Şimdi Ara

Ebru Dersleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
1
Favori
27.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsun'da oturan arkadaşlar var ise, babam hat dersleri veriyor belediyenin kültür binasında sanırım.

suzi dilara, biraz yalnız kalacaksın o tarihe kadar ama bu konuyu birlikte sırtlayabiliriz. Edebileceğim yardımları sizden esirgemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 6 Kasım 2009; 2:22:57 >
  • quote:

Dave Mustaine
    suzi dilara, biraz yalnız kalacaksın o tarihe kadar ama bu konuyu birlikte sırtlayabiliriz. Edebileceğim yardımları sizden esirgemem.

ÇOK MEMNUN OLURUM ,ben de bu aralar sergi hazırlıkları var ve konservatuardaki kursiyerlerin çerçeve-paspartu işleriyle ,davetiyelerle ilgileniyorum ,yoğunum anlıyacağınız....

Ebru zaten eskiden yazışmalarda kullanılırmış Devrin yöneticileri taklit edilemediği için bununla yollarlarmış önemli bilgileri, 1 EBRU 1 KERE YAPILIR,şimdinin barkot uygulaması gibi düşünebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 27 Mayıs 2007; 19:59:36 >

• Öne alalım alaka gösterelim
  • Gürcan Abi teşekkür ederim

Lakin ben bu konuyu merak edenler bilgilensinler diye açtım ,yoksa sürekli üstte olmak gibi bir gayem yok,ilgi görmesini tabiiki çok isterim ,paylaşımlar olursa sevinirim .
    Ben yoğunluktan ara verdim şimdilik ama devamı gelecek emin olabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 27 Mayıs 2007; 20:00:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: suzi dilara

Gürcan Abi teşekkür ederim

Lakin ben bu konuyu merak edenler bilgilensinler diye açtım ,yoksa sürekli üstte olmak gibi bir gayem yok,ilgi görmesini tabiiki çok isterim ,paylaşımlar olursa sevinirim .
    Ben yoğunluktan ara verdim şimdilik ama devamı gelecek emin olabilirsiniz

evimize misafir arkadaşlar geldi arkadaşımın eşide ebru yapıyor sizin konuyu gösterdim ilgisini çakti baktık

ama bu arkadaşda benim bilgisayardan girdigi için sayın yöneticiler attılar onlarıda fake diye,,

bu yanlışlarla onlarca insanı kaybediyorlar

• sizin bilgisayardan girdikleri yöneticileri neden ilgilendirsin ki,bence başka bi sebep vardır atılmaları için ,siz farkında olmadan biyerlere kurallara aykırı mesaj yazmışlardır ,kimse boşuna atılmaz yani
  • Şu ana kadar gördüğüm en güzel konu diyebilirim. Emeğinden dolayı Suiz Dilara'ya teşekkürler. Bundan sonra bu konuyu takip edeceğim.
  • Çok teşekkür ederim şimdiden ,herzaman beklerim ,
    görmek istediğiniz veya bilmek istediğiniz bişey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım ,hatta araştırıp bulurum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tefendi

Şu ana kadar gördüğüm en güzel konu diyebilirim. Emeğinden dolayı Suiz Dilara'ya teşekkürler. Bundan sonra bu konuyu takip edeceğim.

denkmi geldi acaba yoksa cidden şu ana kadar gördügünüz tek sanat konusu bumu
  • merak ettim:

bu ebruda simetriyi sağlamak çok mu zor... yani tam simetri... verdiğin örneklerde simetrik olması gereken yerlerde kaymalar var...

cahilliğime bağışla
  • NE DEMEK İSTEDİN tam anlamadım kayma nerelerde tarif edermisin? sana göre kayma olabilir ama tekrar bakayım bi örneğe
  • EBRU YAPIMI VE ÇEŞİTLERİ

