Şimdi Ara

E6750 için Asus Anakart..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gördüğüm bazı sitelerde 1066mhz fsb bazılarında da 133mhz fsb veriyolu var dior.

arkadaşlar bu işin aslı nedir?

bir de ben bu gün sistem alıcam; sistem:

asus ta9a1 kasa - 69.5 $
    intel e6750 - 235$
    samsung 200 gb sata2 ncq - 69$
    kingston 1 gb 800 mhz ram - 81$
    palit 8500 gt sonic - 100$

anakarta karar vermiştim ama bazı sitelerde böyle bi durum görünce sorma ihtiyacı hissettim. bir de anakartım sli miş ben sadece 1 tane ekran kartı kullnacam buna uygun ve fiyatı da 150$ civarında sli olmayan asus marka anakart önerebilir misiniz?

sistem hakkında da yorumlarınızı bekliyorum.

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali42 -- 6 Eylül 2007; 14:26:04 >

• asus sitesinde yazdıgına göre 1333 fsb yi destekliyor. ama bana kalırsa xfx ultra 650i secerdim yinede arkadaşların yorumlarını bekle
  • XFX 650i Ultra da alabilirsiniz. E6750 ile sorunsuzca kullananlar var forumda
  • bilmiyorum ama şu güne kadar msi, asus kullandım, asus kullanıyorum, memnunum.
  • asus commando
  • ASUS - P5K-E WIFI-AP (186 USD+kdv) bu anakart için ne dersiniz arkadaşlar..e6750 ile stabil çalışır mı ? Ve ya 6750 için önerebileceginiz 200$ ı geçmeyecek bir anakart önerebilirmisiniz? (SilentPipe olursa daha ii olur)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    6 yıl önce açıldı
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Anakart işlemci tavsi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O kadar çıkabiliyorsanız(para) Gigabyte P35C-DS3R veya P35-DS3P öneririm.
  • 650i sli 1333 fsb ve 45nm cpu destekler
    http://www.nvidia.com/page/nforce_600i_tech_specs.html
    Asusun sitesinde de belirtilmiş
    http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=473&l4=0&model=1474&modelmenu=1

Sli yapmayacaksan Nvidia'ya bulaşmaya hiç gerek yok. P5N-E SLIden uzak dur bence. Üzerinde 3 fazlı regülatör var ve kondansatörleri eski tip.
    İntel çipler her yönden daha iyiler.

P5K SE : P35, 3 fazlı regülatör, tüm kondansatörler yeni katı tipten. Raid yok. 120$+kdv

P5K-E/WIFI-AP : P35, 8 fazlı regülatör, tüm kondansatörler yeni katı tipten, raid var, wireless var. 185$+kdv

Overclockla uğraşmayacaksan raid de lazım değilse P5K SE tercih edebilirsin. Avantajı fiyatı.
    Ama overclockla uğraşaçaksan veya raid lazımsa yada anakartım şık olsun diyosan bütçen de uygunsa P5K-E/WIFI-AP seçmelisin. Soğutması daha iyi.
    Overclocksuz kullanımda bu iki bord arasında performans farkı olmaz. P5K-E'nin çipi 2-3 derece daha serin çalışır soğutucusu sayesinde. Bir de P5K SE'nin yerleşimi pek iyi değil. IDE portu pci slotların altına konmuş ve 12v girişi kuzey çipinin soluna yerleştirilmiş.

Kasa olarak Kesinlikle Aopen öneririm. 300Wmodeli 68$+kdv, 400W modeli 95$+kdv.
    Asus kasaların içi baya dar. Bazı işlemci soğutucuları sığmıyo içine(Mesela Thermalright ultra120). İşçilikleri de pek iyi görünmüyo. Ön panellerindeki plastik de adi hissi veriyo biraz. Aopenin ön paneli çok daha kaliteli bi plastik gibi görünüyo. Aopenin psu'su da havalandırması da daha iyi bence. 300W olanı yeter mi dersen yeter.

Çift kanal ram olayını biliyosun heralde yada ben bilmeyenler olabileceği için açıklayayım. Bu anakartlar çift kanal ram kullanır. 1gb ramin olacaksa 2x512 almalısın. Tabi bu zorunluluk değil 1 tane 1gb da takılabilir ama 2x512 daha performanslı çalışır. Bir tane 1gb alıp daha sonra bir tane daha 1gb eklemeyi düşünüyosun heralde. Böyle düşünmüyosan da böyle yapmanı tavsiye ederim(eğer bütçen 2gb rame yetmiyosa).

Sorunsuz bir bilgisayar dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ayqi

ASUS - P5K-E WIFI-AP (186 USD+kdv) bu anakart için ne dersiniz arkadaşlar..e6750 ile stabil çalışır mı ? Ve ya 6750 için önerebileceginiz 200$ ı geçmeyecek bir anakart önerebilirmisiniz? (SilentPipe olursa daha ii olur)

ASUS - P5K-E WIFI-AP anakartın, şu anda piyasada olan tüm core2 kartlar arasında fiyat/performans olarak değerlendirildiğinde "en iyi anakart" olduğunu düşünüyorum.
    Mesela yakın fiyatlı MSI P35 Platinuma bakın 4 fazıyla bunun yanından geçemez. Overclock diyince bu 4 faz insanı bi düşündürüyo.
    Ya da 230$ Gigabyte P35-ds4
    ya da 195$ Gigabyte P35-ds3p
    ya da 175$ Gigabyte P35-ds3 'e bakın.
    Bu fiyata ds3'ü hiç karşılaştırmaya gerek yok listeden atın. Üzerindeki onca eksiğe rağmen fiyatı sadece 10 dolar daha ucuz.
    Ds3p ye bakalım (10 dolar daha pahalı) 6 faz var, basit soğutucu, transistörler hiç soğutulmuyor. Bunu da salla.
    Ds4'e bakalım(45 dolar daha pahalı) tasarım olarak ds3p ile aynı tek farkı üzerindeki büyük soğutucu.

Bir de 185 dolara asus ve gigabyte ddr2+ddr3 anakartlar var onları hiç aklınıza getirmeyin derim. Fiyatlarını en çok haketmediğini düşündüğüm anakartlar bunlar. 140 dolarlık modellere ddr3 slot eklenmiş ve 185 dolara satılıyo. "Kel başa şimşir tarak". Ne yapıcaksınız o 3 fazlı anakartın üzerinde ddr3 ramle.

P5K-E'nin de tek eksiği 8 fazından 4ünün transistörleri soğutulmuş ama diğer 4ünün transistörleri soğutulmamış.
    270$+kdv verip DQ6 veya 290$+kdv verip BlitzFormula almıyosanız P5K-E en iyi bord derim.

DQ6,DS4, P5K Deluxe, P5K-E Overclock
    http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rid=143197
    işlemci E6700
    DQ6 3.60ghz(360x10)
    DS4 3.60ghz(360x10)
    P5K Deluxe 3.72ghz(372x10)
    P5K-E 3.66ghz(366x10)
    yapmış
    Sonuç sayfasında yapılan yorumda en iyi bord P5K Deluxe seçilmiş ama sonrasında P5K-E'nin fiyatı ve performansı düşünüldüğünde Deluxeyi biraz gereksiz kılıyo denmiş.
    http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rid=143197

• bende alıcam yakın zamanda E6750 asus commandoyla kullanıcam..
  • Commando 1333 ü destekliyor mu 1066 yazıyo da yanında ?
  • bios update le halledebilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.