Şimdi Ara

Passat DSG geri vites sorunu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
13.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Doğukan öncelikle geçmiş olsun. 5 sn bekleme filan biraz komik geldi ama neyse. Biraz da öyle takılın bakalım. Olmadı GP ne güne duruyo

DSG'nin 20bin lira olduğu da yalan. 5 ileri şanzıman 4 milyar, 6 ileri DSG de 7 milyar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

neyseki daha gitmemiş passat sahipleri açısından sevindirici

Taner Göde biara yazılarını şişirerek yazdığı için insanlar ona karşı tavır almış idiler.

Keza hatırlarsanız jetta ile yeni c serisi kıyasında JETTAyı galip kılarak nasıl bir tavırda yazılarını yazdığını göstermiştir.

Seviye olarak kesinlikle çok iyi vede net cümleleri vardı.

Ama dediğim gibi oda derinden fanatiklik yapmaya başlamıştı. İnsanlarda buna kızarak birkaç zaman yüklendiler.

Taner Göde arkadaşımızda bunun üzerine yazmayacağını söylemişti. En azından ben bu şekilde anladım.

Şu anda sanırım sadece passat kısmına yazıyor. Bu şekikde yapması hem onun adına hemde forum adına daha hayırlı olmuş. Fanatiklik olacaksa grup içerisinde kalmalıdır diye bin kere söylendi burda. İnsanlar kendi araçları yada merak ettikleri araçları markalar bölümünden zaten takip edebiliyorlar. Ana bölümde fanatizm giderek azalıyor.

Özellikle vw vede reno fanatikleri hayli azaldı. Bir yanadn güzel oldu ama ben gibi birçok arkadaşta bu süreçte forumdan soğudu.
    İnsanlar artık bilgilenmekten çok sadece vakit geçsin diye konulara giriyorlar vede yazıyorlar.

Su cumlenle o kadar iyi anlatmissin ki herseyi.. Hislerime tercuman olmussun.. Ellerine saglik..

• quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Doğukan öncelikle geçmiş olsun. 5 sn bekleme filan biraz komik geldi ama neyse. Biraz da öyle takılın bakalım. Olmadı GP ne güne duruyo

DSG'nin 20bin lira olduğu da yalan. 5 ileri şanzıman 4 milyar, 6 ileri DSG de 7 milyar.

Sağolasın Coşkun, GP nin gözünü seveyim vallahi. 9.1 yakıyo bu Passat benimki 6 falan.

7 milyarda az değilmiş yahu.

• Arabanın asıl sahibi olarak okuyorum yazdıklarınızı Doğukan arkadaşımada teşekkür ediyorum..Yazan herkese de teşekkür ediyorum..
    Haftaya komple bir bakım için servise gidecek oradan sonra bakalım 5 saniye bekliyecekmiyiz görücez.sabırsızlıkla
  • Sayın Dodo (Doğukan Uyguner),

PM mesajım tarafınıza ulaşmış olmalı. "Yanlış Kişiye" atmış olmam sözkonusu olamaz.

Saygılarımla,

Taner Göde

Not: Sizinle kattiyetle ilgisi olmamakla beraber adımın ve şahsımın burada tasvip etmediğim bir şekilde telâffuz edilmesinden ve konu yapılmasından ileri derecede rahatsız oluyorum. VW forumu dışında paylaşımda bulunmama tasarrufu tamamen bana ait iken fanatiklik, gizli veya açık, iddialarının trafıma yöneltilmesi beni tekrar derinden üzmüştür. Hiçkimse burada zorla veya zorlamayla yazı yazmıyor, paylaşımda bulunmuyor. Takdir edersiniz ki, çok sevgili dostlar, seviyenin her daim korunması gerektiği, kuralların da her daim uygulanması gerektiği şarttır.
  • PM'iniz henüz ulaştı Taner bey, tekrar tekrar buradanda teşekkür ederim.

Konu Passat olunca isminiz geçti ister istemez, sizi anlıyorum kusura bakmayın. Genel bölümde yazmama kararınızdan haberim yoktu.

Kurunun yanında yaşta yanıyor. Birkaç kendini bilmez fanatik yüzünden sizin gibi engin bilgisi olan biriside foruma küstü. Eğer forumda bu kadar fanatiklik olmasaydı sizin jetta konusu kesin bu kadar dikkat çekmezdi.

Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Sayın DODO,

PM mesajınız için teşekkür ederim. Cevabımı prensip olarak yine size PM yazarak iletiyorum. Ayrıca yeni bir DSG vites kutusu için Doğuş Servisinin 20.000 YTL istemesi hususunu da araştırdım ve aynı sayfada ayrıntılı yanıtım mevcut. Çıkmacılarda da 2.500 YTL'ye satılmaktadır. Hiçbir yüksek hacimli otomobil markasının yetkili servisi böyle bir aksam için bu kadar yüksek bir meblağ talep etme hakkına sahip değildir.

Saygılarımla,

Taner Göde

Hakkı yok demek biraz havada kalıyor. Hakkı yok denildiği zaman bir norm olmalı savımızı haklı gösteren.

Talep ederse ne yapacağız?

Yukarıda da yazılmış, onu da tekrar etmeden geçemeyeceğim: Arabayı satın alırken DSG opsiyon fiyatı 5.000 YTL'yi bulmuyor. Yedek parça olarak ise 7.000 ve 20.000 YTL gibi komk rakamlar telaffuz ediliyor.

Ayrıca Doğuş DSG için 20.000 YTL isterse şaşırmam cidden.

• sayın taner göde

benim dodo ya tavsiyem sizin gerçekten passat konusunda derin bilgiye sahil olmanız ve araştırmacı şahsiyetinizdir...

bir fanatiklik iması amacıyla sizin isminizi zikretmedim...
  • Sayın Whisper 911,

Pek tabi ki tavsiyeler daima olumlu şekilde yol izlemektedir. Sayın Dodo'ya beni tavsiye ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Ayrıntılı cevabımı kendisine gönderdim. VW/PASSAT forumundayım ve bana ulaşmak isteyenler beni orada bulabilir. Neticede "mekanım" orasıdır. Dayanamadım ve biraz genel bölümdeki sorulara baktım, sadece okurken bile verilecek cevaplar tek tek aklımda oluşuverdi fakat yukarıda da belirttiğim gibi kendi forumumdayım. Arkadaşlarım orada ve kabul edildiim yer de orası. Her zaman beklerim, baştacısınız ve yeriniz yanımdadır.

Dostane sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Taner Göde
  • saygı sevgi bizden sayın göde

iyi geceler dilerim...
  • yukarıda mesajımı okumayanlar var galiba.

dsg vitesli bir passatım var ve durumu da orda yazdım.

şanzımanın teknik bir arızası var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

yukarıda mesajımı okumayanlar var galiba.

dsg vitesli bir passatım var ve durumu da orda yazdım.

şanzımanın teknik bir arızası var.

Taner beyden aldığım PM'de geriye aldıktan sonra hemen gaza basmayın demiş. Fakat bu gaza basmak için geçen bekleme süresi cidden çok uzun.

Büyük ihtimalle dediğiniz gibi şanzımanın teknik bir arızası var sayın mod'um.
  • DSG sanzumanda BEKLEMEDEN, ANLIK VITES GECISI ILE hareket etmeye calisirsaniz vuruntu yapar bu dogrudur. Ama bu sadece DSG'ye has bir durum degildir. Yasadigim ulkedeki araclarin %99'u otomatik ve bu tip seri hareketlerde vuruntu oluyor. Marka model hic onemli degil.

Kendi aracimda bile bostan ileriye gecip anindapedala yuklenirsem vuruntu oldugunu hissedebiliyorum. "Lakin 5 SN BEKLEYIN" biraz komik bir cozum. Baska bir servise de gostermenizi ve hatta imkaniniz varsa yurtdisi forumlarda arastirmanizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: levent--

DSG mukemmeldir olmaz oyle sey... Sizin hataniz, bekleyin gerekirse 1 saat sonra geçecektir geri vitese...

• Aklıma gelen başka bir problem ihtimali de Elk. diferansiyelde sorun olabilir....
  • cikmasi 2500 ise 20bin olmasa bile en az 10bindir dsg nin

demek 43bine cetta alsak tsi dsg

simdi tsi bide dsg ariza yapsa garantiden sonra hurdaciya 5bine veririz artik araci
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.