Şimdi Ara

EasyPHP localhost yazdığım kodları görmüyor..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar. bugün easyphp 5.3.3 kurdum. apache ve mysql yeşil durumda. bi sıkıntı görünmüyor. Fakat c:/wamp/www klasörü içine php kodlarını yazdığımda(notepad++ ile) local web e tıkladığımda sanki hiçbirşey yapmamışım gibi easy php sayfası geliyor. halbuki veritabanı oluşturdum ve buna bağlantı kodlarını yazdım. Sonra c:/program files/ easy php/ www/ nun içine yazdım aynı kodları. burada da aşağıdaki hatayı verdi.

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: MySQL server has gone away in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.3\www\sistem\baglan.php on line 5

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Error while reading greeting packet. PID=2908 in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.3\www\sistem\baglan.php on line 5

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: MySQL server has gone away in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.3\www\sistem\baglan.php on line 5

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.3\www\sistem\baglan.php on line 5

napmam gerektiğini anlamadım . başına gelen varsa nasıl çözüldüğnü paylaşabilir mi acaba?

+ olarak browser'ahttp://localhost/ olarak yazdıgımda sayfa görüntülenemiyor hatası alıyorum ama easy php' den local web deyince baglanıyor en azından baglanmaya çalışıyor.

:(
    Staj defterim için acil çözmem gerekiyor.Zaman daraldı.. Yardım eder misiniz?

• Merhaba,
    İlk sorununuz içinbi şey diyemicem ama;

mysql_connect() DB'e banamıyorsun. baglan.php kodlarını burda yayımlarsan sana yardımcı olurum.

direkt olarak localhost'a bağlanamama sebebin ise senin port 80'in başka bi program tarafından kullanılmasından kaynaklanıyor. Bunu hangi programın kullandığını bulmak pek de mümkün değil açıkçası. localhost:8080 yazarsan büyük ihtimal girecektir.

size tavsiyem wamp server kullanmanız. bunu kurduğunuz zaman sorununuz tabiki çözülmeyecek ama o zaman ufak bi düzenleme ile port 80 aktif oluyor.
    ve easyphp'den çok daha başarılı bir programdır..

Kolay gelsin, başarılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurkan!

Merhaba,
    İlk sorununuz içinbi şey diyemicem ama;

mysql_connect() DB'e banamıyorsun. baglan.php kodlarını burda yayımlarsan sana yardımcı olurum.

direkt olarak localhost'a bağlanamama sebebin ise senin port 80'in başka bi program tarafından kullanılmasından kaynaklanıyor. Bunu hangi programın kullandığını bulmak pek de mümkün değil açıkçası. localhost:8080 yazarsan büyük ihtimal girecektir.

size tavsiyem wamp server kullanmanız. bunu kurduğunuz zaman sorununuz tabiki çözülmeyecek ama o zaman ufak bi düzenleme ile port 80 aktif oluyor.
    ve easyphp'den çok daha başarılı bir programdır..

Kolay gelsin, başarılar...

<?php

## baglantı dosyası ##

$baglan = mysql_connect("127.0.0.1:81","root") or die (mysql_error());
    $db = mysql_select_db("bbsy", $baglan) or die (mysql_error());
    mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");

//Genel ayarlar

?>

hocam çok teşekkürler. 8080 portu apache den 8081 olarak değiştirdim... İlk anda sorun çözülür gibi oldu ,local web'e bağlanıyorum fakat kodları yazdığımda sanki hiçbirşey yazmamışım gibi boş localhost geliyor. anlamadığım ve ilk defa başıma gelen sorun bu. Wamp server'ı deneyeceğim hangi sürümünü indirmeliyim , en sorunsuzu hangisi yardımcı olursanız çok makbule geçer.

• edit: Stackoverflow'da gördüm; bir arkadaş MySQL connection stringine direk Apache serverın listen ettiği portu girmiş. Böyle birşey yapınca da tam olarak sizin aldığınız hatalar oluşuyormuş. Connection stringinize dikkat edin. Elle port veriyorsanız özellikle. (3306 olacak - default değeri budur MySQL'in.)

MySQL server has gone away zaten uyarıyı vermiş. Veritabanı bağlantısı kullanan hiçbirşeyi çalıştıramıyor olmanız lazım. phpinfo() çalıştırarak deneyebilirsiniz, normal gelmesi lazım.

Sorun MySQL'in kendisinden ya da PHP'nin native MySQL driver'ının kurulu olan MySQL sürümü ile uyumsuzluğundan kaynaklanır. Hazır bir LAMP paketi kurduğunuz için aslında bu olmamalıydı, zira bunu hazırlayan insan evladı bunu düşünmeli idi.
    Dilerseniz WAMPServer paketi ile de deneyin. Bu denemelerden önce tüm kurulu PHP/MySQL içerikli yazılımı kaldırın. (WAMPServer bildiğim kadarıyla MySQL için farklı bir isimle service oluşturup onu kullanıyor, halihazırda kurulu MySQL varsa onunla çakışma yapmasın diyerek.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 17 Ağustos 2012; 10:05:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

edit: Stackoverflow'da gördüm; bir arkadaş MySQL connection stringine direk Apache serverın listen ettiği portu girmiş. Böyle birşey yapınca da tam olarak sizin aldığınız hatalar oluşuyormuş. Connection stringinize dikkat edin. Elle port veriyorsanız özellikle. (3306 olacak - default değeri budur MySQL'in.)

