Şimdi Ara

ECA Dijital oda termostatı bağlantısı.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
36.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

Orijinalden alıntı: deep_man

Güle güle kullanın umarım sizde her ikisinden memnun kalırsınız,

Ben sizin kadar güvenemedim kendime ve servise bağlattım,,ama kullanımı gayet kullanışlı ve basit,,

Takıldığınız yerde yardımcı olurum,,selamlar,,

Merhaba,

Termostat üzerinden kazan sıcaklığını zaman zaman kontrol ettiğimde 50 yada 60 küsür dereceleri görüyorum.

Kazan çalışma sıcaklık eğrisini değiştirme şansımız var mıdır ??

Yani 50 dereceyi geçmeme gibi bir ayarlama durumu olanaklı mıdır ??

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar...

Evet kazan ısısını değiştirebilirsiniz,Ben bu ılık havalarda 45 c yaptım,bulunduğunuz yere göre 55c yi geçmemeye çalışın,değişimi ise (lago fb)soldaki yuvarlak düğmeden anahtar resmine getirin, sonra sağdaki yuvarlak düğmeyle ya 7 yada 8 kademe çevirince kazan ısı değerini gösteren rakamı göreceksiniz,,sağdaki düğmenin ortasında düğme var ona basın 4 adet (0000) sıfır göreceksiniz , ortadaki düğmeye 4 kez basın o ısı değeri yanıp sönmeye
    başlayacaktır,artık kaç derece isterseniz ayar yapıp (sağdaki düğmeyi çevirerek) ortadaki düğmeye tıklayarak sabitlersiniz,tekrar run a getirirsiniz,,İşallah anlatabilmişimdir,,

• quote:

Evet kazan ısısını değiştirebilirsiniz,

Ben bu ılık havalarda 45 c yaptım,

bulunduğunuz yere göre 55c yi geçmemeye çalışın,değişimi ise (lago fb)soldaki yuvarlak düğmeden anahtar resmine getirin,

sonra sağdaki yuvarlak düğmeyle ya 7 yada 8 kademe çevirince kazan ısı değerini gösteren rakamı göreceksiniz,,

sağdaki düğmenin ortasında düğme var ona basın 4 adet (0000) sıfır göreceksiniz ,

ortadaki düğmeye 4 kez basın o ısı değeri yanıp sönmeye başlayacaktır,artık

kaç derece isterseniz ayar yapıp (sağdaki düğmeyi çevirerek) ortadaki düğmeye tıklayarak sabitlersiniz,

tekrar run a getirirsiniz,,

İşallah anlatabilmişimdir,,

Sağolasın dostum.

İşlem TAMAM.

İyi forumlar...

• quote:

quote:

Evet kazan ısısını değiştirebilirsiniz,

Ben bu ılık havalarda 45 c yaptım,

bulunduğunuz yere göre 55c yi geçmemeye çalışın,değişimi ise (lago fb)soldaki yuvarlak düğmeden anahtar resmine getirin,

sonra sağdaki yuvarlak düğmeyle ya 7 yada 8 kademe çevirince kazan ısı değerini gösteren rakamı göreceksiniz,,

sağdaki düğmenin ortasında düğme var ona basın 4 adet (0000) sıfır göreceksiniz ,

ortadaki düğmeye 4 kez basın o ısı değeri yanıp sönmeye başlayacaktır,artık

kaç derece isterseniz ayar yapıp (sağdaki düğmeyi çevirerek) ortadaki düğmeye tıklayarak sabitlersiniz,

tekrar run a getirirsiniz,,

İşallah anlatabilmişimdir,,

Sağolasın dostum.

İşlem TAMAM.

İyi forumlar...

İmkanınız varsa eca dış hava sensorunu da takın havaya göre kazan ısısını ayarlamak zorunda kalmazsınız, 30k premiks modeli 2 senedir kullanıyorum ilk kurulduğunda ayar yapmıştım şimdi menüleri bile unutmuşum 2 senedir yaz kış geçti el sürmedik içerisi soğursa otomatik yanar gider

termostat ve dış sensor almanyada zorunluymuş bakalım bizde ne zaman olacak

ECA Dijital oda termostatı bağlantısı..