Tekne içerisindeki kitre ya da muadili sıvının kıvam ayarı kitre bahsinde açıklandığı gibi yapıldıktan sonra ebru yapımına geçmeden boyaların ayar kontrolü yapılır çünki boyaların ne kadar açılacağını ve sonucu etkileyen iki önemli parametreden öd organik bir maddedir ve kuvveti giderek zayıflar, kitrenin yoğunluğu da buharlaşmayla sürekli artar ya da bir noktadan sonra çürümeyle sürekli azalır. Boyaların öd ve su ayarlarının nasıl yapılacağı sonuç açısından çok önemlidir ve bir reçetesi yoktur. Boyanın, REDDİYE sayfasında cevaplanmaya çalışıldığı gibi bir iğne ya da bizle damlatılarak ayarı yapılamaz. Bu ancak görerek olacak ve tecrübeyle kazanılacak bir maharettir ve işte bunun için bir ustanın seyredilmesi gereklidir.
    Ebru yapmak, fizik ve kimya bilimi yöntemleriyle açıklanabilen bir işlemdir ve fiziksel bir takım parametrelerin etkisindedir. Bunların en önemlileri havanın sıcaklığı ve nemidir. Teknik olarak her ne kadar her mevsimde ebru yapılabilse de gerçek anlamda kaliteli ve ebrucuyu tatmin edecek ebrular ancak 18-20 derece sıcaklık ve %60 bağılnemin altında yapılabilmektedir.
    Boyaların öd ayarları yapıldıktan sonra ebru yapımına geçilir. Bütün ebru çeşitleri aynı teknede yapılır. Çiçekli ebru dışındaki ebruların kitrenin kıvamına bağımlılığı fazla olmamasına rağmen çiçekli ebru yapabilmek için kitrenin kıvamının buna göre ve kitrenin kıvam ayarı bahsinde açıklandığı gibi yapılması doğrudur. Çiçekli ebru yapılan teknede hafif ebru dahil bütün ebru çeşitleri yapılabilir. Kumlu ebru dışında bütün ebrulara, boyalar tekneye bir fırça yardımıyla serpilerek başlanır.

BATTAL EBRU
    Boyaların sadece fırça yardımıyla kitre üzerine serpilmesiyle oluşturulan ve iğne ya da tarak gibi herhangi bir şeyle müdahale edilmeden yapılan mermer desenli ebru çeşididir. Yapılan işlem bakımından en basit ebru olmasına rağmen sonuç itibarıyla yapımı en zor ebrudur. Kumlu ebru dışında bütün ebruların yapımında ilk işlem battal ebrudur. Ebrucunun bütün ustalığı yaptığı battal ebrulardan belli olur çünki ardarda atılan boyaların öd ayarları doğru yapılmazsa ya kitre yüzeyinde boyalar arasında kalan renksiz damarlar mermer damarından daha büyük olur ki buna ebrucu dilinde "falso" denir ya da boyalar sıyrılırken akar ve birbirine karışır. Batılı ebrucular, boyaların böyle akmasından kurtulmak ve işi kolaylaştırmak için kâğıdı ebrulamadan önce şapla terbiye etme yöntemiyle boyaların akmasını engellemeye çalışırlar. Yan kâğıdı olarak ya da levha kenarlarında dış pervaz olarak kullanılır.

SOMAKİ EBRU
    Battal ebrunun en son atılan rengi fırça kavanozun içine sıkıldıktan sonra serpilerek yapılır. Sık damarlı Somaki mermerine benzeyen bir ebrudur. Yan kâğıdı olarak ya da levha kenarlarında dış pervaz olarak kullanılır.

NEFTLİ BATTAL
    Battal ebrunun en son atılan rengi neftli bir boyadan seçilerek yapılır. Yan kâğıdı olarak ya da levha kenarlarında dış pervaz olarak kullanılır.
    Battal ebru yapıldıktan sonra Çamlıca toprağı veya benzer bir açık renkli boya ya da neftli boyanın, fırça kavanoza iyice sıkıldıktan sonra serpilmesiyle yapılır. Yan kâğıdı olarak ya da levha kenarlarında dış pervaz olarak kullanılır.

