Şimdi Ara

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
8
Favori
27.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HOCAM NASIL YAPTINIZ BİLGİ VERİRMİSİNİZ
  • cettindir kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajımda anlatmıştım kombiye takamadım ntc yi lagoya taktım kabloyla dışarı uzattım ntcleri birleştirdim 4.5 k olarak kullanmaya devam ediyorum pek bi artısını da görmedim çok da lüzumlu değil gibi geldi ancak ben hatay dayim burası sıcak gün içinde sıcaklık 20 dereceyi görüyor ev de zaten ara kat yalıtımlı pek fatura gelmiyor zaten ben meraktan öyle kurcaladım soğuk yerde belki faydası vardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba

Bende ECA scota Lago FB bağladım. Kasım ayında kombiden Eco yu aktif ederek. 1 nolu programda devamlı yanacak şekilde 189 Lira fatura ödedim. Çok olduğunu düşünerek bu faturadan sonra Aralık ayında sabah 06:30-08:30 akşam 19:00-00:00 arası hafta sonu karışık çalışacak şekilde ayarladım. Aralık ayında 210 Lira gibi bir fatura geldi. Aralık ayında konfordan mahrum kaldığım gibi hastada oldum :)
    Geçtiğimiz günlerde kombi üzerinden Eco moddan çıkardım. Eco moddan çıkardıktan sonra farkettim ki 21.5 derece ayarlı olmasına rağmen ev soğukken peteklerinde buz gibi olduğunu ve kombinin bu ısı düşmesin de devreye girmediğini farkettim. 2 kez OT yi fabrika varsayılanına çevirdim. Yine bu durumu yaşadığım farklı 2 zamanda kombiyi kapatıp bir süre sonra çalıştırdım. En son kombi üzerinden reset yaptım. OT yi sıfırladım. Gün saati ayarladım. Güneş sembolünü 21.5 dereceye çektim. Kombi üzerinden sıcaklığı 57 ye getirdim.
    Ev İzmir Menemen de 150m2 Kuzey batıya bakıyor. Alt katım boş. Tüm odalarda Danfoss ra2000 bağlı. Scot balkonda. Bağlantı boruları izole edilmiş durumda. Lago ise koridorda salon kapısına yakın.
    5K NTC Termistör ile dış hava sensörü yapmayı düşünüyorum. Lagoyu kendim bağladım zaten kabloyu söküp bunun yerine CAT5 kablo çekerek dış hava sensörünüde aynı kablodan çalıştırayım düşüncesindeyim. Oturduğum sitede On Off OT ile 150 Lira fatura ödeyen komşularım var.
    Yapmam gerekenler yada yanlış yaptıklarım konusunda beni aydınlatırmısınız. Konuya göz gezdiriyorum ama gerçekten tez konusu olacak deneyimler paylaşılmış çözemiyorum.
    Örn ben 1 nolu programı ayarlamak istediğimde Prog1 e geliyorum. İlk çalışma saatini seçtiğim ekranda güneş gelmekte ayarlayıp OK e bastığımda Sağ tuşu 1 kez çevirince Ay gelmekte. Şimdi şunu anlayamadım. Ben Prog1 ayarlarken Sabah işe gitmek için kalktığım saatten 1 saat öncesi olan 06:30 da çalışsın diyorum. Sağ tuşu 1 kez çeviriyorum 06:30 da çalışmaya başlayan kombi 08:30 da dursun diyorum ama burada Ay karşıma çıkıyor. 06:30 u seçerken Güneş oluyor ekranda.

• Merhabalar,

Bende Lago fb oda termostatı aldım. Ayarlarını yaptım.

Uzun zamandır kullananlardan biri tane tane ayarları tek başlık altında anlatırsa ne güzel olur.

Mesela oda termostatı etkisi ben 20 yaptım dış hava sensörü yok diye. Devir arttı pompa nerdeyse sürekli çalışıyor. Elektrik faturası çok artmaz değil mi?

Diğer uzman ayarlarını da tam olarak anlatabilirseniz.

Hangisi nedir ne işe yarar?

