Şimdi Ara

E72 açılış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Nokia E72 aldım ve sorunum şu.

4GB'lık hafıza kartı takılıyken telefon açılıyor ama bembeyaz bir ekran, başka hiç bir şey yok. Hafıza kartını çıkardığımda ise telefon gayet normal açılıyor. Sorun ne olabilir?

Not: Telefon kullanılabilir esnadayken hafıza kartı takınca da kitleniyor.

• Hafıza kartına telefonla uyumsuz herhangi bir uygulama kurduysanız bu sebepten dolayı olabilir. Hangi uygulama olduğunu biliyorsanız veya hangi uygulamadan şüpheleniyorsanız o uygulamayı silmeniz lazım. Ama hafıza kartı takılı değilken o uygulamayı silebilir misiniz bilemiyorum. Eğer bu şekilde başa çıkamazsanız en güzeli şöyle yapın; hafıza kartını kart okuyucu ile bilgisayara bağlayıp önemli veriler varsa onların yedeğini alın ardından format atın. Eğer kart okuyucunuz yoksa başka bir telefonda formatlayabilirsiniz. Daha sonra kartı kendi telefonunuza takıp bir de telefonda formatlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 29 Mayıs 2011; 1:54:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akay635

Hafıza kartına telefonla uyumsuz herhangi bir uygulama kurduysanız bu sebepten dolayı olabilir. Hangi uygulama olduğunu biliyorsanız veya hangi uygulamadan şüpheleniyorsanız o uygulamayı silmeniz lazım. Ama hafıza kartı takılı değilken o uygulamayı silebilir misiniz bilemiyorum. Eğer bu şekilde başa çıkamazsanız en güzeli şöyle yapın; hafıza kartını kart okuyucu ile bilgisayara bağlayıp önemli veriler varsa onların yedeğini alın ardından format atın. Hafıza kartını telefona takıp bir de telefonda formatlayın.

Telefonu daha bugün aldım. Alır almaz açmaya çalıştım. Açamadım. Kartı çıkardım şu anda kartsız kullanıyorum. Dediğiniz gibi kart okuyucudan bişeyler yapmam lazım. Başka bir sebebi olabilir mi diye düşünüyorum..
  • Güle güle kullanın.

Başka sebeplerde olabilir tabiki. Siz önce kartı formatlayın; telefona takıp deneyin. Eğer yine problem olursa ya kartta ya da telefonda problem var demektir. Problemin kartta mı yoksa telefonda mı olduğunu anlamak için başka hafıza kartlarını telefonda denersiniz. Telefon başka kartlarda problem çıkarmazsa elinizdeki hafıza kartında problem var demektir. Ama öncelikle dediğim gibi hafıza kartını formatlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 29 Mayıs 2011; 2:03:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akay635

Güle güle kullanın.

Başka sebeplerde olabilir tabiki. Siz önce kartı formatlayın; telefona takıp deneyin. Eğer yine problem olursa ya kartta ya da telefonda problem var demektir. Problemin kartta mı yoksa telefonda mı olduğunu anlamak için başka hafıza kartlarını telefonda denersiniz. Telefon başka kartlarda problem çıkarmazsa elinizdeki hafıza kartında problem var demektir. Ama öncelikle dediğim gibi hafıza kartını formatlayın.

Fırsatım olduğunda mutlaka deniyeceğim. Bir de buna ek olarak telefon kendi kendine kapanmaya başladı.
  • hocam böyle sorunlar genellikle symbian da ngage system dosyaları çakışınca oluyor. Fakat siz yeni aldım demişsiniz kartın eski sahibi başka bir telefonda ngage oyunları yüklemiş ve onlarda sizin system dosyalarınız ile çakışıyor olabilir o karttan destekleyen bir telefon bulun ve biçimlendirin veya kart okuyucu iye yavaş hizda biçimlendirin
  • Hafıza kartına format atın. Telefona da hard format atın. Böylece telefona kurulmuş uygulamalardan veya telefonun yazılımında meydana gelmiş olan hasarlardan dolayı problemler varsa bu problemleri ortadan kaldırmış olursunuz.

Telefonun kendi kendine kapanması veya kapanıp-açılması yukarıda bahsettiğim hususlardan dolayı meydana geliyor olabilir. Pil yuvada gevşek duruyorsa ondan da olabilir. Kendi kendine kapanma olayı normal değil tabi ama en sorunsuz telefonlarda bile bazen olabiliyor bu. O nedenle bu kapanma olayı çok nadir oluyorsa göz ardı edebilirsiniz.

Sonuç olarak hafıza kartını formatlayın; ardından telefona da hard format atın. Böylece yeni bir başlangıç yapın. Aynı sorunlar devam ederse satın aldığınız yerle görüşün.

Hafıza kartına format atıldığında tüm bilgiler silinecektir o nedenle format atmadan önce önemli bilgiler varsa yedeğini alın.
    Telefona hard format atıldığında telefon hafızasındaki tüm bilgiler tüm uygulamalar silinir; telefon fabrika çıkış ayarlarına döner. Hard format işlemini yapmadan önce telefonda önemli bilgiler varsa yedeğini alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 29 Mayıs 2011; 15:40:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ^^Yeni Nokia 5610 XpressMusic^^
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.