Şimdi Ara

e8400 Hakkında Acil Yardım BUGÜN İade Son GÜN !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi Geceler Arkadaşlar Bu İşlemci ile aldığımdan beri ısı problemi çekiyorum.Core 50 den inmiyor cpu 37-38 derece gösteriyor şmdi açtım baktm gece vakti ev soğumuş olsa gerek core 48 e inmiş orthos açtım core 48 1 gıdım oynamadı 37-38 olan cpu 55 e kadar çıktı 1 dakka oldu olmadı bu nasıl bi enteranstlktır coretemp ile bakınca 2 si yakn değerler core1 53 ise core2 54-55 falan bu işlemciyi pazartesi son iade etme hakkım var tekrar e8400 gelmesi şartı ile ne yapmalıym acil yardımlarınızı bekliyorm Çok Çaresizim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YourStyle -- 11 Şubat 2008; 11:42:55 >

• e8... serisinin özelliği 45 nm de çalıştığı için az ısınması, sorun fanından kaynaklanıyodur.
  • o sicakliklar tehlike sinirinin yakininda bile degil orda 3 basamakli rakamlar gormedikce icini rahat tut yoksa bu sicaklik isi insani cildirtir. Forumda bir cok sallama adam var sicakliklarinin oda sicakligindan bile dusuk oldugunu iddia eden Simdi o islemcilerin yuksek sicakliklarda yanmamasinin sebebi ona gore muhendisliklerinin yapilmasi yani, yapmissa adamlar ben de kullanirim hic urasmam 10 derecye indirip al gulum ver gulum diye kiz gibi islemciye bakamam. Benim kasamin hava sirkulasyonu berbat ayni zamanda kus yuvasi gibi yere sokuyorum kasayi ayni zamanda ekran kartinin tozunu fln da cok ender alirim. Bu nedenle eski ekran kartin 7900gs yi normalin 2 kati sicaklikta 1 sene kullandim yani her oyunda 90 derece civarini buluyodu, hic kafama takmadim ne ekran kartina bisi oldu ne oyun keyfime bsii oldu ne de kafami duvarlara vurdum bu ekran kartini 3 derecede calistirdigini iddia edenler tarafindan Sana tavsiyem hic kafana takma hayatina devam et isini gor birak islemci yanmama olayini intel muhendisleri dusunsun ki baya da dusunmuler bile
    Saygilar,

• e8400 ün ısı sensörlerinde sorun oldğu için değerler öyle görünüyor cpu bölümünde bu konu ile detaylı bilgi var
  • quote:

Orjinalden alıntı: okanbozkurts

e8400 ün ısı sensörlerinde sorun oldğu için değerler öyle görünüyor cpu bölümünde bu konu ile detaylı bilgi var

CPU bölümünde ayrıntılı bir konu var ancak konunun sonlarına doğru ısı sensörlerinde sorun olmadığı bunun anakartlarının uyumsuzluğuyla ilgili olduğu ve BIOS update ile düzeltilebileceğine dair görüşler ortaya çıktı. ve Delta to Tjunktion değerinin yanlış tahmin edilmesiyle ilgili bir sorun olabileceği düşünülüyor. Çünkü intel böyle bir hatanın olduğunu reddediyor.
  • bence problem yok, fanlarını son devir çalıştır. Eğer
    iade etme sansın varsa iade et, başka bir işlemci al. Sonucta ben de kullanıyorum aldığım için de bir sıkıntı ve pişmanlık yok. Dereceleride fazla takmıyorum. Pc ni serin tut. Bende aldgımda 15 dk orthosda default hızda calıstırdım. Dereceler gayet normaldi. 61 dereceyi gecmedi. Boşta ise 33 ile 40 derece arasında gidip geliyordu. Lakin iki cekirdek arasında sıcaklık farkları var. Fakat sistemi tehlikeye atacagını sanmıyorum. kafam rahat olsun diyorsan işlemcini iade edebiirsin. üste biraz koyup e6850 alabilirsin dereceleri seyreder rahat edersin, yada son teknoloji bir işlemciyi kullanmanın tadını almaya devam edersin. Para ve zevk meselesi, para senin paran zevk senin zevkin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: YourStyle

İyi Geceler Arkadaşlar Bu İşlemci ile aldığımdan beri ısı problemi çekiyorum.Core 50 den inmiyor cpu 37-38 derece gösteriyor şmdi açtım baktm gece vakti ev soğumuş olsa gerek core 48 e inmiş orthos açtım core 48 1 gıdım oynamadı 37-38 olan cpu 55 e kadar çıktı 1 dakka oldu olmadı bu nasıl bi enteranstlktır coretemp ile bakınca 2 si yakn değerler core1 53 ise core2 54-55 falan bu işlemciyi pazartesi son iade etme hakkım var tekrar e8400 gelmesi şartı ile ne yapmalıym acil yardımlarınızı bekliyorm Çok Çaresizim

yaşadığın ısı derece sorunu,sorun değil arkadaşım.. o yüzden sakin ol...ama extra bir soğutucu ve mevcut soğutucunun kontrollerini tekrar yapabılır, aynen kullanmaya devam edebılırsın makınayı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar Teşekkür Ediyorum Yarın Bunu Yollayıp Tekrar yeni e8400 alıcaktm çnkü başka seçenek yok + forumda bir arkadaş 3 kere e8200 deiştirmiş birinde çekirdek ısıları arası farklıymış birinde çok sıcakmş şuanda ii bir işlemci varmış elinde fakat ben sistemde donmalar olur düşüncesindeim nedense performansta birşeyler hissediyorum piskolojik olabilir ısıları taktığım için fakat cpu boşta bu sıcaklıklarda olması hoşuma gitmiyor 8400 gidip yeni bir 8400 gelecek yollamalı mıyım ? Fan olarak ZeroTerm cf-900 nasıl giderdi fiyatı uygun ve kullanan biri ile görüştüm iyi bir ürün şeklinde ifade etti.

