Şimdi Ara

ebaydan ürün gümrüğe takılır mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
21.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: surur1

Kargo dahil mi hariç mi meselesi kişisel tecrübelere göre değişiyor sanırım. İhtiyacım olduğu ve TR'de bulamadığım için ebay den 170 dolarlık Ebook reader sipariş edeceğim. 40 dolar kargosuyla gümrük limitini aşıyor.

Kargo ücretini ayrı yazdırmanın faydası olur mu? Denemeye değer mi sizce?

hocam kargo ücreti vergiye dahil değildir.kargo ücretini ayrı yazdırın.

Kargo ücreti veya diğer deyişle navlun vergiye dahil edilecektir.

hocam kargo ücreti vergiye dahil değildir siz neden dahil diyorsunuz anlayamadım

İthalat vergilendirmesinde mal bedeli+navlun+sigorta bedelleri dikkate alınarak gümrüğe tabi fiyat belirlenir.

Aşağıda internette bulduğum bir yazıdan bir bölüm.

1. Gümrük Kıymetine Dahil Edilecek Unsurlar:
    4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 27, bu kanuna bağlı Gümrük Yönetmeliği’nin ise 43’üncü
    maddeleri gereği; ithal edilen malın gümrük kıymeti tespit edilirken asağıdaki fiilen ödenen
    veya ödenecek bedeller matraha ilave edilir:
    a)Asağıdaki unsurların esyanın fiilen ödenen veya ödenecek fiyatına dahil edilmemis, ancak
    alıcı tarafından üstlenilen bölümü;
    - Satın alma komisyonları dısındaki komisyonlar ve tellâliye,
    - Gümrük islemleri sırasında söz konusu esya ile tek esya muamelesi gören kapların maliyeti,
    - Đsçilik ve malzeme giderleri dahil ambalaj bedeli;
    b)Đthal esyasının üretiminde ve ihraç amacıyla satısında kullanılmak üzere, alıcı tarafından
    doğrudan veya dolaylı olarak, bedelsiz veya düsük bedelle sağlanan, fiilen ödenen veya
    ödenecek fiyata dahil edilmemis olan asağıda sayılan mal ve hizmetlerin kıymetinden
    verilecek uygun miktardaki pay;
    - Đthal esyasına katılan malzeme, aksam, parça ve benzerleri,
    - Đthal esyasının üretimi sırasında kullanılan araç, gereç, kalıp ve benzeri aletler,
    - Đthal esyasının üretimi sırasında tüketilen maddeler,
    - Đthal esyasının üretimi için gereken ve ithal ülkesi dısında gerçeklestirilen mühendislik,
    gelistirme, sanat ve çizim çalısmaları, plan ve taslak hazırlama hizmetleri,
    c)Kıymeti belirlenecek esyanın satıs kosulu gereği, alıcının doğrudan veya dolaylı olarak
    ödemesi gereken, fiilen ödenen veya ödenecek fiyata dahil edilmemis olan royalty ve lisans
    ücretleri,
    d)Đthal esyasının tekrar satısı veya diğer herhangi bir sekilde elden çıkartılması ya da
    kullanımı sonucu doğan hâsılanın, doğrudan veya dolaylı olarak satıcıya intikal eden kısmı,
    e)Đthal esyası için Türkiye’deki giris liman veya yerine kadar yapılan nakliye ve sigorta
    giderleri.

Fiilen ödenen veya ödenecek fiyata yapılacak ilaveler için nesnel ve ölçülebilir veriler esas
    alınır.
    Gümrük kıymetinin belirlenmesinde, fiilen ödenen veya ödenecek fiyata yukarıda yer
    verilenler dısında hiçbir ilave yapılamaz.

Hocam bu yazı güncelmi acaba benim ödediğimde nakliye ücreti dahil edilmiyordu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: surur1

Kargo dahil mi hariç mi meselesi kişisel tecrübelere göre değişiyor sanırım. İhtiyacım olduğu ve TR'de bulamadığım için ebay den 170 dolarlık Ebook reader sipariş edeceğim. 40 dolar kargosuyla gümrük limitini aşıyor.

Kargo ücretini ayrı yazdırmanın faydası olur mu? Denemeye değer mi sizce?

hocam kargo ücreti vergiye dahil değildir.kargo ücretini ayrı yazdırın.

Kargo ücreti veya diğer deyişle navlun vergiye dahil edilecektir.

hocam kargo ücreti vergiye dahil değildir siz neden dahil diyorsunuz anlayamadım

İthalat vergilendirmesinde mal bedeli+navlun+sigorta bedelleri dikkate alınarak gümrüğe tabi fiyat belirlenir.

Aşağıda internette bulduğum bir yazıdan bir bölüm.