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

İmkanınız varsa eca dış hava sensorunu da takın

havaya göre kazan ısısını ayarlamak zorunda kalmazsınız,

30k premiks modeli 2 senedir kullanıyorum ilk kurulduğunda ayar yapmıştım şimdi menüleri bile unutmuşum

2 senedir yaz kış geçti el sürmedik içerisi soğursa otomatik yanar gider

Dış hava sensörünün ne gibi artısı olacak ???

Yani sisteme katkısı ne olur ??

İyi forumlar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

İmkanınız varsa eca dış hava sensorunu da takın

havaya göre kazan ısısını ayarlamak zorunda kalmazsınız,

30k premiks modeli 2 senedir kullanıyorum ilk kurulduğunda ayar yapmıştım şimdi menüleri bile unutmuşum

2 senedir yaz kış geçti el sürmedik içerisi soğursa otomatik yanar gider

Dış hava sensörünün ne gibi artısı olacak ???

Yani sisteme katkısı ne olur ??

İyi forumlar...

Artısı Ekstra tasarruf ve konfor, Lago fb kılavuzunda kullanımı belirtiliyor oda sıcaklığına göre modülasyona ek olarak dış hava sıcaklığına göre otomatik kazan sıcaklığını sistem kendisi ayarlıyor hava ılıksa kazan 32-35 'e kadar düşüyor çok ayaz havada 45-50 ye kadar çıkıyor, istersen eğri katsayısını değiştirebilirsin ama bana fabrika ayarı yeterli geldi. bakıyorum genelde 36-38 civarında yanıyor (istanbul havası için) 240m2 ev 16m radyatör var 24 saat içerisi sabit 21 ' e ayarlı.

Almanyada zorunluymuş bana alman arkadaşın ifadesi bu

Bizim aynı sensor viessmannda da kullanılmış

http://www.kwe-tech.com/files/Versatronik/VersatronikOTS.pdf

Bu da açıklayıcı broşür

http://www.viessmann.co.uk/content/dam/internet_uk/literature_new_website/weather_comp_6pp4web.pdf

• mrb benim sorunum yeni evime eca confeo premix s 30kw yoğuşmalı kombi aldım eski evimden modülasyonlu oda termostatımı söktüm servise kurulumu yaparken bağlattım oda termostatım bu linkte olanın aynısıhttp://www.kombi.com/urun.php?prod=E.C.A-Modulasyonlu-Haftalik-Program-saatli-oda-termostati-grubu-(-Scom-)-0--10015 fakat buderus marka aynısı ama herşeyi çalışıyor arada E 75 diye hata veriyor dış hava sensör hatası ama dış sensör yok acaba kombide bir ayarmı yapılmalı modülasyonlu için falan bir ayarımı var bana nasıl yardımcı olabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pepsico10

mrb benim sorunum yeni evime eca confeo premix s 30kw yoğuşmalı kombi aldım eski evimden modülasyonlu oda termostatımı söktüm servise kurulumu yaparken bağlattım oda termostatım bu linkte olanın aynısıhttp://www.kombi.com/urun.php?prod=E.C.A-Modulasyonlu-Haftalik-Program-saatli-oda-termostati-grubu-(-Scom-)-0--10015 fakat buderus marka aynısı ama herşeyi çalışıyor arada E 75 diye hata veriyor dış hava sensör hatası ama dış sensör yok acaba kombide bir ayarmı yapılmalı modülasyonlu için falan bir ayarımı var bana nasıl yardımcı olabilirsiniz

Bir dış sensor alın takın kombi üzerinde hazır yeri var, rahat ederisiniz

ürün bu ama bulabilirseniz:

http://www.kombi.com/urun.php?prod=E.C.A-Dis-Hava-Sensoru-0--10016

Bildiğim kadarıyla buderus kazanlarda iç ve dış sensor zorunlu ondan hata veriyor olabilir

