Şimdi Ara

E7200 2.53'den 3.30 GHZ'e

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart:Gigabyte GA-P35-S3G
    İşlemci:Intel E7200 Core2Duo 2.53 GHZ
    Ram:2 x 1 GB Kingston DDR2 800Mhz
    Ekran Kartı:Asus EN8500GT 512 MB DDR2
    Kasa:Cooler Master 350 Watt

Ben bu sisteme overclock yapmaya karar verdim.Aynı zamanda bugün başladım bu işe.Çok yeniyim.Fakat forumda gerekli arastırmaları yaptım.Gerekli programları indirip değerleri kontrol ettim sürekli.Ama stabil çalışıp çalışmadıgı konusunda tam emin değilim henüz.Ya da gelecekte ne gibi problemler çıkarabileceğinden.
    Öncelikli olarak benim bu işten hedefim,Crysis oyununda biraz daha performans artışına gitmekdir.Oyunu hersey minimum degerdeyken donmadan oynayabiliyorum.Ancak bunu biraz olsun artırmak için ekran kartının hızını 575 MHZ ye cıkarttım RivaTuner programıyla.Ardından işlemcinin çarpan değerini biostan değiştirdim.3.30 Ghz olacak şekilde ayarladım.Tabi ki bu sonuca bircok denemeden sonra ulastım.Kademe kademe yükselterek gittim.3.30'u aşmak istemedim.
    İlk yükseltmelerimde bilgisayar default olarak acıldı.Bu denemelerde 3.00 GHZ yi gecmeyi denedigimde default olarak acılıyordu.Yani 2.53 GHZ olarak.Sonra ramlerin bir özelliği olan "System Memory Multiplier" özelliğini "Auto" dan "2.5"e cektim.Bu da bana işlemci hızını artırmamda gayet özgür olmamı sağladı.Ne kadar doğru yaptığımı tam bilemiyorum.Isı değerlerine gelince sistemim de herhangi bir sogutma kullanmıyorum.Hersey orjinalinde oldugu gibi.12cm bir fan var arkada ve işlemci fanı.Ekran kartının sogutması fansız ama ben bir fan monte etmeyi düşünüyorum.
    Şu ana kadar yani 3-4 saatlik bir süre içerisinde bir problem çıkmadı.Orthos programı ile de bir test yaptırdım.20 dakika test yaptı ve hata bulmadı.Sıcaklık değerleri ise işlemci max 56'-58' arası,ekran kartı da oyun oynarken 75' e cıkmıstı.

Arkadaşlar ne kadar doğru ne kadar yanlış yapmışım bunu sizlerle paylaşmak istedim.Bir de bileşenlere zarar verme olasılıgım nedir?Unuttuğum değerler varsa isteyin söyleyeyim.

SAYGILAR...

Bunlarda resimler:

[img=http://img523.imageshack.us/img523/5167/res1bt2.th.jpg]
    [img=http://img372.imageshack.us/img372/7061/res2ov3.th.jpg]
    [img=http://img399.imageshack.us/img399/8770/res3cf7.th.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailyengil -- 12 Kasım 2008; 20:40:21 >

• işlemci çarpanını değiştiremezsin dostum, 9,5 zaten işlemcinin orijinal çarpanı. fsb değerini yükselterek hızı arttırmışsın buraya kadar herşey normal, yalnız hızı 3~3,1 GHz e alıp işlemciye +0,1 volt vermeni öneririm. yada şöyle diyeyim 1,3V civarında. Ramleri 800 MHz e en yakın olacak şekilde çalıştır, örneğin 3 ghz için 2,5 iyi bir değer, ram zamanlamaların da default kalsın, 5-5-5 yada 6-6-6 şeklinde (ramlerin kalitelerini bilemediğimden yorum yapamıyorum).

işlemci çekirdeklerin 60 dereceyi geçmesin, dikkat et, ayrıca ben olsam o işlemciyi tamamen default kullanırdım, yan özellikleri de açarak serin bir sisteme sahip olurdum, ancak eğer illa ki yapacağım diyorsan yukarıda bahsettiğim şekilde yapabilirsin

unutmadan, biostan 2. seçenek altındaki işlemci özelliklerini kapa, SpeedStep vs. gibi..

• Aslında voltaj ayarları ile fazla oynamadım.Onlardan korktum açıkcası.Ramleri default(auto) olarak ayarladıgımda işlemciyi en fazla 3.0 GHZ'e kadar cıkarabilmiştim.Daha sonrasında bilgisayar kapanıp acılıyodu ve 2.53 GHZ olarak calısıyordu.Bende ram e fazla yuklenildigini düşünüp ram in ayarları ile oynadıgımda (yani zamanlama hızı sanırım 2.5'e düşürdüğümde),işlemcinin degerleri ile baya bir oynayabildim.Voltaj degerlerinide ilk resimde oldugu gibi ilk 3 tanesini 0,1V artırdım.Sonra da Auto ya aldım.Onlara nasıl mudahale etmem lazım ya da gerekir mi?
  • Voltajı arttırmadan gidebildiğin yere kadar gitmelisin.
    Sıcaklıklara dikkat et, orthos'ta 20 dk gibi bir süre sonunda 70 dereceyi görüyorsa biraz kısmalısın o/c işini.

Bu işlemci hakkında pek bir bilgim yok, 2-3 saat önce elime geçti ve direkt 3.66 ghz den başladım overclock'a. Orthos hata verip durunca canım sıkıldı, pek de üzerine gitmedim işlemcinin.

Orthos hata verse de 3.8 ghz de kullanıyorum. Restart atana kadar herhangi bir şey yapmayacağım.

Ram çarpanı 2.0 800 mhz ram

Voltaj:1.48
    V-drop:0.03
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 2.4@3.9
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.