Şimdi Ara

eca mı vaillant mı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
14.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar. evim 65 metrekare 1+1. düşündüğüm 2 farklı hermetik kombi modeli var. yardımlarınızı bekliyorum. düşündüğüm ve bütceme uyan modeller : VAILLANT PLUS 202/3-5 turboTEC (17.000) ve ECA FORTIUS PLUS 20.000 KCAL/H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem_10 -- 22 Aralık 2010; 20:49:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

En İyi Kombi Markası: Eca mı Vaillant mı?

Kombi seçiminde Eca mı Vaillant mı arasında kararsız kaldıysan, bu metin sana yardımcı olacaktır. Hem Eca hem de Vaillant, kaliteli kombi üreten güvenilir markalardır. Ancak, ihtiyaçlarına ve bütçene en uygun seçimi yapmak için bu iki markanın özelliklerini ve farklılıklarını göz önünde bulundurman gerekir.

Eca Kombiler

• Eca, Türkiye'nin önde gelen kombi üreticilerinden biridir.
    • Eca kombi modelleri, uygun fiyatlı ve enerji verimlilikleriyle bilinir.
    • Yoğuşmalı kombileri, %25'e varan enerji tasarrufu sağlar.

Vaillant Kombiler

• Vaillant, Almanya merkezli bir kombi üreticisidir.
    • Vaillant kombi modelleri, yüksek kaliteleri ve dayanıklılıklarıyla tanınır.
    • Yoğuşmalı kombileri, Eca'nın modellerine göre daha yüksek verimliliğe sahiptir.

Karşılaştırma

• Fiyat: Eca kombi fiyatları genellikle Vaillant kombi fiyatlarına göre daha uygundur.
    • Verimlilik: Vaillant kombi modelleri, Eca modellerine göre daha yüksek yoğuşma verimliliğine sahiptir.
    • Özellikler: Vaillant kombiler, Eca kombilerine göre daha gelişmiş özelliklere ve teknolojilere sahip olabilir.

Hangisini Seçmelisin?

• Bütçen sınırlıysa: Eca kombi modelleri daha uygun fiyatlı bir seçim olabilir.
    • Enerji verimliliği önceliğinse: Vaillant kombi modelleri daha yüksek yoğuşma verimliliği sunar.
    • Gelişmiş özellikler arıyorsan: Vaillant kombi modelleri, daha fazla özellik ve teknoloji sunabilir.

Sonuç olarak, hem Eca hem de Vaillant, kaliteli kombi markalarıdır. En iyi seçimi yapmak için bütçeni, ihtiyaçlarını ve önceliklerini göz önünde bulundurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kombide her türlü vaillant olabilir ama bütçeniz biraz daha kısıtlıysa E.C.A öneririm.. çünkü sonuçta vaillant alman malıdır.

Bunun artısı bütçesi yüksek olanlar içnide buderus..
  • tabiki vaillant on basar eca ya ben aldım 242-3-5 plus modelini 20000 kcal 1400 tl ye eylülde benim evimde 65 mkare çok memnunum 17000 kcal da ısınırsın fakat banyoda duşta sıkıntı yaşayabilirsin onun için 20000 kcal al bana dua et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecrübeli -- 22 Aralık 2010; 22:03:57 >
  • ikisinin de fiyatı aşağı yukarı aynı. bana ygun iki kombi de. ama işcilik ve servis ve en önemlisi sessizlik ve ekonomi ile ilgili kaygılarım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carpediem_10

ikisinin de fiyatı aşağı yukarı aynı. bana ygun iki kombi de. ama işcilik ve servis ve en önemlisi sessizlik ve ekonomi ile ilgili kaygılarım var.

