Şimdi Ara

Eba için 1900 liraya toplayabileceğiniz (HERŞEY DAHİL) Pc önerisi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
9.055
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4.000 e vasat bir sistem toplarsın.

İPAD almak daha mantıklı olur.

• Çinden alalım diyen arkadaş sanırım baya süredir aliexpress e girmedi. Yahut oradan hayatında hiç parça almadı. Öncelikle çinden parça almayı bilen adam cihazlardan iyi anlıyordur ki bu kadar iyi anlayan birisi çinde replika ürün kargo gümrük uğraşmaktansa gider ikinci el parça toparlar. İkincisi ise artık aliexpress ücretsiz kargolu ürün göndermiyor ücretsiz kargolu ürün sayısı oldukça az. Ayrıca bu bilgisayar acil bir ihtiyaç şu an için kimse keyfinden almıyor bu tarz cihazları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amazon
    Everest KM-1435 Siyah Usb Oyuncu Q Multimedia Klavye + Mouse Set
    https://www.amazon.com.tr/dp/B01EPZB8QK/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_UKYIFb5PFCG0D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ehiamico kullanıcısına yanıt
    35 dolara laptop ekranı aldım şuan gümrükte bakalım ne kadar geçirecekler.🤔

• Hemen söyleyeyim, yeni topladım ofise:

3'üncü nesil intel i5 3400mhz işlemci: 200TL

DDR 3, 6gb/s sata ve en az 2 adet usb 3.0 destekli herhangi bir anakart: 200TL

120gb ssd : 200TL (ben buna para vermedim. Bende vardı)

8gb ddr3 1600 ram: 180TL (CL'si düşük Corsair aldım. Tek slot. Gelecekte bir tane daha bulur takarsam diye)

Ekran kartı olarak büronun diğer bilgisayarındaki ekran kartını taktım. 550Ti.  

Kasa, PSU falan eskisi...

Monitör olarak da 24" fullhd phlips buldum 450 liraya. Aldım.

Ne etti?

1230TL etti.

Kasa olarak, ekran kartı taksan da dandik bir şey takacaksan psu'lu bir kasa bul. Sanırım 200 TL'ye işe yarar bir şey bulunur.

Klavye de düzgünce bir klavye mouse 150TL

1580TL etti.  Ekran kartın onboard. 150TL'ye alacağın herhangi bir ekran kartı intel hd 2500'den iyidir. Ama amaç eba ise zaten gerek yok. Intel hd2500 de yeter.

--------------------------------

Böyle bir sistem büyük ihtimal günümüzde toplanacak giriş bilgisayarını bazı açılardan ezer.   Bazı açılardan ezilir.  Ama amaç ofis işleri ise, biçilmiş kaftan. Topla 10 yıl kullan. Hiç üzmez. Kasada falan leşçilik yapılabilir. Birinin atacağı mala çökülebilir. Yukarıdaki PC2de gayet güzel bir monitör olduğunu da dikkatinize arz ederim. Monitör'de leşçilik yapılarak maliyet 200TL daha kesilebilir. Ama tavsiye etmem. Monitör önemli. Hele ki önünde saatler geçecekse.

1) Giriş seviyesi işlemciden uzak durmak lazım. Gerekirse eski nesil olsun, düzgün olsun.

2) Boşta ram slotu lazım. Ucuza sistem topladığınız için büyük ihtimal anakartınızda iki ram slotu olacak. 8gb günümüz vasatının vasatı. O yüzden ram tek slot olsun. İkincisini sonra gerekince çakarsın.

3) Hepsinde maksimum leşçilik yapacaksın. Söylediğim fiyatlar azami fiyatlardır. Her birinden 20Tl indirsen nihayetinde 100TL daha indirirsin fiyatı.

4) SSD şart. Her zaman şart. Zorunluluk. En önemli şey. Oha önemli falan. Ölüyü diriltir SSD. 15 yıllık laptopa tak, 15 yıllık laptopun ramini 4gb'ye yükselt. Windows 10 kur. Kütür kütür kullanırsın gündelik.  SSD ölüyü diriltir gündelik işlerde.

5) Dördüncü madde sebebi ile, sıfır bütçe ile ne yapılır diye düşünene tavsiyem:

Q6600, Anakart, 4gb ram. Anakart işlemci 100TL'ye alınır. Ramler pahalı olur. 120TL falan da o tutar. SSD şart. 200TL. 4gb ram'den hiç yemesin diye herhangi bir ekran kartı. 50TL diyelim. 470TL eder. Gündelik işleri gene görür. Ama böyle bir sisteme 470TL harcamak yerine üstteki sistem daha mantıklıdır. Q6600 sisteme para verilmez. Etrafınıza boşta pc sorabilirsiniz. Böyle sistemler beleşe toplanır. Para vererek değil. Anakart işlemciyi şundan beleşe al. Ekran kartını bundan. Ram'e 120 lira ver. SSD'ye 200. Öyle toplamak mantıklı yani. Yoksa değil.