MySQL server has gone away zaten uyarıyı vermiş. Veritabanı bağlantısı kullanan hiçbirşeyi çalıştıramıyor olmanız lazım. phpinfo() çalıştırarak deneyebilirsiniz, normal gelmesi lazım.

Sorun MySQL'in kendisinden ya da PHP'nin native MySQL driver'ının kurulu olan MySQL sürümü ile uyumsuzluğundan kaynaklanır. Hazır bir LAMP paketi kurduğunuz için aslında bu olmamalıydı, zira bunu hazırlayan insan evladı bunu düşünmeli idi.
    Dilerseniz WAMPServer paketi ile de deneyin. Bu denemelerden önce tüm kurulu PHP/MySQL içerikli yazılımı kaldırın. (WAMPServer bildiğim kadarıyla MySQL için farklı bir isimle service oluşturup onu kullanıyor, halihazırda kurulu MySQL varsa onunla çakışma yapmasın diyerek.)

easyphp'nin 2 sürümünü daha denedim fakat ama durum aynı. Peki wamp server'ın hangi sürümünü önerirsiniz? Çünkü easyphp her bilgisayarda uyumlu çalışmıyor. Bunda da öyle bi sıkıntı varsa eğer tekrar zaman kaybetmek istemem. :)
    bu arada teşekkürler...

• Ben elle kuruyorum hep ilgili bileşenleri, ama WAMP kullanan iş arkadaşım var; en son sürümü neyse onu kurun bence. Çalışacaktır.
  • quote:

Ben elle kuruyorum hep ilgili bileşenleri, ama WAMP kullanan iş arkadaşım var; en son sürümü neyse onu kurun bence. Çalışacaktır.

teşekkür ederim .Hemen deniyorum. ;)
  • quote:

Ben elle kuruyorum hep ilgili bileşenleri, ama WAMP kullanan iş arkadaşım var; en son sürümü neyse onu kurun bence. Çalışacaktır.

localhost' a phpmyadmin'e bağlanmıyor. Pc de bi sıkıntı olabilir mi? bukadar şey üstüste gelmemesi gerekiyor...
  • <?php

## baglantı dosyası ##

$baglan = mysql_connect("127.0.0.1:81","root","") or die (mysql_error());
    $db = mysql_select_db("bbsy", $baglan) or die (mysql_error());
    mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");

//Genel ayarlar

?>

yaparsan sorun kalmaz, eğer şifren varsa tırnak içine onu yazmalısın.

WAMP'ın en son sürümünü kullan. google'da arama yaparsan WAMP 80 portunu açma diye çok basit bi işlem hemen karşına çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurkan! -- 17 Ağustos 2012; 13:48:17 >
  • Port (81) girmeden dene bir de yada arkadaşlar haklı wamp server kur..

Fakat easy php kaldırdıktan sonra CClaner gibi bir programla registry temizliği yap..
    Bilgisayarıda yeniden başlat sonra..Bazen mysql servisleri sorun yaratabiliyor..

Wamp serveri öyle kur.. Ayrıca baglan.php aşağıdaki gibi kullanıyorum ben..İşine yararsa..

<?php

$host="localhost";
    $dbadi="";
    $dbkul="root";
    $dbsifre="";

$baglan=mysql_connect($host,$dbkul,$dbsifre) or die ("veritabani hatasi");
    mysql_select_db($dbadi,$baglan) or die ("veritabani hatasi");

mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
    mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
    mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_turkish_ci'");

?>
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgedik

Port (81) girmeden dene bir de yada arkadaşlar haklı wamp server kur..

Fakat easy php kaldırdıktan sonra CClaner gibi bir programla registry temizliği yap..
    Bilgisayarıda yeniden başlat sonra..Bazen mysql servisleri sorun yaratabiliyor..

Wamp serveri öyle kur.. Ayrıca baglan.php aşağıdaki gibi kullanıyorum ben..İşine yararsa..

<?php

$host="localhost";
    $dbadi="";
    $dbkul="root";
    $dbsifre="";

$baglan=mysql_connect($host,$dbkul,$dbsifre) or die ("veritabani hatasi");
    mysql_select_db($dbadi,$baglan) or die ("veritabani hatasi");

mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
    mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
    mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_turkish_ci'");

?>

teşekkür ederim deniycem ... Daha yeniyim ben ondan dolayı yapamıyorumdur belki de :)

• Dert etme bazen koca sayfada bir tırnak işereti bile ne hatalar çıkartıyor başımıza

Bulana kadar satır satır kodları oku.. Her projede kodları sıfırdan yaratmak yerine kendine kalıp dosyalar yarat..
    Mini kütüphane yani.. Mesela..
    baglan.php
    form.php
    kayit.php

Bunlar her zaman vardır her projede (;

Formda text alan isim ve id değiştirirsin sadece..
    kayit.php içinde ise tanımlı olan değişken yada değerleri..

Ekle,Sil,Listele gibi işlemler için hazır kodların olsun.. (Çalıştığından emin olduğun kodlar)
    Bu sayede bir tırnak işaretinde bile hata yapsan karşılaştırma yapabilirsin..Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.