Şimdi Ara

Ebay adres sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ebaydan Amerikadan yapılan alışverişte adresi Türkçe mi İngilizce mi yazmak gerekir? Teşekkürler.

• Konunun burada olmamasi gerekiyor konuyu yanlis yere acmissin.
    Soruna gelince Oranin posta idaresi direk ülke ismine bakar sehir ismi veyahut sokak ismi gidecek olan ülkenin posta idaresinin sorunudur.Ülke olarak Turkey yaz digerlerini türkce yaz ayrica ingilizce yazabilecegin tek sey zaten sokak yerine street yazmaktir ne istanbulun nede ankaranin ingilizcesifarkli ama sormak istedigin örnek vermek gerekirse
    gül sokak numara 5 bakirköy istanbul türkiye yerine "rose street ,nummer 5
    Coppervillage istanbul turkey seklindeyse o mektup türkiyeye gelir birsekilde gelmesinede Türkiyede nereye gider onu bilemem?!!
  • Yurtdışı alışverişle ilgili bir bölüm olmadığı için buraya açtım.

Adresi Türkçe vermeye çalıştım ama arkadaş Paypal'dan gelen mesajda adresin İngilizce yazdığını ve öylece aynı gün kargoya verdiğini söyledi. İçimde kötü bir his var dediğiniz gibi.. Acaba haftaya Ankara PTT kargo dağıtım merkezine gitsem yardımcı olurlar mı? Gönderim tipi: US Postal Service Priority Mail Small Flat Rate Box

(Dün kargoya verildi.)

Yardım için teşekkürler.
  • Normalde elinde posta takip numarasi yoksa, posta idaresi sana yardimci olabilecegini pek zannetmiyorum cünkü onlar postayi isimden ziyade, posta takip numarasindan takip ediyorlar ama yinede sormakta fayda var fakat hala anlamis degilim adresi nasil ingilizce yazmis,
    umarim postana ulasirsin,Iyi sanslar.
    quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

Yurtdışı alışverişle ilgili bir bölüm olmadığı için buraya açtım.

Adresi Türkçe vermeye çalıştım ama arkadaş Paypal'dan gelen mesajda adresin İngilizce yazdığını ve öylece aynı gün kargoya verdiğini söyledi. İçimde kötü bir his var dediğiniz gibi.. Acaba haftaya Ankara PTT kargo dağıtım merkezine gitsem yardımcı olurlar mı? Gönderim tipi: US Postal Service Priority Mail Small Flat Rate Box

(Dün kargoya verildi.)

Yardım için teşekkürler.

• Sokak yerine street vs yazdım onu kastediyorum.

Adreste Türkçe karakter kullanmamak gerekiyormuş onu da dikkate almadım..
  • Karsi taraftan posta takip numarasini iste böylece rahatlikla bulabilirsin postani ama böyle bir numara yoksa isin sansa kaldi,
    gecmis olsun tekrar fakat
    bendede paypal var ve ingilizcede yazmadim .
  • halledebildinmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    eBay adres yazmak.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiç bir sorun olmaz arkadaşım eline ulaşır zaten paypali türkçe kullanıyorsun satıcı ise ingilizce kullandığı için senin bazı bilgilerin ingilizce gözükecektir yani ülke "turkey" gözüküyor adres kısmına gelince sorun çıkmaz çünkü paypal ve ebay çoğu dil karakterlerini gösteriyor yani benim ebaydeki bir satışımda kargoyu fransaya gönderdim ve alıcı adresi fransızca karakter olarak gözüktü yani a üzeri noktalı ve e üzeri çizgili senin adresininde sorun olmayacağı sanıyorum.
    birde satıcı sana gönderi numarası ile mi gönderdiyse senin gönderin şöyle (Gönderim tipi: US Postal Service Priority Mail Small Flat Rate Box ) iki şekli var 1.si normal gönderi takipsiz 2.gönderi takipli
    1.gönderi takipsiz gönderdiyse herhangi birşey yapamazsın beklemen lazım
    2.gönderi takipli göndermişse (www.usps.com)dan tracking number bölümünden abd den çıkışını takip edebilirsin kargo Türkiye'ye girene kadar nerede olduğuna bakamazsın ama Türkiye sınırlarına girdiğinde usps -ptt ile anlaşmalıdır yani kargo takip numarasını (http://www.ptt.gov.tr/) yazarsan sana kargo hakkında bilgi verirler ve kargonun hangi aşamada olduğunu öğrenirsin eğer kargo Türkiye 'ye girmiş ve eline ulaşmamışsa direk ptt ile görüşüp irtibata geçersen sonucu öğrenebilirsin (adres hatası veya gümrüğe takılmış vs...)
    yardımcı olabildiysem ne mutlu

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

halledebildinmi?
  • Ürün hala elime ulaşmadı.

"Usps priority small" kargoda takip seçeneği yok sanırım. Takipsiz kargo önermiyorum. Bilgi yok zaruri bir şeyse Çin işkencesi oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 30 Kasım 2009; 1:02:44 >
  • Umarim eline gecer,gecmis olsun.
    quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

Ürün hala elime ulaşmadı.

"Usps priority small" kargoda takip seçeneği yok sanırım. Takipsiz kargo önermiyorum. Bilgi yok zaruri bir şeyse Çin işkencesi oluyor..
  • Farklı tarihlerde farklı yerlerden gönderilmiş postalar birarada bugün geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 3 Aralık 2009; 2:36:59 >
  • Gözün aydin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.