Genel olarak hepsi aynı mantıkta ama yoğuşmalılarda tabiki bu iş deiğşiyor E.C.A Confeo premix,BUDERUS,VİESMAAN olarak değişmektedir ama siz genede vaillantı alın derim gerek servisi,gerek sessizliği çabası.. bizim eski evde vardı ama ses çıkarmazdı sadece yanına yaklaşınca anlaşılıyordu ufak bir ses onun dışında sorun yoktu demirdöküm gibi sesli değildir.
  • peki 17000 ve 20000 arasında kullanım suyu açısından çok mu fark ediyor?? tecrubeli kafamı karıştırdı şimdi
  • Size Walliant uygun....ECA size uygun değil.....Bu topikte bir adam WALLİANT KOMBİ SERVİS HİKAYESİ yazmış....Birde onu okuyunuz....Walliantınızı iyi günlerde kullanınız...saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Aralık 2010; 21:28:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BAYMAK MI DEMİRDÖKÜM MÜ?
    17 yıl önce açıldı
    Eca mı Demirdöküm mü iyidir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Size Walliant uygun....ECA size uygun değil.....Bu topikte bir adam WALLİANT KOMBİ SERVİS HİKAYESİ yazmış....Birde onu okuyunuz....Walliantınızı iyi günlerde kullanınız...saygılarımla..

aşağı yukarı bütün topici okudum ama o hikayeyi kaçırmışım. bi viessman okudum servis baya bi can sıkmış.vaillantın servis hikayesini de bulmaya çalışırım şimdi. peki sayın taşkafa 17000lik model bana yeter mi? 20000lik ile kullanım suyunda fark hissedilir mi??
  • quote:

peki 17000 ve 20000 arasında kullanım suyu açısından çok mu fark ediyor?? tecrubeli kafamı karıştırdı şimdi

eve tesisat çektirdiğim firma bunu bana söyledi zaten arasında fiyat farkı yok denecek kadar az zannedersem 75 -100 tl arası fark var dediğim gibi kalorifer sisteminde sorun yaşamassın sadece sıcak su da ben konfor aradığım için 20000kcal tercih ettim bunu bana mühendis söyledi iyikide 20000kcal almışım çok memnunum eğer sende sıcak su konforu arıyorsan bunu al yok eğer banyoda duş keyfi benim için önemli değil ve de 100tl benim için önemli diyorsan 17000kcal al diyeceğim bundan ibaret ama mutlaka vaillant al kalitelidir forumda servisi konusunda olumsuz şeyler söyleniyor bende denemek için servisi çağırdım ama sorun olduğundan değil sadece birkaç soru sormak için çağırdım sabah telefon açtım bana ne zaman kaçta istiyorsunuz diye onlar benden randevu aldılar ben 1 saat sonra desem adamlar okey 1 saat sonra ordayız dediler tabiki işe gideceğim için akşam 21 de randevu verdim tabiki dediler ve saat tam 21 de evdeydiler adamlae 7 gün 24 saat çalışıyorlarmış 21 de geldiler birkaç soru sordum yanıtını aldım kombiyi bile göstermeden yolladım tabiki garanti dahilinde servis bu işte dedim gerisi size kalmış saygılar

• vaillant eca ya her türlü 10basar kalitede
    düşünme bile
    VAILLANT PLUS 202/3-5 turboTEC çok iyi bir cihazdır
    ayrıca buderus logamax u042 da iyidir öneririm. marka takıntın yoksa ferroli domitech te öneririm
    evinin yalıtımı iyiyse 17200 lük kombi yeter.gaz tüketimi daha azdır.faturlara da yansır
    aksi halde 20000kcal kombi al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 22 Aralık 2010; 23:09:47 >
  • Burada birileri on basar yirmi basar otuz basar ayakları ile AVRUPADA VE ALMANYADA BİR İKİ YIL DEĞİL YILLAR ÖNCE SATIŞI DURDURULMUŞ ESKİ KOMBİLERİ Fiyatı ucuz diye yutturup Türklere gazlama derdindeler...TÜRKİYE TEDAVÜLDEN KALKMIŞ ESKİ TEKNOLOJİ AVRUPADA SATILAMAYAN KOMBİLERİN STOK ERİTME YERİ YAPILMAK İSTENİYOR...Bu topicteki bütün arkadaşlarıma saygılarımla ilanımdır...Karar ve para ve bütün kombiler sizin...Saygılarımla...
  • quote:

