Şimdi Ara

[[ E8200~E8500 alanlar niye satıp E6750-Q6600 alıyor? ]] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: HilmiAslan

quote:

Orjinalden alıntı: alimdemir

quote:

Orjinalden alıntı: cemulas

e 8200 kullanan birisi olarak çok memnunum bu işlemciden yaklaşık 1 aydan beri kullanıyorum hiçbir ısınma sorunum olmadı.

3,2 de kullanırsanız tabi ki sorun olmaz o hız 100 YTLlik E2160ın kullanım hızı

Çift çekirdekli günlük 5 ghzde kullanılsa bile o verilen paraya yazıktırE2160 gibi bir canavar olmadıkça 100 ytl'ye 3.2 ghz kaçmazzz

+1

• aynı hıza overclock yapınca oyunlarda tüm core2duolar aşağı yukarı aynı fps veriyor, 6mb cache filan oyun için çok farketmiyor.
  • cache işi yalan, aynı hızdaki bütün core2duo'lar oyunlarda çok yakın performans veriyor. işini bilen kullanıcı e2160 alır.
  • Tabloya bakınca üst sıralarda e2160 hariç paso amd x2ler var
  • Arkadaşlar birisi bana şu overclock mantığını açıklayabilir mi ?

Şimdi 3ghz çalışan bir işlemci ki bu saniyede 3x10^9 işlem demek. Siz elektrik değerleri ile oynayıp 4ghz'e çıkarttınız. Saniyede 10^9 hertz işlem fazla yapsa ne olacak yapmasa ne olacak. Bilemiyorum belki ben yanlış bir taraftan bakıyorum olaya. Kimsenin overclock ile çok kritik işler yaptığını da düşünmüyorum açıkçası. Sonuçta çok büyük programlar bile 6 aylık süreçte derlenip çalışır hale geldiğine göre nereye ne yetiştirilmeye çalışılıyor burasıda bir muamma. Tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz ama -mantıklı- cevabı gerçekten bekleyeceğim.

Saygılar.
  • arkadaşlar aynı işlemciyi bende alacam yazın ısınma sorunu varmı oc yapacam bende ve bende cpu cogutucu var su anki işlemcim ile kullanıyorum acaba bu işlemci ile kullanabilirmiyim? soğutucunun markası Cooler Master Hyper 6+
  • quote:

Orjinalden alıntı: losthell

Benim merak ettiğim 3000mhz e2160 ile e8xxx serisinden 4500mhzlik bir işlemci örneğin crysis,hellgate,Cod4 bunlardan birinde 1680*1050 high detayda kaç fps fark yaratıyor ben 0-5 arası en fazla çünkü benim işlemci 3 ile 3.6 arasında yüksek detayda 1-2fps fark yaratmakta. Cevabı belli 5fpsyi geçmeyecektir çünkü çözünürlüğü pcyi ağlatacak kdr coşturursanız olay vgaya kalıyor ve işlemci fps olarak fark yaratmıyor. Herzmn söylüyorum olay c2d'da Mimaride biter forum insanları okdr yanlış yönlendiriyorki 70$'lık işlemci tüm seriyle yüksek çözünürlüklerde aynı işi görürken millet yüzlerce dolar döküyor yazık günah okdr fark vereceğinize gidin 8800gt alın.işini bilen adam e2160+msi msi p35 neo-2 alır bir sonraki mimariyi bekler ne gerek var asus formulalara qx6850lere oyunlar aynı arkadaşlar. He şunu kesinlikle söyliim bende yazılımcıyım ve quad core ve yüksek mhz düşük zamanlamalı bellek lazım derseniz çıtımı çıkartmam..Ayrıca bu olayın aynısı nvidiada var şu an 8800gt-8800gts-8800gtx-8800ultra-9800gtx bunlarda hemen hemen aynı kartlar ama fiyatta uçurum var daha yeni çıktı 9800gtx 13küsür almış q6700 ile ben ztn e2160 ile 12k fln alıyorum fiyat farkını bilmiyorum ama 1-2k için 2 katı fiyat verilmez.