Kombi Eca proteus premix 28kw bu arada.

• M.U.Y. kullanıcısına yanıt
    Epey süre geçmiş ama yine de cvp vereyim kendimce. 2 senedir kullanıyorum konforu güzel bence. Hassasiyetini 20 de tutuyorum.

Sizin ayar yaparken güneş ve ay dediğiniz normal çalışsın istediğiniz saatlerse güneş ayarında çalışacak ot . çalışmasın dursun istediğiniz saatlerde ay çıkıyor ya işte o saatlerse de ay ayarında çalışacak. Ay ve güneş ayarını termometre sembolün de n ayarlıyorsunuz zaten. Benim hanım ev hanımı sürekli ev kullanıldığı için tek ayarda güneş ayarında kullanıyorum 24 derece ayarlı öyle 22 23 soğuk geliyor bize. Gündüz hava sıcakken zaten ayarını düşüyor kendisi gaz yakmıyor gece ev soğuyunca yakıp ısıtıyor. Hassasiyet 20 olduğu için de tüm zamanlarda sirkülasyon pompası devrede...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ad3m

Epey süre geçmiş ama yine de cvp vereyim kendimce. 2 senedir kullanıyorum konforu güzel bence. Hassasiyetini 20 de tutuyorum.

Sizin ayar yaparken güneş ve ay dediğiniz normal çalışsın istediğiniz saatlerse güneş ayarında çalışacak ot . çalışmasın dursun istediğiniz saatlerde ay çıkıyor ya işte o saatlerse de ay ayarında çalışacak. Ay ve güneş ayarını termometre sembolün de n ayarlıyorsunuz zaten. Benim hanım ev hanımı sürekli ev kullanıldığı için tek ayarda güneş ayarında kullanıyorum 24 derece ayarlı öyle 22 23 soğuk geliyor bize. Gündüz hava sıcakken zaten ayarını düşüyor kendisi gaz yakmıyor gece ev soğuyunca yakıp ısıtıyor. Hassasiyet 20 olduğu için de tüm zamanlarda sirkülasyon pompası devrede...
    Hocam sirkülasyon pompası sürekli çalışıyor benimde. Aynı şekilde eşim evde ve küçük çocuklar için sürekli 25 derece kullanıyoruz.

24.5 C yapınca kombi ateşleme yapmıyor. Termostatta 25 altı derece hiç görmedik gibi.

Sirkülasyon pompası sürekli çalışınca elektrik faturasına çok fark eder mi? (Hassasiyet 20 - kontrol lagoda sürekli)

Eco moda aldım proteus premix kombiyi. Lago kontrolünde çalışıyor. Eco mod mu comfort mu olmalı lago kullanırken? Fark yapar mı?

2 yılda birçok şey tecrübe etmişsinizdir. Çocuklar üşümesin diyorum. Bir yandanda ekonomik olsun istiyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanoz memnun olurum

• bozalic B kullanıcısına yanıt
    Eco mod comfort mode hiç uğraşmadım benin confeo da comfort ayarı var. Ama bu kombinin kendi yaptığı bi ayar bi hafıza değil mi ? Biz oda termostati kontrol etsin istiyorsak termostat ayarları yeterli bence. Ben deneme çok yaptim. Küçük bi pompanın surekli çalışması ile yüzde elli çalışması arasındaki enerji farkını hiç anlayamadım çok da düşünmedim zaten faturaya da pek yansımadı. Daha çok konforlu olanı seçmeye çalıştım o yuzden hassasiyet 20 de karar kılıp kontrolü ona bıraktım tek ayar tüm zamanlar için. Sadece bize en uygun yeterli sıcaklığı bulmaya uğraş verdim dışarısı sıcakken soğukken evin içi hissiyatı değişiyor sanki. Neyse 24 derece de karar kıldık o ayarda sürekli duruyor. 2 farkli oda da dijital saatli termometre ler ila sürekli takibimde ev. Sıcaklığı sabit tutuyor neredeyse. Sıcaklık aşağı yukarı pek oynamadığı için konforu yerinde bizce.max sıcaklık 50 derecede idi 2 senedir . Şimdi 45 yaptım ki ekonomi için şu havalarda zaten 45 i bulmuyo ayar en çok 41 gördüm. Havalar çok soğur 45 yetmezse yükseltirim artık. Gereksiz bi kurcalama ihtiyaç neyse onu giriyor lago gündüzleri 33 35 setliyo bu aralar geceleri 40 41 . Sınır 75 olsa ne yazar.

