Şimdi Ara

eBay dan alışveriş nasıl yapılır ?( ilk kez yapacaklar için) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
684
Cevap
74
Favori
342.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SoNKaLe

quote:

Orijinalden alıntı: Fagrelease

Arkadaşlar şimdi ben siparişimi verdim diyelim, en yakın PTT şubesine mi gelecek yoksa eve mi teslim edilecek?

Eve gelir

Teşekkürler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben bu kulaklıktan almak istiyorum ama kafama takılan bir nokta var, yardımcı olursanız memnun olurum.

Öncelikle ebay dan daha önce hiç alışveriş yapmadım ayrıca hiç ingilizcem yok maalesef.

Örnek olarak verdiğim bu linklerde neden bu kadar fiyat farkı var, tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum, şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürü borç bilirim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ebayde hesabi olan arkadaslar lutfen bir yardimci olun. Ebayden bir kahve makinesi satiyorum. Su anki fiyati 50 dolar civarinda piyasa fiyati 1200 dolar felan. Ucuza gitsin istemiyorum. O yuzden hesabi olan arkadaslar bir iki teklif yapsa da fiyati yukseltsek!, 400 dolara ladar yukselse yeter gerisi gelir diye dusunuyorum. Makine suanda amerikada oldugu icin orada satiyorum. Kolay gelsin

• Ürünün no: 181180509804
    Ebayden aratirsaniz hemem cikar

• Saat alanlar varmı aranızda kargo dahil 100 120 dolar arası bir saat alsak ne gibi sorunlar yaşarız gümrük falan ?
  • bır tane araç kamerası almayı dusunuyorum çin işi. 40 dolar cıvarında sorunsuz gelır mı?
  • arkadaşlar ebay'den ipod almayı düşünüyorum.Paypal ile ödemeyi yapıp kargoyu Amerika'da olan bir arkadaşıma göndericem.O kişi Türkiye'ye giriş yaparken sorun çıkar mı? çıkmaması için nelere dikkat etmeliyiz 75euro sınırı dışında?
    ayrıca yakın zamanda ebay'den ipod alan arkadaşlar varsa almamı önerdiğiniz ya da kesinlikle alma dediğiniz satıcılar varsa ve söylerseniz sevinirim.
    kusura bakmayın çok yeniyim bu işlerde.şimdiden teşekkürler.
  • beyler ben bi elemandan toplam fiyatı 75 euroyu ggeçmeyecek şekilde tek seferde 7-8 t-shirt alsam sıkıntı olurmu ve bunu daha sonrada tekrarlasam bi sıkıntı oluşurmu ?
  • Arkadaşlar ebay'dan bi ürüne bakıyorumdum, alışverişteki aşamaları görmek için "öde" kısmına kadar ilerledim nasıl olsa son aşamada ödemez iptal ederim dedim. Ama öde demediğim halde iptal edemiyorum, şuan sepetimde duruyor, "ödeme bekliyor" olarak gözüküyor. Nasıl iptal edebilirim bunu, almak zorunda mıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirsavas

Arkadaşlar ebay'dan bi ürüne bakıyorumdum, alışverişteki aşamaları görmek için "öde" kısmına kadar ilerledim nasıl olsa son aşamada ödemez iptal ederim dedim. Ama öde demediğim halde iptal edemiyorum, şuan sepetimde duruyor, "ödeme bekliyor" olarak gözüküyor. Nasıl iptal edebilirim bunu, almak zorunda mıyım ?

