Şimdi Ara

E8500 ile HD6850 CF yapmak istiyorum...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, öncelikle belirtmek isterim ki forum konularını araştırdım ama yinede bu konuyu açmak zorunda kaldım. Araştırılmadan konu açılmasını pek hoş karşılamam açıkçası.

Sistem özelliklerim;

Asus Rampage Formula X48
    İntel E8500 3.16ghz (3.8 oc)
    Corsair Dominator 2x2GB 1066mhz
    W.D. Balck 1TB 7200rpm
    Corsair TX650W
    Asus 23" led LCD 1920x1080
    BFG GTX260_OCXE (192 core)

Ekran kartımı satıp daha iyi bir şey almak istiyorum. Oyunları 1920x1080 de oynuyorum. Şimdi öncelikle araştırdığım kadarıyla 6850 CF sistem olarak aklıma çok yatmıştı. Fiyat performans olarak en iyisi olduğunu düşünüyorum. Araştırdığım ve hesapladığım kadarıyla güç kaynağım da yeterli. Yanlız işlemcimden ötürü darboğaz meselesi aklıma takıldı. Şimdi yeni nesil bir 4 çekirdekli kadar performans alamıyacağımı biliyorum ama nekdar kaybım olur kestiremiyorum. Çok konu okudum ve çok zıt yorumlar ile karşılaştım(yerli-yabancı okadar konu araştırdım ki kafam çorba oldu!!) Şimdi ben bu 6850CF düzeneğinin tam kapasitesinin %kaçını kullanırım yaklaşık olarak? Biliyorum tam bir rakam vermek mümkün değil, oyundan oyuna da değişir ama anlatmak istediğim 2. alacağım HD6850 büyük ihtimalle ziyan mı olacak? Bu konuda lütfen klasik olarak "bişey olmaz, al gitsin" yada "kesin darboğaz olur..." gibi geçiştirici cevaplar yazmazsanız sevinirim. Mümkünse sebepleri ve açıklamalarınızı da eksik etmeyin. Çünkü çok araştırdım ve çok kafam karıştı.

Ve eğer bu CF olayı mantıklı gelmezse GTX560 almayı düşünüyorum(yada belki tek HD6870). Ancak okuduğum bazı yazılarda; benzer işlemciler ile GTX460 tan bile tam randıman alınamadığını, hatta ekran kartının %60 ını felan kullanabildiğini okudum. Hadi rakamlara takılmayayım diyorum da o zaman bu GTX560'dan da güzel bir performans alamayacaksam ben boşuna para vermiyeyim diyorum. Bu konuda deneyimli olan, testler yaparak işlemci-Ek.Kartı arasındaki ilişkiyi deneyimlemiş kişilerin yardımına ACELE ihtiyacım var. Acele çünkü vaktim kısıtlı(hafta sonu vatanda indirim var) ve paramı boşuna harcamak istemem tabiki :) Dahası Ek.Kartımın tam performansını(hatırı sayılır oranda) kullanamadığımı bilmek ayrı bir mutsuzluk verecektir insana, iyi bilirsiniz...

Teşekkür ederim.

• Yazdiklarini okumadim.sadece konu basligina bakarak diyebilirim ki once o islemciyi degistir.
  • İşlemci sağlam işlemcidir sistemde değiştirmen gereken herhangi bir bileşen yok. Oyun performansını arttırmak adına 2.elden HD6850,HD6870,GTX 560Tİ,HD6950 alabilirsin. Elindeki kart 150TL den saha az bir miktara gider tahminim 125-130 gibi , Üzerine 200TL ekleme ile 2.elden son derece güzel bir kart alabilirsin. Hatta Vatanda indrim var direk oradan bir tane kart kapabilirsin.
  • Daha öz söyliyeyim; E8500-3.8Ghz işlemci