Evet arkadaşın da dediği gibi işten anlayan çok yükseğe uçmaz. E2160 aldım ve memnunum?

He bu arada skor kasmak için, standart hızıyla kullanmak için, encode decode işlemleriyle uğraşmak için ( uygulamaya göre önbellek ve özellikle de destek var ise komut setleriyle E8 serisi farkı oldukça açar. ) alanlara lafımız yok tabi. Onlarım gerçek ihtiyaçları bu.

Ama bunun dışında OC yapacak ise bunlar arasında çok fark yok.

Günlük işler, profesyonel olmayan - yarı profesyonel render işlemleri ve günlük kodlama işlemleri ( arada bir DVD riplerisiniz, dosya sıkıştırır, açarsınız vb. ) için E2160 gibi işlemciler yeterli ve hatta biraz ötesidir.

Oyunlarda da arkadaşın dediği gibi çok fark yoktur.

Peşin olarak Q6600 bile alabilecekken gittim E2160 aldım. Peşin aldığımı belirttim nedeni de şu baya yüksek seviyeye OC etmeyi planlıyordum ama 3GHz e aldım ve yeterli geldi. 3.4 e falan deneme yaptım ama uzun süre stabilite testi yapmadım. He peşin dememin sebebi de şu olur da büyük bir beceri ile işlemciyi yakarsam her ay ekstrede taksidini görüp canım sıkılmasın diye. Baya bir kasmayı düşünüyordum ama baktım şeker gibi işlemci.

Arkadaşlarıma da sistem topladım E6300 olsun E6320 olsun ve E2160 olsun ama tabi onlara sistemi kurup bir iki testten sonra pek yaklaşma fırsatım olmuyordu evde uzun süre başında olunca fark ortaya çıkıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: unsignedint

Arkadaşlar birisi bana şu overclock mantığını açıklayabilir mi ?

Şimdi 3ghz çalışan bir işlemci ki bu saniyede 3x10^9 işlem demek. Siz elektrik değerleri ile oynayıp 4ghz'e çıkarttınız. Saniyede 10^9 hertz işlem fazla yapsa ne olacak yapmasa ne olacak. Bilemiyorum belki ben yanlış bir taraftan bakıyorum olaya. Kimsenin overclock ile çok kritik işler yaptığını da düşünmüyorum açıkçası. Sonuçta çok büyük programlar bile 6 aylık süreçte derlenip çalışır hale geldiğine göre nereye ne yetiştirilmeye çalışılıyor burasıda bir muamma. Tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz ama -mantıklı- cevabı gerçekten bekleyeceğim.

Saygılar.

Öncelikle baktığın yer yanlış. İşlemciyi 3GHz den 4 GHz e aldığında saat hızı %33 artar, bunun yanında FSB hızı ve ram hızında da artış meydana gelir ki hesabına bakarsan orada işlem sayısının 3 te 1 oranında arttığını görürsün.

Bir video film işlerken sürenin %33 kısaldığını düşün. 60 dakika süreceğine 40 dakika sürer demek. Hatta bilimsel hesap programları var bunlar normalde süper bilgisayarlara bırakılır ama her projede süper bilgisayarı bir kaç saniyeliğine kiralayacak bütçe olmuyor özellikle ülkemizde ve bu programlar günlerce hesap yapıyor 3 günlük bir hesabın 3 te bir oranda daha çabuk bitmesi ne demek. Üstelik bu sadece bir zincir için bu hesap onlarca kez tekrarlanacak doğru formül bulunana kadar.

Son olarak oyunlarda, E2160 1.8GHz de iken işlemciye bakan oyunlarda dar boğaz yapabilirken 3GHz de yapmaz.