Burada birileri on basar yirmi basar otuz basar ayakları ile AVRUPADA VE ALMANYADA BİR İKİ YIL DEĞİL YILLAR ÖNCE SATIŞI DURDURULMUŞ ESKİ KOMBİLERİ Fiyatı ucuz diye yutturup Türklere gazlama derdindeler...TÜRKİYE TEDAVÜLDEN KALKMIŞ ESKİ TEKNOLOJİ AVRUPADA SATILAMAYAN KOMBİLERİN STOK ERİTME YERİ YAPILMAK İSTENİYOR...Bu topicteki bütün arkadaşlarıma saygılarımla ilanımdır...Karar ve para ve bütün kombiler sizin...Saygılarımla...

iyi de taşkafa üstteki mesasjında bana vaillant önermişsin şimdi diyosun ki eski teknoloji. hangi dediğine inanayım?? valla arkadaşlar sikayetcar.com a baktım iki kombiyle alakalı olarak vaillantın servisiyle ilgili yüzlerce şikayet var. eca için ise benim almayı düşündüğüm model dışındaki bir kaç modelde kullanım suyundaki sıcaklık dalgalanmaları sorun olmuş. aynı kombiyi eca yurt dışında da satıyormuş ve öğrendiğim kadarıyla da manisada bosch,buderus ve eca aynı yerde üretiliyormuş.benim gönlüm eca ya doğru kaymaya başladı sanki...

• quote:

Burada birileri on basar yirmi basar otuz basar ayakları ile AVRUPADA VE ALMANYADA BİR İKİ YIL DEĞİL YILLAR ÖNCE SATIŞI DURDURULMUŞ ESKİ KOMBİLERİ Fiyatı ucuz diye yutturup Türklere gazlama derdindeler...TÜRKİYE TEDAVÜLDEN KALKMIŞ ESKİ TEKNOLOJİ AVRUPADA SATILAMAYAN KOMBİLERİN STOK ERİTME YERİ YAPILMAK İSTENİYOR...Bu topicteki bütün arkadaşlarıma saygılarımla ilanımdır...Karar ve para ve bütün kombiler sizin...Saygılarımla...

@taşkafa vaillant her haliyle eca'ya kalite olarak "sözümü geri alıyorum" 10 basmaz 100basar kalitede
    msj yazarken tutarlı ol.başlığı açan arkadaşın kafasını karıştırmışsın
    arkadaş 2model yazmış
    o 2model arasında kalite olarak fark var.bu eca nın kötü oldugunu göstermez.
    vaillant daha iyi
    öyle diyelim

• quote:

slm arkadaşlar. evim 65 metrekare 1+1. düşündüğüm 2 farklı hermetik kombi modeli var. yardımlarınızı bekliyorum. düşündüğüm ve bütceme uyan modeller : VAILLANT PLUS 202/3-5 turboTEC (17.000) ve ECA FORTIUS PLUS 20.000 KCAL/H

Fortius yerine size Confeo plus ı öneririm. 221 TL daha az ödersiniz. Fortius ile confeo temelde birebir aynı kombilerdir. Fortius da metalik renk, haftalık programlama saati gibi ilave aksesuar farklılıkları vardır. Link verdiğiniz siteden Confeo linkine de bakabilirsiniz.

http://www.bykombi.com/index.php?do=catalog/product&pid=35

Confeo ile ilgili de forumda bir topik vardı, daha fazla bilgi almak isterseniz okuyabilirsiniz, linkini veriyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_43771116/tm.htm

Bazı arkadaşlar on basar, beş basar gibi sözler söylemiş. Neye göre basıyor ona bakmak lazım. Mesela Confeo da hem sekonder eşanjör hem de brülör paslanmaz çelik malzemeden üretilmiştir. Vaillant ta ise brülör kesinlikle paslanmaz çelik değildir. Sekonder eşanjöründe paslanmaz çelik olduğuna dair herhangi bir bilgi bulamadım. Vaillant ın garantisi 2 yıldır, Eca nın 3 yıl. Bu durumda hangisi hangisine basar bir düşünmek lazım.

