Şimdi Ara

easytronic vites sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
18.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2500kmde aracım bazen aracı çalıştırıp a1 alıyorum gaz veriyorum tepki vermiyor hemen akabinde a2 yazıyor ekranda ama araç 1.vitesdeymiş gibi rahat kalkıyor bu durum aralıklar oluyor ve herhangi bir arıza koduda yazmıyor.Buşekilde bir olay başına gelen varsa paylaşırsa sevinirim.(a2 yazdıgında manuel vites küçültsemde vuruntu falan yapmıyor sanki sadece ekrandaki rakam değişiyor vites değişmiyor)

• A1'de hareket etmiyor A2'de mi hareket ediyor araç anlamadım tam.
  • burada da cevap vereyim mi? :)

sen anlamışsındır beni dostum :) :)
    quote:

Orijinalden alıntı: attila24

arkadaşlar 2500kmde aracım bazen aracı çalıştırıp a1 alıyorum gaz veriyorum tepki vermiyor hemen akabinde a2 yazıyor ekranda ama araç 1.vitesdeymiş gibi rahat kalkıyor bu durum aralıklar oluyor ve herhangi bir arıza koduda yazmıyor.Buşekilde bir olay başına gelen varsa paylaşırsa sevinirim.(a2 yazdıgında manuel vites küçültsemde vuruntu falan yapmıyor sanki sadece ekrandaki rakam değişiyor vites değişmiyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonjovi0433

burada da cevap vereyim mi? :)

sen anlamışsındır beni dostum :) :)
    quote:

arkadaşlar 2500kmde aracım bazen aracı çalıştırıp a1 alıyorum gaz veriyorum tepki vermiyor hemen akabinde a2 yazıyor ekranda ama araç 1.vitesdeymiş gibi rahat kalkıyor bu durum aralıklar oluyor ve herhangi bir arıza koduda yazmıyor.Buşekilde bir olay başına gelen varsa paylaşırsa sevinirim.(a2 yazdıgında manuel vites küçültsemde vuruntu falan yapmıyor sanki sadece ekrandaki rakam değişiyor vites değişmiyor)

• bugun servise gittim tabi arıza kodu olmadığı için bir yorum yapamadılar.cihaza bağladılar tüm değerler normal yazılımı güncellediler ve hidrolik seviyesini kontrol edildi tekrar yaparsa gel dediler bakalım sonucu göreceğiz.
  • sonucu tekrarlaması durumunda burada paylaşırsan sevinirim.
  • peki 1 den 2 ye geçerken metalik gibi salise aralıklarla direksiyon sol alt tarafından 2 defa tırık tırk diye ses geliyormu sendede?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik vites problemi
    5 ay önce açıldı
    DSG şanzıman ses sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Otomatik şanzıman titreme sorunu
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenfat10

peki 1 den 2 ye geçerken metalik gibi salise aralıklarla direksiyon sol alt tarafından 2 defa tırık tırk diye ses geliyormu sendede?

evet ama oses esp-abs sesi
  • o ses herkeste var bi problem yok yani.. bu arada 1 den 2 ye geçerken değil, araç 20.km ye geldiğinde çıkıyor o ses.. tabi o sırada 1den 2 ye geçtiği için vitesten geliyor sanılıyor bazen.. esp devreye giriyor o sesle beraber
  • nadirende olsa bana da rastladı açıkcası çok önemsemedim, motor üzerindeki yazılım zaten kendisi a1'de sıkıntı oluştuğunda zorlamadan a2 attığına göre bir bildiği vardır dedim, bende servise soktuğumda sıfır hata çıktı.
  • Arkdaşlar bu haftasonu araqbayı sıkışık bir trafikte parke derken benimde başıma geldi; çok hızlı manavra yapıp çok hızlı geriden; ileriye aldım.Açıkcası pek de önemsemedim; 15000 Km'de bir kez yaptı.
  • Sıkışık olmayan düz bir yerde sıkıntı olmaz lakin düşünsenize bilenler bilir dikmen yokuşu gibi bir yerde ışıkta durdunuz gaza basıyorsunuz arabada tık yok bu sure zarfında yediğiniz küfür kornayı saymıyorum.araçın geriye kaçmasıda cabası.Benim yazılım guncellemesinden sonra sıkıntım şu an için yok umarım böyle devam eder.(bu arada bu sorun zaten arıza kodu üretmiyor)
  • Hocam böyle bir şey hiç başıma gelmedi ama sana söyle bir şey diyeyim.Böyle bir yokuşta kalkmadan önce freni sonuna kadar sertçe bas; bu durumda hil holder arabayı sıkı sıkı tutuyor; sen gaz versen bile arabayı çok sıkı tutup frenleri bırakmıyor; bir kaç saniye sonrada yavaş yavaş frenleri bırakınca kalkış yapbilirsin.

