Şimdi Ara

** ECA PROTEUS PREMİX **Kullanıcıları (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.475
Cevap
62
Favori
229.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• hayrullah29 H kullanıcısına yanıt
    hangisine ihtiyacın var 2 si akıllı oda termostatı 2 si kablosuz oda termostatı bunlar farklı ürünler
    burada önemli olan senin isteklerin ve ihtiyaçların? dışarda telefonunla kombiye komut mu göndermek istiyorsun
    veya evinin içinde kablosuz bir o.t mi istiyorsun bence bunlar önemli
  • 1.5 sene Eca proteus premix kullandım, 1+1 50m2 dairemde ( 3m+1 havlupan )
    İlk başlarda yeni doğalgaza geçmiş biri gibi yabancılık memnuniyetsizlik yaşadım. Ama alıştım. Ben banyoda söylendiği gibi sıcak su problemi yaşamadım. Sıcak/soğuk ayarını yapınca derecesi sabit kaldı. Ama 1 senenin sonunda, banyoda sıcak su problemi yaşadım. Duşa giriyorum 2 dk sonra sıcak su gidiyor. Neyse uzatmiyim. Yaptığım testler sonucu, su duş fıskiyesinde iken kombi ateşlemeyi kesiyor, suyu musluktan aşağıdan akıtınca kombi tekrar ateşliyordu. Servis çağırdım , klasik 1 sene geçmiş bakım yapmak lazım, kireçlenmiştir dedi , tamam dedik. Gerçekten de içine saldıkları sıvı ile kireçler gidince ilk günkü gibi sıcak soğuk su problemi olmadan kullanmaya devam etmiştim.
    Şimdi 3+1 150m2 (8m+2 havlupan) dairemde Demirdöküm atron kombi var. Arkadaş demirdökümü alır ise 30kw Eca proteus premix alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    önceliğim kablosuz o.t. olsun. wifi özelliği çok önemli değil. zaten eca nınki ekranlı olmadığı için vazgeçtim. eca yerine honeyweel alsam fark eder m? aynı gibi. ya da siemens rev24rf mi alsam? daha önce siemens rev23 kullanmıştım çok memnundum. bir alternatifim de general ht500. eca harici o.t. alsam garannti sıkıntısı yaşar mıyım?
  • hayrullah29 H kullanıcısına yanıt
    bazı eca servisleri kendi marka oda termostatlarının takılması konusunda hassas zaten eca kablosuz oda termostatlarının bazıları honeywell markalıdır kesinlikle öneririm

şu ikisi honeywell kablosuz o.t lerdir
    https://www.eca.com.tr/isitma-sogutma/kombiler/oda-kontrol-aksesuarlari/haftalik-programlanabilir-kablosuz
    https://www.eca.com.tr/isitma-sogutma/kombiler/oda-kontrol-aksesuarlari/kablosuz-haftalik-programlanabilir?tag=donanimtr01-21&amp;ie=UTF8&amp;language=tr_TR

programsız aç-kapa kablosuz eca oda termostatı
    https://www.eca.com.tr/isitma-sogutma/kombiler/oda-kontrol-aksesuarlari/e-c-a-djital-kablosuz

• Merhaba 2 gün önce proteus premix kombinin ilk çalıştırması yapıldı. İki gündür duş alırken sıkıntı yaşıyorum. Sıcaklığı 35 dereceye ayarlamama rağmen su nerdeyse kaynıyor. Evin basınç problemi yok. Su gayet tazyikli akıyor. Servisi aradım, yoğuşmalı kombide normal dedi salladı. Ben ayarladığım derecede kullanım suyu almak istiyorum. Suyu ılıştırmak istemiyorum. Önceki evimde Vaillant kombi vardı, kaç derece ayarlarsam o sıcaklıkta su alıyordum. Bu konuda yapılabilecek bir şey var mı?

İkinci sorum ise; mahal ısıtmada maksimum verim, minimum tüketim için kombiyi hangi modda (eco vs comfort) ve kaç derecede çalıştırmak gerekir.
    Not: Oda termostatım var.

