Bildirim
REKOR İŞLEMCİ SICAKLIĞI C2D 98 derece
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadasım biosda hangi sıcaklıkta reset atıp hangi sıcaklıkta uyarı verecegını ayarlıyorsun sen buyuk ıhtımal onları kapatmıssın. -
BIOS'ta sıcaklık gösteren bölüm yok.Masaüstü bilgisayarımda var ama.quote:
Orijinalden alıntı: MertDrx
Arkadasım biosda hangi sıcaklıkta reset atıp hangi sıcaklıkta uyarı verecegını ayarlıyorsun sen buyuk ıhtımal onları kapatmıssın. -
Pardon laptop için oldugunu gormedım.quote:
Orijinalden alıntı: MR.METAL
BIOS'ta sıcaklık gösteren bölüm yok.Masaüstü bilgisayarımda var ama.
Alıntıları Göster
Ama sunuda soyleyebılırım bu heralde ulastıgın en yuksek sıcaklıktır ve com aşırı bır sıcaklık deıl laptoplar ıcın (Fazla ama o kadar da deıl ) -
biosa girip sıcaklığı kontrol etmeyi denedinmi ? belki yazılım yanlış gösteriyordur. yada bilgisayarın sıcaklık algılayıcısı arızalıdır. makinanın o sıcaklığa dayanması inanılmaz...quote:
Orijinalden alıntı: MertDrx
Pardon laptop için oldugunu gormedım.
Ama sunuda soyleyebılırım bu heralde ulastıgın en yuksek sıcaklıktır ve com aşırı bır sıcaklık deıl laptoplar ıcın (Fazla ama o kadar da deıl )
Alıntıları Göster -
ben bile ekran kartıyla max 95 gördüm sen bide işlemciyle 98 hll walla
ama buna bi çare bulman lazım çok fazla -
oha diz üstüler çok ısınır ama bu kadarda ısınmaz bende casper core 2duo 2.4 ghz var en fazla 77 derece yi buluyo bi sorun olabilir belki işlemci fanının rtrafı tozla dolmuştur servise götür içinde tozdan dokunmuş makina halısı çıkar belkiquote:
Orijinalden alıntı: TheLostHeaven
ama buna bi çare bulman lazım çok fazla
-
quote:
Orijinalden alıntı: PeGaSuS@01
oha diz üstüler çok ısınır ama bu kadarda ısınmaz bende casper core 2duo 2.4 ghz var en fazla 77 derece yi buluyo bi sorun olabilir belki işlemci fanının rtrafı tozla dolmuştur servise götür içinde tozdan dokunmuş makina halısı çıkar belki
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: pegasus arda
oha diz üstüler çok ısınır ama bu kadarda ısınmaz bende casper core 2duo 2.4 ghz var en fazla 77 derece yi buluyo bi sorun olabilir belki işlemci fanının rtrafı tozla dolmuştur servise götür içinde tozdan dokunmuş makina halısı çıkar belki
Walla bende ondan şüpheleniyom;bakalım yarın servise götürcem.Oyunlardan fln atıyo,kitleniyo fln.İnşallah kıllık yapmaz servisi.Toshiba'nın servisi ii diyolar,bakalım ne kadar iyiymiş?...
-
98 derece olamaz bir yanlışlık var 2 derece daha yükselse suyu kaynatırquote:
Orijinalden alıntı: TheLostHeaven
ama buna bi çare bulman lazım çok fazla
Garantide ise bilgisayarı bir servise götür -
fahrenheit dır o 98 derece(celcius) imkanı yok olamaz!quote:
Orijinalden alıntı: kerem
98 derece olamaz bir yanlışlık var 2 derece daha yükselse suyu kaynatır
Garantide ise bilgisayarı bir servise götür
Alıntıları Göster -
belki yeteri kadar yüksekte oturuyodur, su çoktan kaynamıştırquote:
Orijinalden alıntı: kerem
Alıntıları Göster
ŞOK ŞOK ŞOK
Hep arabalarda duyup gördüğümüz su kaynatma olayı , köyde laptopuyla oyun oynayan Hamdi nin de başına geldi;
Hamdi olayı şöyle anlattı; Laptopu söküp su soğutma takdıydım, argadaşımlan oyun oynarkene suyun fokurdamaya başladığını gordük. Argadaş bağırıvirdi layn Hamdi yaniyi bilgisayar gayniyi lan su! diyene. Mutfaktan goşup gettümüz buzları suya atmağ suretiylen üstesinden geldümüz olaydan sonra laptopu satıp yerine traktör almaya garar verdük.
