Şimdi Ara

E90 Far Yikama Sistemi Sorunu...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. Baslikta da belirttigim gibi 2006 model e90 arabamin far yikama sistemi dün acik olarak kaldi ve geri yani yuvasina girmiyor. Elimle kontrol ettim biraz ve biraz ittirerek yerlerine soktum ancak artik calismiyor. Yani ne disari cikiyor ne de su fiskirtiyor. Ayni sorunu daha önce yasamis veya bu sorun hakkinda bilgisi olanlardan yardim istiyorum. Acaba bu sistemin kendine ait motoru ya da sigortasi var mi? Yabanci forumlara biraz baktim ama sistemin calismasi icin suyun tam dolu olmasi, Xenon lambanin acik olmasi, havanin cok soguk olmasindan dolayi donma gecirmesi disinda pek cevap bulamadim ki bu söylenenler yardimci olmadi. Bu sistemin bir motorunun olup olmadigi konusuna da rastlayamadim. Ayrica arabanin kitabinda da bu sistem hakkinda bahsetmemesi de cok ilginc. Neyse yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tekkürler.

• cam suyunuzu kontrol ettiniz mi? seviye azsa farlara su püskürtmüyor sistem.
  • coyoote kullanıcısına yanıt
    Onu yazmistim zaten. Su az bir seviyede degil ondan oldugunu sanmiyorum. Bir tek sigortalara bakmadim belki ordan olabilir. Cünkü artik ne ileri ne de geri gitmiyorlar. Insallah sigortasi felan atmistir sistemin . Bakinca eger ondansa buraya da yazarim yoksa bir servise gidip göstermem gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhak

Herkese selamlar. Baslikta da belirttigim gibi 2006 model e90 arabamin far yikama sistemi dün acik olarak kaldi ve geri yani yuvasina girmiyor. Elimle kontrol ettim biraz ve biraz ittirerek yerlerine soktum ancak artik calismiyor. Yani ne disari cikiyor ne de su fiskirtiyor. Ayni sorunu daha önce yasamis veya bu sorun hakkinda bilgisi olanlardan yardim istiyorum. Acaba bu sistemin kendine ait motoru ya da sigortasi var mi? Yabanci forumlara biraz baktim ama sistemin calismasi icin suyun tam dolu olmasi, Xenon lambanin acik olmasi, havanin cok soguk olmasindan dolayi donma gecirmesi disinda pek cevap bulamadim ki bu söylenenler yardimci olmadi. Bu sistemin bir motorunun olup olmadigi konusuna da rastlayamadim. Ayrica arabanin kitabinda da bu sistem hakkinda bahsetmemesi de cok ilginc. Neyse yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tekkürler.

Merhaba;

Sigortadan da olabilir hiç çalışmıyor olarak anladım.
    Bence Su püskürtme pompası bozulmuş.Benim de olmuştu.Servis te değiştirdim
    tüm işlemler 400 tl civarı tutuyor.yani tanesi 200 tl.
    plastik birşey fakat pahalı benimki dışarı çıkıyor içeri girmiyordu.Temizleyici falan sıktım fakat olmadı.
    kullanmayayım dedim oda olmadı xenon açıkken ön cam sileceğin zaman devreye giriyor.Ve dışarıda kalıyordu
    Tek çare değiştirmek. (sigortayı genede kontrol etmelisiniz)

• hasso331 H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tesekkürler. Sigortayi kontrol ettim onda birsey yok saglam cikti. Biraz temizleyici sprey siktim ve dediginiz gibi disari cikip püskürtüyor ama iceri girmiyor ikisi de. Fakat benim anlamadigim olay su; eger pompa bozulsa disari da cikmamasi lazim degil mi? Yani hicbir hareket olmasa bozuldu derim ama disari cikip iceri girmemesi garip bir durum. Mecburen son care komple sistemi degistirmek olacak sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhak

Öncelikle tesekkürler. Sigortayi kontrol ettim onda birsey yok saglam cikti. Biraz temizleyici sprey siktim ve dediginiz gibi disari cikip püskürtüyor ama iceri girmiyor ikisi de. Fakat benim anlamadigim olay su; eger pompa bozulsa disari da cikmamasi lazim degil mi? Yani hicbir hareket olmasa bozuldu derim ama disari cikip iceri girmemesi garip bir durum. Mecburen son care komple sistemi degistirmek olacak sanirim.

Bsasınçtan dışarı çıkıyor.
    Kendi gücü ile iceri girmesi gerek.Bozuk olduğundan girmiyor.Servise göstermenizde fayda var.Bence bozuk gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.