< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coke019 -- 6 Haziran 2022; 19:18:6 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Amazon.com.tr iade sorunu(Çözüldü)
-
-
Hocam öncelikle geçmiş olsun, kargo firması iadeyi alırken içinde ne olduğunu sordu mu? Bu detay çok önemli çünkü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam teşekkürler Hayır sormadı direkt iade koduyla işlem yaptı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Amazon depo alanının hırsızlığa mahal vermeyecek şekilde detaylı olarak kamera ile donatılmış olduğuna eminim. Yanı orada bir suistimal çok zor. Çalışan o riske girmez diye düşünüyorum.
Kargo kaynaklı olması bana kuvvetle muhtemel geliyor. Hakem heyeti sorununuzu çözmez. Savcılığa gideceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bob_marley_232 -- 18 Mayıs 2022; 19:7:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cuma günü ilk işim savcılığa başvuru olacak zaten umarım kimsenin basına gelmez çok ama çok zor bir durum
amazon yapmaz böle bişey kargo firmaları sabıkalı biliyoruz bu iş sonuca zor çıkar çünkü kutuda telefon olsugunu nasıl kanıtlayabilirsin
Geçmis olsun kargo teslim alma belgesinde bilgileriniz görünüyor oralari kapatırsanız iyi olur.
Siz kargoyu verirken 2 kg tartılmış. Amazon'a ulaşan kargonun ağırlığını tartmasını talep edin. Arada kilo farkı oluşucaktır. Bunu da delil olarak kullanırsınız.
-
Sildim direkt uyarınız icin teşekkürler
Söyledim 2 kg durumu ama depo ne diyorsa o geçerli deniyor Amazon tarafından maalesef
Anlamadığım nokta bana gelen kargoyu ben kargo görevlisinin yanında acıyorum bi sorun olur diye ama Amazon neden böyle bisey yapmıyor yapsa tutanak tutsa hersey netleşecek bana kutu teslim alma ve kutunun bütünlüğünü görebileceğim video istedim kamera kayıtlarından ama ona da yanaşmıyorlar
öncellikle geçmiş olsun . Ben 11 alıp 2 yıl kadar önce iade etmiştim ama kargo gidip para iadesi alana kadar çok endişelenmiştim. Şöyle ki tam bir kanıt değil ama her aşamayı paketleme bantlama tartma vs video kaydına almıştım .
Amazon’un depoda böyle birşey olacağını düşünmüyorum, heryerde kamera vb vardır.
Demek ki özel izli bir bant alıp yada başka şekilde mühürlemek gerekiyor paketi. Beni ciddi anlamda endişelendirdi anlattığınız , değerli iade edilecek birşey varsa da başka kargo yöntem bulmaya çalışacağım.
Tüketici hakeme internetten yazın ama olay savcılık gibi gözüküyor. Aynı zamanda global Amazon’a da yazın bu olayı.
-
Üzücü bir durum hocam. Geçmiş olur inşallah. Savcılığa başvura bulunmanız lazım gibi. Nitelikli bir dolandırıcılık var. Daha önceden kargo firmalarından nasıl paketlerin çalındığına dair çeşitli haberler okumuştuk. Öyle bir duruma denk gelmiş olabilirsiniz. Tekrardan geçmiş olur, olsun inşallah
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2 kilo telefon mu olur ? kolisi falan desek yine 2 kilo olmaz .
-
Doğru diyorsunuz Amazon globalede yazayım teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim imei numarası ve seri numarası mevcut İnşallah savcılık bisey yapar
Bilmiyorum ki öyle yazmış mng kargo tartıdan sonra
Ürün Amazon’a cjmartesi teslim oluyor ama beni bu durumdan salı akşam üstü 16:00 da bilgilendiriyor yani 3 gün sonra
Bence telefonu kargodan biri çalmış. İnşallah mağduriyetiniz giderilir, vakit kaybetmeden savcılığa gidin bu işleri uzattığınız zaman çözülmesi imkansızlaşıyor.
-
Evet sanırım çare bu gibi gözüküyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Siz kargoyu verirken 2 kg tartılmış. Amazon'a ulaşan kargonun ağırlığını tartmasını talep edin. Arada kilo farkı oluşucaktır. Bunu da delil olarak kullanırsınız. |
Amazon depo alanının hırsızlığa mahal vermeyecek şekilde detaylı olarak kamera ile donatılmış olduğuna eminim. Yanı orada bir suistimal çok zor. Çalışan o riske girmez diye düşünüyorum.
Kargo kaynaklı olması bana kuvvetle muhtemel geliyor. Hakem heyeti sorununuzu çözmez. Savcılığa gideceksiniz. |
Hocam öncelikle geçmiş olsun, kargo firması iadeyi alırken içinde ne olduğunu sordu mu? Bu detay çok önemli çünkü.
|
%99 kargocu çalmıştır örneğini çok gördük.
|
Amazonla anımı anlatayım;
2019da ürün aldım. Tam 24 ay sonra ürün bozuldu. Amazonu aradim ilk garantiye gitmemi söylediler, bende garanti için firmayi aradim benden 75 tl tespit ücreti alacaklarını söyledi firma. Bende amazonu aradim hemen. Bana 75 tl hediye çeki verip hesaba tanımladılar. O akşam vazgeçip amazonu aradim dedim ürünü iade etmek istiyorum. Bu arada amazon iade de kabul ederiz demişti. Ve 24 ay olan cihazi müşteri memnuniyeti için iade aldılar. 75tlyi silmelerini söyledim kabul etmeyip 75 tl hediye çeki ve kartima iade gerçekleşti. Bunu Türkiye'de hangi e ticaret sitesi yapar ? Hic biri. Amazon candır. Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun |
Mng personellerinden birisi telefonu aşırmış olabilir mi? Kutunun içinin boş olması nedeniyle akıllara gelen ilk ihtimal bu. Ayrıca koskoca Amazon neden Mng gibi iğrenç bir kargo firmasıyla çalışır iade konularında. Anlamak mümkün değil.
|
Aynen, amazonda kamera varmış. Hatta forumdan biri daha buna benzer bir başlık açmıştı, hem telefonun parasını alıp, hem de iadeden ücret almak için telefon kutusunun içine ağırlık koyup kargoya teslim etmiş. Amazon kargoyu açarken kameralar eşliğinde açtığı savcılık soruşturmasıyla ortaya çıkmıştı. Sonrasını bilmiyorum ama iftira suçundan dolayı amazon da şahsı savcılığa vermiş olabilir. Sizde de kargo elemanı kutuyu hiç etmiş olabilir. Savcılık çözer…. |
Amazon yapmaz oyle sey, mng ye yogunlasin.
|
Benzer içerikler
- iphone mesaj engelleme olmuyor
- applecare türkiye"de geçerli mi
- gürcistan apple mağazası
- turkcell pasaj güvenilir mi
- bursa imei atan yerler
- iphone 16 ekran
- gizli numaradan arama
- iphone 15 pro max şarj girişi
- 16 pro max renkleri
- ios 18 duvar kağıdı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X