1. Gümrük Kıymetine Dahil Edilecek Unsurlar:
    4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 27, bu kanuna bağlı Gümrük Yönetmeliği’nin ise 43’üncü
    maddeleri gereği; ithal edilen malın gümrük kıymeti tespit edilirken asağıdaki fiilen ödenen
    veya ödenecek bedeller matraha ilave edilir:
    a)Asağıdaki unsurların esyanın fiilen ödenen veya ödenecek fiyatına dahil edilmemis, ancak
    alıcı tarafından üstlenilen bölümü;
    - Satın alma komisyonları dısındaki komisyonlar ve tellâliye,
    - Gümrük islemleri sırasında söz konusu esya ile tek esya muamelesi gören kapların maliyeti,
    - Đsçilik ve malzeme giderleri dahil ambalaj bedeli;
    b)Đthal esyasının üretiminde ve ihraç amacıyla satısında kullanılmak üzere, alıcı tarafından
    doğrudan veya dolaylı olarak, bedelsiz veya düsük bedelle sağlanan, fiilen ödenen veya
    ödenecek fiyata dahil edilmemis olan asağıda sayılan mal ve hizmetlerin kıymetinden
    verilecek uygun miktardaki pay;
    - Đthal esyasına katılan malzeme, aksam, parça ve benzerleri,
    - Đthal esyasının üretimi sırasında kullanılan araç, gereç, kalıp ve benzeri aletler,
    - Đthal esyasının üretimi sırasında tüketilen maddeler,
    - Đthal esyasının üretimi için gereken ve ithal ülkesi dısında gerçeklestirilen mühendislik,
    gelistirme, sanat ve çizim çalısmaları, plan ve taslak hazırlama hizmetleri,
    c)Kıymeti belirlenecek esyanın satıs kosulu gereği, alıcının doğrudan veya dolaylı olarak
    ödemesi gereken, fiilen ödenen veya ödenecek fiyata dahil edilmemis olan royalty ve lisans
    ücretleri,
    d)Đthal esyasının tekrar satısı veya diğer herhangi bir sekilde elden çıkartılması ya da
    kullanımı sonucu doğan hâsılanın, doğrudan veya dolaylı olarak satıcıya intikal eden kısmı,
    e)Đthal esyası için Türkiye’deki giris liman veya yerine kadar yapılan nakliye ve sigorta
    giderleri.

Fiilen ödenen veya ödenecek fiyata yapılacak ilaveler için nesnel ve ölçülebilir veriler esas
    alınır.
    Gümrük kıymetinin belirlenmesinde, fiilen ödenen veya ödenecek fiyata yukarıda yer
    verilenler dısında hiçbir ilave yapılamaz.

Hocam bu yazı güncelmi acaba benim ödediğimde nakliye ücreti dahil edilmiyordu.

Yeni buldum, ama güncelliğine bakayım bir ara...

• Arkadaslar ben ornegın yurtdısında Sony marka anfı alacagım yurtdısı fıyatı 600 lıraya gelıyor. Bu urun gumruge takılacak ve vergı ısteyecekler. Ben butun vergılerını vermek ıstıyorum fakat kesın olarak su kadar vergı alınacaktır dıye bırsey bulamadım.Bazı yerlerde alıs fıyatının %20 sı denıyor,bazı yerlerde tr dekı satıs fıyatının %10 u denıyor. Kesın olarak ne kadardır bu vergı dılımı? Gumruk mevzuatını okdugumda acıkcası bırsey anlamıyorum cunku sureklı su madde bu madde dıye baska yerlere yonlendırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

Arkadaslar ben ornegın yurtdısında Sony marka anfı alacagım yurtdısı fıyatı 600 lıraya gelıyor. Bu urun gumruge takılacak ve vergı ısteyecekler. Ben butun vergılerını vermek ıstıyorum fakat kesın olarak su kadar vergı alınacaktır dıye bırsey bulamadım.Bazı yerlerde alıs fıyatının %20 sı denıyor,bazı yerlerde tr dekı satıs fıyatının %10 u denıyor. Kesın olarak ne kadardır bu vergı dılımı? Gumruk mevzuatını okdugumda acıkcası bırsey anlamıyorum cunku sureklı su madde bu madde dıye baska yerlere yonlendırıyor.

Bankadan kaşelenmiş kredi kartı ekstrenizi ve ürün paypal faturasını yanınızda götürün.
    Satıcı içine daha düşük bir fatura koymuş olsa bile, elinizdeki, faturayı dürüstçe gösterin, "bu paraya aldım" diye.
    Dürüstçe yaklaşınca memurlar da size daha ılımlı yaklaşacaklardır.
    Onlar da tecrübeli, kandırmak isteyenleri, yalan söylemeye çalışanları anlayabiliyorlar, çünkü oraya gidenlerin çoğunluğu az vergi vermek için kurnazlık peşinde.
    Zaten gerçek vergilerini ödeyince bile karlı çıkacağınız bir ürün ise alın.