"Kim verir" demeyin. Ben verdim yani. Q6600'lerin hepsini dağıttım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Ekim 2020; 20:43:47 >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 10 yıllık T4300 işlemcili casper laptop var ekranı kırık dı çinden ekran söyledim.1 GB RAM var dı, 2 adet 2 GB RAM sipariş verdim yine Aliexpress den.

Şimdi merak ettiğim 120 SSD alsam EBA için yeterli olur mu acaba?

Yiğenim kullanacak sadece EBA için.

• Yabancı sitelerden hediye kazanıyoruz gift olmasına rağmen ürün kadar vergi çıkıyor. Aklı olan yurtdışından ürün almaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

4.000 e vasat bir sistem toplarsın.

İPAD almak daha mantıklı olur.

iPad var zaten evde. Derslerde onu kullanıyor. Bende laptopla çalışıyorum evde. iPad iyi ama yetersiz maalesef, Windows lazım bazı şeyler için. Bilişim, stem gibi derslerde olmuyor bazı şeyler.

• Evdeki lcd televizyonu monitör olarak kullanarak aşağıdaki kasayı aldım.

https://urun.n11.com/masaustu-bilgisayar/aizen-a103-i5-650-8gb-320gb-hdd-2gb-masaustu-bilgisayar-P385811489

Not: n11 çek ve kredi kartı kampanyası ile 150 lira daha uyguna alınmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanyasar -- 17 Ekim 2020; 22:7:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkan0644

Hocam bende 10 yıllık T4300 işlemcili casper laptop var ekranı kırık dı çinden ekran söyledim.1 GB RAM var dı, 2 adet 2 GB RAM sipariş verdim yine Aliexpress den.

Şimdi merak ettiğim 120 SSD alsam EBA için yeterli olur mu acaba?

Yiğenim kullanacak sadece EBA için.

Gördüğüm kadarı ile Q6600'den daha düşük performanslı olsa bile, daha yeni olduğu için Q6600'ü pek aratmayacak bir işlemci gibi duruyor. 4gb ram ile kullanılırsa gündelik pc olur. Hiç üzmez.

SSD şöyle:

SSD'ler yarıdan fazla doldurunca performans anlamında dangalaklaşıyor. 120gb bir ssd'nin 60gb'sini kullandığınızı varsayalım. 60gb de windows 10 ve çeşitli programlara yetiyor. Benim ofiste windows 10 yüklü pc'de:

Office, Adobe Reader, WinRar, Spotify ve çok yer kaplayan bir ekran kartı driverı yüklü. Bunlar zaten fiks olur her pc'de.

Üzerine Sketchup (700mb), KiCad (6gb), Fusion 360 (4gb), Adobe Premiere (3gb), Cura (300mb), yüklü. Daha bir çok program daha yüklü de, onlar bu kadar çok yer kaplamıyor. Onların da hepsi toplam 3gb kaplıyordur mesela.

Herşey toplam 57gb yer kaplıyor.  

-------------------

Bu sebeple her türlü data (downloadlar, dökümanlar falan) ikinci bir 1tb'lik normal hdd'de duruyor. Bu şekilde 120gb ssd bana bile ucu ucuna yetiyor. Bu bilgisayar benim ofiste lazer cnc veya 3d printer için çizim yaptığım, devre kartı dizayn ettiğim, üç ekran bağlı olan bir PC.  Sıradan bir gündelik kullanım bilgisayarına 120gb SSD yetecektir. Ancak:

Bu bilgisayarla download yapılacaksa, o downloadlar ssd'de birikmeden bir usb diske atılsa veya doğrudan usb diske download yapılsa iyi olur. Laptop'a ikinci hdd takacak yer yoksa (dvd yuvası gibi), usb disk böyle durumlarda şart olur. Ama bu laptopla pek download da yapılmayacaksa 120gb ssd tek başına da yeterli olacaktır. Laptopun içinde 250gb hdd var diyelim ve sağlam. 40TL'ye bir HDD kutusu alıp usb diske çevrilebilir mesela. 250gb 250gb'dir.  

Aynı şekilde T4300 işlemcili bir laptopla oyun da oynanmayacağını, oynansa bile Sims, SimCity, Tropico gibi oyunlar oynanacağını varsayıyorum. Onlar da zaten çok yer kaplamaz.  

