Şimdi Ara

ECA Baca Sifonuna su doldurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün kombi tesisatımız döşendi ve kombimiz duvara asıldı, yarın da inşallah gaz tesisatı ve su tesisatı yapıldıktan sonra biz de artık doğalgaz nimetinden yararlanmaya başlayacağız.

Şimdi internetten ECA'nın kullanma kılavuzuna bakarken, "Baca bağlantısı yapılmadan önce sifonun yaklaşık bir litre su ile doldurulması gereklidir" gibisinden bir yazı gördüm, tesisatı yapan arkadaşlar bugün su falan doldurmadan direk bacayı monte ettiler, su koymak lazım mı, değilse adamlar bunu neden Kılavuza yazma gereği duydular.

Bacaya eğim falan da vermediler, duvarı kırdığı gibi monte ettiler.

Kombi ECA Confeo Premix

ECA Baca Sifonuna su doldurmak

• karateboy kullanıcısına yanıt
    merhaba sayın karateboy Yeni kullanmaya başlayacağınız E.C.A Confeo Premix kombinizin montajında aşağıdaki sıralama da yazılı olan unsurlar mutlak ve mutlak karşılanmalıdır yoksa talep etmiş olacağınız verimi alamaz ve sorunlar yaşarsınız.

1)cihazın baca borusu minimum %3 yukarı doğru meyilli olmalıdır ki yağmur suyu yoğuşma için yarar sağlasın.
    2)cihazın sol tarafından dışarı çıkan yoğuşma suyu gideri (sol tarafta ekstra bir boru ya da çamaşır makinası gider borusu eklenmiştir) sürekli olarak aşağı doğru meyilli bir şekilde atık su giderine bağlanmalıdır meyil ile alakalı bir oynama ya da yanlışlık yapılır ise sorun yaşarsınız giden su kombiye geri dönerek cihazda su akıntısına sebep olur.
    3)kombi dışarda açık balkona montaj yapıldı ise alt bağlantı grupları ve gider borusu yalıtım süngeri ile korunmalıdır.

yukarıdaki maddelere göre hareket ederseniz sorun yaşamaz ve cihaza konforlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

sorunuzun cevabını da cihaza ilk çalıştırma hizmeti sağlayacak teknisyen arkadaşımız yanıt verecektir su doldurma işlemi yapılmasına gerek yok artık baca bağlantısı sayesinde ilk yağmur ile cihaz sifonu istenilen ölçüde dolacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecaservisi

merhaba sayın karateboy Yeni kullanmaya başlayacağınız E.C.A Confeo Premix kombinizin montajında aşağıdaki sıralama da yazılı olan unsurlar mutlak ve mutlak karşılanmalıdır yoksa talep etmiş olacağınız verimi alamaz ve sorunlar yaşarsınız.

1)cihazın baca borusu minimum %3 yukarı doğru meyilli olmalıdır ki yağmur suyu yoğuşma için yarar sağlasın.
    2)cihazın sol tarafından dışarı çıkan yoğuşma suyu gideri (sol tarafta ekstra bir boru ya da çamaşır makinası gider borusu eklenmiştir) sürekli olarak aşağı doğru meyilli bir şekilde atık su giderine bağlanmalıdır meyil ile alakalı bir oynama ya da yanlışlık yapılır ise sorun yaşarsınız giden su kombiye geri dönerek cihazda su akıntısına sebep olur.
    3)kombi dışarda açık balkona montaj yapıldı ise alt bağlantı grupları ve gider borusu yalıtım süngeri ile korunmalıdır.

yukarıdaki maddelere göre hareket ederseniz sorun yaşamaz ve cihaza konforlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

sorunuzun cevabını da cihaza ilk çalıştırma hizmeti sağlayacak teknisyen arkadaşımız yanıt verecektir su doldurma işlemi yapılmasına gerek yok artık baca bağlantısı sayesinde ilk yağmur ile cihaz sifonu istenilen ölçüde dolacaktır.

bizde de confeo premix var. %2 egim var ve baca balkon altinda. yagmur gormuyor.

cok mu onemli acikta olmasi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss
    bizde de confeo premix var. %2 egim var ve baca balkon altinda. yagmur gormuyor.

Benim bildiğim %3 eğim yamur suyundan ziyade, borudaki buharın suyu cihaza geri dönmesi için, yani dışarıya akmaması içindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Benim bildiğim %3 eğim yamur suyundan ziyade, borudaki buharın suyu cihaza geri dönmesi için, yani dışarıya akmaması içindir.

bende oyle biliyorum ama yagmur falan diyince kafam karisti.

simdi yagmur yaginca dolmasini beklemek pek mantikli gelmedi bana. teknik kismini bimem ama yagmur yagmasini mi bekleyecegiz? aylarca yagmur yagmazsa ne olacak? :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecaservisi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgiler için...
  • BİR TAVSİYE....Ben tam 7 yıldır ECA CONFEO PREMİX kombi kullanıyorum..Alttan çıkan atık su borusunu bağlayacak yakın gider bulamazsanız kombinin altından duvarı çay bardağı genişliğinde delip çamaşır makinası hortumu ile gideri balkondaki yağmur borusuna bağlayınız..Eğim ne kadar dik olursa o kadar iyi...Rüzgarda devamlı sallanıyor ucunu bir yarım metre sert plastik borunun içine sallandırın.. Tahliye borusunu salladıktan sonra deliğe köpük sıkıp çevresinde kalan boşluğu tamamen kapatıyorsunuz..işlem bitiyor..Kolay gelsin...Saygılarımla..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Havlupan su kaçırıyor
    11 yıl önce açıldı
    Kombinin su basma vanası yok
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

simdi yagmur yaginca dolmasini beklemek pek mantikli gelmedi bana. teknik kismini bimem ama yagmur yagmasini mi bekleyecegiz? aylarca yagmur yagmazsa ne olacak? :)

İçeride kombinin üzerindeki dirsekte bir delik ve üzerinde plastik kapak var..İşte oradan 1 Lt su akıtın....Hepsi bu kadar...Bizim servis ilk kurulumda böyle yaptı...

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

quote:

quote:

quote:

İçeride kombinin üzerindeki dirsekte bir delik ve üzerinde plastik kapak var..İşte oradan 1 Lt su akıtın....Hepsi bu kadar...Bizim servis ilk kurulumda böyle yaptı...

herkes kafasina gore is yapiyor gercekten. sizin servis koymus bizin servis bakmadi bile :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Katalogda merkez servisin telefonları var..Açıp arayın ve şikayet edin...Canlarına okuyorlar...Koşa koşa gelip suyunu dolduracak.....Deneyip görün...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.