• Mrb oda termostatı almaya karar verdim. Kombi eca premix yoğuşmalı modülasyonlu. Ama birkaç seçenek arasında kararsız kaldım.

Modülasyonlu ve on off termostat arasında karar veremedim. Aralarında konfor ve tasarruf açısından çok fark varmı.

General veya pulussmart on-off kablosuz haftalık proğramlanabilir 370 TL.

Lago FB 250 TL

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• ECA Lago Fb ot lcd paneli ışıklı mı? Yani aydınlatmalı mı?
    Kablolu modeli almayı düşünüyorum. Kablo nereden geçiyor panele? Yandan mı arkadan mı?

• vetademkaya V kullanıcısına yanıt
    Lago fb konusunda bilginize hayran kaldım.bende almayı düşünüyorum.evim yalıtımlı merak ediyorum lago fb yi alınca sıcaklık dalgalanması yasarmiyim.yasarsam ne kadar olur bu fark.kombi ECA confeo plus dış hava sensörü de takılabilir
    Termostat 23 e set edilse ortam sıcaklıkları maksimum ve minimum ne olur.saygilar

• İyi günler arkadaşlar eca proteus premix kombime eca lago fb almayı düşünüyorum. Tek bir sorum var.
    Bu termostatta haftalık günlük program yapmadan tek bir sıcaklık derecesi ayarlayıp, ayarladığım derecenin altına indiğinde de kombiyi çalıştıran bir mod var mı ? Yani günlük program yapmadan tek bir sıcaklık derecesi belirtip bu oda termostatını kullanabilirmiyim.

• meço dayı M kullanıcısına yanıt
    Yok malesef, gün gün ayarlamak bazen ızdırap oluyor

• Teşekkür ederim o zaman honeywell cmt727 i araştırayım.
    Teknolojiden pek anlamayan yakınım için ızdırap yaşamasına gerek yok. Youtube da kullanımını izledim karışık geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: meço dayı

İyi günler arkadaşlar eca proteus premix kombime eca lago fb almayı düşünüyorum. Tek bir sorum var.
    Bu termostatta haftalık günlük program yapmadan tek bir sıcaklık derecesi ayarlayıp, ayarladığım derecenin altına indiğinde de kombiyi çalıştıran bir mod var mı ? Yani günlük program yapmadan tek bir sıcaklık derecesi belirtip bu oda termostatını kullanabilirmiyim.

Geç olacak ama cevap vereyim belki başkasına yararlı olur. Ben 3 senedir dediğiniz şekilde kullanıyorum mode güneş te yani cihaza göre gündüz ayarında gündüz ayarina 24 derece sıcaklık girdim termometre sembolü ayarında. Sonra Run a getirip aktiif ettim ki daima 24 derece set ayarına göre çalışıyor. Artık kurcalamiyorum yaz kış bu ayarda devam. Yazın aylarca devreye girmiyor Kasım ayının ortalarında otomatik devreye giriyor gayet rahatım yani.

• Merhaba arkadaşlar . Konuyu çok taradım ama aradığımı bulamadım.
    Lütfen yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
    Eca calora premix kombim var. General on off termostat ile kullanıyorum. Eca lago fb ot satın aldım ancak bağlantı konusunda endişelerim var.
    On off termostatı söküp , kombiden kablonun yerini degistirmeden mi takacağım ?
    Kombide on off ot ve outdoor ot yerleri var . On off ot yerinde şu an kablo , buraya köprü yapıp outdoor ot yerine mi değiştirmem gerekiyor kabloyu ?
    Son olarak termostat üzerinde 1 2 ve 3 numaralı klemenslerden 1 ve 3 e mi baglayacagim ? ( on off termostat ta 1 ve 3 te bağlıydı )
    Termostat enerjisini kombiden mi alacak ? pil yerini göremedim.
    Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkus45 -- 15 Aralık 2020; 18:10:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkus45