Genel olarak baktığınızda her 2 üründe alınabilir ürünlerdir. Fiyat olarak hangisi size daha uygun geliyorsa onu alabilirsiniz. Kolay gelsin..

• saol ege. aradaki fark zaten haftalık programlı termomerteye denk geliyor. ben de bu termometreyi istiyorum bu yüzden fortius tercih ettim. ayrıca katalog değerlerine baktım confeo daha fazla yakıyor.
  • quote:

saol ege. aradaki fark zaten haftalık programlı termomerteye denk geliyor. ben de bu termometreyi istiyorum bu yüzden fortius tercih ettim. ayrıca katalog değerlerine baktım confeo daha fazla yakıyor.

Bir yanlışınız var. Farklı yakmaları mümkün değil, çünkü birebir aynıdır sistemleri. Ayrıca katologlarına da baktım, ikisinde de aşağıdaki gibi yazıyor.

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyyarkamil

quote:

arkadaş 2model yazmış
    vaillant daha iyi
    öyle
    diyelim

Hangi marka neye kaç basar bişey diyemem ama cümle böyle biterse yanlış olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Orijinalden alıntı: seyyarkamil

quote:

arkadaş 2model yazmış
    vaillant daha iyi
    öyle
    diyelim

Hangi marka neye kaç basar bişey diyemem ama cümle böyle biterse yanlış olmaz.

yeniçeriye kesinlikle katılıyorum eca kötü değil vaillant biraz daha iyi. yalnız bu forumda bir şeyi tespit ettim geriye dönük sayfalarda vaillantın bir tane bile problemi olanına rastlamadım yanlış hatırlamıyorsam fakat yakın sayfalarda bile eca nın bazı sorunlarından soruları olanları hatırlıyorum hemde yeni alınan ürünlerde bu bile kalıte açısından kıstas olabilir ben demiyorumki vaillant arıza yapmaz her ürün gibi o da arıza yapabilir ve bu forumdada sizlerden öneri alınabilir fakat sanki eca da biraz daha fazla sorunu olan arkadaşlar var gibi geliyor bana forumu okudukça zaten ben de bu kıstasa göre vaillant aldım ve çok memnun kaldım saygılar (servisi içinde bu sayfada biraz yukarda yorum yaptım anında geldiler ve benden geçer not aldılar ha belki servisi çok pahallı olabilir ama şu anda 2 sene garantili artı 2 senede ben garanti yaptırdım oldu 4 sene ondan sonrası allah kerim eğer bir problem olursa parça ve işçiliği pahallı oluşundan dolayı yandık inşallah olmaz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecrübeli -- 23 Aralık 2010; 22:21:47 >

• Tecrübeli ek garantiye gerek kalmayacak rahat ol vaillant seni üzmez. Sanırım 242-3-5 plus almıştın güzel cihaz sorun olmaz. Kalorifer dönüş suyu vanası üzerindeki pislik tutucu filtreyi temizlemeyi biliyorsan servisi heryıl çağırmak zorunda değilsin 2 yılda bir çağırsanda olur garanti bitiminde öyle yaparsın. Servis pahalıysa bu şekilde dengeleyebilirsin. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

Tecrübeli ek garantiye gerek kalmayacak rahat ol vaillant seni üzmez. Sanırım 242-3-5 plus almıştın güzel cihaz sorun olmaz. Kalorifer dönüş suyu vanası üzerindeki pislik tutucu filtreyi temizlemeyi biliyorsan servisi heryıl çağırmak zorunda değilsin 2 yılda bir çağırsanda olur garanti bitiminde öyle yaparsın. Servis pahalıysa bu şekilde dengeleyebilirsin. :))

sağol yeniçeri alakan için ama artı 2 sene garantiyi 335 liraya yaptırdım bir kere elektrik dalgalanmalarından dolayı yanan anakartı normal 2 senelik garantide sokmuyorlardı artı 2 sene yaptırınca koşulsuz soktular anakartı garantiye platinyum müşterileri oldum şimdi değerli müşterileri arasında oldum tel açtınmı anında burdalar ve de bunu ispat ettiler bana şimdi kafam rahat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.