Ben Amerika'dan nakliye dahil 400 USD'ye 4 adet amörtisör aldım, adam içine 100 USD fatura koymuş. Ben paypal faturamı ve kredi kartı ekstremi yanımda götürmüştüm. Onları gösterdim, "gerçek tutarı bu" dedim. Adam da vergisini hesapladı, 75 USD karşılığı TL ödedim ve 10 dakika içinde 4 adet amörtisörü aldım çıktım. Burada servis tanesine 1100 TL demişti. Epeyce kar etmiş oldum.

Siz dürüst olursanız onlar da daha iyiniyetli olabiliyorlar.

Hatta ürünü almadan önce, PTT gümrüğüne gidip danışabilirsiniz. Eğer yoğunluk yoksa yardımcı olurlar. Ne kadar ödeyeceğinizi kesin olarak söylerler, bandrol gerekiyorsa onun da tutarını öğrenmiş olursunuz.

TR'deki satış fiyatına bakmayacaklardır.
    Eğer sizin gösterdiğiniz fatura çok düşük olursa veya kredi kartı ekstresi falan gösteremezseniz, ebay.com'a girip ürünün fiyatına bakarlar ve genelde yüksek fiyatı baz alırlar. Bu yüzden hazırlıklı gidin.

Kurnazlık yapmak isterseniz ters tepebilir. Bir arkadaşım Almanya'dan laptop aldı, paypal faturasını bilgisayarda kendi hazırladı. 200 Euro gibi bir şey yazmış, tabii ki gümrük memurları inanmadı ve ebay'den fiyatına bakıp kendileri bir fiyat belirlediler. O belirledikleri fiyat üzerinden 300 TL gibi vergi ödedi.

• Arkadaşlar kutunun büyüklüğünün bi sınırı falan var mı ve üzerine gift yazdırınca kutu büyüklüğü önemli olur mu?
  • quote:

quote:

Arkadaslar ben ornegın yurtdısında Sony marka anfı alacagım yurtdısı fıyatı 600 lıraya gelıyor. Bu urun gumruge takılacak ve vergı ısteyecekler. Ben butun vergılerını vermek ıstıyorum fakat kesın olarak su kadar vergı alınacaktır dıye bırsey bulamadım.Bazı yerlerde alıs fıyatının %20 sı denıyor,bazı yerlerde tr dekı satıs fıyatının %10 u denıyor. Kesın olarak ne kadardır bu vergı dılımı? Gumruk mevzuatını okdugumda acıkcası bırsey anlamıyorum cunku sureklı su madde bu madde dıye baska yerlere yonlendırıyor.

Bankadan kaşelenmiş kredi kartı ekstrenizi ve ürün paypal faturasını yanınızda götürün.
    Satıcı içine daha düşük bir fatura koymuş olsa bile, elinizdeki, faturayı dürüstçe gösterin, "bu paraya aldım" diye.
    Dürüstçe yaklaşınca memurlar da size daha ılımlı yaklaşacaklardır.
    Onlar da tecrübeli, kandırmak isteyenleri, yalan söylemeye çalışanları anlayabiliyorlar, çünkü oraya gidenlerin çoğunluğu az vergi vermek için kurnazlık peşinde.
    Zaten gerçek vergilerini ödeyince bile karlı çıkacağınız bir ürün ise alın.

Ben Amerika'dan nakliye dahil 400 USD'ye 4 adet amörtisör aldım, adam içine 100 USD fatura koymuş. Ben paypal faturamı ve kredi kartı ekstremi yanımda götürmüştüm. Onları gösterdim, "gerçek tutarı bu" dedim. Adam da vergisini hesapladı, 75 USD karşılığı TL ödedim ve 10 dakika içinde 4 adet amörtisörü aldım çıktım. Burada servis tanesine 1100 TL demişti. Epeyce kar etmiş oldum.

Siz dürüst olursanız onlar da daha iyiniyetli olabiliyorlar.

Hatta ürünü almadan önce, PTT gümrüğüne gidip danışabilirsiniz. Eğer yoğunluk yoksa yardımcı olurlar. Ne kadar ödeyeceğinizi kesin olarak söylerler, bandrol gerekiyorsa onun da tutarını öğrenmiş olursunuz.

TR'deki satış fiyatına bakmayacaklardır.
    Eğer sizin gösterdiğiniz fatura çok düşük olursa veya kredi kartı ekstresi falan gösteremezseniz, ebay.com'a girip ürünün fiyatına bakarlar ve genelde yüksek fiyatı baz alırlar. Bu yüzden hazırlıklı gidin.

