Şimdi Ara

Intel'den yeni rekor: Core Ultra 9 285K 7.5 GHz'e hız aşırtıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel'den yeni rekor: Core Ultra 9 285K 7.5 GHz'e hız aşırtıldı!
    Geçtiğimiz haftalarda Arrow Lake mimarili işlemcilerini piyasaya süren Intel, şimdiden yeni rekorların kapısını açmaya devam ediyor. Son olarak Intel’in en güçlü işlemcisi Core Ultra 9 285K, gerçekleştirilen hız aşırtma denemelerinde 7.5GHz'e ulaştı. Dahası, anakart 12000 MT/s sınırını aşarak şimdiye kadarki en yüksek DDR5 hızını da kaydetti .

Core Ultra 9 285K 7.5 GHz'e hız aşırtıldı!

Kaçıranlar için Intel Ultra 9 285K, 125W (250W PL2) temel TDP, 8+16 konfigürasyonunda 16 çekirdek ve 24 iş parçacığına sahip. Ayrıca 36 MB'a kadar Akıllı Önbellek ve Thermal Velocity Boost ile 5,7 GHz'e kadar saat hızı sunuluyor. Üstelik 13 TOPS işlem gücü sunan NPU birimine sahip.

Geçtiğimiz saatlerde ise İsveçli hız aşırtma uzmanı Elmor, sıvı helyum ve ROG Maximus Z890 Apex anakart ile yeni bir rekora imza attı. Paylaşılan ekran görüntülerine göre, sıvı helyum ile gerçekleştirilen denemelerde HyperThreading devre dışıyken 7.488MHz hza ulaşıldığını görüyoruz. Ayrıca anakart 12000 MT/s sınırını aşarak şimdiye kadarki en yüksek DDR5 hızını da kaydetti

Bu rakamların inanılmaz derecede yüksek olduğunu söyleyelim ve Gigabyte AORUS Z890 Tachyon ICE'ın 10600 MT/s rekorunu bile geride bırakıyor. Ancak şu anda 12066 MT/s'nin oyun için ne kadar iyi bir iş çıkaracağını bilmiyoruz. Ayrıca ROG Maximus Z890 Apex şu an itibarıyla 5 dünya rekoru , 1 9 küresel birincilik ve 31 birincilik elde etti .

Ayrıca Bkz.Intel’in kaçırdığı tarihi fırsatlar: Nvidia ve OpenAI

Diğer tarafta Dünya frekans rekorunun rekorunun 9.1GHz hızla ROG Maximus Z790 ve Intel Core i9-14900KS'de olduğunu hatırlatalım. 

Kaynak:https://wccftech.com/intel-core-ultra-9-285k-overclocked-7-5-ghz-asus-rog-maximus-z890-apex-memory-12066-mtps/

• Beyninle yorum yapmayı öğrenmen gerek öncelikle:) Donanumhaber belliki intelden maaşları almış. İntel pohpohlamaya devam ediyor. Forumlarda , Redditte çıkan işlemcilerin ne kadar rezil olduğunu millet tartışıyor. Donanımhaberde bir tane bu haberlerden yok. Ama iş reklama gelince kullanıcıyı takan yok. "Money talks" diyorlar. Yorum yapan arkadaşta zeka seviyesi ortada.

Performans değerlerine bak..

Hadi onu geçtim rakibi bile olamaz dediğin amd 84 w çekiyor. 84w... Ekran kartım 200w görmüyor benim şu salak işlemci 4070 süper kadar güç çekiyor. Senin gibi zır cahillerde gelmiş "Amd tü kaka" diyor. Git kardeşim sen kumdan kale falan yap. Senin neyine AMD vs İntel kapıştırmak. Yeni üyesin bir de. Trollüğün bile bir karakteri var.

Araştırdıkça daha da çıkıyor.

Yaa sen hakikaten sorunlu bir abisin. Bu işlemcileri millet 4090 - 5090 hatta 4080ti ve 5080ti (Super) artık ne olacaksa onları beslemek için alıyor. Ekran kartını besleyemeyen bir işlemciyi kim ne yapsın :) :) 84w ile 7800x3d alır mis gibi kullanır. Senin gibiler de gidip 237w kullanan bu işlemciyi alır üzerine bir de 4090 alır Fps'den de 100 Fps az alır. 7800x3d alanda 100 fps fazla alır 2 senede harcamadığı elektrik enerjisiyle işlemciyi bedavaya getirir. Allah akıl fikir versin.

Haaa bir de soket değiştiriyorlar. Anakartı değiştirmeyi unutma gerçi bunları düşünmeyen bunu dert eder mi alışıktır her sene anakart değiştirmeye :)

• Bende 89 model Renault Broadway var.

Yazılım attım, yeni egzoz taktım, film kaplattım.

Döndüm baktım, içine girdim sürdüm hala çöp.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Amd her zaman çöptü çöp kalmayada devam edicek intelin ölüsü bile amd yi geçiyorsa amd nin vay haline

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kendi kendine bozulmadan ne kadar çalışabiliyo?

• Zaferazm Z kullanıcısına yanıt

Ryzen 9800X3D oyunda vesaire tek başına tüm Alder Lake serisini ve inteli duvardan duvara vurunca, tokat manyağı yapınca, parça parça edince ağlamak yok ama.

Baştan söylüyorum: Ağlayacaksanız hiç oynamayalım.

AMD candır can. Umarım intel kısa sürede batar.

Beyninle yorum yapmayı öğrenmen gerek öncelikle:) Donanumhaber belliki intelden maaşları almış. İntel pohpohlamaya devam ediyor. Forumlarda , Redditte çıkan işlemcilerin ne kadar rezil olduğunu millet tartışıyor. Donanımhaberde bir tane bu haberlerden yok. Ama iş reklama gelince kullanıcıyı takan yok. "Money talks" diyorlar. Yorum yapan arkadaşta zeka seviyesi ortada.

