Zen5 serisi Windows güncellemesi ile performans kazanır da Arrow Lake kazanamaz mı Osman bey?
Arkadaş Windows izlek yöneticisinin Arrow lake'de cortlamasından bahsediyor. Haksız da değil. Eldeki tüm izlekleri kullanmayı seven/kullanan bir oyun: İzlek seçen daha spesifik takılan AMD fanboyu bir oyun: Yani yukarıda tabloya bakan birinin izlek direktörünün cortlaması ihtimalini düşünmesi gayet normal. İlk günden beri o yönde şüpheler var. Daha birçok zımbırtının ciddi etkilediği görülmüş. VBS'inden yüksek performans ayarına bir ton şüphe var Windows üzerinde. Ha yüzde 120 olmaz artış ama bir miktar toparlayabilir seri. Ondan bahsediyor. |
Intel'den yeni rekor: Core Ultra 9 285K 7.5 GHz'e hız aşırtıldı! (3. sayfa)
-
-
Yine tüketici dostu AMD ile diğer firmayı aynı sanan bir kardeşimiz.
Kardeşim sen önce AMD'nin tüketici dostu olduğunu diğer firmanın ise her yeni seri için yeni anakart istediğini falan bir öğren.
AMD ile intel denen firma aynı değil. Biri tüketici dostu diğerini anlattırma bize işte. Kırmızısına hayran olduğumuz şanlı AMDmizin bugüne kadar tüketiciye en ufak bir yamuğunu gördün mü?
Göremezsin. Gösteremezsin.
İntel batsa bize düğün dernek. AMD tek kalsa bile doğuştan iyi bir firma olduğu için bize yamuk yapmaz. Bunu hala bilmemek çok garip. AMD tek kalsa fiyatlar milim oynamaz. Tüketiciye en ufak yamuk olmaz. Teknoloji uçar gider. İntel ile karıştırma.
AMD candır can. Ha sen ben 300-500 watt çeken işlemci seviyorum böyle işlemci istiyorum dersen o bizi ilgilendirmez. Nanometre diye bir şey var duydun mu hiç. Nm diye yazılıyor. Yani transistor boyu. Öğrenin yahu. intel denen firma yıllardır kasti olarak 14nm verirken AMD yıllardır en kaliteli nanometreyi millete vermek için çırpınıyor. Biraz emeğe saygınız olsun be.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 28 Ekim 2024; 0:15:7 >
-
şöyle birşey daha var Intel işlemcilerini sonuna kadar optimize çıkarırken AMD birkaç ayarla %10 ila %30 performans artışı sunup daha soğuk çalışacağı ayarları sunmadan çıkış yapıyor hele ki 3d serisinde büyük bir eşitsizlik var aslında en güçlü oyun işlemcisi 7950x3d iken 7800x3d daha yüksek performans alıyor bu ayarları AMD de kendi sitesinde sunuyor optimize edilmiş ayarlarıyla birlikte %30 a kadar performans artışı alabiliyorsun ki bu artış 78003d den çok daha üstün bir duruma sokuyor 7950x 3d yi
-
Aynen bende öyle yıllardır ikisini karışık kullanan birisiyim hangisi bütçeme uygunsa onu almışımdır. Belirtilen hızlara 7.5 ghz lere normal ev kullanıcı bir tarafını da yırtsa o frekans değerlerine çıkamaz. Amd ve intel için de geçerli. Onun için aşırı fanboyluk bncede gereksiz.
12600K kullanıyorum ama intel zırt pırt soket değiştirdiğnden bnde am5 düşünüyorum sadece işlemciye para vermek daha mantıklı upgradeler de. Am5 anakart elimde mevcut hiç olmazsa, indirm varken almıştım. İntelin 2026 da yine soket değiştireceği belirtiliyor. Zaten 2025 e giriyoruz.
-
Boş laf.
Öyle cafcaflı gösterişli anlaşılmaz birkaç kelime kullanınca intel'i temize çıkarmış olmuyorsunuz yalnız. Kelime oyunu yapmayın bize.
Yok frame limiti koyacakmışız yok efendim işimiz gücümüz yokmuş gibi frame başına güç tüketimini falan hesaplayacakmışız verimi görebilmek için daha neler neler...
Kardeşim intel işlemcilerin 300-400 watt çektiğini biliyor muyuz: Biliyoruz
AMD'nin oyunda birkaç watt çektiğini biliyor muyuz: Biliyoruz.
E o zaman derdiniz ne sizin? AMD verimlilikte çatır çutur intel tokatlıyor işte daha neyin kelime oyunu bu?
Şanlı AMD'miz büyük Beşiktaş'ın 1905 yılında kurulmuş Galatarasay'ı 2024 yılında 5-0 tokatlaması gibi efendime söyleyeyim dünyanın en muhteşem, en büyük, en güzel kulübü bizzat taraftarı olduğum FC Barcelona'nın Real Madrid'i evinde madara etmesi gibi intel'i madara ediyor işte.
