Şimdi Ara

ECA Dijital oda termostatı bağlantısı.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
7
Favori
36.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki termostatın montajını evin dış tarafına bakan duvaramı yaptın yoksa oda duvarınamı?
  • *ceneviz* kullanıcısına yanıt
    Oda termostatı iç duvara monte edilir.
  • *ceneviz* kullanıcısına yanıt
    termostat (kontrol ünitesi) salonun iç duvarına kapıdan uzak yerden 1,5 mt yüksekliğe monte etmeniz lazım.
  • termostat dercesi çok ağır çalışıyor 22 derece gösterirken üşüme başlıyor fakat termostat dercesi düşmüyor (22 derceye ayarlı 21.5 da devreye giriyor 22.5 da duruyor. 0.5 hassasiyet )
    benim bildiğim 0.5 derce hassasiyet 0.5 se 22 derceye ayarlı termostat 21.5 derecede devreye girip 22 derecede durması lazım neden 22.5 derceye kadar çalışıyor hassasiyeti +-0.5 yapmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ceneviz* -- 2 Şubat 2014; 16:26:25 >
  • oda termostatından randıman alamadım sebebi hassasiyetin düşük olması odalarda gezdirmediğim yer kalmadı termostat bildiğin kaplumbağa hızında yo yo yo hani şu tembel hayvan varya ayı sınıfından adım atatyımmı atmayayımmı aynı öyle evin en soğuk odası mutfak kombi orada birde camda menfez var daha ne yapayım 3 gündür vaktimi yedi kafayı yedirtti fazla gaz harcattı en son kutusuna koydum satılığa çıkaracam.
    Yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
    En güzeli kombinin kendi ayarı daha iyisi çıkana kadar.
    Kaç gündür hanımla papaz oldum ev soğuk demesi bir yana ufak çocuğumda hasta oldu.
  • Oda termostadi ve kombi hangi marka.eca lago fb ot kullaniyorum 1 aydir memnunum kesinlikle konforum artti.haftalik programli oldugu icin evde olmadigim zaman bosuna yanmiyo dolasiyla gunluk yakit biraz dustu.ama daha onemlisi konfor oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Eca Confea plus combime yine eca marka modulasyonlu FB ot oda termostatı taktırdım. Sorunum ayarlı derece de kombinin çalışmaması misal 23.5 ayarlı termostat ta 23 e düştüğünde kombiyi çalıştırmamaktadır. Denemek için termostadın ayarını 24 e çektiğimde kombi devreye giriyor ve ardından da termostadı 23.5 çektiğimde periyodik olarak kombim su sıcaklığı 31 e düştüğünde kombiyi devreye sokuyor 49 a gelince kapatıyor
    Sizce sorun ne olabilir ?
    Termostadım ECA yazılı termostad
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim

• merhaba bende confeo premix (24kw) kombime abr320 set i 1 nolu soketten ve alıcı için elektiriği direk sigorta üzerinden alarak bağladım. Termostat devreye de girdi. Ancak benim sorunum şu: ayarlamış olduğum sıcaklığa ulaşınca brülor kapanıyor fakat pompa devir daime devamö ediyor. sorun nedir acaba? bir de forumda 1 nolu sokete değilde 33 nolu sokete bağlamamız gerektiği söylenmiş. o soket open therm yani modülasyonlu termostatlar için değil mi? bu termostat o sokete bağlanınca çalışır mı? tşkler...
  • expirr E kullanıcısına yanıt
    benim tahminim çalışmaz çalışsada aynı şekilde pompa devir daim eder. Bu muhtemelen termostatın yazılımı gereğidir. Örneğin SANTEK Kablosuz devirdaimi bir süre sonra kesiyor. bence kesmesi daha iyi. ama sirküle etmeside büyük bir sorun değil. Orada minicik bir fark var. Termostatınız elinizde olduğu için kafaya takılacak bir sorun olduğunu düşünmüyorum . Termostatınız olmasaydı kombinin pompası zaten sürekli çalışacaktı.
  • Selamlar... Ben de eca lago fb modülasyonlu termostad aldım fakat burada yazan yorumlara bakılırsa pek verimli değil sanki.Bağlamaktan vazgeçsem mi ne dersizin?
    ayrıca kombinin çalışma hassasiyeti de ayarlanıyormuş anladığım kadarıyla bu forumda başka bir başlıkta okumuştum...
    Bir de bu kombinin ön panelini nasıl açıyoruz yani hangi vidaları çıkartmam gerekli teşekkürler...
  • besyolu66 B kullanıcısına yanıt
    Önce kombinin ön kapağını tutan alttaki vidaları söküp ön kapağı yukarı doğru iterek çıkartıyorsunuz. Sonra kombinin ön paneli tutan kulak vidaları söküp paneli aşağı indiriyorsunuz. panelin üzerindeki vidalarıda açıp kapağını kaldırdığınızda soketlere ulaşmış oluyorsunuz. ilgili soketin tırnağını bastırarak çıkarıp oda termostatını buraya bağlıyorsunuz.sonra tamamını geri toplayıp kombiyi çalıştırıyorsunuz. ancak eliniz yatkın değilse 20-30 tl için bununla uğraşmayın . bunu servise yaptırın. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam lago 3 kabloya ihityaç duyuyordu sanırım.bağlantısı özellik arz edebilir.
  • drezin D kullanıcısına yanıt
    lago fb 3 adet kablo ile mi bağlanıyor?net bilen arkadaş varsa bilgi verirse memnun olurum eğer öyle ise 3.kablo hangi sokete bağlanır ki?eğer 3 kablo ile bağlanıyorsa servise bağlatacğım.Teşekkürler...
  • besyolu66 B kullanıcısına yanıt
    2 adet tir

