Şimdi Ara

Passat DSG geri vites sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
13.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, bir arkadaşıma 2007 model 40.000 de 2.0 TDI DSG Passat aldık.

Gelin görün ki bu illet şanzıman geri vitese alınıp biraz beklemeden gaz verilirse önce boşta devri yükseltiyor sonrada 'Takk' diye vitese geçip büyük bir sarsıntıyla aracı harekete geçiriyor.

Bizim geri vitese alırken aceleci davrandığımızı düşünebilirsiniz fakat başka bir arkadaşımın Mazda 323 ünü bile kullanırken daha hızlı davranmama rağmen hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Sorun nedir sizce?

• bu konuda kan cikar simdiden belli
  • yazılım yüklenmesi ile sorun geçebilir hiç servise sordunuz mu?
  • Bu işlemi cok hızlı yapıyosanız gayet normal bence. Zaten bu özelliğe-(eksikliğe) bir zaman sonra alışıyorsunuz ve araba yavas yavas ileri giderken bile arabanın durmasını beklemeden geri vitese takıp 1sn sonra otomatikman geri geri gitmeye baslıyorsunuz. Cok da güzel oluyo. Bence bunu ani vites geçişlerinde(Rden D'ye veya D'den R'ye) vites kutusuna bişey olmaması için yapıyolar. Bence siz de fazla elleşmeyin dsg şanzımanla, bi bozulursa garanti de bittiyse vay halinize :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 8 Ekim 2008; 11:15:20 >
  • Geri vitese aldıktan sonra bir miktar gaz vermeden beklemeniz gerekir. Bu sırada gaz verirseniz geçiş hem gecikir hem de sert olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: [dodo]

Merhabalar, bir arkadaşıma 2007 model 40.000 de 2.0 TDI DSG Passat aldık.

Gelin görün ki bu illet şanzıman geri vitese alınıp biraz beklemeden gaz verilirse önce boşta devri yükseltiyor sonrada 'Takk' diye vitese geçip büyük bir sarsıntıyla aracı harekete geçiriyor.

Bizim geri vitese alırken aceleci davrandığımızı düşünebilirsiniz fakat başka bir arkadaşımın Mazda 323 ünü bile kullanırken daha hızlı davranmama rağmen hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Sorun nedir sizce?

aboğğğ dsg arıza verdi dedin ya, geçmiş olsun sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

Geri vitese aldıktan sonra bir miktar gaz vermeden beklemeniz gerekir. Bu sırada gaz verirseniz geçiş hem gecikir hem de sert olur.

bukadar basit.

mercedes E270cdi aynı sorunu yaşamıştım birkaç saniye bekleyince sorun olmuyordu,demekki sorun falan değilmiş.manuel gibi kullanılmaz zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Peugeot 307 Otomatik Vites Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vw topiğine açarsan konuyu aradığın cevabı bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: forbest

quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

Geri vitese aldıktan sonra bir miktar gaz vermeden beklemeniz gerekir. Bu sırada gaz verirseniz geçiş hem gecikir hem de sert olur.

bukadar basit.

mercedes E270cdi aynı sorunu yaşamıştım birkaç saniye bekleyince sorun olmuyordu,demekki sorun falan değilmiş.manuel gibi kullanılmaz zaten

Evet böyle bir cevap geleceğini biliyordum. Geri vitese alır almaz gaza basmıyoruz zaten. Bekliyoruz bir miktar. Ama böyle yapmaması için gereken bekleme süresini ben hiçbir otomatik şanzımanda göremedim. Zaten her zamanda yapmıyor bunu. Neyse bugün gideceğiz servise artık nedir ne değildir öğreneceğiz.

• Sorun lduğunu sanmıyorum ama VW bölümünde konu açarsanız kullananlar yardımcı olacaktır
  • aynı araca sahibim.

geri vitese geçirdiğimde bekleme yapmama gerek yok, dsg arıza yapmış olabilir, belki de elektronik devrelerinde arıza vardır. Çünkü DSG aslında çift kavraması olan, elektromekanik bir manuel şanzımandır.
    Dolayısıyla tamiri veya değişimi aynı kalitedeki (Mesela SMG) şanzımanlara göre daha kolay ve ucuzdur.

2007 model olduğuna göre muhtemelen garantisi devam ediyor.
    Garanti dışı ise yapılması gereken doğuş veya bayilerden fiyat alınıp sanayide referanslı özel bir ustayla çözüm bulunmasıdır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • klasik otomatik vites sorunu. aslında sorun değil şanzumanın özelliği. her araçta böyledir. geri vitese alıp biraz beklemen sonra gaza basman gerek. hemen basarsan bahsettiğin sorun ortaya çıkar.

• Bilindik otomatik vites olsa, kavrama yada balata da sorun var dicem ama DSG nin tam mantığını bilmiyorum..
  • Bende de oluoyor 2-3 s beklersen sorun yok acele edersem tak diye bir ses gelebiliyor yada vuruntulu kalkıyor.. Sorun değil sanırım teknolojik olarak öyle...
  • Arıza olduğu kesin.. DSG mikrosaniyeler içinde vites değişimi yapan bir şanzıman bence geri vitese geçerken böyle beklemesi olası değil.. otomatik vites olarak Modus 1.6 BVA ya aşinayım onda da böyle bir olay yok
  • evet 8 milisaniyede vites değiştiriyor.

motor devri daha düşmeye başlamadan vites değişmiş oluyor o yüzden çok konforlu bir şanzımandır.

(Bu bir reklamdır)

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • DSG isterük

ALınık çıkma DSG
  • Bugün gittik servise, geriye takınca 5 saniye falan bekleyin dedi. dedim. 5 saniye beklenmesi mantıklımıdır sizce?
  • dodo selam aman dikkat.
    bak gezerken soyle bisi gormustum ,
    garantisi varsa servisin lafina bakmayin.
    serefsizler iki sene boyunca defalarca soylememe ragmen su eksiltmeyi gormezden geldiler.
    garanti bittikten sonraki ilk servise gidisimde daha ben kapidan cikmadan araba su eksiltiyor radyator degisesek degistirelim mi dediler.
    gittim disarda 20 liraya mi ne yaptirdim termostattan kaciriyormus.

http://forum.donanimhaber.com/m_24631582/mpage_48/key_/tm.htm
    alintidir : "arkadaşlar bugün servisteydim. bir olaya şahit oldum.
    adamın biri girdi yedek parçaya dsg şanzıman arıza yapmış.aracın garantisi yok. ne olur masraf dedi.
    sadece dsg şanzıman 20.616 YTL
    adam çöktü kaldı oraya.çok üzüldüm haline.manuel aldığıma çok sevindim o an. "

• Selam Mehmet abi, evet o link verdiğin yazıyı bende gördüm dün akşam.

O yüzden bu sabah haldır huldur servise koştuk. Arabanın trafiğe çıkış tarihi 27 eylül 2006. Yani sanırım garantisi bitmiş 10 gün önce

Sanırım özel bir servise götüreceğiz. Başka yolu yok gibi gözüküyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.