• tşk ederim dış sensör takmadan hiç şansım yokmu acaba iyimi olur taksam daha çokmu yakar söktüğüm kömbide sensör yoktu ama böyle bi hata vermiyordu ama
  • merhaba ben kablosuz oda termostatı taktım 33 nolu köprüye com ve no girişini bağladım. ayrıca termostat alıcısına da şebeke elektriği bağladım buraya kadar sorun yok. dün denemek için termostat tan oda sıcaklığını 30 yaptım kombiyide kalorifer modunu açtım fakat ateşlemiyor bu neden olabilir ? acaba kombinin termostat uçları girişimi hatalıdır ? termostat daki com ve no yerinimi değiştirmeliyim ? yardımcı olabilecek arkadaş varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: micyot

merhaba ben kablosuz oda termostatı taktım 33 nolu köprüye com ve no girişini bağladım. ayrıca termostat alıcısına da şebeke elektriği bağladım buraya kadar sorun yok. dün denemek için termostat tan oda sıcaklığını 30 yaptım kombiyide kalorifer modunu açtım fakat ateşlemiyor bu neden olabilir ? acaba kombinin termostat uçları girişimi hatalıdır ? termostat daki com ve no yerinimi değiştirmeliyim ? yardımcı olabilecek arkadaş varmı ?

modulasyonlumu sizin oda termostatı ne marka cihaz aldiniz

• ttrapper kullanıcısına yanıt
    General ABR 320 Set kablosuz. modülasyon v.s yazmıyor üzerinde ama 7 gün 24 saat farklı program yapabiliyorum. bu arada sorunu çözdüm. eca confeo plus kombilerde termostatlar için ayrılmış 1 nolu şebeke elektriğinden direk termostata bağlantı yaptığımızda topraklama olmadığı için alıcı ünitesini çalıştırmıyor. bunu tekrar kısa devre yaparak köprü şekilde kapattım kombi ateşlemeye başladı. bu markanın kablosuz oda termostatlarını alacaklara kurulumda yardımcı olabilirim artık :)

• confeo plus kombime bağlamak için eca dış hava sensörü almak istiyorum ama internet üzerinde hiçbir yerde bulamadım.kombi.com da var sadece orda da stokta yok.dış hava sensörünü temin edebileceğim bir yer bilen var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi californiadream -- 26 Ekim 2013; 11:25:04 >
  • californiadream C kullanıcısına yanıt
    Dış hava sensörü bulabildiniz mi??? Bana servis gerek yok dedi ama modülasyon için olmazsa olmaz bir parça ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • micyot kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Aynı modeli ( general abr 320) bende aldım. Yalnız bir sıkıntım var. Sıcaklığı diyelim ki 20 dereceye ayarladım. 19.5 de devreye giriyor. Normalde de 20.5 de kombiyi kapatması lazım. sıcaklığı başka bir derece ile kontrol ediyorum. oradaki sıcaklık 21 derece ve üstüne çıktığı halde termostatın göstergesi 20 derece kalıyor dolayısı ile kombi yanmaya devam ediyor. Termostat da herhangi bir tuşa dokununca gerçek sıcaklığı gösteriyor. termostat mı bozuk acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatbey2 -- 7 Kasım 2013; 0:25:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatbey2

Merhaba. Aynı modeli ( general abr 320) bende aldım. Yalnız bir sıkıntım var. Sıcaklığı diyelim ki 20 dereceye ayarladım. 19.5 de devreye giriyor. Normalde de 20.5 de kombiyi kapatması lazım. sıcaklığı başka bir derece ile kontrol ediyorum. oradaki sıcaklık 21 derece ve üstüne çıktığı halde termostatın göstergesi 20 derece kalıyor dolayısı ile kombi yanmaya devam ediyor. Termostat da herhangi bir tuşa dokununca gerçek sıcaklığı gösteriyor. termostat mı bozuk acaba?

bende böyle birşey olmuyor ama yanılma payı bu modellerde %0,05 biliyorsunuz.. ?

ben şöyle kullanıyorum 23 dereceye sabitledim termostat sıcaklığını 23 ün altına indiğinde salondaki termostat komut veriyor mutfaktaki kombiyi ateşliyor sıcaklık 23 ve üstüne çıktığı zamanda yine sesli komut göndererek kombiyi kapatıyor bu şekilde sorunsuz kulllanıyorum aylardır kombi ve termostata elimi dahi sürmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micyot -- 28 Ocak 2014; 15:02:09 >