6850 crossfireX veya GTX 560(1 tane) darboğaz yapar mı

(Maddi sıkıntı olmadığını varsayın)
  • cf de micro-stutering denen olaylar yaşanıyor.(anlık takılmalar fps düşüşü) forumlarda bir araştır istersen. benim tevsiyem tek gpu lu karta yönelmen. Eğer vaktin varsa 2 3 ay daha sabret amd ve nvidia yeni kartları iyice otursun. amd 6000 ve gtx 500 serileri ucuzlayacak. belki yeni gelen nesilde 7850 tarzı birşey alırsın. 7850 tahminime göre 6950 ya yakın bir performans sergiler. Yani bence bu aralar ekran kartı alınmaz. Birde formları takip et 7000 serisi yada gtx 600 alacak arkadaşlar ellerinde 6000 serisi yada gtx 500 serisi kartları 2. elden satarlar. (ben öyle yapacağım). 1 senelik garantisi olan kartlar bulabilirsin çok uygun fiyata. 500 lira verip 6950 almak yerine 7970 yada gtx 570 alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

cf de micro-stutering denen olaylar yaşanıyor.(anlık takılmalar fps düşüşü) forumlarda bir araştır istersen. benim tevsiyem tek gpu lu karta yönelmen. Eğer vaktin varsa 2 3 ay daha sabret amd ve nvidia yeni kartları iyice otursun. amd 6000 ve gtx 500 serileri ucuzlayacak. belki yeni gelen nesilde 7850 tarzı birşey alırsın. 7850 tahminime göre 6950 ya yakın bir performans sergiler. Yani bence bu aralar ekran kartı alınmaz. Birde formları takip et 7000 serisi yada gtx 600 alacak arkadaşlar ellerinde 6000 serisi yada gtx 500 serisi kartları 2. elden satarlar. (ben öyle yapacağım). 1 senelik garantisi olan kartlar bulabilirsin çok uygun fiyata. 500 lira verip 6950 almak yerine 7970 yada gtx 570 alabilirsin

Çok teşekkür ederim... Ben araştırmaya devam ediyorum, bir de senin söylediğin micro stutering olayını araştırayım. Eğer kafama yatmazsa CF den vazgeçirim ve tek GPU ya yönelirim. Ancak gördüğüm kadarıyla bu yeni nesil -özellikle 68** serisi- neredeyse +%90 CF verimliliği sağlıyabiliyor. Bu 48** lerde bukadar yüksek değildi. O yüzden CF ye yönelmiştim.

Dediğin gibi biraz daha beklemek mantıklı. Ancak şunu sorabilir miyim? Ben bu işlemci ile şuanda(yada birkaç ay sonra) hangi GPU ya yönelmem mantıklı olur? Yani bu işlemciye paralel ve verimli çalışabilecek en üst ekran kartı hangisidir? Bunu nasıl öğrenebilirim?? Hesabı kitabı yok ki bu şeylerin...

Bir de bu 6850CF benim işlemcim için çok mu fazla gerçekten? Çünkü önceliğim buydu ve hani fiyatları ucuzlar ve kafama yatarsa diye soruyorum.

• öncelikle cf yapmadım. söylediklerim okuduklarimdan ibaret. 6850 cf gtx 580 e yakın performans sunuyor sanırım. ama oyunlardaki ani takilmalardan şikayetçi olanlar var. tek kart daha stabil çalışıyor. ben olsam cf yi pek düşünmezdim. 2 3 Ay bekle derim. kafana .6850 cf yi nette araştır. forumda kullanan arkadaşlar var. oyunlardaki takılmalari nasıl aştıklarını felan yazıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üst düzey ekran kartı almadıktan sonra( gtx 580 tarzı) işlemcinde sıkıntı yasamazsın. 2600 K ile 70 fps olan oyun senin işlemcide 65-70 arası olur. yinede darboğaz olayını daha tecrübeli arkadaşlara sor. ati amd kullananlar diye bir başlık var ekran kartları bölümünde orda tecrübeli arkadaşlar var. murat taskin diye birisi var galiba orda 7970 cf kullanıyor ona sor istersen. eline sürekli kart geçiyor.
  • Çok teşekkür ederim. Bir de kendisine danışayım.

Yanlız belirtmek isterim ki ben de senin gibi düşünüyordum. Çok fazla CF ve SLI düşünmezdim. Hem düzensizlik hem de PSU yükü açısından. Ama gel gör ki CF6850, GTX580'i yer yer geçiyor genel olarak kafa tutuyor... Ve 430 TL daha ucuz. Üstelik daha az güç tüketimi ile bunu yapabiliyor artık... Ben de bu sonuçları görünce, dank etti artık, çünkü çok ciddi fiyat farkı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syanur -- 28 Ocak 2012; 0:43:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.