• f_conq kullanıcısına yanıt
    bazen duş başlığında delikler küçük olduğu için bu sorunlar olabiliyor normal muslukta da aynı sorun varsa servisi arayın
    kalorifer modunda eco modda kombi daha çok kombinin yoğ yapabileceği parametrelerde çalışır ve önısıtmasız yavaşça çalışır. tasarruf yapmak istiyorsanız eco mod öneririm
    Bazı makalelerde kalorifer sıcaklığının 50-55 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda olması halinde yoğuşma verimliliğinin düştüğü yazılmış. Yani kombi 70 dereceye ayarlanırsa tasarruf oranı yüzde 5 lere kadar düştüğü söyleniyor. Bununla ilgili net bir bilgi var mı? Özellikle eca proteus premix için en verimli sıcaklık ne olmalı?

yoğ kombiler maximum 55c de kullanılmalı aksi taktirde yoğ verimi azalır ideal sıcaklık aralığı 40c-50c
    35 ayarladığınız kombi anlık sıcak su verebilmek için tam gücüyle çalışır ısınan su bir anlık 50 55 derecelere çiksada kombi ısıyı düşürür ve 35 dereye sabitler sıcaklığı yani 2 3 dakika bırakın sıcak su aksin sonra suyun altına girin ilistirmaya ihtiyacınız kalmayacak ayni Kombiyi kullanıyorum deneyimimle konuşuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyfnktk -- 17 Ekim 2019; 20:51:7 >
  • arkadaşlar merhaba
    Evimize ECA Proteus Premix 35 kw bağlattık ve evimizin planı şöyle
    balkonlar hariç alt kat 80 m2 ve üst kat 80 m2, ön cephesi kuzey doğuya bakıyor mantolama var, camlar normalden biraz büyük, alt katta salon ve mutfak var ve açık merdiven ile üst kata çıkılıyor
    üst katta üç oda var salondaki petekler 90x100, 90x80, 50x120
    üst odalardaki petekler 160 , 140 ve 120 lik, toplam 9 adet ortalama 9-10 metre petek var diye düşünün
    kullanmadığımız oda nın 120 lik peteği kapattım
    tasarruf olsun diye (?)

ilk deneyimlemelerimde kombi eco modda 49’a ayarladım gözlemim
    geç devreye giriyor ve petekler ilk çalışmadan sonra ikinci çalışmaya kadar buz gibi oluyor
    ve maalesef evde pek ısınmıyor
    sonra comfort modda 44’e ayarladım petekler gayet güzel şekilde ılık ile sıcak arasında güzel bir ısınma sağladık bu şekilde 18 saat lik tüketim 6 m3 oldu

sormak istediğim şeyler;
    tüketimi düşürmek için illa eco modda mı çalıştırmak lazım?
    anladığım kadarıyla ısınmak için eco modda 55 leri geçmem gerekecek buda yoğuşma kombinin avantajını azaltıyor diye biliyorum (daha öncede yazılmış 40-50 arasında yoğuşma yapılıyormuş)

ikinci sormak istediğim salondaki petekleri gece kapatmanın ekonomik bir faydası olur mu? ev bütün gün kullanılıyor.

üçüncü sormak istediğim, cihaz bana göre sesli çalışıyor 35KW olmasından mıdır? çünkü 28 kW liklerin sessiz olduğu söylenmiş daha önceki mesajlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackhorse_gt -- 18 Ekim 2019; 11:26:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yogusmadaki önemli nokta geri donen suyun olabildiğince soğuk olması villa tipi bir evde 60 derecede bile yoğuşma yapacaktır yoğuşma konusunda şüpheniz varsa gider borusunu sokun bir bid ona koyun ne kadar su o kadar yogusma

• tyfnktk T kullanıcısına yanıt
    Benim bu kombiyi almamdaki amaç tasarruf etmek. Suyu boşu boşuna o kadar akıttıktan sonra tasarruf nerde kaldı. Yanlış anlamayın ama vaillant boşuna vaillant değilmiş ben onu anladım. İyi mal iyi para her zaman için. Biraz fazla verip vaillant almadığıma pişmanım.

