Şimdi Ara

[[ E8200~E8500 alanlar niye satıp E6750-Q6600 alıyor? ]]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tam E8400 işlemci alacaktım, ibret ve tecrübe olsun olsun diye ikinci el pazarına bakayım dedim:

Son günlerde ikinci el forumda bir çok kişi ve bir yönetici elindeki E8200-8400-8500 işlemcisini satıp E21xx ve E6550-E6750-Q6600 serisine geçmek istiyor. Sebebi ne olabilir?

İKİNCİ EL FORUMDAN BAZI İLANLAR (fazlası da var):
    http://forum.donanimhaber.com/m_21411921/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_21411434/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_21406851/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_21309984/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelanikliM -- 25 Şubat 2008; 11:23:30 >

• İntel en hızlı işlemci çıkaran firma olmak için elinden geleni yapıyor. Bu da ufak tefek hataları beraberinde getiriyordur muhakkak.

Yakında cozutmaz umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 25 Şubat 2008; 11:39:49 >
  • 8400 lerdeki ısı sensörü sorunu hepsinde de var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SelanikliM

8400 lerdeki ısı sensörü sorunu hepsinde de var mı acaba?

Valla bilemiyorum,intel kullanıcısı değilim.

Herhalde kullanan birileri damlar birazdan.
  • ısı sensörüyyle felan alakası yok. alanlar aradaki hız farkını anlayamadığı için daha düşük modellere veya 4 çekirdekli modellere yöneliyor.
    bence para çoksa q6600, para azsa e2160 en iyi tercih.
  • pclabs de bi inceleme gördüm, e6600 ile e8500, eğer e6600 3.2ghz overclocklanrsa, neredeyse birbirinin aynısı, sadece bir kaç multimedia testinde bariz fark var. E8XXX alacak olan, overclocksuz kullanacaksa pek farkını hissedemez. oc yapacak olan da iyi bir anakart tercih etmeli, tabi 4ghz civarı düşünüyorsa, iyi de bir soğutucu. Intel e8xxx serisiyle birlikte heatsinki daha da küçülttü çünkü...
  • paralari bol
    adamlar fantezi yapiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu ara bilgisayar toplamak için çok kritik. Nisan - Mayıs tercih edilmeli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

Bu ara bilgisayar toplamak için çok kritik. Nisan - Mayıs tercih edilmeli.

bende tam o zamanlara getırmek ıstıyorum en ıyı donem bu senenın nısan mayıs
  • P35 anakart + Q746a batchli ocak ayı üretimi E8400 kullanıldığında ısı değerleri düzgün okunamıyor buna göre sistem toplamnızı tavsiye ederim. İstisnalar mevcut fakat bu birleşim biraz riskli oluyor.
  • kullananlar kişiler buraya gelse aslında çok iyi olur neden diyerek biz başlarız.
  • Şahsen nehalem öncesi para biriktirmek için böyle birşey yapmayı düşünüyorum..
  • E8400 CPU kullanan ve E6750 ye geçmek isteyen birinden sadece şu cevabı koparabildim: "E8000 serisinin fanları küçük ve o yüzden OC potansiyelleri stok fanlarla iyi değil."
    Ne kadar doğru bilmem ama başka şeyler de olsa gerek diye düşünüyorum. E8000 serisi CPU alan arkadaşlar keşke bizlerle paylaşsalar da aynı sorunları biz yaşamasak. Şimdi arkadaş gerçek sebepleri tam olarak söylese elindeki E8400 cpu yu satamayacak, ondan çekiniyor olabilir.
  • arkadaşlar e8400 kullanıyorum overclocksuz olarak kullandığımda ısılar 37 derece ile 85 derece arasında değişiyor en ufak overclockda 90'ları geçiyor. elimi yaklaştırdığımda ise o kadar sıcak olmadığını görüyorum. Googledan aratırsanız bir çok açıklama mevcut herkesin birleştiği ortak nokta p35 anakartların bu işlemcilerin sıcaklığını yanlış okuduğu yönde.

Ayrıca;
    quote:

P35 anakart + Q746a batchli ocak ayı üretimi E8400 kullanıldığında ısı değerleri düzgün okunamıyor buna göre sistem toplamnızı tavsiye ederim. İstisnalar mevcut fakat bu birleşim biraz riskli oluyor.
  • 90 derece çok ilginç. prescott larda 70 derece geçildiğinde işlemci otomatik olarak frekans düşürüyordu. heralde e8xx serisindede böyle bişey vardır. bu yüzden 90 derece diye bişey olamaz. kaldıki bu işlemci 45nm ile üretiliyor. ısı yanlış gösteriliyordur büyük ihtimal. ısınıyor iye satanlar varsa hata ederler yani.
  • ısı sensörlerinde hata olduğu doğru fanların hızlı dönmediği söyleniyor ama bu sorunu intel henüz kabul etmiş değil beklemekde yarar var nisan ayında tüm dengeler yerine oturucak bende nisanda bi sistem topluycam ama dolar düşündürüyor 1.3 ytl ye gelebilir
  • sistem toplama isteyen parası varsa en azından dolara çevirsin
    doların ne yapacagı belli olmaz...
    gerci abd ekonomisi 0 büyüme kaydediyor bu da dolardan kaçışı hızlandırır sanırım.. ama hic belli olmaz bu işler...
  • e8400 var ıdle 45-50 derece civarı voltajsız 3700 mhz az voltajla 4000 mhz .Ben bir sorun yasamadım aynı sistemden komsumada topladım oda memnun.
  • Anakartım yanlış göstermiyorsa 333fsb E6750 cpu'yu 425fsb de 3,4ghz yapınca bile sıcaklık 47-48 derece oluyor (STOK FAN).
  • İşlemcilerin sıcaklığı çok yüksek bunu gören satıyor heraldeYa dedikleri gibi sensör doğru okuyamıyor ya da 45nm çekirdek küçük olduğundan ihs ye ısıyı iyi iletemiyor ve bu sıcaklıklar ortaya çıkıyor.Başka bir görüş daha var ki şöyle bu E6750 lerde falan da zaten gerçek sıcaklığı göremiyoruz.Gördüğümüz sıcaklıklar belli tahminlere göre ayarlanmış şeyler.Bu E8XXX serisinde biraz karıştırdılar demkki bu son dediğim doğruysa.Yeni revizyon çıkarsa bi ayar çekerler mutlaka yoksa bu sıcaklıkları gören kimse bu işlemcilere yanaşmaz bi daha.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.