Şimdi Ara

e8400 sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben yeni aldığım e8400 için bi kaç o.c. denemesi yaptım ve bunları danışmak istiyorum...

Sistemde EP45-UD3LR anakart ve 1066 Kingston ram var.

Ram her seferinde fsb x 2 tuttum..

İlk stabil denememde fsb 500 işlemci voltajını 1.6 ile 4500 stabil oldu ancak chipset 75-80 derece işlemci de 65-70 e kadar vurdu..Orthos yarım saat kadar çalıştı hata vermedi ...

İkinci denemde ise 473 fsb ile 1.5 voltajda chipset ve işlemci 60 dereceyi geçmedi ama orthos 5 dakika sonra hata verdi ..

En son 1.5 volt ile gene 60 derece civarı 450 fsb de orthos hata vermedi ...

Benim sormak istedğim 1.6 v ile her şekilde stabil ama çok ısınıyor . Bunun sisteme çok fazla zararı olur mu veya önerebileceğiniz başka değerler var mı..

Buda sistemin resmi..

e8400 sıcaklık

e8400 sıcaklık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykanat -- 30 Mart 2011; 11:22:50 >

• Arkadaşım bendede benzer bi sistem var, bende e8500 default 3.16ghz zaten, ama 3.8ghz in üstüne bir türlü çıkamadım stabil olarak, soğutucu ocz vendetta, anakart msi p43-c51 işlemci voltajı 1.42v, ramler 1600mhz ddr3 corsair xms3, northbridge voltaj 1.55, fsb vit voltaj 1.55, anca bu voltajlarda 3.8ghz sorunsuz çalışıyo, millet 4.2, 4.3ghz de kullanıyo bu işlemcileri, nasıl yapıyorlar anlamadım, ben bu hızlarda windows a giremiyorum, inceleme sitelerinde bu işlemcileri overclock yaparken voltajı 1.4 ün üstüne çıkarmayın diyolar, anlaamdım gitti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edacsac -- 2 Nisan 2011; 21:44:21 >
  • Arkadslar Voltajı ıntelın sıtesınden bakıp fsb de yavas yavas verıp wındows altından test et stabıl deılse voltajı artır adımlarını uygulayarak ASIL STABILITEYI yakalayabılırsınız.Bnde E8500 kullanıyorum ıslemcı ıyı sogutulursa 4 ghz buyuk bı nane deıl:D:D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: edacsac

Arkadaşım bendede benzer bi sistem var, bende e8500 default 3.16ghz zaten, ama 3.8ghz in üstüne bir türlü çıkamadım stabil olarak, soğutucu ocz vendetta, anakart msi p43-c51 işlemci voltajı 1.42v, ramler 1600mhz ddr3 corsair xms3, northbridge voltaj 1.55, fsb vit voltaj 1.55, anca bu voltajlarda 3.8ghz sorunsuz çalışıyo, millet 4.2, 4.3ghz de kullanıyo bu işlemcileri, nasıl yapıyorlar anlamadım, ben bu hızlarda windows a giremiyorum, inceleme sitelerinde bu işlemcileri overclock yaparken voltajı 1.4 ün üstüne çıkarmayın diyolar, anlaamdım gitti...

p45 chipsetler overclock ta oldukça iyi bir de ben chipsete ufak bi ekran kartı soğutucusu taktım ... dediğim gibi 1.6 volt ile 4500 e çıkılıyo sadece işlemciyi voltaj verdim birde ramleri 1000 de sabit tuttum başka bişey yapmadım...stabilite sorunu da yok .. son ayarlarda full hd olarak 30 dk kadar hot pursuit oynadım ve orthos çalıştırdım .sorun çıkmadı

benimde kafama takılan 1.6 voltun sisteme ileride zarar verip vermeyeceği..şimdilik bu soruya yanıt alana kadar 1.32 volt ile 3600 da çalıştırıyorum ...

sen ramlerin frekansını düşürüp öyle dene bence

• 1.6 Volt Zarar vermese de Standart ayarlardakı Islemcı omrunu bır nebzede olsa azaltacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_f

1.6 Volt Zarar vermese de Standart ayarlardakı Islemcı omrunu bır nebzede olsa azaltacaktır.

ömür kısalması önemli değil zaten iki seneye bu sistem çöp olur yeni sisteme geçmek zorunda kalırız ... götürdüğü kadar zorlamak lazım ...

yardımın için saol..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykanat

quote:

Arkadaşım bendede benzer bi sistem var, bende e8500 default 3.16ghz zaten, ama 3.8ghz in üstüne bir türlü çıkamadım stabil olarak, soğutucu ocz vendetta, anakart msi p43-c51 işlemci voltajı 1.42v, ramler 1600mhz ddr3 corsair xms3, northbridge voltaj 1.55, fsb vit voltaj 1.55, anca bu voltajlarda 3.8ghz sorunsuz çalışıyo, millet 4.2, 4.3ghz de kullanıyo bu işlemcileri, nasıl yapıyorlar anlamadım, ben bu hızlarda windows a giremiyorum, inceleme sitelerinde bu işlemcileri overclock yaparken voltajı 1.4 ün üstüne çıkarmayın diyolar, anlaamdım gitti...

p45 chipsetler overclock ta oldukça iyi bir de ben chipsete ufak bi ekran kartı soğutucusu taktım ... dediğim gibi 1.6 volt ile 4500 e çıkılıyo sadece işlemciyi voltaj verdim birde ramleri 1000 de sabit tuttum başka bişey yapmadım...stabilite sorunu da yok .. son ayarlarda full hd olarak 30 dk kadar hot pursuit oynadım ve orthos çalıştırdım .sorun çıkmadı

benimde kafama takılan 1.6 voltun sisteme ileride zarar verip vermeyeceği..şimdilik bu soruya yanıt alana kadar 1.32 volt ile 3600 da çalıştırıyorum ...

Ama benim ram ler default 1600mhz zaten, 1600mhz aldım yani özellikle, işlemciyi 3.8 e çekince tam kendi hızlarında çalışıyolar 3*1 ddr3 1600mhz, bide işlemciyi 1.45v un üstünde hiç denemedim, kuzey köprüsü ve fsb vit voltajını da öyle, korktum açıkçası yanar falan diye, denesemmi acaba??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    CPU DARBOĞAZ
    2 yıl önce açıldı
    İ5 4690k sıcaklık değerleri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ykanat

quote:

Ama benim ram ler default 1600mhz zaten, 1600mhz aldım yani özellikle, işlemciyi 3.8 e çekince tam kendi hızlarında çalışıyolar 3*1 ddr3 1600mhz, bide işlemciyi 1.45v un üstünde hiç denemedim, kuzey köprüsü ve fsb vit voltajını da öyle, korktum açıkçası yanar falan diye, denesemmi acaba??

senin büyük ihtimal chipset ısınıyo ondan sorun yapıyo olabilir .. o anakartla bence daha fazla uğraşma 4.2 ye çıkarsın belki ama stabil olmaz .. ısı problemi olur ..benim chipset hem p45 hem de fanlı soğutucu var .. 3.8 tam stabilse iyi bence ...

zaten ram ve veriyolu o.c. desteğiyle 1600 çalışıyo senin anakart standart 1333

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykanat -- 3 Nisan 2011; 0:48:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.