Şimdi Ara

Ebru Dersleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
1
Favori
27.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tam olarak kaç seneni vermen gerekiyor ebruda iyi olmak için?
  • teşekkürler suzi dilara
  • bassguitarx; önemli olan üzerinde çalışacağınız zaman dilimi.' yıl çalışıp da hiç beceremeyenleri bilirim,ama 3 ayda çok iyi olanları da bilirim,size kalmış süre,ama düzenli izlemek ve öngürülerinizin açık olması yaratıcılığınızı tetikler

Halbay rica ederimm sizin de elinize sağlık
  • HALBAY ın çalışmalarından diğer eklenenler .Teşekkürler katılımınız için

1. çalışma :Kolaj olarak adlandırılan, Hat sanatıyla birleştirilmiş ve sonradan ATATÜRK portresi ile tamamlanmış.
     Ebru Dersleri

2. çalışma:Hatip Ebrusu
     Ebru Dersleri

3. çalışma:Hat ile süslenmiş Gelgit Ebrusu
     Ebru Dersleri

4. çalışma:Hat ile süslenmiş Gelgit Ebrusu
     Ebru Dersleri

5. çalışma :Hat ile süslenmiş Şal Ebrusu
     Ebru Dersleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 24 Haziran 2007; 14:15:29 >

• EBRU DERSLERİ 4

ŞAL EBRUSU
    Gelgit ebrusu yapıldıktan sonra serpme yapmadan önce gelgit deseninin aynı kalın biz kullanılarak rastgele makul miktarda karıştırılmasıyla yapılır. Yan kâğıdı olarak ya da levha kenarlarında dış pervaz veya ara pervaz olarak kullanılır.
     Ebru Dersleri

TARAKLI EBRU
    Gelgit ebrusu yapıldıktan sonra taraklardan birisinin son yapılan gelgitin yönüne dik yönde teknenin bir kenarından tarağın dişleri kitreye temas edecek kadar sokulup diğer kenarına doğru çekilmesiyle yapılır. İstenirse ince bir bizle taraktan sonra şal ebrusunda yapıldığı gibi boya serbest olarak da karıştırılabilir. Levha kenarlarında ara pervaz olarak kullanılır.
     Ebru Dersleri

ZEMİN EBRUSU
    Aynı boyadan az ödlü, çok ödlü ve neftli olarak üç kavanoz boya hazırlanır. Bunlar kullanılarak battal ebru yapılır. Neftli boya yerine Çamlıca toprağı gibi açık renkli bir başka boya da serpilebilir.

HATİP EBRUSU
    Önce zemin ebrusu yapılır. Zemin ebrusunun üzerine, 35x50 cm boyutlarında bir tekne için teknenin uzun kenarı boyunca beş, kısa kenarı boyunca da dört sıra olacak şekilde eşit aralıklarla öd ayarı hatip ebrusuna göre yapılmış bir renk damlatılır. Kitrenin üzerinde dört sıra halinde ve her sırada beş olmak üzere hazırlanan renklerin ortalarına ikinci ve daha sonra üçüncü ve istenirse daha fazla sayıda renk damlatılarak içiçe halkalar elde edilir. Bu halkalara bir iğne yardımıyla şekil verilerek yapılan hatip ebrusunda yürek, taraklı yürek, çark-ı felek, yonca gibi hatip desenleri yapılmaktadır. Hatip ebruları, levha kenarlarında her bir sırası yazının bir kenarına gelecek şekilde dış pervaz, koltuklu levhalarda koltuk boşluklarında koltuk ebrusu ve yan kâğıdı olarak kullanılır.

ÇİÇEKLİ EBRU
    Zemin ebrusu yapıldıktan sonra önce hazırlanan yeşil boyadan damlatılarak oluşturulan yuvarlaklara, uygun kalınlıkta bir biz kullanılarak sap şekli verilir. Daha sonra sapların uçlarına yapılacak çiçeğe uygun renk damlatılarak yine uygun kalınlıkta iğne ve bizlerle bunlara çiçek şekli verilir. Yan kâğıdı olarak kullanılacak çiçekli ebrulara, cilt kapağı kaldırıldığında birisi kapak üzerinde birisi de karşısında kullanılmak üzere biribirinin aynısı iki çiçek yapılır. Necmeddin Okyay ve Mustafa Düzgünman tarafından bu şekilde lale, karanfil, menekşe, sümbül, gül ve gelincik çiçekleri, son derece başarılı olarak stilize edilmişlerdir. Mustafa Düzgünman, bu çiçeklere papatyayı ilâve etmiştir.

