Ciddiyim. İktisat yazarsanız sonra İşl*tme okuyan heriflerin rahatrığına baka baka iç çekersiniz. Eğer İktisat yazma gibi bir gaflete düştüyseniz yatay geçiş yapmak için uğraşın. Hemen kendi yaşadıklarımdan bahsedeyim: Bu sene bizim fakültedeki 3 bölüm de müfredat değişikliğine gitti. Şansa bakın ki İktisat ve İşl*tmenin ilk sene dersleri ortak. Neyse, dersleri falan seçtim, bir de ne göreyim? Servis dersleri ve İşl*tme dersi uzaktan olacakmış. Yani dönem derslerinin yarısı uzaktan. Neyse dedim. Ders Ekle/Sil döneminde bir şeyler yaparım dedim. Bir de baktım ki İşl*tmecilerin İşl*tme dersi yüz yüzeymiş. Ben de hemen onu seçtim. Ders aşırı basit. Hoca soracağı 2 soruyu verdi. 5 soru soracakmış zaten. Net 100 alırım gibi. Teşekkürler İşl*tme. Şimdi İşl*tmecilere giren İktisat dersi hocasıyla bizim bölümün İktisat dersi arasında da fark var. Bizde hoca bayağı bir şey anlatırken onlarda esnekliği bile işlememişler. Sınavları da şıklı olacakmış. Bizdeki de dümdüz Matematik sınavı gibi... Matematik demişken, bizde mühendislere anlatılan ile aynı seviyede Kalkülüs 1 anlatılıyor. İşletmecilere peki? 10. sınıf konusu olan Fonksiyonlar... Bir de sınavları ŞIKLI. Lisede bile bize klasik soruyorlardı. Delirmemek elde değil. Üst sınıfların söylediğine göre bizim Matematik sınavlarımız diğer mühendislerin sınavlarından daha zormuş. Her şeyi geçtim, bugün ALESe girdim. Sınav görevlisi İşl*tmeci, hatta Muhasebeciymiş. İlk olarak Okul ve bölümümü sordu. Sonra "yütüde iktisat bölümü var mıydı" diye beni aşağıladı. Sanki Boğaziçi mezunu. Sonra bir hocamızın ismini vererek (bu ismi bildiğine göre yütüde iktisat bölümü olduğunu biliyor) sizin dersinize giriyor mu diye sordu. Yani hoca muhtemelen KOÜ mezunu. Çünkü bana ismini verdiği hoca da zamanında orada çalışmış. Sonra Muhasebe dersinden biraz bahsetti. Muhasebe dersinin bir şey öğretmediğini ve muhasebeyi öğrenmek için gerçek hayatta Yevmiye Defteri, Defter-i Kebir, Mizan Kaydı vs. tutmamız gerektiğini söyledi. (İsimlere bak, sanki nakit akışını değil de sevap günah akışını hesaplıyoruz ) Çok ilginçtir, hayatımda hiç yaşlı olmayan Muhasebeci görmedim. Eğer durum böyleyse akademide önü açık bir bölümdür. Sonra İşl*tmeci hoca beni aşağılamaya devam etti. "İktisatçılar hiçbir iş beceremiyor, bak şu ekonominin haline" Kelimeler kifayetsiz... RTE ve Damat Berat İşl*tme mezunu, laf edeceksen kendi bölümündekilerine laf et. BİLGİLENDİRME: Yukarıda Başkomutan Hz. R.T.E ve Damat Berat aleyhine bir şey söylenmemiştir. Sadece Başkomutan Hz. R.T.E ve damadının üzerinden şahsıma ve bölümüme laf atılması eleştirilmiştir. Boşuna CİMERlemeyin lütfen. Velhasılkelam, İktisat zor. Akademi, bankacılık veya memurluk falan istemiyorsanız önermem. İşl*tme kolaydır. Rahatça okursun, güzel bir iş bulup hayatını yaşarsın. Sakın İktisat yazma gafletinde bulunmayın. Hürmetler. |
Bildirim