Şimdi Ara

E8400 tek çekirdek görünüyor. lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar E8400 aldım ana kartım gigabyte ex38-ds4 bios son sürüm yüklü. İşlemci cpu-z de, everest de ve görev yöneticisinde tek çekirdek olarak görünüyor. Testlerden aldığı puanlar da bunu kanıtlıyor. Lütfen yardım edin, bunu nasıl düzeltebilirim ? Ana kartın bir ayarı mı var ya da windowstan bir ayar mı yapılıyor ?

• http://futuremark.yougamers.com/forum/showthread.php?p=850190

Adam coşmuş 2kda 8800gt ile.sende coş.

Bari biosda görünüyormu,2çekirdeğin.İşletim sisteminin dengesizliği olabilir,işletim sistemin neydi?
  • Anakartınızın eksik Driverleri (çhipset driveri) ve bazı eksik Windows Güncellemeleri bu soruna neden olur.

Windowsunuzun güncellemeleri yapılı değilse çoğunlukla bundan kaynaklanır.
    WindowsXP-KB896256-v4-x86-TRK paketini yüklemeniz sorunu giderebilir bir deneyin.
  • Arkadaşlar resimde görüldüğü gibi :(
    WindowsXP-KB896256-v4-x86-TRK paketini de yükledim fakat yine düzelmedi. Bir kişi de aynı problemi gördüm. O kişi sorunu biosu default ayarlara döndürüp xp ye format atmakla çözmüş. Fakat ben zaten biosu güncelleyip daha sonra xp prof. kurdum.
  • sorması ayıp neresi tek çekirdek gösteriyor bas baya çift çekirdek gözüküyor resimde benmi körüm?
  • kardeş resime baktımda core 2 duo yazıyor işte nerde sorun? Hatta everest iki çekirdeğinde ısısını gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulutashus -- 8 Aralık 2008; 9:26:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ulutashus

sorması ayıp neresi tek çekirdek gösteriyor bas baya çift çekirdek gözüküyor resimde benmi körüm?

Core 2 duo yazısına aldanma, tmm işlemci doğru fakat resimde dikkat edersen 2. çekirdekle alakalı hiç bir şey yok. Ne cpu-z de ne de everest de görünmüyor ikinci çekirdek. Zaten testlerde de puanlardan farkediliyor. Ayrıca aygıt yöneticisinde cpu ile alakalı hiç birşey görünmüyor :(
  • Daha bilgili arkadaşlar geldikleri zaman yanıtlarlar umarım ozaman hiç çift çekirdeğim olmadığı için bilmiyorum
  • quote:

Daha bilgili arkadaşlar geldikleri zaman yanıtlarlar umarım ozaman hiç çift çekirdeğim olmadığı için bilmiyorum

Kardeş sen biosuna girip anakartının işlemcini 2çekirdeklimi tek çekirdeklimi görüp görmediğini bakamayacak kadar acizmisin ki,boş konuşuyorsun.
    Bu şekilde sorun donanımsalmı yazılımsalmı önce bir karar verilebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Albatros

quote:

Daha bilgili arkadaşlar geldikleri zaman yanıtlarlar umarım ozaman hiç çift çekirdeğim olmadığı için bilmiyorum

Kardeş sen biosuna girip anakartının işlemcini 2çekirdeklimi tek çekirdeklimi görüp görmediğini bakamayacak kadar acizmisin ki,boş konuşuyorsun.
    Bu şekilde sorun donanımsalmı yazılımsalmı önce bir karar verilebilir.

Alıntıyı Albatros dan yapmışsınız fakat bana söylediğiniz açıkça belli. Acizlikle ne alakası var, resimlerde de görüldüğü üzere işlemci intel e8400. Biosda da aynı ibare mevcut. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. XP'nin saçmalaması sanırım. Bilgisayar kapanırken de problem oluyor. Atx gibi direk kendi kendine kapanmıyor da şimdi bilgisayarı kapatabilirsiniz diye bir uyarı çıkıyor ve düğmeye basarak kapatıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: N1ghtfall_01
    Biosda da aynı ibare mevcut. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum.

O zaman yazılımda bir sorun yok bios işlemcini 2çekirdek görmüyorsa biosun bozuk,ilginç tekrar bios update yap yada eski biosa geri dön.win-xp normal yani.
  • Mutlaka google'dan arama yapıpta bu konuya gelecek aynı dertten muzdarip arkadaşlara çözümü anlatıyorum.
    Her ne kadar MSI Live Update BIOS'unuzun 3.60 versiyonu .............
    http://www.pcnet.com.tr/forum/donanim/182668-islmci-cekirdegi-tek-gorunuyor-nedendir-3.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.