Bu tip bir olayın tekrar yaşanmamasını diliyor Hamdiye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz
quote:
Orjinalden alıntı: krm-iks
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiickimse -- 19 Ocak 2008; 1:21:17 >
-
Ben kendi işlemcimi 116 derecede bile çalıştırdım üstüne pcmak2004 yapmıştım sonra makina kendini otomatik kapatmıştı.Merak etme bişey olmaz ama uzun süre kullanırsan işlemciyi eline alırsın haberin ola.quote:
Orijinalden alıntı: hiickimse
belki yeteri kadar yüksekte oturuyodur, su çoktan kaynamıştır
ŞOK ŞOK ŞOK
Hep arabalarda duyup gördüğümüz su kaynatma olayı , köyde laptopuyla oyun oynayan Hamdi nin de başına geldi;
Hamdi olayı şöyle anlattı; Laptopu söküp su soğutma takdıydım, argadaşımlan oyun oynarkene suyun fokurdamaya başladığını gordük. Argadaş bağırıvirdi layn Hamdi yaniyi bilgisayar gayniyi lan su! diyene. Mutfaktan goşup gettümüz buzları suya atmağ suretiylen üstesinden geldümüz olaydan sonra laptopu satıp yerine traktör almaya garar verdük.
Bu tip bir olayın tekrar yaşanmamasını diliyor Hamdiye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz
quote:
Alıntıları Göster
Rekor hala benim elimde ama bir daha denemem.Makina kapandığı zaman işlemci yanmıştı diye çok korktum vallahi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dahaka90 -- 19 Ocak 2008; 1:45:24 >
-
HOOP DURUN ORda bakim rekormuş rekor bende 100 derece ile :) yavaş kırın heüehquote:
Orijinalden alıntı: Dahaka90
Ben kendi işlemcimi 116 derecede bile çalıştırdım üstüne pcmak2004 yapmıştım sonra makina kendini otomatik kapatmıştı.Merak etme bişey olmaz ama uzun süre kullanırsan işlemciyi eline alırsın haberin ola.
Rekor hala benim elimde ama bir daha denemem.Makina kapandığı zaman işlemci yanmıştı diye çok korktum vallahi.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: nixniz
HOOP DURUN ORda bakim rekormuş rekor bende 100 derece ile :) yavaş kırın heüeh
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: nixniz
Dikkat 116 diyorum.Daha fazla çıkamadı kapattı makina kendini daha sonraki denemelerimde 109 dereceyi geçemedim.
-
T7XXX işlemcilerinin maximum dizayn sıcaklığı 100 derece zaten. Intel'in bu değerleri sağlama alarak verdiğini düşünürsen. Bu işlemciler 120-130 derecelere dayanması lazım zira desktop işlemcilerde de maximum dizayn sıcaklığı 70 derece olanlar var ancak onlarla 100 dereceye yaklaşanlar var Nixniz gibi.quote:
Orijinalden alıntı: Dahaka90quote:
Orjinalden alıntı: nixniz
Dikkat 116 diyorum.Daha fazla çıkamadı kapattı makina kendini daha sonraki denemelerimde 109 dereceyi geçemedim.
