Şimdi Ara

eBay dan alışveriş nasıl yapılır ?( ilk kez yapacaklar için) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
74
Favori
342.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Misal; satıcı ile görüştük ve 1000$'lık bir ürünü 10$ olarak göstermeyi ve hediye olarak göndermeyi kabul etti. Ya da ikinci el olarak yollayacak :)
    Bu durumda 10$ olarak fatura edildiği için 75$'lık vergiden muafiyete dahil olur mu?

Eğer oluyorsa... Açıl eBay, ben geliyorum :)
  • konu eskı ebayın şu anki görüntüsüne göre güncelenirse sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dockhanger

konu eskı ebayın şu anki görüntüsüne göre güncelenirse sevinirim

Belki yardımı olur
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=69942003&p=1#69942003

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan4851

Hadi bir de ben sorayım.
    Misal; satıcı ile görüştük ve 1000$'lık bir ürünü 10$ olarak göstermeyi ve hediye olarak göndermeyi kabul etti. Ya da ikinci el olarak yollayacak :)
    Bu durumda 10$ olarak fatura edildiği için 75$'lık vergiden muafiyete dahil olur mu?

Dostum fatura 10 $ kesilmez bence. Ayrıca gümrükteki elemanlar yemezse fiyatını araştırıp onun üzerinden işlem yapabilir. E tabi sen de itiraz etmek isteyeceksin fakat Paypaldan 1000 $ ödediğin için elinde belgen olamayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Risque

Avrupa Birliği'e üye ülkelerden gelenlerden gümrüğe takılma ve vergi olayı yok diye duydum.Gümrük Birliği Antlaşması fln dediler.bu ne kadar doğru???

Uydurma

• quote:

Orijinalden alıntı: lenitolepe

Konuyu baştan sona okudum da benidme sorum var net olarak cevap almak istediğim.

- Gönderilecek kargo firmasının özel olup olmadığı nasıl bilebilirim ? Herhangi bir ülkeden hangi kargonun özel olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
    - Hangi kargolarla ürün alımı yapmamalıyım ?
    - Faturanın 75 euroyu aşmayacak şekilde olmasını istemem, satıcıyı zora sokmaz mı? Kabul edebilir mi?
    - Gelmesi yasak olan ürünlerin listesi filan var mı? Kimse tam bilmiyor belki bilen vardır.

Cep telefonu, kozmetik, gıda takviyeleri yasak

İlk iki sorunun cevabını kesin olarak satıcıyla konuşarak öğrenebilirsiniz

Benim anlamadığım şu: satıcı isterse 1 $ kessin faturayı sen paypaldan ürünün gerçek fiyatını ödemeyecek misin? Gümrüğe takılır da belge isterlersr yine zor durumda kalırsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalMania7x

Arkadaşlar merhaba, ilk kez eBay'den alışveriş yapacağım ve kafamda bazı sorular var. 2 adet Razer Abyssus mouse almayı düşünüyorum eBay'den. Ürünün linki bu:http://www.ebay.com/itm/Razer-Abyssus-Mirror-Edition-3500dpi-3-5G-Gaming-Mouse-mouse-pad-/251323268765?pt=Mice&hash=item3a8408be9d Sizce Türkiye'ye gönderiminde bir sıkıntı yaşar mıyım, 1 aya yakın sürede elime ulaşacağı yazıyor sitede. Gelmemezlik oluyor mu ve bu süre zarfında elime geçmezse ürün ne yapacağım? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

60'a yakın alışverişim oldu. Sadece bir tanesi gelmedi

Gelmezse satıcıyla konuşursunuz. Yardımcı oluyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Hadi bir de ben sorayım.

Dostum fatura 10 $ kesilmez bence. Ayrıca gümrükteki elemanlar yemezse fiyatını araştırıp onun üzerinden işlem yapabilir. E tabi sen de itiraz etmek isteyeceksin fakat Paypaldan 1000 $ ödediğin için elinde belgen olamayacak

Hemen kızma yaw..

abartılı bir farazi örnek dedim. Fazla uç oldu gerçi biraz ama 1000$'lık şeyi de 10$ göstermeyiz elbette. 500-700$ gösteririz :)
    ya da 75$ altında gösterebileceğimiz bir şey alırız :)
    ya da satıcı ile anlaşabilirsem, elimde belge olması için ilk ödemeyi 10$ eksik olarak 990$ yaparım, ardından da bir 10$'lık ödeme çıkartırım. Elimde o ürüne ait 10$'lık belge olur :)

Devlet tahviller ve bonolar ile kendini bile bile dolandırıyor. Ben 3 kuruş vergi kaçırmışım çok mu?

• quote:

quote:

quote:

Hadi bir de ben sorayım.

Hemen kızma yaw..

abartılı bir farazi örnek dedim. Fazla uç oldu gerçi biraz ama 1000$'lık şeyi de 10$ göstermeyiz elbette. 500-700$ gösteririz :)
    ya da 75$ altında gösterebileceğimiz bir şey alırız :)
    ya da satıcı ile anlaşabilirsem, elimde belge olması için ilk ödemeyi 10$ eksik olarak 990$ yaparım, ardından da bir 10$'lık ödeme çıkartırım. Elimde o ürüne ait 10$'lık belge olur :)

Devlet tahviller ve bonolar ile kendini bile bile dolandırıyor. Ben 3 kuruş vergi kaçırmışım çok mu?

