Şimdi Ara

Amazon.com.tr iade sorunu(Çözüldü) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
3
Favori
21.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Chargeback iadelerinde garanti var mi, vaktinde finansbankta bilgim dışında harcama yapıldı bildirim yaptım ama bankandan ilgilenmediler sonuçlanmadı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ekşiye başlık aç Amazon sana ulaşıp iade için yalvarmaya başlar, burası ile olmaz. Chargeback aç bankadan birde savcılığa gerek kalmaz hırsızı mng arasın.

Mngnin sistemindeki ağırlık bilgisinin kanıtı elindeyse onu da ekle chargeback ve ekşiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 19 Mayıs 2022; 11:11:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amazon.com, amazon.de, amazon.com.tr üzerinden defalarca sorunsuz alış veriş yaptım. Ancak müşteri hizmetleri konusunda en berbat olanı amazon.com.tr

amazon.com.tr'ye ise yaklaşık 10 adet ürün, monitör, saat, vb. elektronik eşyayı sorunsuz iade ettim.

Çalıştıkları kolay gelsin firması Ekol Lojistik'in yan kuruluşu. Ekol bu işi gerçekten iyi yapıyor. Ancak mng ve diğer kargo firmaları ile olan ilişkilerini gözden geçirmeleri şart.

Geçmiş olsun, en kısa sürede sorun çözülsün diyelim.

• amazon iadesinde aramex gibi bir seçim varken mng biraz hata olmuş, geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S -- 19 Mayıs 2022; 11:44:3 >
  • Chronotide kullanıcısına yanıt
    Amazon CEO su Andy Jassy bu arada bilginiz olsun. Şak şakla ne alaka? Sorun yaşanmaz diye bi garanti hiçbir firmada Yok. En az sıkıntı yaşanan Amazon bu bi gerçek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu arada benimde başıma benzer bir olay geldi hemen aktarıyım. Yılbaşı hediyesi bir arkadaşıma kulaklık aldım trendyoldan ancak yılbaşına yetişmez belki diye düşünüp aynı kulaklığı amazondan da aldım. Geç geleni iade ederim dedim. Komik bir şekilde trendyol express daha erken getirdi amazon yılbaşından sonra geldi. Bende amazondaki ürünü iade ettim. Bana "bizim gönderdiğimizden farklı bir ürün geldi" dediler bende tamam o zaman geri yollayın veya resim yollıyın dedim belki karışmıştır başka bir şeyle cevap olarak "geri yollayamayız imha ettik dediler" bildiğiniz iade gelen şeyi kabul etmeyip bir de çöpe atmışlar ne alakaysa. Bende baya kişi ile konuştuktan sonra çözüm sağlanmadı tüketici hakem heyetine başvurdum parasını faizi ile geri aldım. Amazonun bu iade bölümü tam bir aptal deodorant iadesi kabul edip böyle şeyler yaşanması baya komik

Kısaca elinde içinde telefon olduğunu kanıtlayacak bir belge olsa bile kimsenin umrunda olmaz en kısa sürede hukuk yoluna başvurmanı tavsiye ederim sonuçta ağırlık belgeleyebilirsin karşı tarafından kutunun boş geldiğine dair belge sunması gerekecek savunmada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseon -- 19 Mayıs 2022; 11:58:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Size de geçmiş olsun. Amazon'la THH'lik olan okuduğum nadir yaşanmışlıktan birisi idi sizinkisi. Şaşırdım cidden.

• Böyle bir şey yaşanması kargo çalışanından kaynaklıdır diye düşünüyorum, amazon tarafında bu iş daha sıkı takip ediliyor.

Bankanıza chargeback açın, amazon ve kargo firması hakkında suç duyurusunda bulunun ve internette ilgili sitelere şikayetinizi vurgulu bir şekilde yazın. Bir kaç noktadan kendilerine gelen geri bildirimden her şirket rahatsız olur.

• Çok geçmiş olsun. Ekşisözlük'te benzer hırsızlık konusu vardı. Linkin aşağı bırakıyorum. Size fikir verebilir.

Amazon konusunda 6bin - 8bin liralık ürünleri geri iade yaptım. 6bin liralık ürünü 3 defa iade ettim sorunlu çıkıyordu. Kim çaldı kesin bilinmez ama kargoların bu konuda durumları kabarık.

Kamera kayıtlarını ilgili dataları olay yargıya intikal edince seve seve hepsi verecek.

Bürokrasi ülkemizde malesef ağır işliyor. Siz ikinci el sitelerine de bakın.

Zebramo,letgo,sahibinden,gardrops,dolap vs

ekşi sözlük
    28 mayıs 2019 aras kargo rezaleti
    https://eksisozluk.com/28-mayis-2019-aras-kargo-rezaleti--6080988

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celikpena -- 19 Mayıs 2022; 12:24:49 >

• Bildiğim kadarıyla kargolar kg değil desi olarak bakar ve boş telefon kutusuda 2 desidir dolu telefon kutusuda 2 desidir. Amazonda kamera kayıtları vardır açarken amazondan kaynaklı bir sorun olacağını düşünmüyorum eğer sorun varsa kargodadır ama günlük bir şube 400 500 paket transfer ediyor en az içerisinden seçeceğini sanmıyorum eğer gönderen arkadaş art niyetli birşey yapmadıysa hem kargoyu hem amazonu mahkemeye verebilir sonuçta hem amazonun hem kargo şubesinin hem şube araçlarında kamera kaydı oluyor. Kimdeyse suç ortaya çıkar.

• Amazonla anımı anlatayım;

2019da ürün aldım. Tam 24 ay sonra ürün bozuldu. Amazonu aradim ilk garantiye gitmemi söylediler, bende garanti için firmayi aradim benden 75 tl tespit ücreti alacaklarını söyledi firma. Bende amazonu aradim hemen. Bana 75 tl hediye çeki verip hesaba tanımladılar. O akşam vazgeçip amazonu aradim dedim ürünü iade etmek istiyorum. Bu arada amazon iade de kabul ederiz demişti. Ve 24 ay olan cihazi müşteri memnuniyeti için iade aldılar. 75tlyi silmelerini söyledim kabul etmeyip 75 tl hediye çeki ve kartima iade gerçekleşti.

Bunu Türkiye'de hangi e ticaret sitesi yapar ? Hic biri. Amazon candır. Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takılan hattın numarasına ulaşamıyor musunuz ?

telefonu kapattırmak yerine önce numraya ulaşmayı deneyin. polise çalıntı bildirimi de yapabilirsiniz sanırım. öncelik telefonun bulunması olmalı.

son çare kullanıma kapatırsınız.

• 1. Telefonu amazonda yer alan başka satıcı dan mı aldın yoksa amazon un kendisi mi satıyordu?
    2. İmei numarasını alarak savcılığa bildirim de bulunun ürünüm mng kargo çalışanları tarafından transfer esnasında çalındı ve karşı tarafa boş kutu olarak gitti diye.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Chargeback nedir bilmiyorum hemen araştırayım

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• bU Tarz olayları çok duyduğumdan özellikle kıymetli ürünleri kargo firmasına verirken mutlaka video ve foto kaydı yapıyorum. En büyük delil o oluyor. Başka çaresi de henüz yok gibi.

• Cuma günü hukuki mücadelemi başlatıyorum değerli bilgilendirmeniz için teşekkür ederim

• Celikpena kullanıcısına yanıt
    Hukuktan kimse kaçamayacak ben güveniyorum kimdeyse sorun ortaya çıkacak çok teşekkür ederim bilgiler için

• 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Satıcı Amazon.com.tr onlarıda katacağım dilekçeme teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.