Performans değerlerine bak..

Hadi onu geçtim rakibi bile olamaz dediğin amd 84 w çekiyor. 84w... Ekran kartım 200w görmüyor benim şu salak işlemci 4070 süper kadar güç çekiyor. Senin gibi zır cahillerde gelmiş "Amd tü kaka" diyor. Git kardeşim sen kumdan kale falan yap. Senin neyine AMD vs İntel kapıştırmak. Yeni üyesin bir de. Trollüğün bile bir karakteri var.

Araştırdıkça daha da çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TncyKrmn -- 26 Ekim 2024; 11:51:35 >

Gördük sonuçları amd teneke fazla söze gerek yok windows güncellemesi ile oyunlarda %120 artış olucak takip etmiyorsan boşa yorum yapma

Niye takip edeyim? İşim gücüm yok AMD intel işlemci cart curt mu takip edeceğim?

2 dakikalık bir videoya baktım orada her şey apaçık belli zaten. Fazlasından bana ne?

Minibüs şoförüyüm. Bütün gün trafikte kafam şişiyor zaten. Bin tane ayrı tiple muhatap oluyoruz birde CPU peşinde mi koşacağım. Bana fren hidroliği de anlatayım. Boş işlere ayıracak vaktim yok. Şanlı AMD'miz inteli tokatlıyor işte. Bunda ağlanacak bir durum yok.

Bence windows güncellemesi ile yüzde 120 değil yüzde 800 artış olacak. Bunu herkes bilir.

• vay be

Beynim olduğu için araştırarak , görsellerle paylaşım yapıyorum. :)

• Intel bozulan işlemci imajını öyle kolay silemez. Bir sonraki nesilde millet belki unutur.

Performansta güncelleme ile amd'yi yakalar belki ama ben intele kolay halle bulaşmam. Zaten boykot olduğu için direkt üstüne bir çizgi de atıyorum.

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    Intel'den yeni rekor: Core Ultra 9 285K 7.5 GHz'e hız aşırtıldı! Intel'den yeni rekor: Core Ultra 9 285K 7.5 GHz'e hız aşırtıldı! Intel'den yeni rekor: Core Ultra 9 285K 7.5 GHz'e hız aşırtıldı! Intel'den yeni rekor: Core Ultra 9 285K 7.5 GHz'e hız aşırtıldı!

• Bütün bu rezalete ek olarak hala soket değiştirmeleri...

• TSMC üretimi

• intel gene yalap şalap çıkardı işlemcileri rezilde oldu win10 daha çok fps veriyo işlemcileri ve dediler window 11 yeni güncelemesinde daha iyi olcak oda pek bişeye benzemiyo intele nm düşürdü güzel ama tamam daha az güç tüketiyo ama amd seviyesinden uzak naıl olcak bu iş illa intel kulanan 12 nesile devam etsin o vakit nediyem

Yaa sen hakikaten sorunlu bir abisin. Bu işlemcileri millet 4090 - 5090 hatta 4080ti ve 5080ti (Super) artık ne olacaksa onları beslemek için alıyor. Ekran kartını besleyemeyen bir işlemciyi kim ne yapsın :) :) 84w ile 7800x3d alır mis gibi kullanır. Senin gibiler de gidip 237w kullanan bu işlemciyi alır üzerine bir de 4090 alır Fps'den de 100 Fps az alır. 7800x3d alanda 100 fps fazla alır 2 senede harcamadığı elektrik enerjisiyle işlemciyi bedavaya getirir. Allah akıl fikir versin.

Haaa bir de soket değiştiriyorlar. Anakartı değiştirmeyi unutma gerçi bunları düşünmeyen bunu dert eder mi alışıktır her sene anakart değiştirmeye :)

• İntel yalan oldu x3d gibi bi teknoloji geliştirmedikçe bi skm olmaz

• bu marka fanatikliğini yapanlar kaç yaşında cidden merak ediyorum. kendimi bildim bileli f/p oranı en yüksek ve hangi sistem var ise menfaatime en uygun donanım hangisi ise ona yöneldim. amd veya intel ne farkeder. ben cebimden çıkana ve alacağım en üst verime bakıyorum. bu marka fanatikliği de çok aptalca bir şey. takım değil bir şey değil. hangisi işine geliyorsa al kullan. sana niye aldın diyen mi var?

misal bende önceden amd sistem vardı. sattım ve intel 11 serisine geçtim. şimdi de am5 sisteme geçeceğim. hem oyun performansı güzel hem de uzun süre desteklenecek platform. intele bakıyorum. performansı geride ve sadece 1,5-2 yıl platformu destekleyip başka platforma geçecek. şimdi beni daha uzun idare edebilecek ve güncelleyebileceğim sistem almak varken neden aksi olanı tercih edeyim? ben her gün eve geldiğimde cinebench, render, linux kernel testi yapmıyorum ki. gözünüzü seveyim biraz beyninizi kullanın. çocuk gibi başkasının şeyinin ölçüsünü yarıştırmayın.

bu arada başlıktaki rekor kırılmış olabilir. bunun son kullanıcıya ne gibi bir faydası olacak? herkesin evinde nitrojen soğutma sistemi yok. bu işlemciyi tercih etmek için bir sebep değil

Mobilde durum nedir? Geçen bilgisayarcıya gittim. Adam bana ısrarla Intel al AMD alınmaz diyor. Adam bana 10 yıllık Intel ve AMD işlemcileri kıyaslayıp Intel al diyor. Bu insanlar hiç mi forumları takip etmiyor buraları okumuyor anlamıyorum. Adam Intel'i hala 10 yıl önceki Intel sanıyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.