< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Amazon.com.tr iade sorunu(Çözüldü) (2. sayfa)
-
-
Kargoda hiç etmişler telefonu tahminim. Kutusu amazona ulaşmış ve içinde telefon yoksa
1 sorumlu kargo
2. Sorumlu amazon
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cuma günü ilk işim savcılığa gitmek
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2 tarafta birbirine atıyor sorumluluğu
İmei ve adınıza fatura sizde. Apple dan cihazi uzaktan kilitleme ihtimalleri olup olmadığını da öğrenin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamdır teşekkür ederim ulaşayım onlarada
Şimdi kargodaki elamanın aşırması bana mantıklı gelmedi bunu yapan adam komple kutuyu kaybeder boş kutuyu neden teslim etsin ? Amazon da sorun vardır neden ürünü teslim alır almaz sizle irtibata geçmediler ?
Bende bu soruyu soruyorum ama cevap veremiyorlar defalarca sordum
Cihazı uzaktan kilitlerseniz içine imei atarlar ve asla ulaşamazsınız. Ayrıca iade ettiğiniz bir ürün hakkında yasak koydurmakta yasa dışı sayılabilir savcılığa sormadan böyle bişey yapmayın. Bir yerden ürün aldığımızda nasılki kargoyu kapıda açmamız gerekiyorsa, aynı şekilde amazonda o şekilde yapmalıydı, ve sorun kargoda ise kargocu gitmeden tutanak tutulmalıydı.
Aynen, amazonda kamera varmış. Hatta forumdan biri daha buna benzer bir başlık açmıştı, hem telefonun parasını alıp, hem de iadeden ücret almak için telefon kutusunun içine ağırlık koyup kargoya teslim etmiş. Amazon kargoyu açarken kameralar eşliğinde açtığı savcılık soruşturmasıyla ortaya çıkmıştı.
Sonrasını bilmiyorum ama iftira suçundan dolayı amazon da şahsı savcılığa vermiş olabilir.
Sizde de kargo elemanı kutuyu hiç etmiş olabilir. Savcılık çözer….
Sadece Amazon degil A101 vs gibi kucuk marketlerde bile mal kabul alanları kor nokta kalmayacak şekilde kamera ile izlenir.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748Aynen, amazonda kamera varmış. Hatta forumdan biri daha buna benzer bir başlık açmıştı, hem telefonun parasını alıp, hem de iadeden ücret almak için telefon kutusunun içine ağırlık koyup kargoya teslim etmiş. Amazon kargoyu açarken kameralar eşliğinde açtığı savcılık soruşturmasıyla ortaya çıkmıştı.
Sonrasını bilmiyorum ama iftira suçundan dolayı amazon da şahsı savcılığa vermiş olabilir.
Sizde de kargo elemanı kutuyu hiç etmiş olabilir. Savcılık çözer….
Ancak bu kamera görüntüleri kvkk kapsamında sadece olay savcılığa giderse paylaşılır.
Suistimal kargoda olsuysa yapılacak birsey yok. Yalan olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
2 desidir o. Kargo dünyasında ağırlık ölçüsü desiyle ifade ediliyor. Desinin yazması kutunun boş olmadığını ispatlar ama içinde telefonun olup olmadığını ispatlamaz. Belki ağırlık konulup mngye teslim edildi kutu. Mng kutu içeriğiyle ilgilenmez, ınun için beyan esastır. Siz telefonu kutuya koyarken kameraya bile çekseniz, karşı taraf savunmasında görüntülere montaj diyecektir. Savcılık teslim eden elemanın ifadesine başvurur. İspatı zor bir durum.
Amazon’un tüm kargoları kapalı gelirdi. Geçen telefon boyutunda bir kargo kutusu açık geldi. Kenarından içindeki ürüne bakmışlar
amazondan bir şey aldığımda dhl, en azından kolay gelsin tarafından gelmiyorsa benim için sıkıntı, mng falan ne alaka anlamadım
-
Amazona şu zamana kada 4-5 iadem oldu hatta 8 ay sonra verdiğim bile oldu hiç sıkıntı etmediler müşteri memnuniyeti çok önemli bizim için derler sanmıyorum böyle yaparak sizi mağdur edeceklerini kesin Türk aklıyla yönetilen kargo firmaları cebe atmıştır
Eger bir firma anlasmali kargo kodu paylasiyor ise en az kargo firmasi kadar firmanin kendisi de bu durumdan sorumludur. Yani sen kargo firmasi ile masaya oturmus ve bir anlasma yapmissin. Kargo firmasi olarak senin isini duzgun yaoiyor olman lazim. Firmanin da musterisine karsi sorumlulugu olmasi lazim.
Teslim alirken kargo gorevlisinin kutu icerigini de kontrol etmesi lazim ki bu yukun altina girdiklerini teyit etsinler.
Amazon malesef topu kargoya atıp üstünden sorumluluk atmış. Dava açmanız gerekiyor çok geçmiş olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sorumluluk alma kısmında kötü niyetli müşteri faktörü giriyor işin içine. Belki bu konuyu yazan arkadaş (varsayımsal) gerçekten kutuyu boş koydu ?
Kargo teslim edilirken içerik kontrol edilip açıklamaya yazılması da tamamen müşteri talebi ile oluyor. Kargocu aç bakayım içinde ne var mı diyecek ? Kayıt altına girmesini istediğin birşey varsa gösterip açıklamalarına da yazılmasını istersen zaten kayıt altına alınıyor. Ancak kargocu aç bakayım kontrol edeceğim demez/diyemez. Bu sizin talebiniz ile olur.
Arkadaş riskleri egale etmek için üstüne düşenleri yapmamış ancak tabi ki de bu tarz bir durum başına geleceğini bilemezdi.
-
Geçen ay Amazon iadem vardı .Depoya ulaşmadı diye gözüküyordu. .Müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim. Benden kargo firmasının telefonunu isteyip bizzat takip etti. En sonunda kargo firması iade kodunun son hanesini yanlış girmiş..Yanlış kodla depoda arayıp ürünü buldular ve iadem yapıldı..Bu sürede kargo firması bana bizimle gönderdiğinize eminmisiniz diye bile sormuştu.Hatta teslim alan çalışan bayağ sinirlenmişti.Kamera kaydında vardır falan demişti şubeye.Zor bir durum Allah yardımcınız olsun.Eğer teslim faturanızda telefon yazıyorsa oradan zorlayabilirsiniz belki.
-
Üzgünüm ama işiniz zor eğer sonuçlanirsa bile birkaç yıl bile sürebilir. Geçmiş olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X