ben istanbulda çok dik yokuşlarda yapıyorum bunu bir nevi el freni kalkışı gibi.Dikmen yokuşunu bilmiyorum ama Çamlıcada televisyon vericisine çıkan patika bir yol vardır ;bir kez oarada zorlandım.Orada da bu taktiği kullandım.Sende deneyip deneyimlerini biizmle paylaşırsan seviniriz.
    quote:

Sıkışık olmayan düz bir yerde sıkıntı olmaz lakin düşünsenize bilenler bilir dikmen yokuşu gibi bir yerde ışıkta durdunuz gaza basıyorsunuz arabada tık yok bu sure zarfında yediğiniz küfür kornayı saymıyorum.araçın geriye kaçmasıda cabası.Benim yazılım guncellemesinden sonra sıkıntım şu an için yok umarım böyle devam eder.(bu arada bu sorun zaten arıza kodu üretmiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonjovi0433 -- 12 Mayıs 2011; 11:54:11 >

• quote:

Sıkışık olmayan düz bir yerde sıkıntı olmaz lakin düşünsenize bilenler bilir dikmen yokuşu gibi bir yerde ışıkta durdunuz gaza basıyorsunuz arabada tık yok bu sure zarfında yediğiniz küfür kornayı saymıyorum.araçın geriye kaçmasıda cabası.Benim yazılım guncellemesinden sonra sıkıntım şu an için yok umarım böyle devam eder.(bu arada bu sorun zaten arıza kodu üretmiyor)

Dikmen yokuşunda kesinlikle el frenini kullanmanızı öneririm. Çok dik orası ufakta olsa arkadakine dokunabilirsiniz. Hill holder olsa da olmasa da el freni kullanın bence orada.
  • Artık ankarda ikemet etmiyorum misal olarak vermiştim onu. Zaten çok dik yoruşlarda bencede şanzımanı yormamak için el freni daha iyi. Bu arada sabah yine aynı şeyi yaşadım geri aldım biraz çıktım sonra ileri aldım araba sapıttı birara gaza tepki verdi boştaymış gibi ama vites takılıydı sonra tepki vermedi en sonda a2 yazıp devam etti manuel olarak a1 aldım.Servis aracı bırakırsınız deneriz diyor ama sorun herzaman yapmıyor ki. bende aralıklarla video çekiyorum denkgelirsem servise göstereceğim.
  • Servis hiç araca yeni versiyon yazılım atmayı denedi mi?
  • gelişme var mı bu konuda? benim araçta da sık yaşıyorum bu sorunu. hatta kışın olmuyordu, 2 yazdır oluyor. galiba klima açıkken oluyor çoğunlukla. klima fazla güç çekince araba hangi viteste çalışacağını sapıtıyor.
  • iyi sabahlar arkadaşlar,
    bu sorun bende de oluyor. ilk olarak kışın olmuştu. hava soğuk kendisi bir üste alıyo diye düşünmüştüm ama yazın da oluyor. Geri gittikten sonra ileriye hareket ederken oluyor. benim yaşadıklarımdan klima ilgili olmadığını söyleyebilirim. acaba vitesi değiştirirken frene tam basmıyo muyuz. ondan mı oluyo bilmiyorum. servise götürmedim bu sorundan ötürü ama 15000 bakımı geliyo o zaman ileteceğim.
  • en son gittiğimden beri2 defa yaşadım yeniden yazılım güncellemesi yapılmıştı.ama şunu dünüşünüyorum olay genelde acele vitese geçirmede yaşanıyor yaşayan arkadaşlarda durum nasıl.
  • daha önceki mesajımdan sonra 2 kez daha yaptı; kesinlikle çok ani vites değişiminde yapıyor;çünkü her ikisinide arkdamda trafik varken tek şeritli yyolda geri ve ileri hızlı manavre yaprak arabayı parketmeye çalışırken oldu.Hiç kafana takma dostum önemli bir sorun değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.