+ Olarak o 6 ayda bitirilen programlar çok büyük değil. Onlar belirli bir çekirdek üzerinie yazılıyor. Sıfırdan geliştirilen bir programın yazılması oldukça uzun zaman alır. ve gene + olarak o 6 aylık sürede yüzlerce programcı çalışır ve yüzlerce bilgisayar ki programlama kısmı yazmaya dayalı. Yani herhangibi P3 bilgisayarla da yapılabilir. Ama iş programı denemeye gelince değişir tabi.

quote:

Orjinalden alıntı: 575m

Tabloya bakınca üst sıralarda e2160 hariç paso amd x2ler var

Evet ama orada hesaba katılmayan bir şey var. OC.

İşlemci hız aşırtıldığında 3,2GHz yapıyor ki ben 3,4 gördüm ama test yapmadım onun için 3.2 diyelim.

AMD nin o sıradakileri ile 3.2 zor stok fanla ama yaptın diyelim. Bu sefer de malesef Core mimarisinin P/clock oranının yüksek olması onu öne taşıyacaktır.

• overclock ilk başta hesaba katılacak konu değildir...işlemci karşılaştırması normal koşullarda yapılır
    overclock zaten normal bir durum değildir.anormal bir durumdur.işlemciyi veya başka bileşenleri overclock etmek onları normal çalışma şartlarının dışında anormal birşekilde çalıştırmak demektir.işlemcinin başına birşey gelse ve overclocktan olduğu anlaşılsa garantisi gider.yani overclock normal birşey değil anormal birşey.öyle herkese önerilecek birşey hiç değil
    eğer bir işlemci overclock edilebiliyor ve bir üst işlemci hızına çıkıyorsa üsttekinin eli armut toplamıyor ya :) o da overclock edilir o da daha yukarı saat frekanslarına çıkar :) bu işin sonu yok.overclock karşılaştırma için kaale alınmaz
    ayrıca forumda kaç kişi doğru düzgün overclock yapmasını biliyorki? bence çok çok az insan adam gibi overclock yapmasını biliyor.zaten bilinmesi çokta önemli bir şey değil ya neyse :))))
    birde overclock yapacağım diye ekstradan daha iyi kasa daha iyi PSU ve daha iyi cpu soğutucusu gibi ek harcamalar yapacağınıza daha iyi bir işlemci alırsınız

işlemci seçerken overclocka filan önem vermeyin.normal şartlardaki performansına bakın
    ayrıca şimdiki işlemciler canavar gibi..... çalıştırmayacağı program yok ve overclock etmeyede gerek yok
    bu overclock işi çok abartılıyor bilende öneriyor bilmeyende....

ayrıca söyliyeyim overclockunda kralını yaparım ama abartmam overclocka göre birşey önermem.sizde abartmayın bence
    overclock bilgi beceri ve imkan meselesidir.herkese önerilmez...zaten normal birşey değil anormal birşey.herkese anormal şeyler önermeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 16 Mart 2008; 21:39:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: einhander

quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

Bu ara bilgisayar toplamak için çok kritik. Nisan - Mayıs tercih edilmeli.

bende tam o zamanlara getırmek ıstıyorum en ıyı donem bu senenın nısan mayıs

nie nisan-mayıs sizce
  • her işlemci çıktıktan sonra en az 2-3 ay bekleyin ki fiyatlar düşsün.
    herhangi bir sektörde ürünün ilk çıktığı anda satın alanlar maalesef biraz pahalı alırlar, zira az olan şey daha değerli olur kuralı geçerli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alimdemir
    Fanatiklik yapayım aksiyon oluşsun diyorsanız E8400

doğru olanda o zaten E8400 hatta E8500 kıskananlar çatlasın
  • E6750 yi sattım ve 8400 aldım. E8400 e de 6750 fanı taktım. Sıcaklıklar bence gayet iyi. Bios update yapmayı unutmayın. o/c performansından çok memnunum. Nisan ayında e6750 nin fiyatlarının çok düşeceği beklenior o yüzden satmakta acele ettim. Ama iki işlemcide gayet iyi 8400 ün 6750 den biraz fazlası var diyebilirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orjinalden alıntı: unsignedint

Arkadaşlar birisi bana şu overclock mantığını açıklayabilir mi ?