kılavuz kitapçığında da yazar, Open Therm 1ve2 nolu uçlar

http://docuthek.kromschroeder.com/documents/index.php?folder=311099&lang=en&menuid=31&selclass=&sellang=&topmenu=0
  • mastor1 kullanıcısına yanıt
    Komibinin panelini açtım soketleride buldum fakat bağlamaya cesaret edemedim.aslında basit bir işlem.ama garantisi var onun için bilemedim ne yapacağımı servis 40 tl istedi
    resmen soygunculuk...kendim bağlasam mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: besyolu66

Komibinin panelini açtım soketleride buldum fakat bağlamaya cesaret edemedim.aslında basit bir işlem.ama garantisi var onun için bilemedim ne yapacağımı servis 40 tl istedi
    resmen soygunculuk...kendim bağlasam mı?

Confeo premix ise, baglantisini gosterir resim paylasabilirim.

En azindan kafaniz rahat olur.

İyi forumlar...

• Merhabalar,
    Confea plus combim var buna bağlı olan modulasyonlu eca yazılı oda termostadım var soruma gelicek olursam bu kombiye DIŞ HAVA SENSÖRÜ bağlanılır mı ve bir faydası dokunur mu ?
  • melodramm kullanıcısına yanıt
    modülasyonlu oda temostadından vazgeçtim onun içim geç dönüş yaptım size.yeni model ht 250 oda termostadı almayı düşünüyorum benim için çok özellikli termostad olmasına gerek yok.satış firmaları genelde bunu tavsiye etti.eca confeo premix yoğuşmalı için uyumlu olduğu belirtildi.
    bağlantısını nasıl ve nereye(yanılmıyorsa 1 no lu sokete yapacağım.) bilgi ve resim paylaşırsanız çok memnun olurum tşk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: besyolu66

modülasyonlu oda temostadından vazgeçtim onun içim geç dönüş yaptım size.

yeni model ht 250 oda termostadı almayı düşünüyorum benim için çok özellikli termostad olmasına gerek yok.

satış firmaları genelde bunu tavsiye etti.eca confeo premix yoğuşmalı için uyumlu olduğu belirtildi.

bağlantısını nasıl ve nereye(yanılmıyorsa 1 no lu sokete yapacağım.) bilgi ve resim paylaşırsanız çok memnun olurum tşk...

Bu tarz ürünler, klasik aç kapa termostat ile aynı işi yaparlar, sadece LCD ekran ile daha şık bir görünüme sahiptirler.

Bana sorarsanız kesinlikle modulasyonlu oda termostatı almalısınız.

İyi forumlar...
  • Merhaba..Salus RT-500 kablosuz oda termostatı aldım ve kullanmaya başladım, ancak bir türlü manuel mod da çalıştıramadım, yani haftalık program yapmadan manuel olarak termostat ı 22 dereceye ayarlıyorum, bu değere ulaşıldığında cihaz kombiyi devreden çıkartıyor, görevini yapıyor, fakat birkaç saat ya da ertesi günü cihaz benim ayarladığım 22 dereceyi unutup otomatik olarak fabrika ayarı olan 14 dereceye dönüyor, dolayısıyla her gün cihazı tekrar 22 dereceye almam gerekiyor. kullanan arkadaşlar nerede hata yaptığımı anlatabilir mi ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.