Kurnazlık yapmak isterseniz ters tepebilir. Bir arkadaşım Almanya'dan laptop aldı, paypal faturasını bilgisayarda kendi hazırladı. 200 Euro gibi bir şey yazmış, tabii ki gümrük memurları inanmadı ve ebay'den fiyatına bakıp kendileri bir fiyat belirlediler. O belirledikleri fiyat üzerinden 300 TL gibi vergi ödedi.

İlginiz ıcın tesekkur ederım. sahtekarlık yapmak ıstemıyorum,yasal prosedur neyse onu goze alıp urunu almak ıstıyorum.Dedıgınız gıbı paypalı ve banka ekstresını goturur gosterırım. sımdı calıstıgım sırketın gumruk ıslerını yapan fırmaya durumu anlatan maıl attım.Bana donus yaparlarsa aklımda soru ısaretı kalmayacaktır. ebaydekı fıyatı 500 lıra olan urunu burada 1400 lıra satıyorlar. urun kadar gumruk vergısı gelse bıle yıne karlı bır alısverıs olur benım ıcın. bakalım nasıl donus yapacaklar. burayada yazarım arkadaslar bılgılenır.

• quote:

Arkadaşlar kutunun büyüklüğünün bi sınırı falan var mı ve üzerine gift yazdırınca kutu büyüklüğü önemli olur mu?

benim audi yi kutulattım üzerine gift yazdırdım vergisiz getirdim şaka bi yana gift olayı bitti dostum gift yazdırmanın faydası yok

quote:

İlginiz ıcın tesekkur ederım. sahtekarlık yapmak ıstemıyorum,yasal prosedur neyse onu goze alıp urunu almak ıstıyorum.Dedıgınız gıbı paypalı ve banka ekstresını goturur gosterırım. sımdı calıstıgım sırketın gumruk ıslerını yapan fırmaya durumu anlatan maıl attım.Bana donus yaparlarsa aklımda soru ısaretı kalmayacaktır. ebaydekı fıyatı 500 lıra olan urunu burada 1400 lıra satıyorlar. urun kadar gumruk vergısı gelse bıle yıne karlı bır alısverıs olur benım ıcın. bakalım nasıl donus yapacaklar. burayada yazarım arkadaslar bılgılenır.

100 lira gümrük vergisi ödersin. bandrole tabi tutulan ürünlerin listesini araştır. eğer alacağın ürün listede yoksa 100 lira vergiyle alırsın ürününü. bence fazla kafa patlatmana gerek yok direkt sipariş et gitsin

• Kanka gümrük vergisi yüksek olur
  • keske dedigin gibi 100 lira olsa hemen cekerim. Ama bilemiyorum,sadece bir tecrubem olsa kafi. Ornegin bitane mp3 player alsak,fiyatida 100 euroyu gecse, onda odedigimiz vergiyle anfideki vergi oranlari sanirim ayni olur. Ona gorede anfiyi mi cekeriz :s
  • quote:

keske dedigin gibi 100 lira olsa hemen cekerim. Ama bilemiyorum,sadece bir tecrubem olsa kafi. Ornegin bitane mp3 player alsak,fiyatida 100 euroyu gecse, onda odedigimiz vergiyle anfideki vergi oranlari sanirim ayni olur. Ona gorede anfiyi mi cekeriz :s

dostum ben sana güncel vergi oranını söylüyorum %20

üstte arkadaş açıklamış eğer memur fiyatına inanmazsa ebaydan araştırıyor.sen sahtekarlık yapmayacağın için bir problem olmaz %20 vergiyi ödersin alırsın korkma bu kadar. istersen forum.iyibey.com u incele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 26 Ağustos 2010; 18:53:12 >
  • amerikadaki arkadaşım bana gitar pesalı gonderecek . 120 dolar kullanılmıs ebayda fiyatı var. gelen cihazda kullanılmış...

ne kadar kargo gümrü vesaire çıkar arkadaşlar. edirne deyim
  • Gümrük vergileri
    Avrupa %18
    Diğer bütün aklınıza gelebilecek ülkelerin vergisi % 20 dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buldugum bir bilgiyi ileteyim istedim:

4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 167'nci maddesi, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki "4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkındaki Karar'ın 45, 62 ve 63'üncü maddeleri ile 06/07/2011 tarihli ve 2011/39 sayılı Genelgesi " uyarınca, Türkiye Gümrük Bölgesi'ndeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro'yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır. Her bir sevkiyat için kıymeti 1.500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır.

Söz konusu vergi oranları eşyanın;

- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18

- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20 olarak uygulanmaktadır.

Söz konusu eşyanın,

- Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,

- Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,

- Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması,

- Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi, gerekmektedir.

Yasal ifadeler "her bir sevkiyat için" şeklinde olduğu için, yine yasal çerçevelerde "ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi " kaydıyla gönderi sayısında herhangi bir sınırlama görünmemektedir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.