Alıntıları Göster
Benim işlemci sürekli BOINC ile %100 de çalışıyor ancak sıcaklığı 60-65 derece arasında geziniyor. Senin işlemcinide farkında olmadığın bir uygulama sürekli kullanıyor anlaşılan. Ben işlemci gerilimini düşürerek, sıcaklığı düşürmeyi başardım. İşlemcinin standart gerilim değeri tam yükte 1,25V idi bende. Ancak birkaç günlük deneme yanılmayla 1V da da stabil çalışabildiğini buldum. Bunuda RMClock diye bir program var onunla yaptım. Kullanımınıda burada anlattım.
http://resim.donanimhaber.com/m_18030233/mpage_1/key_/tm.htm
-
Laptopun altındaki ve yanlarındaki fan çıkış ızgaralarını kapattıysanız sıcaklık yükselmiş olabilir. Zaten Toshiba laptop ile ilgili tüm sıcaklık çalışmalarını yapmıştır, merak etme bişey olmaz...quote:
Orijinalden alıntı: CoolnQuiet
T7XXX işlemcilerinin maximum dizayn sıcaklığı 100 derece zaten. Intel'in bu değerleri sağlama alarak verdiğini düşünürsen. Bu işlemciler 120-130 derecelere dayanması lazım zira desktop işlemcilerde de maximum dizayn sıcaklığı 70 derece olanlar var ancak onlarla 100 dereceye yaklaşanlar var Nixniz gibi.
Benim işlemci sürekli BOINC ile %100 de çalışıyor ancak sıcaklığı 60-65 derece arasında geziniyor. Senin işlemcinide farkında olmadığın bir uygulama sürekli kullanıyor anlaşılan. Ben işlemci gerilimini düşürerek, sıcaklığı düşürmeyi başardım. İşlemcinin standart gerilim değeri tam yükte 1,25V idi bende. Ancak birkaç günlük deneme yanılmayla 1V da da stabil çalışabildiğini buldum. Bunuda RMClock diye bir program var onunla yaptım. Kullanımınıda burada anlattım.
http://resim.donanimhaber.com/m_18030233/mpage_1/key_/tm.htm
Alıntıları Göster
-
o kullandıgın intelin termal programi bendede asiri yuksek gosteriyor baska bir yazılım ile denemeni tavsiye ederim....o programa gore benim imzamdaki islemci oc li sekilde idle de 65 derece yuk altinda 85 derece....ama gercek degerler idle de 45-50 yuk altinda max 60-65 derece....quote:
Orijinalden alıntı: ugur_yavuz
Laptopun altındaki ve yanlarındaki fan çıkış ızgaralarını kapattıysanız sıcaklık yükselmiş olabilir. Zaten Toshiba laptop ile ilgili tüm sıcaklık çalışmalarını yapmıştır, merak etme bişey olmaz...
Alıntıları Göster -
intel işlemciler default olarak 105 derecede reset atar. bendeki p4 prescoot 102-103 ü görmüştü sonra zaten reset atıyor.quote:
Orijinalden alıntı: ENIGMA
o kullandıgın intelin termal programi bendede asiri yuksek gosteriyor baska bir yazılım ile denemeni tavsiye ederim....o programa gore benim imzamdaki islemci oc li sekilde idle de 65 derece yuk altinda 85 derece....ama gercek degerler idle de 45-50 yuk altinda max 60-65 derece....
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: hiickimse
ŞOK ŞOK ŞOK
quote:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: hiickimse
ŞOK ŞOK ŞOK
quote:
Koray abi olayi o kadar guzel aciklamissin ki
Tebrik ediyorum seni... Harikasin
Idolumsun
-
BEN 500 DERECE GÖRDÜMquote:
Orijinalden alıntı: istblacken
intel işlemciler default olarak 105 derecede reset atar. bendeki p4 prescoot 102-103 ü görmüştü sonra zaten reset atıyor.
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- işlemci cache nedir
- 4060 ti için işlemci
- tray işlemci nedir
- işlemci ghz arttırma
- pbo nedir
- hx işlemci nedir
- ryzen 7 7800x3d
- samsung exynos 1380
- intel core ultra 9
- intel core ultra 9 285k
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X