Bunun ağlaması olmaz. Yok efendim biri işi daha önce bitiriyormuş falan diye kelime oyunu yapmayın bize. Her şey ortada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 28 Ekim 2024; 12:45:7 >
-
Ağam intel gerçekten çuvalladı
NikTekyoutubeIntel recently released The Intel Core Ultra 9 285K and they claimed that the performance is on par with the Intel Core i9 14900K even though the boost clock speeds are lower and lower thread number. However after some benchmarks that came out comparing Arrow Lake to Raptor Lake. It is clear that Intel has miscalculated these claims and these CPUs are not on par but in most instances, the 14900K actually wins against 285K which is a downgrade in gaming performance.https://www.youtube.com/watch?si=HbJtWyVv8sBV1FOP&v=ZAkd_n2zg-Y&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bak bir şey soracağım sana. Geçen bazı konularda da görüyordum seni. Aşağılamak ve hor görmek gibi olmasın ama sen acaba neyin kafasını yaşıyorsun ? Troll falansin herhalde. Çünkü bu cümleleri daha önceden intel için yazıyordun intel 10 nm kullanıp 300-400w çektiği dönemlerde. Şuan 3nm geçti ve tuketimi düşürdü. 13. ve 14. nesilde yüksek voltajdan dolayı çökme sorunu çıktı sen galiba bu olaydan sonra AMD tarafına geçtin fanboyluk mesaisine. O saydığın tüm kavramları biliyorum merak etme karşında ilkokul çocuğu yok. 15 lik ergenler gibi bana burada laf ebeligi yapmaya kalkışma. AMD tek kalsa müşteriyi düşünürmüş. AMD tekel olursa sizin gibi fanboyları değil, cebine giren parasını düşünür. O zamanda gider enayi gibi 30k lara işlemci alırsınız AMD diye zırlarsınız...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-DRAGO -- 28 Ekim 2024; 18:59:32 >
"Kırmızısına hayran olduğumuz AMD" "Mavisine hasta olduğumuz Intel" Çok yüksek ihtimalle buradaki insanlar ile açıkça dalga geçiyorsun ya da DH nin en tutarsız fanboylarından ve ya en önde gelen trollerinden birisin. Neyse seninle daha fazla münakaşaya girmek istemiyorum. Vakit önemli bir şey sizin gibilerle israf olmasını istemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-DRAGO -- 28 Ekim 2024; 19:0:22 >
bence kirmizi bordo olur mavi ekler trabzonspor a transfer olur
-
"AMD tek kalsa müşteriyi düşünürmüş. AMD tekel olursa sizin gibi fanboyları değil, cebine giren paranı düşünür."
AMD'yi tanımadığın ne kadar belli. Bir de bize ben bu işleri bilirim çekiyorsun. Yazdıklarından nasıl bir AMD düşmanı olduğun, nasıl bir intel sempatizanı olduğun açıkça görülüyor.
Her nesilde yeni anakart isteyen, yıllarca tüketiciye 4/8 işlemcileri dayatmış, yıllarca insanlara kasten 14+++++ ve 10+++++nm işlemci satmakta ısrar etmiş, panikleyince 500 watt çeken işlemcileri piyasaya sunmuş bir firmaya bu kadar bağlı olman hayret verici.
İntel sevdan AMD'nin ne kadar tüketici dostu bir firma olduğunu görmeni engelliyor. Hayallere dalıp tüketiciye zulmeden bir AMD monopolü düşlüyorsun. Rüyandan uyandırayım: İntel'in batması tüketiciye yarayacak. AMD gereksiz goygoydan kurtulduğu için bol çekirdek, bol işlem gücü verip fiyatları uygun tutmaya devam edecek. Uzun süreli anakart desteğini sürdürecek. Bol işlemci üretip bol sattığı için para basacak o yüzden fiyatları daha da düşürecek.
Yani daha güçlü işlemcileri daha ucuza alacağız.
AMD'yi hiç tanımıyorsun. Hayallerde yaşıyorsun. Bizleri korkutup intel almaya mı yönlediriyorsun belli değil. Bunlara karnımız tok haberin olsun.
O intel batacak. Helvasını yiyeceğiz. Ben bol fıstıklı bir tabak isterim.
-
Kaldırımdan yürü kenardan da araba çarpmasın genco.
-
Burada kitap bile yazsan ciddiye almam seni tutarsız fanboy. Nasıl olsa bir kaç ay sonra gökkuşağı gibi renk değiştirip bu sefer "Mavisine hayran olduğumuz Intel" diyerek oraya fanboyculuk yaparsın. Klasik DH trolleri 🙂
Hahahahah elinize sağlık hocam en son da gökkuşağı renklerine bürünür mâlum toplumun içine karışır.
Ben kaldırımda düz yürürüm de sen o kör gözlerine bir gözlük al bence ihtiyar marka tapar AMD fanboyu. Verecek cevap bulamayınca bide blokluyor Erkek yaaa xD
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-DRAGO -- 28 Ekim 2024; 19:11:5 >
-
Aynen bak şuan Intel battı :)
AMD'miz zaferden zafere koşuyor hocam.
Bu işin sonu intel'in batışıdır.
O güzel günleri de göreceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Yıllarca her yeni nesilde soket değiştiren insanları 4/8 işlemciye mahkum eden firma da bir zahmet batsın zaten. Bir gün herkes AMD'nin çekirdek devrimini, soket desteği devrimini, tüketici dostluğunu anlayacak ve bize hak verecek. Bundan kaçış yok.
İntelin battığı gün tüketici bayramıdır benim nezdimde. Kapitalist dev şirketlere, tekellere, monopollere, lobilere AMD eliyle verilmiş bir gözdağıdır o gün. Tüketici dostluğu kavramını bir gün her büyük firma kabul etmek ve AMD'nin izinden gitmek zorunda kalacak. Buna inancımız tam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 28 Ekim 2024; 23:35:23 > -
Eğer tahmin ettiğim şeyi yapıyorsanız sorun yok hocam ama tahminimin dışındaki şeyi yapıyorsanız orası artık sizin vicdanınıza kalmış bir şey. Hayırlı akşamlar dilerim. 🙂
Eyvallah hocam. Olayı farkettiğinizi düşünüyorum. Gayet olgunca da yanıt vermişsiniz. İyi forumlar dilerim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X