GEL-GİT EBRUSU
    Battal ebru yapıldıktan sonra kalınca bir bizle teknenin önce bir kenarına sonra diğer kenarına paralel bir ileri bir geri karıştırılarak yapılır. Üzerine serpmeli battalda anlatıldığı gibi serpme yapılırsa daha güzel olur. Levha kenarlarında ara pervaz olarak kullanılır.

• ÖRNEKLERİYLE BİRLİKTE RESİMLERİNİ DE GÖREBİLİRSİNİZ ;
    NEFTLİ BATTAL :
     Ebru Dersleri

ŞAL EBRUSU :
     Ebru Dersleri

TARAKLI EBRU :
     Ebru Dersleri

ÇİÇEK EBRUSU(karanfil) :
     Ebru Dersleri

ÇİÇEK EBRUSU(gül) :
     Ebru Dersleri

• mükemmel diyeyimde başkada bir şey demiyim
  • çok seviom ama yapmadım hiç
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

mükemmel diyeyimde başkada bir şey demiyim

Teşekkür ederim Gürcan abi ;nasılsın görüşmeyelii,ikimiz de damdan düştük di mii anlarızz biz
  • quote:

Orjinalden alıntı: suzi dilara

quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

mükemmel diyeyimde başkada bir şey demiyim

Teşekkür ederim Gürcan abi ;nasılsın görüşmeyelii,ikimiz de damdan düştük di mii anlarızz biz

valla damına baglı

ben gayet iyiyim o açıdan

hata yaptım sadece,fazla muhabbet tez ayrılık getirir

• konuyu açanın ellerine sağlık.. Bizim fakültede dersleri var ama lanet kredili sistem yüzünden bi türlü almaya fırsat olmadı bakalım belki önümüzdeki dönem ..Bu arada ebru olurda ney olmaz mı ?

Ebru Dersleri

Bi de bildiğiniz en iyi ebru ustaları kimlerdir ve onların eserlerini nasıl görebiliriz biliyor musunuz? Ben yeni nesil ebru ustalarının çok ilginç şeyler yaptıklarını görmüştüm çok güzel figürler ve insan resimleri vardı ebru ile yapılan. ben çiçek böcekten çok bu tür figürleri çok beğenmiştim acaba bu yönde örnekler var mı ve bu tür eserler veren ustaların isimlerini biliyor musunuz ?

• BATTAL EBRU:
     Ebru Dersleri

GEL-GİT EBRU:
     Ebru Dersleri

KOLTUK EBRUSU:
     Ebru Dersleri

duvarda yansıma yaptı tam olarak görünmeyebilir

SERBEST :
     Ebru Dersleri

• quote:

Orjinalden alıntı: gecomert

konuyu açanın ellerine sağlık.. Bizim fakültede dersleri var ama lanet kredili sistem yüzünden bi türlü almaya fırsat olmadı bakalım belki önümüzdeki dönem ..Bu arada ebru olurda ney olmaz mı ?

Ebru Dersleri

Bi de bildiğiniz en iyi ebru ustaları kimlerdir ve onların eserlerini nasıl görebiliriz biliyor musunuz? Ben yeni nesil ebru ustalarının çok ilginç şeyler yaptıklarını görmüştüm çok güzel figürler ve insan resimleri vardı ebru ile yapılan. ben çiçek böcekten çok bu tür figürleri çok beğenmiştim acaba bu yönde örnekler var mı ve bu tür eserler veren ustaların isimlerini biliyor musunuz ?

SAĞOLUN ,TEŞEKKÜR EDERİM;kendi çapımda yapıyorum bişeyler işte dikkat çekmek istedim bu pek bilinmeyen yüzlerce yıllık Osmanlı sanatına
    Size adres verebilirim ,onlardan sitelerini gezebilirsiniz ,çok fazla var hangisini önereceğimi bilemedim ama 3 tanesini aşağıya yazıyorum
    Ayrıca ekleme yapıcam buraya ama bugün benim çalışmalarımdan örnekler sunmak istedim

http://www.burhanersan.com.tr

http://www.ebruhane.com

http://www.koksalciftci.net

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.