Dostum kızmadım ki, öyle anlaşılmış

Bence 60$ civarında bi fiyat göstert ki inandırıcı olsun. Zaten ebay gibi bir sitedeki satıcılar tecrubeli olduğu için sen demeden paketi gift olarak işaretleyim komik rakamlar yazıyorlar

Bence ödemeyi parçalara bölme. Yarın bir gün saatte sorun çıkarsa adam 10$ ödedi demesin... Satıcıyla görüşüp 10-15$ dolar geçici olarak gönderip onun makbuzunu alabilirsin mesela.

• Şu saati çok beğeniyorum ama gümrükte takılmasından korkuyorum.

• quote:

quote:

Konuyu baştan sona okudum da benidme sorum var net olarak cevap almak istediğim.

- Gönderilecek kargo firmasının özel olup olmadığı nasıl bilebilirim ? Herhangi bir ülkeden hangi kargonun özel olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
    - Faturanın 75 euroyu aşmayacak şekilde olmasını istemem, satıcıyı zora sokmaz mı? Kabul edebilir mi?
    - Gelmesi yasak olan ürünlerin listesi filan var mı? Kimse tam bilmiyor belki bilen vardır.

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri

Benim anlamadığım şu: satıcı isterse 1 $ kessin faturayı sen paypaldan ürünün gerçek fiyatını ödemeyecek misin? Gümrüğe takılır da belge isterlersr yine zor durumda kalırsın...

Hediye kutusu yaptırırsa problem olmaz. Misal saat alsa be satıcı hediye kutusunda yollasa kim itiraz edebilir? Hediyenin faturası olmaz. Yeterki yasak ve vergiye dahil olan gönderilemez hediye kapsamına girmesin. Tablet, telefon gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowmexo

quote:

quote:

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri

Hediye kutusu yaptırırsa problem olmaz. Misal saat alsa be satıcı hediye kutusunda yollasa kim itiraz edebilir? Hediyenin faturası olmaz. Yeterki yasak ve vergiye dahil olan gönderilemez hediye kapsamına girmesin. Tablet, telefon gibi

Tablet yasak değil

her gelen pakette gif yazıyor zaten yemiyorlar artık. Birşey olmaz diyerek kesin konuşmayın bence

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowmexo

quote:

quote:

Tablet yasak değil

her gelen pakette gif yazıyor zaten yemiyorlar artık. Birşey olmaz diyerek kesin konuşmayın bence

Tabletlerin artık bir çoğu simkart lı olduğundan geçirmek çok zorlaştı. Misal benim kastettiğim şeyler ufak ama değerli olan elektronik harici ürünler. Saat, takı, eşya, gözlük gibi. Hediye yazsın geçer her türlü. Ben daha henüz problem yaşamadım. Bazı satıcılar inadına 60 $ lık güvenceli gönderimleri seçiyor. Onlarda sıkıntı olma ihtimali daha fazla. Ucuz ve uzun süreli gönderi methodlarında pek sıkıntı olmaz. Bir tanıdığım 1000 dolarlık saatler getiriyor daha henüz gümrükte sorun çıkmadı

• selam, ebay'den şapka almayı düşünüyorum, paypal hesabım yok, paypal olmadan alınıyor mu? fiyatı 11 dolar. gümrükte sorun çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stationary Traveller

selam, ebay'den şapka almayı düşünüyorum, paypal hesabım yok, paypal olmadan alınıyor mu? fiyatı 11 dolar. gümrükte sorun çıkar mı?

paypal olmadan alınmıyor, sorun çıkmaz
  • hozburun kullanıcısına yanıt
    İyi günler bende ebaydan kulaklık mouse ve mouse pad almayı düşünüyorum gümrükte sıkıntı olurmu

• Merhabalar. Benim de bir sorum var. Telefon sıkıntı oluyor diyorsunuz peki yedek parça sıkıntı oluyor mu? Ben Galaxy Note için anakart almak istiyorum. 28 dolar fiyatı. Sıkıntı yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler. :)
  • merhaba
    kardeşime bisiklet alacağım. ama istediği model türkiye'de yok. ebay'de ikinci el bol miktarda var. 500 Euro civarı.
    ikinci el bisiklet getirtebilir miyim?
  • Mr.Loney kullanıcısına yanıt
    4 ürün satın aldım. Bunlar 1-2 dollarlık şeyler. Sıkıntı çıkar mı? Bir yerde ayda sadece 1 ürün getirtildiğini okudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wilfred

4 ürün satın aldım. Bunlar 1-2 dollarlık şeyler. Sıkıntı çıkar mı? Bir yerde ayda sadece 1 ürün getirtildiğini okudum.

Çıkmaz. Denetleme yok gibi

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.