Merhaba.Uzunn zaman evde olmayacağım için kombiyi sigortadan kapatmistim.bu aksam geldiğimde kombiyi açtım . Yaz moduna aldım.ekrqndq şu sıcaklığı gösteriyor ama arada " rc " yazısı çıkıyor.bu ne demek? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
** ECA PROTEUS PREMİX **Kullanıcıları (70. sayfa)

-
-
Merhaba, kombinize modulasyonlu oda termostati bagli, bunu bilgilendirmek icin rc yazisi ekranda gozukuyor. Bir hata degildir.
-
Merhaba, kombi oda sicakligina gelene kadar calisir ama oncelik olarak kullanici arayuzunden ayarladiginiz sicakligi baz alir. Bu sicakligi gecmez.
-
Merhaba arkadaşlar iş yeri için oda termostatı kullanılıyor mu. Yoksa gereksiz mi? Kombiyi aldığım yer belki zarar ettirtebilir dedi.
-
kombi alma aşamasındayım, takibe aldığım 3 marka ve model var:
1-Eca Proteus
2-Demirdöküm Nitromix
3-Baymak Duotec
Yukarıdakilerden hangisini önerirsiniz, Eca Proteus ' un herhangi bir kronik sorunu var mı? ayrıca Eca proteus ve Eca Citius arasındaki fark nedir? bazı yerlerde Eca citius modelinin ana eşanjörünün çelik olmadığı bazı sitelerde ise çelik olduğu belirtilmiş, bu konuda da bilgisi olan varsa ve bizimle paylaşırsa sevinirim.
Not : Eski kombim, Buderustu, bosch marka ile aynı , beni pişman ettirdi, ana eşanjörü gitmiş ki maliyeti 7500 TL gibi bir fiyat, bir daha kesinlikle kombide Alman malı almayı düşünmüyorum, lütfen kimse Vaillant, bosch veyahut Buderus gibi markalar önermesin ?
-
Neden gereksiz olsun
İş yerinde sıcaklık yükselirse o.t kombiyi susturur
Önemli olan o.t'yi iyi ve doğru ölçüm yapacak bir yere monte edin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@disintegration
Merhaba Hocam başka forumdan geldim buraya
Orada size buderus GB62 sormuştum ama Buderus kombilerin ana eşanjörü alüminyum alaşımlı zamanla eşanjör çatlayabiliyor dediniz birde hidroblok grubu plastik dediniz. Lakin forumun ilk postlarında Buderus GB62 önermişsiniz yaklaşık 6 yıl önce. O zamandan bu güne Buderus kombilerde kalite mi düştü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 6 Eylül 2024; 16:48:38 > -
İyi akşamlar eca citius premix yeni taktırdım yanlız bir sorum olacak ekran ışığı hiç sönmüyor hep yanığıyor sizlerde böyle mi
Evet, bendeki de aynı şekilde.
Yeni kombi alma aşamasındayız. ECA Proteus Premix 42kw da karar kıldık. 15-16 metre ddplus petek var.
en son güncel üretimde 42kw için hangi pompayı kullanıyor ECA? bilgisi olan var mı?
-
Eğer Eca, üretim bandında komponent kalitesini değiştirmediyse 42kW ve 45kW'da Grundfos upm4 kullanıyor. gayet iyi bir kombi
sermeta paslanmaz çelik premix eşanjör, önaysan 12litre genleşme tankı, honeywell resideo gaz valfi ve tabii ki tamamen pirinç hidroblok grubu
konusu burada ben açmıştım bakabilirsiniz
https://forum.donanimhaber.com/eca-proteus-premix-42kw-45kw-kullanicilari--152367480
-
Eyvallah hocam görmüştüm konunuzu. 3 yıl geçmiş belki değiştirmişlerdir pompayı dedim.
ısıtılacak net alan; 125m2 - 16mt petek, yalıtımsız bina/alt-üst kat boş daire için 42kw yeter mi hocam?
birde baysallar kombi regülatörü almak istiyorum. 500va/1000va hangisini almalıyım 42kw için?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky.Walker -- 5 Ekim 2024; 12:58:39 > -
bu kombiye cosa oda termostatı bağlatmayı düşünüyorum.
siz cosa bağlatıp deneyimlediniz mi? memnun musunuz?
tabi öncesinde bu kombiyi satın aldınız mı diye sormam lazım sanırım
-
Ben daha once eca nin kendi kablolu bir modelini kullaniyordum. Eskiyi sokup cosayi bagladim hic sikinti yasamadim. Menu biraz karisik ama uzaktan kontrol etmek cok buyuk rahatlik.
-
Su aniden soğuyor bi süre sonra tekrar ısınıyor arkadaşlar sebebi nedir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese iyi günler dilerim 2 Sorum olacak Bilgi Sahibi olanlar cevaplarsa sevinirim.
- Ariston Clas Premium Evo 24 FF Kombi mevcut honeywell y87RFC2090 o.t mevcut geçen sene çalışan cihaz bu sene ateşleme yapmıyor . Kombi üzerindeki Role yeşil ışık yakıyor ama kombi ateşlemiyor . Sıcak suyu açtığımız zaman ateşlemede sorun yok . Sorun neyden kaynaklı olabilir ?
2.Sorum 1 Ay sonra taşınacağım Eca Proteus Premix 35 kW Kombi mevcut , Yerden ısıtma honeywell y87RFC2090 takacağım uyumlu ve güzel olur mu ? Randıman alırmıyım ekstra birde Dış sıcaklık sensörü taktıracağım mantıklı mı ?
-
ben cosa'yı yakın akrabamın evinden biliyorum. arayüze falan aşinayım bence çok pratik ve faydalı mobil uygulama olayı.
akrabamdaki kombi de eca ama eski model confeo premix. bu kombide düzgün çalışıyor çok şükür.
yeni tip kombi, proteus kombi biraz farklı çalışıyor gibi. inşallah sıkıntı olmadan verimli olarak kullanım sağlayabiliriz.
yanıtınız için teşekkür ederim.
-
2003/2004 model Proteus kombi kullanıyorum. İlk defa bir bozulma durumu yaşıyorum kombi sesli çalışmaya başladı. Sıcak suyu açıp kombi yanmaya başladığında titreşim/fan sesine benzer bir ses oluşuyor. Ses sorunu yaşayanlar oldu mu hiç forumda? Servis çağırmadan deneyebileceğim basit bir işlem/çözüm var mıdır? Gereksiz işlem/parça değişimi yapıp fazla para alırlar diye önceliğim kendim halletmeye çalışmak.
-
ben 38 C de tutuyorum suyu az açında dediğiniz gibi fazla ısıtıyor .Su akışı olduğu sürece sıcaklığı istenilen ayarda sabit tutuyor .
el yıkamaya bulaşık yıkama açılınca kısa süreli fazla ısıtıyor .
Su sıcak geldi kapatıp tekrar açın suyu ayarladığınız derecede kalması lazım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X