Merhaba arkadaşlar . Konuyu çok taradım ama aradığımı bulamadım.
    Lütfen yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
    Eca calora premix kombim var. General on off termostat ile kullanıyorum. Eca lago fb ot satın aldım ancak bağlantı konusunda endişelerim var.
    On off termostatı söküp , kombiden kablonun yerini degistirmeden mi takacağım ?
    Kombide on off ot ve outdoor ot yerleri var . On off ot yerinde şu an kablo , buraya köprü yapıp outdoor ot yerine mi değiştirmem gerekiyor kabloyu ?
    Son olarak termostat üzerinde 1 2 ve 3 numaralı klemenslerden 1 ve 3 e mi baglayacagim ? ( on off termostat ta 1 ve 3 te bağlıydı )
    Termostat enerjisini kombiden mi alacak ? pil yerini göremedim.
    Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.

Evet arkadaşlar , meseleyi hallettim. Bağlantılar için korktum yetkili servis çağırdım . Yakarsa cihazı onlar yaksın dedim 

Şimdi , calora premix te lago fb ot, on off termostat bağlantı klemensi ne bağlanıyor. Ayrı bir modülasyonlu bağlantısı yok . Aynı bağlantı noktasından hem on off hem de lago fb baglanabiliyor, müthiş.

Lago zaten ayrı müthiş , on off ot tan sonra lago uzay çağı gibi.

Asıl bomba şu arkadaşlar . 400 - 600 tl arası fiyatlara rağmen ben bir yerden 169 a buldum . Baştan fason diye korktum ama orijinal çıktı.

Beni asıl şaşırtan ve biraz da üzen, yetkili servis lago konusunda çok bilgisizdi. Bölge üretim yetkili mühendise kadar telefon - tarif, telefon - tarif zor bağladılar . Ve her seferinde bana, lago yu aldığım yere göndermem , orijinal eca on off ot almam için müthiş baskı ve algı yapıyorlardi. Hatta mühendis bile , müşterilere yeteri kadar kullanım kolaylığı saglamadigi için üretimden kaldırıldığını söyledi ama cihaz inanın müthiş . Tabiiki yazilim kullanım pratigine sahip kişilere uygun. Biraz ileri teknik üretim bir ürün.

Calora premix kombi için de eca yetkili servisi son teknoloji üretim olduğunu , kendi modülasyonlu yazılımının bulunduğu ki öyle , tek eksiğinin oda sıcaklık sensorunun olmayisi olduğunu söyledi. Onu da dış ortam sıcaklık sensoru ile başka boyuta taşımışlar zaten cihazı.

Tek beni rahatsız eden durum , kombi Led ı üzerinde ara ara rc kodunun çıkması. Bunun için de arıza olmadığı servis tarafından söylendi.

Şimdilik ,

Calora premix ve lago fb ot kombinasyonu tamam. Konu hakkında bağlantı yardımı isteyenler için elimden gelen yardımı yapmak için buralardayım.

Saygılar. ..

07 Max. boiler temperature 20.0–110.0 °C (depends on boiler) 85.0 °C

08 Min. boiler temperature 10.0–110.0 °C (depends on boiler) 30.0 °C

ayarlar kısmında 7. ve 8. kısmı iyi ayarlamak gerek

ben 7.kısmı 40 8.kısmı 13 yaptım

7.kısmı 50 yaparsam çok sıcak oluyor ve kombi fazla yakıyor 50 olması tavsiye ediliyor normalde kazanın max su sıcaklığı anlamına geliyor

8.kısmı yüksek yaparsak kombi çok sık ateşleme yapıp fazla yakıt yakabiliyor kazanın min su sıcaklığı anlamına geliyor

benim ev 3+1 135 m2 çatı katı yalıtım yok ama dış duvarlar çift kiremit içerisinde eski köpüklerden var 2-3 cm ve ısıcamlı pimapen var bol neme neden olanlardan :)

deneme yanılma ile kendi değerlerimi buldum

ankarada 200 ila 350 m3 tüketim yapıyor eca premio premix 28 kw eski kombimize göre bu oran yarı yarıya

• quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

07 Max. boiler temperature 20.0–110.0 °C (depends on boiler) 85.0 °C

08 Min. boiler temperature 10.0–110.0 °C (depends on boiler) 30.0 °C

ayarlar kısmında 7. ve 8. kısmı iyi ayarlamak gerek

ben 7.kısmı 40 8.kısmı 13 yaptım

7.kısmı 50 yaparsam çok sıcak oluyor ve kombi fazla yakıyor 50 olması tavsiye ediliyor normalde kazanın max su sıcaklığı anlamına geliyor

8.kısmı yüksek yaparsak kombi çok sık ateşleme yapıp fazla yakıt yakabiliyor kazanın min su sıcaklığı anlamına geliyor

benim ev 3+1 135 m2 çatı katı yalıtım yok ama dış duvarlar çift kiremit içerisinde eski köpüklerden var 2-3 cm ve ısıcamlı pimapen var bol neme neden olanlardan :)

deneme yanılma ile kendi değerlerimi buldum

ankarada 200 ila 350 m3 tüketim yapıyor eca premio premix 28 kw eski kombimize göre bu oran yarı yarıya

Biraz sizden biraz diğer kullanıcılardan konfigürasyon aşırmayla  galiba optimum ayarlamayı yakaladım.

Arkadaşlar general ht 300 u 10 sene kalorifer sisteminde kullandım. Geçen yıl da kombide kullandım. Bu yıl kasım ayında da kullandım. Tesadüfen, soyle bi bakayım insanlar ne kullanıyor, ne yapıyor derken aralık başlarken tr 300 soktum , kombiyi kendi ayarında 30-35 derecede 15 gün kullandim. 15 günde 100 metreküp yaktım. ( 6.5 metrekup yapar gunluk ki geceleri dusuk isida oldugundan cogu zaman calismiyordu . On off oldugundan ve hassasiyeti 0.5 derece oldugundan da petekler buz gibi oluyor, usume hissi yasaniyordu )

Bu zaman zarfında da lago fb yi aldım ( sistemlere asina bir abim yaptığı araştırma sonucu lago nun calora ya da uyumlu olduğunu söyledi ancak o da opentherm portuna takılmasını, aksi halde çalışmayacağını soyluyordu🤔) , calora premix kombinin opentherm portu olmadığından 🤤 ve servis elemanının da lago yu takmak için dünya telefon görüşmesi yapmasından iskillenerek " keşke almasaydim" hayiflanmasi ile baya üzülmüştüm.

Servis lago yu on off porta bağladı. Başta on off çalışacağını düşündüm ama öyle olmadı 😁😘

Gayet mükemmel modülasyon yapıyor. Gün boyu ve gece calistiriyorum , evde üşüyen yok 😜

Lago biraz karışık ama hakkını yemeyelim . Tamam internet üzerinden telefon ile kontrol yok, seçilen konfigürasyon ile tahmini günlük tüketim yok, öğrenme modu yok ama sahip olduğu ve bizim de konfor - tasarruf bağlamında ihtiyaç duyduğumuz tüm özellikler var.

Sabah 7:00 sayaç 797.2 idi, şu an 799.5 . Gün boyu 21 derece . 23:00 ten sonra 20 dereceye düşecek.

Ben memnun kaldım, sıkıntısı olan arkadaşlara konfigürasyon da paylaşırım ama biliyorsunuz her evin konfigürasyonu kendine özel aslında. En azından termostat görevini yapıyor diyebilirim. Saygılarımla...

• Merhaba

07 parametresini ayarlamak istediğimde önce 05 parametresini ayarlamam gerekiyor. Karşıma 0000 sıfır geliyor. Bir değişiklik yapmadan 0000 ile geçerek 07 parametresini ayarlıyorum. 05 parametresi nedir bilginiz var mı?

bilmiyorum bende onu sıfır yaparak geçiyorum :)

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.