• quote:

quote:

bende böyle birşey olmuyor ama yanılma payı bu modellerde %0,05 biliyorsunuz.. ?

ben şöyle kullanıyorum 23 dereceye sabitledim termostat sıcaklığını 23 ün altına indiğinde salondaki termostat komut veriyor mutfaktaki kombiyi ateşliyor sıcaklık 23 ve üstüne çıktığı zamanda yine sesli komut göndererek kombiyi kapatıyor bu şekilde sorunsuz kulllanıyorum aylardır kombi ve termostata elimi dahi sürmedim.

23 derece çok değilmi üsdat.Gerçi Evde bebek veya yaşlı kişi varsa normal ama diğer durumlarda bana biraz çok geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: anonim112

quote:

quote:

23 derece çok değilmi üsdat.Gerçi Evde bebek veya yaşlı kişi varsa normal ama diğer durumlarda bana biraz çok geldi.

evet önerilen sıcaklık 22 dir ama evde dediğiniz gibi bebek olduğu için akşam saatlerinde bu şekilde ayar yaptım gündüz çalıştığımız içinde eko modda çalışıyor zaten günün 24 saati 23 de bırakmıyorum :)

• selam general abr 320 set oda termostatı aldım ayarlarını yaptım fakat oda ısısı hissedilir derecede düşmesine rağmen (üşüyecek dercede) termostat üzerindeki ısı derecesi sürekli sabit kalıyor kombi devreye girmiyor. termostat herhangi bir ısı kaynağına yakın değil kafayı yedirtecek. Ayarladığım dereceye gelince kombiyi devreye sokuyor bu seferde içerisi hamam derecesine geliyor saatlerce kombi yanıyor durmak bilmiyor 24 saatte termostatsız yakıt sarfiyatım 10 metre 3 dü termostatlı kullanımda (22 derece ) 16 saatte 10 metre 3 oldu.
  • Muhtemelen bağlantı hatalı, Micyot arkadaşımızdan yardım isteğin onda da ABR 320 var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ceneviz*

selam general abr 320 set oda termostatı aldım ayarlarını yaptım fakat oda ısısı hissedilir derecede düşmesine rağmen (üşüyecek dercede) termostat üzerindeki ısı derecesi sürekli sabit kalıyor kombi devreye girmiyor. termostat herhangi bir ısı kaynağına yakın değil kafayı yedirtecek. Ayarladığım dereceye gelince kombiyi devreye sokuyor bu seferde içerisi hamam derecesine geliyor saatlerce kombi yanıyor durmak bilmiyor 24 saatte termostatsız yakıt sarfiyatım 10 metre 3 dü termostatlı kullanımda (22 derece ) 16 saatte 10 metre 3 oldu.

evet büyük ihtimal ile bağlantı uçlarında sıkıntı var. ekteki resimlerden de yardım alarak, kombinin altındanki girişleri kontrol edin.. kombi 33 nolu soket girişine 2'li kablonun uclarını yine ekteki alıcı ünitesindeki COM ve NO kısmına bağlayınız. bu kablolar ateşleme görevi yapıyor. bir diğer yapmanız gereken şeyde yine alıcı ünitesine şebeke bağlantısı yapmak bunun içinde yine kombi içinde termostatlar için şebeke bağlantı soketi var 1 nolu soket.. sakın buraya bağlamayın çünkü bu modelin alıcı ünitesi topraklama sistemli olduğu için 1 nolu sokete bağladığınızda çalışmayacaktır. o yüzden alıcı ünitesinin elektrik bağlantısını 2 nolu soketden yani kombiye giren elektrikten alınız bu şekilde bağladığınızda alcıı ünitesinin ışığı yanacaktır.

kurulumu tanımlamak içinse alıcı ünitesiyle kontrol ünitesini eşleştirmeyi unutmayın. kombi sıcaklığı 55-60 da sabit kalsın dereyece göre çalıştıracağı için çabuk ısıtması iyi olacaktır.

ECA Dijital oda termostatı bağlantısı.. ECA Dijital oda termostatı bağlantısı..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.