Şimdi Ara

[[ E8200~E8500 alanlar niye satıp E6750-Q6600 alıyor? ]] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar e84000 satan ilanlardan biri benim. çok büyük fark göremediğim için verdiğim paraya yazık. yeni quadcoreları bekliyorum.
    bu arada p35-ds4 anakartım var sıcaklık değerleri herkesin bahsettiği gibide değil. 4.32 stabil kullandım. 4.5ghz açılıyor kulanılıyopr fakat orthosda hata veriyor. ama sıcaklı asla yüksek değil.

aşağıda tartışılan forumda da sıcaklıklar belirtiliyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21422071/tm.htm
  • ne alalım 8400 yerine o zaman o ayarda
  • Ya E2160 al yada 4 çekirdek al,şimdi alacaksan Q6600 birkaç ay beklersen Q9*** serisi gelecek fiyatlar da düşecek.

E2160 aldığında paran cebinde kalır Q6600 aldığında paranın hakkını alırsın.
  • slm

anladıgım kadarıyla bu E 8000 serisinde ısı problemi var kısın bu derecelerdeyse yazın ne olur düsünemiyorum iyiki almamısım bende Q6600 e yönelecegim yakında fiyatı düsecektir.

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: scerit

arkadaşlar e84000 satan ilanlardan biri benim. çok büyük fark göremediğim için verdiğim paraya yazık. yeni quadcoreları bekliyorum.
    bu arada p35-ds4 anakartım var sıcaklık değerleri herkesin bahsettiği gibide değil. 4.32 stabil kullandım. 4.5ghz açılıyor kulanılıyopr fakat orthosda hata veriyor. ama sıcaklı asla yüksek değil.

aşağıda tartışılan forumda da sıcaklıklar belirtiliyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21422071/tm.htm

adam önemli bir fark görmedim paraya yazık diyor (300ytl),Q6600 ise yeni gelecek olan Q9300den yalnızda %5 daha yavaş hatta o fark da önbellek hadisesinden dolayı kapanıyor,yani Q6600 yeni gelecek olan 4 çekirdekli işlemciler seviyesinde bir işlemciyken E8400 alanların hevesleri kursaklarında kalıyor ve bir an önce satmaya çalışıyorlar 4 çekirdekli almak için O yüzden E8400 almadan önce iyi düşünün.

• Sıcaklıkları kafaya takmayacaksanız çok güzel işlemciler E8XXX ler.Ben zaten oc potansiyeli için aldım.Çok abartmazsanız günlük 4ghz de iyi bir soğutucuyla kullanılır tahminen.Günlük oc için uğraşmak gibi bir derdim olmadığından bana oldukça uygun bir işlemci.

[[ E8200~E8500 alanlar niye satıp E6750-Q6600 alıyor?  ]]

Bu değerleri herhangi bir E6XXX ile yapmak sanırım imkansız hava soğutmayla.Benim gözümde çok iyi bu E8400 ler

• e8400 kullanıyorum ve tek kelimeyle harika

ısı sensörüde gayet normal çalışıyor bios uptadenizi yaparsanız anakartım asus pk5 wi fi

değerlerim günlük stabil buyrun

http://img176.imageshack.us/img176/8250/yimirv0.jpg
  • Benzer konfigurasyon....Asus PK5-E Wifi AP Anakart / E8400 C2Duo işlemci mükemmel şekilde çalışıyor. Isı sensörüde gayet normal çalışıyor. CPU sıcaklığı stok kullanımda idle halde 25-27 derece. Sogutucu Asus Silent Square Pro en düsük devirde çalışıyor. (1020-1050 devir) Kasanın bulundugu yer dış pencereye yakın nispeten serin.

Edit: imla + ekleme

quote:

Orjinalden alıntı: meroboy

e8400 kullanıyorum ve tek kelimeyle harika

ısı sensörüde gayet normal çalışıyor bios uptadenizi yaparsanız anakartım asus pk5 wi fi

değerlerim günlük stabil buyrun

http://img176.imageshack.us/img176/8250/yimirv0.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 25 Şubat 2008; 22:02:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

paralari bol
    adamlar fantezi yapiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: CoolRhYMe31

quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

paralari bol
    adamlar fantezi yapiyor

gülüyoruz ama gerçek bir durum.E6750den E8400e geçenler var yığınla.Hatta Q6600den E8400e düşen bile var.Sürekli intele çalışıyor maalesef sayısız vatandaş.Bikaç ay sonra Q9300 alacaklar,seneye de nehalem alacaklar aha buraya yazıyorum

• Emin olunki 6000 serisinden 8000 serisine geçen daha fazladır Isı sorununada bi çözüm bulur üreticiler
  • bendede e8400 q744a698 serısı var hıc bır ısı sorunu yok oc denemelerınde cpu fazla yuklenmedım ama ılk genıs zamanda bılgılerı paylasıcam
    ama cpu core 1 core 2 arası max 1 2 c fark gorebıldım
  • Dün E8400 ve asus pk5 wi fi siparişi verdim. 1-2 gün içinde gelicek..Yanlış mı yaptım sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SpawnslayeR

Dün E8400 ve asus pk5 wi fi siparişi verdim. 1-2 gün içinde gelicek..Yanlış mı yaptım sizce?

8400 bence son derece iyi bazıları satıyor olabilir ama OC yaparak 4-4.2 günlük ghz yapıyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

ısı sensörlerinde hata olduğu doğru fanların hızlı dönmediği söyleniyor ama bu sorunu intel henüz kabul etmiş değil beklemekde yarar var nisan ayında tüm dengeler yerine oturucak bende nisanda bi sistem topluycam ama dolar düşündürüyor 1.3 ytl ye gelebilir

Ozaman dolar al sende be gibi ehehehe
  • Sorun işlemcilerde değil, sorun anakart ve işlemci ısı sensörü arasındaki problem/uyuşmazlık.
  • Bu arada şuan elimde 6750 var def voltajla 3.6 da 1.4 voltajla 3.84 de 1.6 v ile 4 de stabil.. Daha gider ama 4 ghz de 65C yi gördüğüm için stok fanla daha gitmem.. Def 3.6 bana yetiyorda artıyor..

Satıp 8400 e geçmeyi hiç düşünmedim ama satıp 2160 a geçmek eğer cad programları kullanmasam 1 dk bile düşünmeden yapacağım birşey..
  • Ben de E8400 kullanıyorum, 2 hafta önce aldım sistemi.. Sıcaklıklar başta arkadaşların dediği gibi fazlaydı 35 üstü falandı, macunlar kıvamına geldikten sonra, 20-25 derecede dolanıyor boşta.. Stok fan..

İşlemciyi yeni alan arkadaşlar biraz heyecan yaptılar galiba.. Bu işlemcide gerçekten bir sorun yok..
  • Tecrübeli bilgisayar kullanıcılarına göre E2160 ile E8400 arasında önemli bir fark yok.O yüzden E8400lerini satıp 4 çekirdekli penryl veye nehalem için para biriktiriyorlar.Veya Q6600ün ucuzlamasını bekliyorlar.

Bir de gaza gelip E8400 alıp sonra beklediğin i bulamayan çok,onlarda bir an önce satıp yine parayı tutuyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alimdemir

Tecrübeli bilgisayar kullanıcılarına göre E2160 ile E8400 arasında önemli bir fark yok.O yüzden E8400lerini satıp 4 çekirdekli penryl veye nehalem için para biriktiriyorlar.Veya Q6600ün ucuzlamasını bekliyorlar.

Bir de gaza gelip E8400 alıp sonra beklediğin i bulamayan çok,onlarda bir an önce satıp yine parayı tutuyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.