş şimdi uyumlu gorunuyor.....Ram in voltu ise 1.8V ... yaw ben sorumun cevabını alamadım ben 38 ghz için nereye hangi değerleri girmeliyim biri şunun cevabını bi versin bu soruyu 9756218 kere sordum ama her seferinde başka bişey söylüyonuz...

Tekrar soruyrum 3.8 GHZ İçin Nereye Hangi Değerleri Girmeliyim Arkadaşlar......

Selam
    Bir SS veriyim belki yardımı dokunur sana arkadaşım , aşağı yukaru aynı değerlede dene bakalım ama anakartın voltaj dalgalanmasınıda hesaba kat . L631A iyi bir koddur diye biliyorum bu değeri rahat görmen lazım ... Bendeki L632 4000 Mhz gördüm 3960 da bencmark aldım , 3600 Mhz de günülük kullnıyorum 12 saat Orthos yaptım stabil ....

E6600 iel 3.6 nın üstüne çıkamıyorum?

• ya kardeş valla ss den neye ne değer verdiğini bilmiyorum ama bana bios da neye ne değer verdiğini söylersen sevinirim yaw nolur yalvarıyorum 98755616 kere söledim biri bana bios da neye ne değer vermem gerektiğini söledisin NOLUR :(:(:(:(:(:(........

SS için saol ama valla bişey anlamadım bana bios değerleri lazım nolur bios değerlerini versin bana biri yalvarıyorum.......

• Arkadaşım İşlemciye Vcore yanii 1.60 yada 1.65 Volt ver .Ramlerede 2.2 ye kadar verebilirsin korkmadan . İşlemci Fsb si 400 ise Ramler 800 Mhz olsun 1:1 yanii . Kuzey köprüsü ve diğerlerini auto bırak ( fazla elleme onları ) Anakartın işlemciye en fazla kaç Volt veriyor ? O anakartı kullanmadığım için net bişey söleyemiyorum sana , kullanan arkadaşlar daha net bilgi verebilirler . Ama ben sistemin sınrlarını bulmaya çalışırken işlemciye ramlere kuzey köprüsü ve diğerlerine allah ne verdiyse verdim Voltaj olarak . Yinede sen temkinli davran 1.60 Volta da açmassa makinen 1.65 Volt denersin ( işlemciye ) daha yukarısı için bişey diyemem yanar manar sorumlu olmak istemem

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.