KOLTUK EBRUSU
    Hüsn-ü hat levhaların koltuk tabir edilen boşluklarında kullanılmak üzere hatip ebrusundaki her hatip deseni yerine küçük bir çiçek yapılır. Aşağıda kumlu ebrunun kullanımına örnek olarak verilen levhada gösterildiği gibi kullanılır.

KUMLU EBRU
    Ebru teknesinin sonuna doğru, suyu ve ödü az olan Lahor çividi (başka boyalar da kullanılabilir), bir damlalık yardımıyla teknenin ortasına ya da bir kenarından ama hep aynı noktaya ( ya da noktalara ) damlatılması suretiyle teknenin yüzeyi doldurularak yapılır. Boya çatlar ve kumlu bir hal alır. Bazen de "V" harfi şeklinde çatlaklar oluşur ki buna kılçıklı ebru denir. Kumlu ebru tekneden alınırken çok dikkat edilir çünki çatlamalar elde edebilmek için fazla boya damlatıldığından ve boyanın ödü zaten az olduğundan boya akabilir. Levha kenarlarında ara pervaz olarak kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 24 Haziran 2007; 19:15:25 >

• yukarı
  • ebru nerde?
  • Burdayımmmm

Günaydınnnn
  • quote:

Orjinalden alıntı: suzi dilara

Burdayımmmm

Günaydınnnn

günaydın
  • EBRU DERSLERİ konusuna ünlülerin eserlerinden de ekleme yapmayı düşündüm

Çok ilginç detaylar ve yapım teknikleri görebilirsiniz ,video ekleme olsa daha iyi olurr
  • iyiye güzele sanata,asla ilgi yok
  • İsim Yazılırmı Ebruda
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

İsim Yazılırmı Ebruda

yazılır mı derken nasıl bişey düşündünüz acaba
    />
    yazdım ben bir kaç defa ama muntazam bişekil istiyorsanız mümkün değil
    suda dalgalanmalar oluyor ,bi de bazı harflerde aynada yansıma olduğu gibi ters çıkıyor
    diğer şekilde yapmadım ama olabilir ...

• Sayfanın En Başında Gerekli Olanlar Yazıyo Galiba Kısaca Nereden Ne Almak Lazım Yazarmısın Boya Fırça Kagıt Vs.. Birde Adını Yazdıgın Ebrunun Resmini Koyarmısın
  • size kısaca bir adres vereyim oradan daha rahat bulursunuz hele istanbulda'ysanız şanslısınız ;Ayan Ebru var malzemelerimizi oradan siparişliyoruz kullanmanıza bağlı olarak süresi artabilirwww.ayanebru.com

ayrıca www.suyuzu.com ve www.ebruhane.com da da başka çalışmaları görebilirsiniz

Benim adımı yazmadım hiç ebrularıma ,sadece isteyenlere göstermek için o anda yapıp veriyordum ,

• Peki O zaman Nesim Yazarmısın Ebru Olarak Çok Merak Ettimde Zahmet Olmazsa Tabi Mümkün Müdür

İstanbuldayım Güzel Oldu Bu Ayanebru Kumkapıdaymış

Birde Şu Atatürk Portresi Çok Güzel Bir Çalışma Olmuş Satılma Olasılıgı Var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jijimm -- 27 Temmuz 2007; 14:59:59 >
  • Atatürk lü olan çalışma benim değil HALBAYın çalışması ... satarmı bilmiyorum ama sorarım isterseniz

ayrıca çok sıcak olduğu için çalışmalarımı yapamıyorum bu aralar;kitreli suyun sıcakda gevşediğini söylesem ve boyalarla tamamen istediğim dağılımı yakalayamadığımı söylesem sizin için yeterli sanırım ...

bi de yeni eve taşınma işleri var çok yoğunum eylüle dek....ama tekneyi açınca adınızı yazarım ve resmini buraya eklerim ..... unutmazsam tabiii !!!
  • Mersi..Umarım Unutmazsınız Nasıl Durucagını Merak Ediyorum Paylaşım İçin Teşekkürler Taşınma İçinde Kolay Gelsin
  • teşekkürler dilekleriniz için
    başlamak isterseniz de atölyeler var İstanbul 'un birkaç yerinde ders veren ,bunlar devamlı atölyeler.... siz 3 aylık bi periyodda da öğrenebilirsiniz veya isterseniz devamlı giderek de ilerletebilirsiniz ...
  •  Ebru Dersleri

bu da başka bir Çiçekli ebru çalışması
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.