Saygılar.

Öncelikle baktığın yer yanlış. İşlemciyi 3GHz den 4 GHz e aldığında saat hızı %33 artar, bunun yanında FSB hızı ve ram hızında da artış meydana gelir ki hesabına bakarsan orada işlem sayısının 3 te 1 oranında arttığını görürsün.

Bir video film işlerken sürenin %33 kısaldığını düşün. 60 dakika süreceğine 40 dakika sürer demek. Hatta bilimsel hesap programları var bunlar normalde süper bilgisayarlara bırakılır ama her projede süper bilgisayarı bir kaç saniyeliğine kiralayacak bütçe olmuyor özellikle ülkemizde ve bu programlar günlerce hesap yapıyor 3 günlük bir hesabın 3 te bir oranda daha çabuk bitmesi ne demek. Üstelik bu sadece bir zincir için bu hesap onlarca kez tekrarlanacak doğru formül bulunana kadar.

Son olarak oyunlarda, E2160 1.8GHz de iken işlemciye bakan oyunlarda dar boğaz yapabilirken 3GHz de yapmaz.

+ Olarak o 6 ayda bitirilen programlar çok büyük değil. Onlar belirli bir çekirdek üzerinie yazılıyor. Sıfırdan geliştirilen bir programın yazılması oldukça uzun zaman alır. ve gene + olarak o 6 aylık sürede yüzlerce programcı çalışır ve yüzlerce bilgisayar ki programlama kısmı yazmaya dayalı. Yani herhangibi P3 bilgisayarla da yapılabilir. Ama iş programı denemeye gelince değişir tabi.

Sondan başa doğru gitmek gerekirse. Benim 6 ay olarak kast ettiğim süre derleme süresiydi. Derleme zamanı 6 ay olan bir program pek de ufak sayılmaz. Bir çok yazılım mühendisi kendine düşen modülü yazıp derleyerek amaç kod üretiyorlar(object file -- *.*obj) geriye kalan ise programın tümüyle derlenme süreci. Burada da tüm amaç kodlar bir makinede toplanıp bağlanıyor(linking) ve kullandığımız fotoşop tarzı programlar meydana geliyor. Tabii ki bunun analizi, tasarım süreci yıllar alır. Bu tartışılmaz zaten ;)

Oyun için overclock yapmak benim fikrimce gereksiz ve saçma. Zaten oyun oynarak zaman öldürüyorsunuz ayrıca bir de bilgisayarınızı yıpratmanın bir mantığını kuramadım.

Süper bilgisayarlar artık Türkiye'de de var ve başvurunuzu yaparsanız kullanabiliyorsunuz:http://atlas.cc.itu.edu.tr/~ybhm/BasvuruForm.doc

Görüntü işleme konusunda ise; %33'lük bir kazanç gerçekten güzel. Fakat sistemin sürekli kararlı çalışmasının garantisi yok.

Sonuç olarak bu işlem birazcık fanatizme dönüşmüş. Birazda kim daha uzaktan duvara işeyecek meselesi var :D

Amacım polemik yaratmak değil yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, sadece gereksiz buluyorum. Tabii ki yapanlara başarılar dilerim. Nice tera, yotta hertzlere :D

Saygılar.

• İşlemci birazda şans işidir,takoz da çıkabilir , iyide çıkabilir... ben kimde gördüysem E8400 , günlük 4000 MHZ ile 4400 MHz arasında kullanabiliyorlar.. TAbiki stok fanla değil, zaten bu işi azcık bilen biri işlemcisini stok fana emanet etmez , heleki overclock yapıyorsa..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.