• arkadaşlar iki günlük ölçümlerimi sizlerle paylaşayım
    ilk gün
    comfort modda 44’e ayarlanmış şekilde 18 saat lik tüketim 6 m3 oldu, 6/18=0.33 saat lik tüketim ve ısınma seviyesi ve ortam ısı seviyesi gayet güzel tam ideal

ikinci gün
    eco modda 44’e ayarladım
    13 saatlik tüketim 2,6 oldu,
    2,6/13=0,20 saatlik tüketim ve ısınma olarak da ortam ılık gibi çok iyi bir ölçüm olmasa da ortam sıcaklığını gösteren oda saattin de 19-20 dereceleri gösteriyordu

bu arada iki gün içinde dış ortam gece sıcaklığı 10-12 derece idi

aynı derecede eco ve comfort arasında tüketim açısından %60 tüketim farkı olmakla birlikte aynı ortam sıcaklığına erişmek için muhtemelen 49 eco ya getirmek gerekecektir

ben bir süre eco da devam edeceğim, nasıl olsa havalar çok soğuk değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackhorse_gt -- 19 Ekim 2019; 11:19:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Cihaz gerçekten ekonomiktir bana yaz aylarında 2 ayda bir 20 lira geliyor ocak dahil

ben hep eko modda ve oda termostatiyla kullaniyorum

• konfor modu daha hızlı ısıtır başka da özelliği yok
    eca scot ve eca proteus premix'i eco modda kullanın evi biraz daha yavaş ısıtır ama ısı paremetrelerini en optimum düzeyde tutar yakıt tasarrufu sağlar,keşke her kombide bu özellik olsa kombilerinizin kıymetini bilin eca 10 numara cihazlar yapmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 19 Ekim 2019; 22:17:28 >
  • Proteus Premix Kombi Yıllık bakımında servis ne yapmaktan bilen varmı? Ürün yeni 1 yıl olmak üzere kışa tam girmeden bakım yaptırsakmı ve ücreti nedir.
  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt
    ilk 1 yılda bir kombi kirlenmez. ailemin 3 yıllık eca scot kombisine daha yeni bakım yaptırdım kombi tertemiz çıktı.ana eşanjöre kompresör tutuldu eşanjörün içine baktım kirli değildi. filtreler kirli değildi. fana bile bakmadılar -ki bakmaları gerekirdi. genleşme tankının havasına bakılması gerekirdi
    maalesef yetkili servisler bile yüzeysel bakım yapıyor
    bir kombiye anca üçüncü yıldan sonra bakım yapılmalı
    biz kombiyi 6 yıl garanti yaptırmıştık +3 yıl. bu artı 3 yılda 3 adet kombi bakımı vardı ücretsiz olduğu için servisi çağırdım yoksa seneye çağıracaktım 2 adet ücretsiz bakım hakkımız kaldı kullanacağız ama seneye bu zamanlar kombinin kirleneceğini sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 22 Ekim 2019; 16:5:8 >
    Garanti şuan devam etmekte bu yıllık bakım ücretli dimi daha önce. Birde benin evim geçen kış zor ısındı yanı ısındı diyemeyiz bu yıl Hiç kapatmadan Eco 55 Dereceye almayı düşünüyorum.

Birde ECA Vanalı Termostatik iş görürmü ?
  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt
    +3 yıl ekstra garanti yaptırmadıysanız ücretlidir. eca değil danfoss termostatik vana öneririm bütçeniz varsa gazlı danfoss ra 2000 daha az bütçeye sıvı sensörlü danfoss ras-c
    gaz sensörlüler ortalama 13 dakikada tepkime gösterir sıvı sensörlüler ortalama 21-22dk
    www.termostatikvana.com
    termostatik-radyator-vanalari-termostatik-vana-setleri, termostatik vana
    http://www.termostatikvana.com/termostatik-radyator-vanalari-termostatik-vana-setleri/listeleme/TtFJX9.LtGc=%7C

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.