Eğer bu ürünü almazsan sana unpaid item cases açılıyor. Bunun 4 gün süresi var. Bu süre bitmeden alman yada satıcıya yanlışlıkla olduğu durumunu izah edip bu satışı iptal etmesini isteyebilirsin. Yoksa iyi bir alıcı olmadığın anlamına gelir, hesabın iptal edilir. Bunu ciddiye almalısın. Benim başıma aynısı geldi adama şöyle yazdım

I don't want to buy this item because I've bought this item from you, and I received the package. I'm not a luthier, just guitar player. In Turkey ı didn't find this and yours are cheaper. This was my first shopping with ebay. Our paying system is little bit different. In Turkey there is a shopping site gittigidiyor.com as Partnership of ebay. After add to cart the item, you have to pay money, and so completed the shopping process. But here, as I show this item to my friend, I add it to chart and said me PAY. At first buy I didn't realize that because I completed the process. I thought tomorrow will be erased maybe(stupid İdea). And now I received email "an unpaid item may be recorded on your account, which could lead to your account being suspended."
    Really I have no Idea for that process but I don't need this item. I'm planning to buy some other parts of guitar from you like Switchcraft 3-way toggle switch and I don't need my account being suspended. Maybe you can help me.

Bunun üzerine adam bana mesajla link gönderdi hatırlamıyorum onu tıklayınca satış iptal oldu dosya kapatıldı. Ama bunu satıcının göndermesi lazım. Bana adam anlattı. Sen al dediğin anda ebay ondan komisyon kesiyormuş. Adamda para ona ulaşmazsa sana, bu ödeme yapılmamış dosya olayını başlatıyor ki komisyonu geri alabilsin. E bay işi sağlama alıyor yani. Sen iyi bir alıcı değilsen sürekli gereksiz tıklama yapıp meşgul etmeyesin diye. Çünkü satın aldığın an alıcı o ürünü kimseye de satamıyor.

• bu arada ben de ebay den 300-400 euroluk mal aldım. Direk eve geldi. Amerikadan en düşük shippingle 5 günde ulaştı.
    Şimdi yaklaşık 1450 dolarlık bir fender strat hss deluxe almak istiyorum. Express shippingle 1625 doları buluyor. Türkiyeden alırsam 1500 tl kadar fark ediyor. Amerikadan getireyim diyorum. 1500 euroya kadar gümrüğe takılmadan gelir, bir şekilde alırım diye düşünüyorum. en fazla 160 dolar falan daha öderim gümrüğe... Ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgokmengungor

bu arada ben de ebay den 300-400 euroluk mal aldım. Direk eve geldi. Amerikadan en düşük shippingle 5 günde ulaştı.
    Şimdi yaklaşık 1450 dolarlık bir fender strat hss deluxe almak istiyorum. Express shippingle 1625 doları buluyor. Türkiyeden alırsam 1500 tl kadar fark ediyor. Amerikadan getireyim diyorum. 1500 euroya kadar gümrüğe takılmadan gelir, bir şekilde alırım diye düşünüyorum. en fazla 160 dolar falan daha öderim gümrüğe... Ne dersiniz?

1600$ lık bir ürün nasıl gümrüğe takılmıyor ? Öyle olsaydı Amerikadan mis gibi bi Martin gitar alırdım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgokmengungor

quote:

Orijinalden alıntı: emirsavas

Arkadaşlar ebay'dan bi ürüne bakıyorumdum, alışverişteki aşamaları görmek için "öde" kısmına kadar ilerledim nasıl olsa son aşamada ödemez iptal ederim dedim. Ama öde demediğim halde iptal edemiyorum, şuan sepetimde duruyor, "ödeme bekliyor" olarak gözüküyor. Nasıl iptal edebilirim bunu, almak zorunda mıyım ?

Eğer bu ürünü almazsan sana unpaid item cases açılıyor. Bunun 4 gün süresi var. Bu süre bitmeden alman yada satıcıya yanlışlıkla olduğu durumunu izah edip bu satışı iptal etmesini isteyebilirsin. Yoksa iyi bir alıcı olmadığın anlamına gelir, hesabın iptal edilir. Bunu ciddiye almalısın. Benim başıma aynısı geldi adama şöyle yazdım

I don't want to buy this item because I've bought this item from you, and I received the package. I'm not a luthier, just guitar player. In Turkey ı didn't find this and yours are cheaper. This was my first shopping with ebay. Our paying system is little bit different. In Turkey there is a shopping site gittigidiyor.com as Partnership of ebay. After add to cart the item, you have to pay money, and so completed the shopping process. But here, as I show this item to my friend, I add it to chart and said me PAY. At first buy I didn't realize that because I completed the process. I thought tomorrow will be erased maybe(stupid İdea). And now I received email "an unpaid item may be recorded on your account, which could lead to your account being suspended."
    Really I have no Idea for that process but I don't need this item. I'm planning to buy some other parts of guitar from you like Switchcraft 3-way toggle switch and I don't need my account being suspended. Maybe you can help me.