EDIT:Bu konularda acemiyim daha stok fanı nasıl son hızda çalıştırabilrm arkadaşın tavsiyesini uygulamak adına ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YourStyle -- 10 Şubat 2008; 22:30:48 >
  • Arkadaşlar Lütfen Yardımcı Olun Yarın Buna Göre Bir Karar Vericem.
  •  e8400 Hakkında Acil Yardım BUGÜN İade Son GÜN !

https://store.donanimhaber.com/2c/6e/69/2c6e694c787606cc45fbc44537386b2a.jpg

Arkadaşlar Speedfan açıp orthos başlattm core 49 gösteriodu cpu 37-38 falan cpu ya stress yaptıımda core 49 kaldı hala cpu yükselmeye başladı fotoyu çekerken de 50 Oldu core fakat core değişmemesi işgillendirdi everest ile açtım çekirdekler 72-73 derece falan oldu speedfan daki değer normalde everest ile aynı olurdu fakat şmdi bambaşka bir durum bu sıcaklık çok fazla gibime geliyor üzerinde stok fan var siz normal dediniz fakat 10 dkkalık orthos bile böyle yaptı ki saatler falan yapmak gerekiyor.Yorumlarınızı bekliyorum üstadlar

5 dakika kadar bekledim işlemci normalde 37 derece falan çalışıyordu açtım everesti 37 yada 42 gösteriyor birden atlıyor core 54 derece fakat.İşlemci yüksüz değeri de bu olsa gerek

• Arkadaşlar bir el atınız

NOT:+12v neden 11,30 gösteriyor ne gibi bi eksisi Olur ? Lütfen beni aydınlatın 8800gt ıslık çalıyor maalesf Ne bndeki bu şans her parçada bişi çıktı.Palit 8800 sonic fakat fan ıslık çalıyor.
  • arkadaş kafanda soru kalacagına ver kurtul,baksana OErdem bey bile tavsiyelerden çıkarmış o anakartı ver gitsin,
  • Dostum e8400 alıcam tekrar iade için firma kıllık yapabilir sonuçta ben bilgisayarcıdan aldım o da büyük firmalardan aldı.Ne yapıcağım hakkında karar veremedim o bana cpu fanı al diyor fakat bu sıcaklıklar sorun olmaz şuanda fakat pc den tam verim alamıyorum..
  • ArkadaşLar Bugün İşlem Yaptırıcam.Şu dikkatimi çekti herşeye bakmaya çalışıyorum perf. kötü durumda.Takılmalar falan mesela speed fan da cpu kullanımı falan gösteriyor ya Anti-Virüs msn falan açık olduunda bi %2-%3 kullanıyor birden %50 ye çıktığı Oluyor.Crtl+Alt+Delete ile yaptıımda ilk saniye cpu kullanımı 35-40 falan diyor sonra 2-3 gösteriyor.Bilgisayarda Kasılmalar var Fark ediyorum. Lütfen yardım !
  • senin cpu dan ziyade baska donanımsal sorunların da varmış gibime geliyor. Anakartda da problem var sanırım.
  • Nasıl Tespit Edebilrm Veriyorum Cpu yu aynısı gelecek tekrar fakat en azından görmüş Olalım Ne olacak..
  • cpuyu baska bir sistemde deneme imkanın var mı?
    anakartı ve ekran kartını da aynı sekilde deneyebilirsin
    ya da anakartla ekran kartını da iade et .
    onlarında yenisini al ve yepyeni bir sistemde dene
    bu arada sistemin ne idi?
    benim su an e8400 3.4 ghzde normal sogutma ile 41-35 cekirdek sıcaklıkları ile calısıyor. Cpunun sıcaklıgı ise 30 derece... anakartda imzamdaki 2.sistemdeki anakart. Bu anakart icinde sorunlu diyorlardı ama ben herhangi bir sorun yasamadım.
  • Arkadaşa en baştan önerdik o yolu ama boşuna çırpınıp durmakta israr ediyor ne yazık ki.
  • @SorrowOcean

Hocam Haklısınız Fakat Bilgisayarcım İle Sürekli Bu Konuyu Konuşuyorum Ve Bana Cpu Fanı Alır isem Daha rahatlayacağımı söyledi fakat default vs. dedim istek üzerine en başta asus'u arayıp sormuştu bugün de İnteli aradı Türkiye deki (Teknik Servisi Olsa Gerek) Öyle İade etsem q6600 Alacaktm fakat adam aynı ürünü verebilirim diyor.Yollarız Diyor Ona göre bi sorun var ise tekrar e8400'ün gelir Diyor.Ben De isterim denemek Fakat Böyle Gelişti Olaylar.3dmark06 yükledim test ettim arkadaşlar skorlar normal dedi 3dmark puanları cpu puanı falan da var Puanım normal ise Sistemde bir anormallik olmaması mı gerek ?

Bugün Anakart Arızası Olabilir dedi 2-3 kişi Bunu Nasıl Tespit Edebilirz arkadaşlar.Artık Hala Olmaz ise tek tek denenmek zorunda kalacak (ZATEN OLMADI O ZAMAN ÇÜNKÜ CPU SICAKLIKLARI STABİLİZEYİ BOZACAK DERECEDE DEĞİL) Sorun Tam nerden Olduğunu bilsem İşleme Başlayacağım

• Biz de diyoruz ki sorunun yerini tam olarak bulmak için bu işlemi yapmak zorundasın zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.