-------------------

Marka olarak bilindik olan en ucuz SSD'yi alabilirsiniz. Eski bilgisayarlarda baba ssd ile yavaş ssd arasındaki farkın bir önemi yok. Çünkü eski bilgisayarlar bu farkın avantajını kullanamıyorlar. Ancak gidip Ziangyung marka ssd almayın. SSD'ler cortlayabiliyor(muş). Hiç başıma gelmedi. Bende en eski SSD 7 yaşında bir Kingston. Zamanının alt model bir Kingston V200. Gayet alt model bir SSD. Aynı anda üç tane almıştım. Hepsi hala çalışıyor. İki tanesi hiç kapanmayan bir pc'de raid bağlı çalıştılar 5 yıl boyunca. Dolayısı ile bilindik markalardan yürüyün. Makul fiyata bulursanız Samsung Evo'lar iyidir mesela. Bulamasanız da Kingston, Sandisk, Toshiba falan olur.

-------------------

O bilgisayarı bayan şey 1gb rami. Sonra da HDD'si. 4gb ram ve SSD takınca aletin yaşadığı dönüşüme inanamayacaksınız. Kendiniz laptop diye kullansanız kullanırsınız. O hale gelecek.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Ekim 2020; 1:5:58 >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle zaman ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

Evet RAM 4GB olarak update edilecektir.Tabi çinden sipariş vermiş olduğum 2×2GB DDR2 800MHZ RAM ve 15.6 inç ekranın sağlam gelmesi ve uyumlu olmasına bağlı olarak.

Dowland yapılmayacak ama ben 200 TL ye yakın olan 120 GB yerine 240 civarında olan Longline marka 240 GB SSD veya 240 GB SANDİSK almayı planlıyorum.

Ayrıca WD marka 500 GB 2.5 HDD var elimde.Kendi masaüstü bilgisayarımda kullanıyorum şuanda.Duruma göre laptopa takviye yapabilirim.

Téşekkürler ,saygılar.🙏

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkan0644

Hocam öncelikle zaman ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

Evet RAM 4GB olarak update edilecektir.Tabi çinden sipariş vermiş olduğum 2×2GB DDR2 800MHZ RAM ve 15.6 inç ekranın sağlam gelmesi ve uyumlu olmasına bağlı olarak.

Dowland yapılmayacak ama ben 200 TL ye yakın olan 120 GB yerine 240 civarında olan Longline marka 240 GB SSD veya 240 GB SANDİSK almayı planlıyorum.

Ayrıca WD marka 500 GB 2.5 HDD var elimde.Kendi masaüstü bilgisayarımda kullanıyorum şuanda.Duruma göre laptopa takviye yapabilirim.

Téşekkürler ,saygılar.🙏

Sandisk alın. SSD de bilinmedik marka da gayet güzel çalışır da, ömür belli değil SSD'de. O yüzden bilinir marka olmadan girmeyin derim.

• Bu tarihi eser Intel yerine, gidin Mediatek işlemcili 4GB RAM'li bir telefon alın onunla girin. Bence çok daha mantıklı bir satın alma olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

Evdeki lcd televizyonu monitör olarak kullanarak aşağıdaki kasayı aldım.

https://urun.n11.com/masaustu-bilgisayar/aizen-a103-i5-650-8gb-320gb-hdd-2gb-masaustu-bilgisayar-P385811489

Not: n11 çek ve kredi kartı kampanyası ile 150 lira daha uyguna alınmıştır.

iyiymiş bu

• CyberXTR kullanıcısına yanıt
    Size asla katılmıyorum, bilgisayarla akıllı telefonu nasıl aynı kefeye koyarsınız ya...

• ugurbulluk U kullanıcısına yanıt

1900 liraya da gidip sıfır olarak 2011 yılında piyasaya sürülmüş işlemci için sistem toplanmaz.

Ayrıca piyasada sıfır diye satılan i5-2400 işlemciler eminim kullanılmış işlemcilerdir.

İlla ki PC şart ise bu bütçelerde ikinci el almak çok daha mantıklı.

• CyberXTR kullanıcısına yanıt
    Birader senin ülkenin dolar kurundan enflasyonundan ve vergilerinden haberin yok sanırım. Bu saçma aklını bence kendine sakla ve kimseyle paylaşma. Benim paylaştığım makineyi 2.el parça parça toplarsın ama buraya sahibinden linki koyamayacağım için direk olarak alışveriş sitelerinden paylaştım. Toplanmış alındığında benim paylaştığım bilgisayardan daha düşük performanslı hatta sadece kasa satılıyor tüm ekipman fiyatına. İşlemciye de kimse sıfır demedi ama bir bilgisayarın ömrü bu fiyata alabileceğin tüm akıllı telefonlardan daha uzundur bu kesin birşey. Lütfen çok bilmişlk taslamak yerine kendi tavsiye konunuzu açın.

• ugurbulluk U kullanıcısına yanıt

Tamam kardeşim sen kralsın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.