Bunun üzerine adam bana mesajla link gönderdi hatırlamıyorum onu tıklayınca satış iptal oldu dosya kapatıldı. Ama bunu satıcının göndermesi lazım. Bana adam anlattı. Sen al dediğin anda ebay ondan komisyon kesiyormuş. Adamda para ona ulaşmazsa sana, bu ödeme yapılmamış dosya olayını başlatıyor ki komisyonu geri alabilsin. E bay işi sağlama alıyor yani. Sen iyi bir alıcı değilsen sürekli gereksiz tıklama yapıp meşgul etmeyesin diye. Çünkü satın aldığın an alıcı o ürünü kimseye de satamıyor.

Çok sağol dostum açıklaman için :)

• Ebayden huawei 7" tablet kılıfı alacağım. aynı kargoyla ikinci bir alışveriş, ürün mesela ekran filmi alma imkanım olabiliyormu?
  • arkadaşlar ilk defa ürün almayı düşünüyorum gözlük alıcamda ebayden gümrüğe takılırmı acaba ? birde kargo ücretini nasıl veriyoruz ödeyemeye dahilmi oluyor anlamadım ben.ingilizce derslerine beden eğitimi öğretmeni girince böyle oluyor :) 52 dolar kargomu vericem ben şimdi ürün bu bi incelerseniz vaktiniz olursa sevinirim

• Bende ilk kez alışveriş yaptım,Cuma gününden beri aşağıda belirtildiği gibi 4. sıra konumunda buradan ne anlamalıyım.

2.013 Toplama 20023712 TR 20130814 1120
    2.013 Transit havayolu Uzay bekliyorum 20110600 TR 20130814 1948
    2.013 Çin ayrılış 20110600 TR 20130815 0657
    2.013 NULL PVG TR 20130816 0850
  • quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

Bende ilk kez alışveriş yaptım,Cuma gününden beri aşağıda belirtildiği gibi 4. sıra konumunda buradan ne anlamalıyım.

2.013 Toplama 20023712 TR 20130814 1120
    2.013 Transit havayolu Uzay bekliyorum 20110600 TR 20130814 1948
    2.013 Çin ayrılış 20110600 TR 20130815 0657
    2.013 NULL PVG TR 20130816 0850

Hızlı gelmiş bugun yarın PTT yurtdışı takip sitesinden takibe devam edebilirsin.
  • Daha önce bir arkadaş benim adıma alışveriş yapmıştı, onda son satır olan "2.013 NULL PVG TR 20130816 0850" diye bir bölüm yoktu, görünmüyordu, bu satır Cuma dan beri var ve başkada hareket olmayınca merak ettim.
  • Konsol alırsam gümrüğe takılır mı beyler?3ds almak istiyorum Türkiye'de 700 tl olan alet ebaydan 460'a falan denk gelecek de gümrüğe takılırsa diye korkuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Platinum IV

Konsol alırsam gümrüğe takılır mı beyler?3ds almak istiyorum Türkiye'de 700 tl olan alet ebaydan 460'a falan denk gelecek de gümrüğe takılırsa diye korkuyorum.

Evet büyük ihtimal gümrüğe girecektir. Muaf oldugunuz 75€ düşüldükten sonra kalan bedele 18% vergi yansıtılıp ürünü teslim alırsınız.

Eğer kargonuz FEDEEX DHL UPS gibi özel şirketlerle taşındıysa ödeyeceğiniz masraf çok daha fazla olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.